• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sona yaklaştık..

Çok net yazıyorum bak ..

evlenirsem böyle dengesiz, baskıcı bir erkekle , çok değil 1 yıla kalmaz K.K ' da
'' derdim var , dayanamıyorum , eşim şöyle vs .. gb '' başlıklarla konular açıcaksın ..
Balık baştan kokar !
Abisi seni işletmiş , utanmadan bununla dalga geçmiş nişanlındaki pervesılığa bak abisine söz ediceğine sana laf ediyor..

Evi alırsan ' nişanı atarım ' demişsin / Allah aşkına seni gerçekten sevseydi bir ev uğruna nişannı atmanı göze alırmıydı ?
sen hep susmussun,alttan almışsın .. adam seni elinde oynatıyor .. işin gerçeği budur ..
ksr bakma , bunlar duymak ısteyecegn seyler değildir ama grçek bu ..
okurken içime fenalık geldi , daha şimdiden kaynanan ağlatıyor , nişanlın ağlatıyo ne bu ya
böyle yuvamı kurulur ..

karbeyaz yaşadığın yerler öyle çok kötü yerler değil,
bide nerede yaşıyorsun onu bilmek isterim bebekte, ortaköyde falansan eğer eve sana oradaki insanlar kötü gelebilir.

ama nişanlının tek sorunu bence kişisel seni fazla kaile almıyor gibi ev sonuçta ikinizin ise bunu ayarlamakta size kalmıştır

Aklı başında ve aslında neyin nasıl olması gerektiğini bilen birisin ....

Böyle bir adamla yaşaman için, kendini robotlaştırmalısın.. O ne derse he! diyebilecek misin... Kendini unutabilecek misin? Mutlu olmanız sanki sadece senin elinde...! Ses çıkarmaz kabul edersen ne ala...! yok isteklerini dile getirirsen sorun çıkar...! Bu durumu değiştirebilirsin demeyi çok isterdim ama maalesef canım :(

Açtığın konuyu, bir başkası açmış gibi tarafsızca okumaya çalış ve ona neler söylerdin bir düşün!!!

nişanlın olgun değilmiş şimdiden seni epey ezmeye başlamış evlilik olmaz karekteri oturmamış bir erkek ile senden hemen vazgeçebiliyor

bence kurtar kendini
evlenince rahatlık adına bişey bulamazsın
sizi başbaşa bile bırakmazlar gibime geliyor
hakkında hayırlısı ne ise o olsun

dün bir yazı okudum karşılıklı rekabet varsa yani ortak bir noktada buluşamıyosanız ve evlendikten sonra düzelir diyosan mutlu evlilik olmaz diye uzatma derim kimse kimseyi değiştiremez senide o değiştiremiyo mesela, seviyosan zaten bence oturduğun evin semtini bu kadar problem etmezsin bende bahçelievlerden kaynarcaya gitim orda bırak elbiseyi saçı açık birini görünce uzaydan gelmiş gibi bakıyolardı biliyorum ama ben sevdiiğim için problem etmedim 6 yıl az bir zaman değil karşına al konuş bence birkere daha

Çok merak ettim
Neden hep nişanlının dediği oluyorda , sen hep ikna ediliyorsun
ve hep sineye çekiyorsun ?

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.eğer sürekli dediği gibi ikimizin ortak kararı olan bir ev olsaydı hiç problem etmezdim.ev bir kez alınıyor bence evin biraz daha geniş ve biraz daha düzgün bir sokakta olması lazımdı.evin içi bekar evi gibi aşırı küçük.oturma odasının içinden salona giriyorsunuz ilginç ve sevimsiz bir daire.almasındaki sebep de annesine yakın oluşu,kardeşlerinin beğenmesi ve küçücük evde 40m2 balkon olması.kuşlarını orda besleyecekmiş..yani evlilikle ilgili her kararda tek başına karar vermesine tahammül edemiyorum artık.eskiden bu tip durumlar gözüme batmazdı ama şimdi öyle değil...
kurabiye arkadaşım işte eskiden bunu ben önemsemiyordum gönlü olsun istiyordum.şimdi sorun çıkması yüksek ihtimalle bunu sorgulamam.neden herşey tek taraflı neden hep koşulsuz şartsız kabul eden ben olayım diyorum.bu da sorun oluyor.

