• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sona yaklaştık..

Valla yazdıklarını okuyunca acaba bu adam ayrılmak için bi bahane mi arıyor diye düşündüm...
Çok tuhaf bi aileye denk gelmişsin arkadaşım...
Kaynanan Evi ulmuşsun llahtan belanımı istiyosun demiş.. Ne kadar ayıp.. İnsan öyle konuşurmu hiç?
Kaynının yaptıklarına hayret ettim hele nişanlının tepki vermemesine...
Eğerki barışırsan ileride karışanın çok olur gibime geliyor... Baksana daha şimdiden başlamışlar...
Sevdiğine emin değilsen ayrıl derim bence... Çünkü evlenince değiştiremezsin yani senin istediğin gibi değil tam tersi olur bence..
Başkalarının dediği değil senin içinde ne yaşadığın, ne hissettiğin bence... Pişman olacaksan da sen olacaksın..
Hayırlısı buymuş deyip kapatacaksın konuyu..

evlendikten sonrası için çok korkularım var.ayrılma konusunda ne kadar kararlı olsam da düzeleceğine biraz olsun inansam sanki devam edermişim gibi hissediyorum ara sıra.nişanlımın davranışları ayrılmaya bahane aramak değil de onu çok sevdiğimi nasılsa ayrılmayacağımı düşünüyor olması.verdiğim tepkiye kendisi de şaşırdı zaten.uzun süredir ayrılık konusu benden çıkmıyordu..hep toparlayan taraf olmuştum.ailesinin gelip gitmeyeceğini felan söylüyordu ama eminim.evlenince sürekli kaynanamlarda olacak.beni de başta iknayla ilerleyen zamanlarda zorla götürecek.ben nişanlımdan bunu bekliyorum artık..annesine bağlı olması güzel birşey belki ama bu kadarı iyi değil..

valla canım nişanlın senin nişan atacağını bilerek istemediğin yerde ev almı bu seni hiç ciddiye almıyor umursamıyor saygı duymuyor demektir ben olsam gerekirse ömür boyu kiralarda sürünür yine de benim dediğimi umursayan bana saygı duyan bir adamla evlenirdim

evllik sadece bir tarafın istediğinin olacağı bir şey değil

ayrıca adamın dışarı çıkmaması para harcayamamsından değil bence hiçbir şey yiyip içmeden deniz kıyısına gidip yürümez mi insan İstanbul'da yol parasından başka birşeye ihtiyaç var mı bunun için bunu bile yapmıyorsanız adam zaten evden çıkmak istemiyor demektir ki zaten bu huyu değişmez benim görümcemin eşi de böyle evden çıkmaz bekarken de öyleymiş hep kayınvalidemlerdelermiş şimdi de görümcem altı aya bir boşanmaya kalkıyor neymiş sürekli evdeymiş sıkılıyormuş bilmem ne

kuşlarını bile senden çok düşünen adamla öümür geçer mi canım yaa sana da yazık değil mi annesine 5 dk olan başka muhitteki evi alırdı bence de eğer seni azıcık benimsese ayrıca abisinin tavırları ne öyle bundan daha azını yaptı bir kere kaynım şimdi 6 ayda bir o da kayınvalidelerde görüşüyoruz eve almıoyr eşim

bence Allahın sevgili kulusun baştan göstermiş sana asıl yüzünü bence hiç düşünme onun gibisini zaten rahat bulursun da emin ol çok daha iyisini çok ama çok rahat bulursun

yorumunuz verdiğiniz örnekler için çok teşekkür ederim.dediğiniz gibi o evi alabilirdi ama almadı..ve yine dediğiniz gibi huy asla değişmiyor..
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.pek umudum olmamakla birlikte Allah hakkımızda hayırlısını versin.

1. sizin oturacaginiz evi istediginiz semtten almaliydi cunku erkeklerin bayanligin cevresel rahatligini kesinlikle dusunmesi gerekiyor. semt konusunda yaptiginiz zitlasmada cok haklisiniz bence hic sucluluk hissetmeyin.

