• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sona yaklaştık..

kesinlikle ayrılmalısın bence... hiç çekilecek özellikleri yok.. ki evlendikten sonra daha da beter olacak.. sen anlatırken ben bile burda içim şişti.. aklın varsa hemen ayrıl, yarın bir gün bu görgüsüz senin cocuklarının babası olacak. dünyaya birkere geliyoruz barı kendi standartımızda biriyle olalım.. hayat zaten çok zor. :)

ailem en çok da çocuk sevgisini beğeniyor onun:))çok iyi bir baba olur diyorlar:) ama özellikle son cümlene katılmamak elde değil..artık ben de böyle düşünüyorum..

Eğer bana kızmazsan,

Allah'ın sevdiği kuluymuşsun... Ucuz kurtulmuşsun... diyeceğim... dedim bile:31:

canım ne kızması...gelen yorumları okudukça gerçekten bunları yaşamış mıyım demeye başlıyorum..okudukça kendime bir güvenim geliyor..inşallah ailemin o çok çok iyi niyetli konuşmalarına da gereken cevapları vericem..kararım tam da dilediğin gibi şu andan itibaren..Allah hakkımızda hayırlısını versin...ve çok teşekkür ederim canım benim..sağol..

Umarım kararının arkasında durursun.
Kurban pazarından koyun alır gibi evlilik için pazarlıklar yapan bir adam var karşında.
Çok iyi bir baba olabilir , büyüklerine saygılı olabilir ama iyi koca olur mu onu senden başka kimse bilemez diye düşünüyorum.

canım ne kızması...gelen yorumları okudukça gerçekten bunları yaşamış mıyım demeye başlıyorum..okudukça kendime bir güvenim geliyor..inşallah ailemin o çok çok iyi niyetli konuşmalarına da gereken cevapları vericem..kararım tam da dilediğin gibi şu andan itibaren..Allah hakkımızda hayırlısını versin...ve çok teşekkür ederim canım benim..sağol..

İyi bir eş olamayan adamdan nasıl iyi bir baba olur ki

Herşeyi kendisine göre yapmaya çalışan adamdan bişey olmuyor.Başta tamam gönlü olsun diyorsunuz sonrasında bu artık hiç umursanmama durumuna gelen sürece dönüyormuş.Bu adam ilerde benim sevgilim gibi olur ben korktum uzaklaştım soğudum konuştum değişmedi hatalı ben kaldım en iyisi ayrılmaktı şimdi benim gibi bir adamı bulamayacağım pahasına olsada

Son düzenleme:
Umarım kararının arkasında durursun.
Kurban pazarından koyun alır gibi evlilik için pazarlıklar yapan bir adam var karşında.
Çok iyi bir baba olabilir , büyüklerine saygılı olabilir ama iyi koca olur mu onu senden başka kimse bilemez diye düşünüyorum.

eğer burda paylaşmasaydım yaşadığım olayın ciddiyetinin inanın farkında bile değildim.içindeyken insan bunları göremiyor sanırım.verdiğim tepkiye rağmen aklımda acaba düzelebilir mi diye düşünüyordum halen.ama burda yaşadıklarımı aşağı yukarı anlatmaya çalıştım.ve gelen yorumlar gerçekten gözümü açtı diyebilirim..iyi koca eğer açta açıkta bırakmamaksa,kahve kumar olayları olmamasıysa evet iyi bir koca ama beklentilerimin çok altında iyi bir koca.iyi olmak yetmiyor arkadaşımızın dediği gibi.ailem onun tekrar arayacağını ve onunla iyice bir konuşup bir süre tanımamın daha doğru olacağını düşünüyor.hem de benim düşünüp tartmam için bir süre olurmuş.ama artık bu süreyi vermeyi de düşünmüyorum..kesinlikle bitmeli..

İyi bir eş olamayan adamdan nasıl iyi bir baba olur ki

Herşeyi kendisine göre yapmaya çalışan adamdan bişey olmuyor.Başta tamam gönlü olsun diyorsunuz sonrasında bu artık hiç umursanmama durumuna gelen sürece dönüyormuş.Bu adam ilerde benim sevgilim gibi olur ben korktum uzaklaştım soğudum konuştum değişmedi hatalı ben kaldım en iyisi ayrılmaktı şimdi benim gibi bir adamı bulamayacağım pahasına olsada

evet ona kalsa ikimiz adına yapıyor.benim asıl sevinmem lazımmış.çevreme baksam hangi erkek ilişkisi için bu kadar çaba sarfedermiş.ben yaptıklarını küçümsüyormuşum...dediğiniz gibi umursanmama durumuna dönüyor ve en acısı da bunu farkettiğiniz an tepki verdiğinizde çatlakları çıkarma sebebinin size kalmış olması oluyor...sanırım siz de benzer bir durum yaşamışsınız..geçmiş olsun diyim..Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...