gulisk arkadaşım çok teşekkür ediyorum yorumun için.annemin düşünceleri çok değişken.eskiden telefonda tartışmalarımıza şahit oluyordu ve bu çocukla bir ömür geçmez diyordu.ayrılma kararına ben tamam bitsin diye tepkimi verince nişanlım birden iyilik abidesi oldu.dün de olmuyorsa bitsin kızım ne diyim dedi.ama barışsam annem havalara uçacak eminim.ablam zaten dünden razı barışmama.onun iyi biri olduğunu ve çok pişman olacağımı söylüyorlar vs. bunun gibi çok şey.kafam o kadar karıştırılıyor ki ben tam bitti derken acaba bitmese mi diye düşünmeye başladım.gel gitler yaşıyorum.acımı yaşarken de kendin istedin üzülmeyeceksin o zaman diyorlar karışık bir durum yani.

Tarcin... arkadaşım teşekkür ederim.haklısın..katılmamak elde değil.

derya_06_17 arkadaşım teşekkür ederim.ben de en çok buna üzülüyorum.6 yıl az bir süre değil ve özellikle bu evden sonra çok değişti.nişanlılık dönemi normalde çok daha coşkulu ve tatlı telaşlarla geçmesi gerekir ama bizde bu olmadı maalesef.ben de isterdim evim için koşuşturabilmek.mesela o benden habersiz mutfağı yaptırırken ben de üsküdar tarafında birkaç mutfakçının telefonunu almıştım.birlikte bakarız belki diye.zorla ev için kendimi heveslendirmeye çalıştım ama bir anlamı kalmadı...sanırım ayrılma konusunda en doğrusunu yapıyorum...çok teşekkür ederim tekrar..

ela. arkadaşım ailem de tam olarak sizinle aynı fikirde.yalnız dışarı çıkmayalım tarzı cimrilikleri 1 seneyi geçmiş durumda.mesela başbaşa yemeğe asla çıkmadık.ben ondan lüks bir yaşantı beklememiştim. ayda yılda bir bile olsa sevgilimle biraz dışarda dolaşabilmek isterdim.büfeye de razıydım diyebilirim.tek sosyal aktivitemiz benim kaynanamlara gitmem onun da bize gelmesi olunca insanın morali bozuluyor ister istemez...

esma09 arkadaşım çok teşekkür ederim.öyle gerçekçi anlatmışsın ki korkarak okudum yazdıklarını..evlenirsem buna yakın şeyler yaşayacağımı düşünmeye başladım.açık söylemek gerekirse ailem ona karşı olumlu baskıda bulunurken içimden gerçekten sürdüremez miyim acaba düzeltebilir miyim birşeyleri diye düşünüyordum.ama şimdi gerçekten düşünmüyorum..göz göre göre başımı yakmak olacak çok haklısın...

speedy-gonzales canım ben ümraniye ataşehir tarafında oturuyorum.daha önce de üsküdar zeynep kamilde oturuyordum.kulaksızı küçümsemiyorum ama yaşayabileceğim biryer gerçekten değil..benimsemeye çalışsam da olamıyor maalesef..işte dediğin gibi beni kaale almasını çok istedim.bunu kendisine defalarca söyledim.ama tatlı dille ama tartışarak defalarca.yok olmuyor maalesef..buarada iyi anlarımda da yanımdaydın.kısa bir süre önce balayı için bile sana fikir sormuştum.her anımda yanımda olduğun için ayrıca teşekkür ederim canım benim..sağol.

Munzevii çok teşekkür ederim sağolun.ilk başlarda dediğiniz gibi he diyebileceğimi sanıyordum.birsüre sonra yıprandığım için sanırım sorgulamaya başladım.bu da ilişkimi çıkmaza soktu.dediğiniz gibi ömür boyu evet diyebilecek gücü kendimde bulamadığımı farkettim.ayrılmakla çok doğru bir karar alıyorum.tekrar sağolun...

Ailen sana davranışları konusunda hiçmi birşey demiyorlar ben anlamadım?

ben şimdiye kadar çok tartıştım nişanlımla.ailem olmazsa ayrıl diyorlardı ama bunun yanında herzamanki tartışmalardan biri olduğunu ve yine aramızın düzeleceğini biliyorlardı.nişanlım son bir aydır bu ayrılma mevzusunu dile getiriyordu birşekilde yine barışıyorduk.bu sefer yine söylemeye başladı bana biz çok uzaklaştık.artık eskisi gibi değiliz...vs.vs. konuşma ilerleyince ayrılma olayları gündeme geldi ben de tamam ayrılalım o zaman dedim.bu sefer ailem aslında onun iyi biri olduğunu savunmaya başladı...yani kavga ederken kötü biri ama ayrılırken iyi biri.o tezatı ben de çözmüş değilim.ailemin değişkenliği bazen sinir ediyor..gelen gideni aratırmış özellikle bu cümle kabusum oldu.ya gelecekte karşıma gelen insan daha beter olursa diye ciddi ciddi korkmaya başladım..