2. nisanlinizin aldigi evde siz oturacaginiza gore evin icini size danisarak yaptirmasi gerekiyordu. hic danismamis kafasina gore takiliyor. ayrica ailesi bile evin duvar rengine dolap rengine kadar karisiyor, onlara neyse...

3. ailesine bu kadar duskun olmasi sizi cok dusundurmeli bence cunku onlarin sozunden cikmayan bir tipe benziyor. eminim ki evi kulaksizdan ailesine yakin almak konusunda nisanlinizin aklina ailesi girmistir ve nisanliniz yine bu yuzden sizin fikrinizi umursamamis.

4. sizin aileniz nisanlinizin iyi bir baba olacagini nerden tahmin edebiliyor ne alakasi var? bunu anca cocuk oldugu zaman anlarsiniz, bakalim nisanliniz bebekle ne kadar ilgilenecek ne kadar babalik yapacak...

nisanlinizin simdiden ev almis olmasi iyi bir koca olacagi anlamina mi geliyor? hayir. ben bununla da iyi koca olma arasinda bir baglanti goremedim.

erkegin esinin kiyafetine karismasi neden cok sevdigi anlamina geliyor?
bana kalirsa nisanliniz yasayacaginiz semtin tasiyacagi sekilde giyinmenizi istiyor simdiden.

daha yazacaklarim var aslinda ama sizi uzmemek icin yazmayayim diyorum...
mesela nisanlinizin o semtten ev almasini istemediginizi soylediginizde kayinvalidenizin verdigi tepkiler neymis oyle ''belani mi ariyorsun?'' falan...hastaysa hasta yani...hasta ama size iyi laf yetistiriyor, iyi uzuyor sizi bu nasil hastaliktir ben anlamadim?

yol yakindan ve de ipler zaten kopmusken(nisanliniz zaten sizden vazgecmis) nisanlinizdan ve ailesinden uzaklastirin kendinizi.
evlenince 1-2 yil icinde ne olacaklari ben sana soyleyeyim arkadasim:
-esinin ailesi ile senin evin yakin oldugu icin evliliginize, evinize, tum yasantiniza esinin ailesi surekli burnunu sokacak sana huzur yuzu gostermeyecekler.
-esin de hep ailesinin tarafini tutacak ve sen mutsuz olacaksin.
-bir cocugun olsa hepten yandin zaten nisanlinizin ailesi o cocugu sizle paylasamaz, herseye karisir.

falan filan iste boyle uzayacak bir liste...

merhaba arkadaşım.gerçekten çok teşekkür ederim.şuanki durumu ve gelecekteki tahmini olacakları detaylı anlatmışsınız.ben kendime bu kadar gerçekçi olamamıştım.
evet ailesine düşkünlüğü eskiden benim için çok iyiydi.ailesine düşkün olan erkek yuvasına da düşkün olacaktır bilinci vardı bende.ama aileye düşkün olmakla aileyi merkez yapmak farklı şeylermiş tabi..evi almaya 4 kişi gitmiştik zaten.daha eve bakmadan annesi hadi evi alın da gelin diyordu ve nişanlım gülümsüyordu.ben yokken onlar herşeyi hazırlamışlar zaten belli oldu sonrasında..

nişanlım çocuklara aşık biri.evlenince ben tamam desem hemen çocuk ister emin olabilirsiniz.enaz 2 yıl istemiyorum diyordum ona.çocuklarla bir ilgilenmesi var kendi evladıymış gibi davranıyor.belli çocuğuyla arkadaş gibi olacağı.bu hemen anlaşılıyor..belki doğru bir eş olamaz ama iyi bir baba olacağına ben inanıyorum.

istanbul gibi yerde ev aldı,kirada süründürmedi düşüncesiyle evi alması iyi bir koca anlamına geliyormuş.kısmen öyle ama iyi olmasını netleştirmiyor bu durum.