Annen ve ablan nişanlını senin onu tanıdığın gibi tanıyamazki ,
bir erkek arkadaşken farklı, sevgiliyken farklı, sözlüyken farklı, niş. farklı evlenince hepten farklı olacak bunu sen bizden daha iyi , yaşayarak öğrendin ...onun için bence en başta annen ve ablanın sölediklerini kafana takmamalısın.en çok kafana taktığın bu sanırım.
tüm bu sorular kafandayken, tereddütler içerisinde bir ilişki nasıl devam ettiririliki hele ki sonu evlilikse ...
sen hayatını bu tarzda birisiyle nasıl geçireceksin , geçirecektin ?
kafanda binlerce soru, acabalar , keşkeler , eğerler ...
bitirmekle en iyisini yapmışsın...
sen akıl ve beden sağığını iyi tut , hayatta seni daha çok sevecek değer verecek ,seninde aynı şekilde , birisi kesinikle çıkacaktır.
Allah sana terddütsüz, gönül rahatlığıyla herşeyiye sevebileceğin , sana tarzına tamamen uygun birini nasip etsin ...

üzüldüm senin adına gerçekten çok zor bi durum benden büyük olduğun kesin ama kendimce şunu demek istiyorum
büyük konuşmuyayım ama öyle bir durumda madem sen seçtin sen aldın git sen otur o evde ben gelmiyorum bir yere diyip restimi çekerdim açıkcası..

birde ayrılmışsınız sanırım ayrılınca bir daha yeniden güzel olmuyor herşey ve zaten bir çok şeyden mahrum kalmışsınız..
size ileride ya ben eve bakıyorum bir yere gidemeyiz sana birşey alamam çocuğuma bir şey alamam bu eskilerle idare etsin gibi
cümleler kurduğunda çok daha kötü olursunuz
birde şimdi böyle davranıyorsa evlilik olunca nasıl olur tahmin bile edemiyorum

allah herşeyin hayırlısını versin allah sabır versin

Allah hayırlısını versin herşeyin...bunu ablam da söylüyor.nişanlınla değil başka erkekle de evlensen aynı sorunları yayacaksın yine kabul etmeyecek hatalarını diyor ve yine kafam karışıyor.tüm erkeklerin böyle olması da gerçekten korkunç olur..

sevgili arkadaşım, ablan doğru söylemiyorum ne yazık ki... her insan aynı değildir ki...

ben de 5 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla yaklaşık 2 ay önce nişanlandık... peki biz beş yılda hiç sorunsuzmuyduk? tabii ki değildik.. ancak en iyi yanımız her sorunumuzu korkmadan konuşarak beraber halletmemizdi.. kim haksızsa özür dilemesini bildi...

şimdi nişanlıyız... şimdi ise her iki aileye karşı da ortak olarak cevaplar veriyoruz.. kendimiz aramızda konuşup tartışıp, isteklerimizi ortak olarak bilidriyoruz... kimse de işimize karışamıyor...

ama ne yazık ki sizin ilişkiniz de daha baştan herkes herşeye karışmaya başlamış...kaldı ki nişanlının davranışı da ortada.. eğer ayrıldıysan kararırnın arkasında ol arkadaşım... hiç de korkma, elbet birgün seni olduğun gibi kabul edip, fikirlerine saygı duyacak biri mutlaka çıkacaktır...

eğer ayrılmadıysan da lütfen tekrar tekrar düşün derim...
sevgiler...:71:

anladığım kadarıyla karekterleriniz çok farklı evlenince seni dahada sıkmaya başlicaktır. ailesinden uzak biyerde yaşamak istemiyor anladığım kadarıyla kiraya çıksanız bile bikaç sene sonra yine kendininzi ailesinin semtinde oturuyor bulucaksınız.
dışarı çıkıp gezmemeniz sizin için çok eksiklik yaratıcaktır ne o yaşlılar gibi evde otur
bence kendi karekterine uygun senin istek ve arzularına önem ve değer veren birisiyle ol.