annesine yakın olması gerektiği düşüncesiyle yetiştirilmiş.
parası hem senin dediğin gibi bir eve hem düğüne yetmemiş.
kuşları var ve onlara da yer açmak istiyor.
kıyafetlerini mahelleye göre seçmeni istiyor doğal olarak.
yani kendince planlamış, sen onun hayatına uyamıyorsan ayrılacaksın yok uyarım dersen idare edeceksin.

bence sen gerçekelri kabullenemiyorsun, baştan beri açık konuşabilmeniz için gerekli zemini oluşturamamışsın. anneme yakın oturmamız şart diyememiş, ama bunu yapmış. eğer sana diyebilseydi, bu konuda açık açık diretebilseydi zaten ilişkiniz farklı bir konumda olurdu.

bence ayrılma seviyorsan.

adam kuş seviyor ne kadar kötü olabilir ki? :74:

annesine yakın olması gerektiği düşüncesiyle yetiştirilmiş.
parası hem senin dediğin gibi bir eve hem düğüne yetmemiş.
kuşları var ve onlara da yer açmak istiyor.
kıyafetlerini mahelleye göre seçmeni istiyor doğal olarak.
yani kendince planlamış, sen onun hayatına uyamıyorsan ayrılacaksın yok uyarım dersen idare edeceksin.

bence sen gerçekelri kabullenemiyorsun, baştan beri açık konuşabilmeniz için gerekli zemini oluşturamamışsın. anneme yakın oturmamız şart diyememiş, ama bunu yapmış. eğer sana diyebilseydi, bu konuda açık açık diretebilseydi zaten ilişkiniz farklı bir konumda olurdu.

bence ayrılma seviyorsan.

adam kuş seviyor ne kadar kötü olabilir ki? :74:

öncelikle çok teşekkür ederim yorumlarınız için.gerçekten olabildiğince pozitif yazmışsınız durumu.haklısınız onun hayatına uyum sağlayamıyorum yüksek ihtimalle.ama baştan beri ev istediğimiz muhitte istediğimiz yer olacak diye bana güven vermeseydi.ki ben annesine yakın olması için kasımpaşada bulduğu eve tamam demiştim.evlerine 5 dk uzaklıktaydı o da.enazından daha nezih biryerdi ve ikimiz de tamam demiştik.fakat dediğiniz gibi kuşlarından dolayı olacak bu evi aldı..kuşları olsun bu evet çok güzel birşey fakat ben hayvanları uzaktan seven birisiyim.korkuyorum ve bunu bilmesine rağmen bunları yapması da benim gücüme gidiyor.sonuçta o benim giyim tarzımı ve her tür hayvana olan korkumu baştan beri biliyordu.şimdiye kadar problem yapmadı, evliliğe 5 ay kala bunları çıkarması beni çok rahatsız ediyor.dediğiniz gibi iletişim problemi de vardı aramızda demekki.
ve bir de eskisi kadar aşırı derecede seviyorum diyemem.ama 6 yılın vermiş olduğu bir alışkanlık var sanırım.şuanki durumumu hazmedemiyorum...

Bir insanın sadece "iyi" olması,onunla bir ömür mutlu huzurlu geçinilebileceği anlamına gelmiyor ...

Şöyle ki, siz orada yaşamayı istemiyorsunuz... Ama nişanlınız kendi isteklerine göre kararını veriyor, ve gidip kararları doğrultusunda bir ev alıyor... Bana göre "iyi" biri olsaydı en azından şöyle düşünürdü... "nişanlım bu civarlarda oturmayı kabul etti, ben de onun istediğini göz önünde bulundurarak en azından istediği mühitten ev alayım" derdi... Ne annesinden uzaklaşır, ne de "birlikte hayat paylaşacağı" insanı üzmezdi...

Niyet iyiye yönelikse harekette kusur aranmaz elbette ama ben nişanlınızda iyi niyet göremedim... Umuyorum en doğru kararı verirsiniz...

Unutmadan, gelen gideni aratır diye birşey yok... bu cümleyi kurma bile.. İnsanların mutsuzken, elindeki kötünün iyisine tutunmasına sebep olan ve artık bazılarında inanç haline gelmiş GEREKSİZ BİR SÖZ .... Herkes en iyisine layık... Sen de öyle...