bu giyim konusunu biz zamanında aştık diye umuyordum.aşmadığımızı 24 ekimde gittiğimiz düğün hazırlığında gördüm.onun bana sözden sonra aldığı bir abiye vardı.çok kısa bir elbise.onu giy dedi.ben de o olmazsa alternatif olsun diye bitane de normal elbise getirdim.ikisini de giydim denedim.nişanlım kendi aldığı elbiseye tayt giyeceksen olur dedi.hadi o dizimin bayağı üstündeydi.ama diğer elbise dizimin hizasında ama ona da tayt giyeceksen olur dedi.ben de onu dinlemedim diz hizasında olan elbisemi giydim.arkadaşları ortamı varmış kısa elbiseyle ayıp olurmuş.arkadaşların umrumda değil ben bunu giyicem o kadar dedim ve giydim..zamanında straplez badilerimi giydiğimde bunda bişey yokki tabi giyebilirsin hayatım diyordu.şimdi yasaklar başladı...

dediğiniz gibi yüksek ihtimalle evlensem de boşanıcam gelecekte ve bir de çocuk olursa hayatım kararmış olacak.yol yakınken bitmesi dediğiniz gibi daha mantıklı..herşey için sağolun.öyle güzel ve detaylı açıklamışsınız ki..

Beni KK bayanları ayırdı :1:ve iyi ki de ayırmışlar:92:
Bende ayrılmamak için bir sürü bahane ürettim mantıksal çıkarımlar bulmaya başladım.Hatta kızlar ayrıl dediğinde ayrılmadım ve bana daha kötüsü olacak dediler ve söyledikleride çıktı...
Şimdi birisi daha olursa asla adamın gönlü olsun erkektir gbii saçmalıklarla uğraşmam artık.
Eğer yürütecekseniz sizin değişmeniz lazım o değişmeyecektir.Ben 1.5 seneye yakın uğraştım alışırım değişirim vs ama yapamadım ayrıldım
Sizin durumda bu ihtimaller arasında ne yazık ki

aynen bu mantıksal çıkarım dediğiniz durumları yaşıyorum ben de tam olarak.ayrılmakla ayrılmamak arasındayım.ben değişim konusunda büyük çaba sarfettim ama bu kadar değişebildim.daha fazla değişebileceğimi bu ilişkide ona huzur verebileceğimi sanmıyorum sanırım..ne kadar kurtarmaya çalışsam da ayrılık bir şekilde yaşanacak sanırım kaçınılmaz son..en iyisi tadında bırakmak o zaman.şans verme olayı daha çok yıpratabilir beni..
bu sefer de ilerde o aradığında neden bir şans vermedim diye içime kurt düşerse ?belki toparlanabilirdik gibi düşüncelerim olabilir.kendime inanılmaz derecede kuruntu yapacağımı biliyorum.inşallah o aramaz da ben de b u kuruntuyu yaşamam...

aynen bu mantıksal çıkarım dediğiniz durumları yaşıyorum ben de tam olarak.ayrılmakla ayrılmamak arasındayım.ben değişim konusunda büyük çaba sarfettim ama bu kadar değişebildim.daha fazla değişebileceğimi bu ilişkide ona huzur verebileceğimi sanmıyorum sanırım..ne kadar kurtarmaya çalışsam da ayrılık bir şekilde yaşanacak sanırım kaçınılmaz son..en iyisi tadında bırakmak o zaman.şans verme olayı daha çok yıpratabilir beni..
bu sefer de ilerde o aradığında neden bir şans vermedim diye içime kurt düşerse ?belki toparlanabilirdik gibi düşüncelerim olabilir.kendime inanılmaz derecede kuruntu yapacağımı biliyorum.inşallah o aramaz da ben de b u kuruntuyu yaşamam...

Sen kendi içinde herşeyi yaptığına inanıyorsan acabalara gerek yok.Kaç kez şanstan sonra için rahatlayacak peki?Bence sen kendi hayatının değerinin farkında değilsin.
Bu soruyu sordun mu kendine ?

hayır bunu sormamıştım..çok acayip hissettim kendimi şimdi..haklısın..