evet ona kalsa ikimiz adına yapıyor.benim asıl sevinmem lazımmış.çevreme baksam hangi erkek ilişkisi için bu kadar çaba sarfedermiş.ben yaptıklarını küçümsüyormuşum...dediğiniz gibi umursanmama durumuna dönüyor ve en acısı da bunu farkettiğiniz an tepki verdiğinizde çatlakları çıkarma sebebinin size kalmış olması oluyor...sanırım siz de benzer bir durum yaşamışsınız..geçmiş olsun diyim..Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...

nişanlın ilişkisi değil kendisi için çaba sarfediyor ve yutturmaya çalışıyor . sonuçta herkes ev bark sahibi olmak ister. o da kendi gönlüne göre almış döşüyor işte. sen konu mankenisin sanki. her erkek böyle değildir canım. hiç korkma. çocuğun olsa yarın öbür gün sana sormadan onunla ilgili kararlar alsa canın nasıl yanar onu düşün. çok ucuz kurtulmuş oluyorsun bence de...

Valla yazdıklarını okuyunca acaba bu adam ayrılmak için bi bahane mi arıyor diye düşündüm...
Çok tuhaf bi aileye denk gelmişsin arkadaşım...
Kaynanan Evi ulmuşsun llahtan belanımı istiyosun demiş.. Ne kadar ayıp.. İnsan öyle konuşurmu hiç?
Kaynının yaptıklarına hayret ettim hele nişanlının tepki vermemesine...
Eğerki barışırsan ileride karışanın çok olur gibime geliyor... Baksana daha şimdiden başlamışlar...
Sevdiğine emin değilsen ayrıl derim bence... Çünkü evlenince değiştiremezsin yani senin istediğin gibi değil tam tersi olur bence..
Başkalarının dediği değil senin içinde ne yaşadığın, ne hissettiğin bence... Pişman olacaksan da sen olacaksın..
Hayırlısı buymuş deyip kapatacaksın konuyu..

valla canım nişanlın senin nişan atacağını bilerek istemediğin yerde ev almı bu seni hiç ciddiye almıyor umursamıyor saygı duymuyor demektir ben olsam gerekirse ömür boyu kiralarda sürünür yine de benim dediğimi umursayan bana saygı duyan bir adamla evlenirdim

evllik sadece bir tarafın istediğinin olacağı bir şey değil

ayrıca adamın dışarı çıkmaması para harcayamamsından değil bence hiçbir şey yiyip içmeden deniz kıyısına gidip yürümez mi insan İstanbul'da yol parasından başka birşeye ihtiyaç var mı bunun için bunu bile yapmıyorsanız adam zaten evden çıkmak istemiyor demektir ki zaten bu huyu değişmez benim görümcemin eşi de böyle evden çıkmaz bekarken de öyleymiş hep kayınvalidemlerdelermiş şimdi de görümcem altı aya bir boşanmaya kalkıyor neymiş sürekli evdeymiş sıkılıyormuş bilmem ne

kuşlarını bile senden çok düşünen adamla öümür geçer mi canım yaa sana da yazık değil mi annesine 5 dk olan başka muhitteki evi alırdı bence de eğer seni azıcık benimsese ayrıca abisinin tavırları ne öyle bundan daha azını yaptı bir kere kaynım şimdi 6 ayda bir o da kayınvalidelerde görüşüyoruz eve almıoyr eşim

bence Allahın sevgili kulusun baştan göstermiş sana asıl yüzünü bence hiç düşünme onun gibisini zaten rahat bulursun da emin ol çok daha iyisini çok ama çok rahat bulursun

1. sizin oturacaginiz evi istediginiz semtten almaliydi cunku erkeklerin bayanligin cevresel rahatligini kesinlikle dusunmesi gerekiyor. semt konusunda yaptiginiz zitlasmada cok haklisiniz bence hic sucluluk hissetmeyin.

2. nisanlinizin aldigi evde siz oturacaginiza gore evin icini size danisarak yaptirmasi gerekiyordu. hic danismamis kafasina gore takiliyor. ayrica ailesi bile evin duvar rengine dolap rengine kadar karisiyor, onlara neyse...

3. ailesine bu kadar duskun olmasi sizi cok dusundurmeli bence cunku onlarin sozunden cikmayan bir tipe benziyor. eminim ki evi kulaksizdan ailesine yakin almak konusunda nisanlinizin aklina ailesi girmistir ve nisanliniz yine bu yuzden sizin fikrinizi umursamamis.