Daha iyisi var mı sorusuna gelince; Beklentilerine karşılık veren, hayatında seni diğer parçası olarak görebilen ve bunu hissettiren kişi doğru kişidir... Gerisi teferruattır... Bu kıstar bana göre evlilikte olmazsa olmadır...

kus sevmesi onu iyi bir insan yapmaz bir kere

istedigi evi seciyor secmesinin nedeni ise annesine yakin olmasi ve belkide mahallesinden ayrilmak istememesi
zevkine gore yaptiriyor evin icerisini
balkonu sorgusuz sualsiz kuslara ayiriyor (ben olsam bende ayirirdim)
ama butun bunlari tek kisilik akilla yapiyor
nisanlisinin hic bir istedigi oldumu?
butun bunlarin ustune artik mahalleye gore giyinmesinide istiyor
bu bencillikten baska bir sey degildir..

canım haklısın insan en azından 15 günde bir sevdiğinle el ele gezip dolaşmak ister en tabii hakkın ben nişanlına hak veren bir yazı yazdım ama yalnış anlaşılmasın onun yaptıklarını kesinlikle tastiklemiyorum ben sadece sizi kiradan kurtarmış çalışmış ev almış herkes yapamıyor çünkü bunu o açıdan taktir ettim ama yetmiyor tabi bunlar evlenmek için çok iyi biliyorum
ama sana bişey sorcam ailenin baskısı mı onunla olmaya sürükleyen seni yalnış anlamadıysam sevgin azalmış ..duygularından emin değilsen..kimse istiyor diye evlenme bunlar ailen de olsa...

haklısınız..birkaç kez okudum yazınızı.bu sözü aşırı derecede duyuyorum birkaç gündür.gelecek korkusu hissetmeme sebep oldu..ama yazdıklarınız gerçekten kendimi iyi hissetmeme yardımcı oluyor..kendi sorunlarımı şimdiye kadar hiç önemsememişim ve kendimden çok ödün vermişim bu ilişkide bunu anladım.bitirmeye çalışırken verdiğim tepki yerinde olmuş.doğru bir karar vermişim ilkkez.bunlar içinde yaşarken farkedilmiyor.eğer sizlerle paylaşmasaydım ben acaba düzelse yürütebilir miyim? düzeltmem daha mantıklı gibi düşünüyordum.iyi ki sizlerle paylaşmışım..ilerleyen zamanlarda doğru kararı verdiğimi daha iyi anlicam umarım...

kus sevmesi onu iyi bir insan yapmaz bir kere

istedigi evi seciyor secmesinin nedeni ise annesine yakin olmasi ve belkide mahallesinden ayrilmak istememesi
zevkine gore yaptiriyor evin icerisini
balkonu sorgusuz sualsiz kuslara ayiriyor (ben olsam bende ayirirdim)
ama butun bunlari tek kisilik akilla yapiyor
nisanlisinin hic bir istedigi oldumu?
butun bunlarin ustune artik mahalleye gore giyinmesinide istiyor
bu bencillikten baska bir sey degildir..

işte biraz da beni önemseseydi tüm bunlar olmazdı..evlilikle ilgili şeylerde tek kişilik karar vermenden ve herşeye evet dememi beklemenden yoruldum diyebildim en son konuşmamızda...resmen aylardır biriktirmişim içimde ne varsa söyleyiverdim..bencilliğini de söyledim..kabul etmiyor ama...

nişanlım eğer derdin annemse evine gelip de bana bak demez merak etme demişti.annesi herşeye karışmasa sorun olmazdı.mecburi bir durum olsa bakardım.sözlüyken bile annesi hastanede yatarken görümcemle dönüşümlü kalıyorduk hastanede.benim sorunum annesinin herşeye karışıp ben bişey yapmıyorum demesi.ve nişanlımın annesine aşırı bağlı olması.emrivaki olayları evi aldıktan sonra ortaya çıktı.