Bu kadar şeyi yapan sen değilde nişanlın olsa adam seni şimdiye kadar 20 kez terketmiş hatta çoktan annesi üzülme oğlum ben sana birini buldum bile demişti.Kadınlarımızda var bi aşka sevgiye karşı zaaf.Bende dahil yani ama ben sıyırdım her zaman ki gibi :64:

Bu kadar şeyi yapan sen değilde nişanlın olsa adam seni şimdiye kadar 20 kez terketmiş hatta çoktan annesi üzülme oğlum ben sana birini buldum bile demişti.Kadınlarımızda var bi aşka sevgiye karşı zaaf.Bende dahil yani ama ben sıyırdım her zaman ki gibi :64:

darısı başıma diyorum.hayırlısıyla bir atlatsam şu durumları...dediğin gibi erkek bizim kadar çekmez.biz fazla iyi niyetliyiz maalesef.kıyamıyoruz nedense..enazından ben kıyamıyorum sanırım..

darısı başıma diyorum.hayırlısıyla bir atlatsam şu durumları...dediğin gibi erkek bizim kadar çekmez.biz fazla iyi niyetliyiz maalesef.kıyamıyoruz nedense..enazından ben kıyamıyorum sanırım..

Türkçe açıklaması şu
Kızlar ve erkekler yanlış yetiştiriliyorlar
Kızlar daha hassas erkekler daha acımasız
Sonra yapan erkek katlanan kadın suçlu yine kadın kalıyor
Bizim zaafımız olmasa erkekler bu kadar yapamazlarda

Türkçe açıklaması şu
Kızlar ve erkekler yanlış yetiştiriliyorlar
Kızlar daha hassas erkekler daha acımasız
Sonra yapan erkek katlanan kadın suçlu yine kadın kalıyor
Bizim zaafımız olmasa erkekler bu kadar yapamazlarda

evet sonuna kadar katılıyorum haklısın.kendi özelimde bile hep gönlünü yapmaya çalışan alttan alan ben olmuşum.zamanında bu sorunları görüp de gereken tepkileri verseydim herşey bambaşka olurdu..erkeklere bu cesareti farkında olmadan veriyoruz..

evet sonuna kadar katılıyorum haklısın.kendi özelimde bile hep gönlünü yapmaya çalışan alttan alan ben olmuşum.zamanında bu sorunları görüp de gereken tepkileri verseydim herşey bambaşka olurdu..erkeklere bu cesareti farkında olmadan veriyoruz..

Ben hep bu adamı sevdim diye alttan aldım sanki kaçarlarsa bidahası olmayacak gibi ve hep gittiler ben aynı hatayı yaptım ta ki bu sitedeki bayanları okuyana kadar.Şimdi tekrardan yaşasam bunları adama bu kadar taviz vermem.Taviz tavizi doğuruyor diye boşuna dememişler.Zaten sen adamın işine gelmiyorsan gidiyor sen taviz verince süreç uzuyor tek fark bu

Ben hep bu adamı sevdim diye alttan aldım sanki kaçarlarsa bidahası olmayacak gibi ve hep gittiler ben aynı hatayı yaptım ta ki bu sitedeki bayanları okuyana kadar.Şimdi tekrardan yaşasam bunları adama bu kadar taviz vermem.Taviz tavizi doğuruyor diye boşuna dememişler.Zaten sen adamın işine gelmiyorsan gidiyor sen taviz verince süreç uzuyor tek fark bu

canım paylaştığın konuları biraz okudum da..çok büyük geçmiş olsun.çok zorlu bir ilişki yaşamışsın inan okurken sabrına ben hayran kaldım..ve keşke haketmiş olsaydı bu sabrı diye de üzüldüm..KK hanımlarının seni ayırması öyle yerinde ve doğru olmuş ki hepsinin ellerine sağlık.Allah doğru insanlarla gönlünden geçen gibi biriyle karşılaşmanı nasip etsin bundan sonra inşallah..
dediğin gibi taviz vermek bizim hatamız.eğer arama durumları söz konusu olursa ve aklımdan acaba lar geçmeye başlarsa emin ol aklıma geleceksin.şans vermek gibi bir hataya düşmemek için büyük çaba sarfedicem.