4. sizin aileniz nisanlinizin iyi bir baba olacagini nerden tahmin edebiliyor ne alakasi var? bunu anca cocuk oldugu zaman anlarsiniz, bakalim nisanliniz bebekle ne kadar ilgilenecek ne kadar babalik yapacak...

nisanlinizin simdiden ev almis olmasi iyi bir koca olacagi anlamina mi geliyor? hayir. ben bununla da iyi koca olma arasinda bir baglanti goremedim.

erkegin esinin kiyafetine karismasi neden cok sevdigi anlamina geliyor?
bana kalirsa nisanliniz yasayacaginiz semtin tasiyacagi sekilde giyinmenizi istiyor simdiden.

daha yazacaklarim var aslinda ama sizi uzmemek icin yazmayayim diyorum...
mesela nisanlinizin o semtten ev almasini istemediginizi soylediginizde kayinvalidenizin verdigi tepkiler neymis oyle ''belani mi ariyorsun?'' falan...hastaysa hasta yani...hasta ama size iyi laf yetistiriyor, iyi uzuyor sizi bu nasil hastaliktir ben anlamadim?

yol yakindan ve de ipler zaten kopmusken(nisanliniz zaten sizden vazgecmis) nisanlinizdan ve ailesinden uzaklastirin kendinizi.
evlenince 1-2 yil icinde ne olacaklari ben sana soyleyeyim arkadasim:
-esinin ailesi ile senin evin yakin oldugu icin evliliginize, evinize, tum yasantiniza esinin ailesi surekli burnunu sokacak sana huzur yuzu gostermeyecekler.
-esin de hep ailesinin tarafini tutacak ve sen mutsuz olacaksin.
-bir cocugun olsa hepten yandin zaten nisanlinizin ailesi o cocugu sizle paylasamaz, herseye karisir.

falan filan iste boyle uzayacak bir liste...

canım,
daha önce başından bir evlilik geçmiş biri olarak yazıyorum.bu derece kararsız,emrivakici hep kendi dediği olsun isteyen,senin fikirlerine isteklerine önem vermeyen bir adamla sence sen ömür boyu mutlu olabilecekmisin?
yazacaklarım seni umutlandıramayacak cok üzgünüm.ama şunu bil öncelikle...bence kolay kolay değişecek bir karakter değil nişanlının ki...
benim eski eşime benziyor biraz...zamanla evlendiğinizde dhaa çok sorun olacak...evliliğinizde,gelen misafirde,gidilen yerlerde,hamileliğinde,cocugun isminde,bakımında....aklına ne gelirse sanırım pek söz hakkın olmayacak...
evlilik tek tarafın istekleri ve mutluluğu ile olmaz.su an 6 yılın alışkanlığı var diyorsun haklısında ama evlendiğinde zaten yıpranmış olan sinirlerin laçkalasacak.evlilikten ayrılmakla nişandan ayrılmak duygusal yıkım olarak cok farklı seyler.
ve ailen diyormus ya hani evlenince değiştirirsin falan filan...bunlara sakın inanma.karakter,ne evlenince,ne cocukla değişen bişey değil.insan 7 de neyse 70 dede oyle kalıyor ne yazıkki..kaldıki ayrılığı nişan tmayı cok fazla koz kullanmışsınız.buda laçkalaştırmış bişeyleri.bence ya kesin tavrını koy ev alınmış olsa daha orada oturmayacağını kesin bir dille belirt hoşlanmadığın diğer huylarını da söyle değişeceksen değiş de...yada bitireceksende cocuk oyuncağına döndürme hiç..bu belirsizlik seni daha çok yıpratacaktır emin ol

HELEN arkadaşım çok teşekkür ederim..kafamdaki dediğin gibi binlerce soru ve ailemin olumlu yanlarını anlatması kafamı çok karıştırıyor.ikilemde kalmak ilginç bir duygu çünkü olayın neyle sonuçlanacağını biliyorsun ama diğer etkenler aklını bulandırıyor.sıkıntımın yeni olmasına bağlıyorum bu karışık ruh halimi.umarım uzun sürmez.gel gitler yaşamaktan inanılmaz yoruldum çünkü..