Emrivaki olayları neden ev almasıyla beraber ortaya çıktı belli değil mi?
Sana bir kere istediğini yaptırmış hem de nişan atma pahasına da olsa...
Kendince ne kadar bağırsa da çağırsa da gene yaptırırım diyor işte... :19:
Ayrıca anlamadığım ablanla annen neden nişanlını koruyor?
Kızım sen mutsuzsan ayrıl demeleri gerekmez mi?
Bu kısım tuhaf geldi... :26:

erkeklerin geneli bencildir ve bunu asla kabul etmezler.bu gerçekle yaşa tatlım...
değiştirdimeye çalışma değiştiremezsin ama kendi hayatını değiştirebilirsin ancak..
hakkında hayırlısı neyse umarım o olur..

canım haklısın insan en azından 15 günde bir sevdiğinle el ele gezip dolaşmak ister en tabii hakkın ben nişanlına hak veren bir yazı yazdım ama yalnış anlaşılmasın onun yaptıklarını kesinlikle tastiklemiyorum ben sadece sizi kiradan kurtarmış çalışmış ev almış herkes yapamıyor çünkü bunu o açıdan taktir ettim ama yetmiyor tabi bunlar evlenmek için çok iyi biliyorum
ama sana bişey sorcam ailenin baskısı mı onunla olmaya sürükleyen seni yalnış anlamadıysam sevgin azalmış ..duygularından emin değilsen..kimse istiyor diye evlenme bunlar ailen de olsa...

ben sizi çok çok iyi anladım.istanbul gibi yerde ev almak hiç kolay değil.verdiğiniz tepki beni tamamen suçlarcasına değildi.ben eskiden ev parası biriktiriyor diye dışarı çıkmamamızı sorun etmiyordum.eskiden de zaten maksimum 2 ayda bir çıkıyorduk.bu söz olayları olduktan sonra ben haftada birkaç gün ailesine gitmeye başladım.üstüne annesi hastaneye yattı.sürekli hastanede refakatçiydim yine görüşüyorduk.işte bu böyle gidiyordu.ben ailesine gidicem de görüşücez.ya da o bize gelecek de görüşücez.asla dışarda buluşalım demiyor.e şimdi evi aldı bahanesi evi yaptırıyorum.dedim bir pazar gününü bize ayır hem ev stresinden sıyrılırsın hem ben de biraz kendime gelirim dedim.şimdi zamanı değil dedi..yani sosyal hayatımız asla ve asla yok..hele ki sözümüzün 1. yılında plan yapalım dedim.tüm parasını bankaya koyduğunu cebinde hiç para olmadığını söyledi.ben en özel anımızı bile yaşayamazsam ne anlamı kaldı ki?çevremde birlikte vakit geçiren çiftleri kıskanmaya başladığımı söylediğimde yorum yapmadı bile..

Emrivaki olayları neden ev almasıyla beraber ortaya çıktı belli değil mi?
Sana bir kere istediğini yaptırmış hem de nişan atma pahasına da olsa...
Kendince ne kadar bağırsa da çağırsa da gene yaptırırım diyor işte... :19:
Ayrıca anlamadığım ablanla annen neden nişanlını koruyor?
Kızım sen mutsuzsan ayrıl demeleri gerekmez mi?
Bu kısım tuhaf geldi... :26:

ailem bize saygısızlığını görmedik seni çok seviyor belli.bu tarz anlaşmazlıklar bizde biraz abartılı olsa bile çoğu çiftte görünen sorunlar evlenince farklı olur ve birlikte yaşamaya başlayınca onun fikirlerini değiştirebilirsin tarzı yorum yapıyorlar canım..evlenince geçecekmiş bunlar benim kuruntularımmış..

buarada evi aldığında nişanı attım.2,5 yıl sonra satacağı sözünü vererek taktık yüzüğü.ama o önce kiraya çıkmak oldu,sonra da 2,5 yılı unut oldu..

erkeklerin geneli bencildir ve bunu asla kabul etmezler.bu gerçekle yaşa tatlım...
değiştirdimeye çalışma değiştiremezsin ama kendi hayatını değiştirebilirsin ancak..
hakkında hayırlısı neyse umarım o olur..

Allah hayırlısını versin herşeyin...bunu ablam da söylüyor.nişanlınla değil başka erkekle de evlensen aynı sorunları yayacaksın yine kabul etmeyecek hatalarını diyor ve yine kafam karışıyor.tüm erkeklerin böyle olması da gerçekten korkunç olur..

kesinlikle ayrılmalısın bence... hiç çekilecek özellikleri yok.. ki evlendikten sonra daha da beter olacak.. sen anlatırken ben bile burda içim şişti.. aklın varsa hemen ayrıl, yarın bir gün bu görgüsüz senin cocuklarının babası olacak. dünyaya birkere geliyoruz barı kendi standartımızda biriyle olalım.. hayat zaten çok zor. :)

Back