işte biraz da beni önemseseydi tüm bunlar olmazdı..evlilikle ilgili şeylerde tek kişilik karar vermenden ve herşeye evet dememi beklemenden yoruldum diyebildim en son konuşmamızda...resmen aylardır biriktirmişim içimde ne varsa söyleyiverdim..bencilliğini de söyledim..kabul etmiyor ama...

altı yıldan sonra bu kadarcık mı diyebildin? :) dediğim gibi iletişim sorununuz var ve senden kaynaklı olduüunu düşünüyorum ben hâla... artık olan oldu kaynanaya yakın bir ev var ortada ben yokum diyorsan bu da zamanında müdahalae etmediğin için olabilir. senin sözünün dinlenmesini beklemeyeceksin, SÖZÜNÜ DİNLETECEKSİN. tabi ki zorbalıkla değil. ama ben kurtulabilir bir ilişki yaşadığını düşünüyorum hâla. az değil altı yılın ardından bir başkasını beklemek kolay olacak mı senin için?

evet paylaştığın konuları okudum biraz.çok büyük geçmiş olsun hiç de kolay sindirilebilecek bir ilişki yaşamamışsın.okurken bazı huylarının nişanlıma benzediğini hatta daha fazlasının olduğunu gördüm.sen gerçekten çok büyük bir sabır göstermişsin.okurken KK bayanlarının sana çok büyük bir iyilik yaptıklarını defalarca içimden geçirdim arkadaşım.büyük geçmiş olsun.ben de taviz vermicem.sonuç farklı olmayacak çünkü.çok haklısın.gerçekten tecrübe konuşuyor.emin ol böyle bir şans vermeme durumu olduğunda ne zaman acaba geçse aklımdan senin cümlelerini hatırlicam...şans vermenin gereği yok çünkü..

altı yıldan sonra bu kadarcık mı diyebildin? :) dediğim gibi iletişim sorununuz var ve senden kaynaklı olduüunu düşünüyorum ben hâla... artık olan oldu kaynanaya yakın bir ev var ortada ben yokum diyorsan bu da zamanında müdahalae etmediğin için olabilir. senin sözünün dinlenmesini beklemeyeceksin, SÖZÜNÜ DİNLETECEKSİN. tabi ki zorbalıkla değil. ama ben kurtulabilir bir ilişki yaşadığını düşünüyorum hâla. az değil altı yılın ardından bir başkasını beklemek kolay olacak mı senin için?

aklımdan çok şey geçiyor.tam bitmesine odaklıyorum kendimi bu doğru bir karar diyorum.bu dediğiniz aklıma geliyor 6 yıl da az bir süre değil ve alışkanlık da var.sevgi çok büyük anlamda kalmadı.ama şuan ona karşı olan olumlu hislerimi neyle ifade edebilirim bilmiyorum.aşk,sevgi vs.vs. inanın bilmiyorum.şu sözünü dinletme olayını dediğiniz gibi başaramadım sanırım.eskiden bunu sorun etmiyordum.nişanlımın beni bu konuda pohpohlayıp kendi istediğini yaptığını ev alınınca farkettim.o günden beri de sorunlarımız had safhada.şu andan itibaren sözümü dinletebilme şansım var mı ya da bunu nasıl başarırım bilmiyorum.küfür ve saygı drumuna nasıl çözüm bulabilirim onu da bilmiyorum.yani ilişki kurtulabiliyorsa şayet nasıl kurtulur..?

canım paylaştığın konuları biraz okudum da..çok büyük geçmiş olsun.çok zorlu bir ilişki yaşamışsın inan okurken sabrına ben hayran kaldım..ve keşke haketmiş olsaydı bu sabrı diye de üzüldüm..KK hanımlarının seni ayırması öyle yerinde ve doğru olmuş ki hepsinin ellerine sağlık.Allah doğru insanlarla gönlünden geçen gibi biriyle karşılaşmanı nasip etsin bundan sonra inşallah..
dediğin gibi taviz vermek bizim hatamız.eğer arama durumları söz konusu olursa ve aklımdan acaba lar geçmeye başlarsa emin ol aklıma geleceksin.şans vermek gibi bir hataya düşmemek için büyük çaba sarfedicem.