AYSIZGoKYuZu AYSIZGoKYuZu canım çok teşekkür ederim.bu evi aldığında ilk düşündüğüm bu olmuştu emin olabilirsin.keşke o yüzüğü tekrar takmasaydım,ileride bu derece büyük engellerden biri olacağını bilmiyordum bu evin.benimseyememek çok kötü bir duygu..iyi dileklerin için de sağol.Allah cümlemize hayırlısını versin...

Takirika arkadaşım yorumun için çok sağol ve Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.biz bu kadar başarılı olamadık.sevgiden önce saygıyı tükettik bu da dolayısıyla sonumuzu hazırladı.ailesi kadar benim fikirlerimi önemseyebilseydi,ayrı bir yuva kuracağı bilincine sahip olabilseydi ona karşı tavrım çok daha farklı olurdu.ikimizin de hataları oldu.dediğin gibi herkes herşeye karışınca daha doğrusu çiftler buna zemin hazırlayınca o ilişkiden birşey beklenemiyor..sağlık olsun diyorum üzülerek..

Beni KK bayanları ayırdı :1:ve iyi ki de ayırmışlar:92:
Bende ayrılmamak için bir sürü bahane ürettim mantıksal çıkarımlar bulmaya başladım.Hatta kızlar ayrıl dediğinde ayrılmadım ve bana daha kötüsü olacak dediler ve söyledikleride çıktı...
Şimdi birisi daha olursa asla adamın gönlü olsun erkektir gbii saçmalıklarla uğraşmam artık.
Eğer yürütecekseniz sizin değişmeniz lazım o değişmeyecektir.Ben 1.5 seneye yakın uğraştım alışırım değişirim vs ama yapamadım ayrıldım
Sizin durumda bu ihtimaller arasında ne yazık ki

cemresum arkadaşım çok teşekkür ederim yorumun için.dediğin gibi bu kulaksız olayından daha doğrusu ailesine olan yakınlığı konusundan asla kurtulamicamı düşünüyorum.ben evi satmasını garanti etmek istemiştim o 2,5 yıl şartıyla.ama ters tepti tabi.asla çıkmayacağını da öğrenmiş oldum..şimdi gülme ama gezmek ve eğlenmek için evlenmeyi bekliyor nişanlım.evlendikten sonra doya doya gezmek istiyormuş.sabrım taşmadan önce bu cümleyi önemsemiyordum.ama şimdi gezebilmek için evlenmeyi beklemek bana saçma geliyor.nihayetinde ben ondan çok şey de beklemedim hiçbir zaman...

nişanlın ilişkisi değil kendisi için çaba sarfediyor ve yutturmaya çalışıyor . sonuçta herkes ev bark sahibi olmak ister. o da kendi gönlüne göre almış döşüyor işte. sen konu mankenisin sanki. her erkek böyle değildir canım. hiç korkma. çocuğun olsa yarın öbür gün sana sormadan onunla ilgili kararlar alsa canın nasıl yanar onu düşün. çok ucuz kurtulmuş oluyorsun bence de...

yorumun için teşekkür ederim arkadaşım.ben de senin gibi düşünüp kendimi yiyorum son zamanlarda.neden hep onun istekleribenim hayallerim yok mu diye..hatta bir gün bunu kaynanamlara da söyledim (mutfağı yaptırdığı gün)dayanamamıştım.sadece oğlunuz mu evleniyor bir de benim yönümden bakın demiştim.sadece onun hayalleri yok ben de bikaçkez evlenip boşanıp gelmiyorum size.birşey yaparken birkez de bana sorsa olmaz mı?neden herşeyi tek kabul eden taraf ben oluyorum?dedim ve alttan alacaksın kadınlık böyle olurmuş.kocana itaat edecekmişsin..
şöyle bir gerçek var ki çok rahat bir ailesi var.annesi şeker,kalp ve böbrek hastası üstelik gözleri de görmüyor.ama çok çok neşeli şakacı bir kadın.kayınpederimle asla bir sorunum olmamıştır kendi babam kadar olamasa da çok seviyorum kendisini.görümcem kendi halinde neşeli bir kız tabi kaynım için aynı cümleleri kullanamam..kaynanamın cümlelerinde art niyet yok tipik kaynanalar gibi oğlundan kopamıyor.fazla kusur bulamıyorum.asıl kusur benim nişanlımda...ailesiyle benim aramda asla dengeyi kuramadı.benim ailesini ailesinin de beni yanlış anlamasına sebep oldu bu durum.sonuç anne dinleyerek alınan ev,ve ayrılan biz..

Back