Bizimkisi ilginçti istekler kurallar falan.Seninkide benimkinin az değişik versiyonu yani :)
KK bayanlarının ayırmasını gülümseyerek söylüyorum hep hatta isim bile yazarım bazen :)
Bidahası olsun istemiyorum ki bi yanımız ikimiz içinde dönse diyor ama dönmese daha hayırlı
Şans mı bazen hayat bize o şansı 2.kez bile vermiyor
Bana tek ameliyatlarımda Allah bu şansı verdi o yüzden ben sorun yaşasamada çok üzülmedim ayrıldığımda

fikirlerim aşırı değişiyor benim.bu normal mi arkadaşlar...

Alışkanlık hep iyi zamanları düşünme ya daha kötüsüne denk gelirsem hissi...Korkuyorsun yüzleşmekten çünki

Son düzenleme:
Bizimkisi ilginçti istekler kurallar falan.Seninkide benimkinin az değişik versiyonu yani :)
KK bayanlarının ayırmasını gülümseyerek söylüyorum hep hatta isim bile yazarım bazen :)
Bidahası olsun istemiyorum ki bi yanımız ikimiz içinde dönse diyor ama dönmese daha hayırlı
Şans mı bazen hayat bize o şansı 2.kez bile vermiyor
Bana tek ameliyatlarımda Allah bu şansı verdi o yüzden ben sorun yaşasamada çok üzülmedim ayrıldığımda

evet tek fark kağıt üzerinde bir problem yok.gerisi aynı hemen hemen.fakat bi arkadaşımız da kurtarılabilir bir ilişki olarak düşünmüş.bak şimdi bu da mantıklı olabilir.şu konuda dürüst olmam gerekiyor.evet sözümü geçirememişim.sanki değişebilecek küçük detaylar mı var benim gözden kaçırdığım???şu sürekli fikir değiştirme durumlarım umarım geçicidir ya gerçekten uzun sürerse ben işin içinden çıkamam

daha kötüsüne denk gelme korkusunu aşırı yaşıyorum..başkasıyla da evlensem bunları aşağı yukarı yine yaşicam yani şuan bunlar geçiyor aklımdan...

hatta bugün eski çalıştığım bankamı aradım.içeride açık bir birim varsa başvuru yapıcam.çalışmaya başlarsam kafam dağılabilir.evde durdukça da çok kafamda kuruyorum...

evet tek fark kağıt üzerinde bir problem yok.gerisi aynı hemen hemen.fakat bi arkadaşımız da kurtarılabilir bir ilişki olarak düşünmüş.bak şimdi bu da mantıklı olabilir.şu konuda dürüst olmam gerekiyor.evet sözümü geçirememişim.sanki değişebilecek küçük detaylar mı var benim gözden kaçırdığım???şu sürekli fikir değiştirme durumlarım umarım geçicidir ya gerçekten uzun sürerse ben işin içinden çıkamam

Bi ilişkinin kurtulması için karşındaki kişide de senin gibi istek düşünce ve mantığın olması lazım.
Ben ağzı laf yapan biriyim yazıyla sözle düşüncelerimide ifade etmekte sorun yaşamam ama ben konuştum şiirler gönderdim yazılar aynı şekilde ama o hiç algılamadı bunu hatta işine gelmeyenleri görmedi duymadı bilmedi
Bu adamla ilişki kurtarılır mı ?Düşün biri kuyuya düşmüş sen asılıyorsun ama o hiç istifini bozmuyor kaç ihtimal var zayıf kalırsan düşersin güçlü olsan çıkartırsın ama çok yorulur efor sarfedersin

Bu da öyle sende de sevgilinde bi değişim olsa ok de yok yani

Merak etme daha iyiside gelebilir hepsi aynı olacak değil ya.Aynı fabrikadan mı bunlar :82:

Back