- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi karbeyaz.ocean
-
bir de beni etrafa istekleri hiç bitmeyen,gözü malda eşyada falan olan biri olarak konuşmuş etrafa..
komik..
o dışarda lüks yerleri götürmeye çalışırken,hayatım gevrek ,poğaça ,çay ile de karnımızı doyuruz şart değil lüks yerlere gitmemiz dememe rağmen illa hilton da brunch,özel tango dersleri vs bunlarla karşıma çıkıyordu..bak evlenicez yeni eşya alıcaz para biriktimemiz lazım diyordum..yok..nasılsa kafasına koymuş hiç eşya mobilya alınmıcak,eskilerle idare edicez..ben de sahipsiz.fakir fukarayım ya (!) başımı sokacak ev olsun diye bakıcam,koltuktur,halıdır hiç heyacanlarım olmuyacak..hadi diyeceksiniz ne romantik ne hoş..hepsi göz boyamak içindi...insan evinde cimri ötesi dışarda sanki yalı sahibiymişçesine davranışlar sergiliyorsa ne kadar güven verirki..
öncelikle sabırla okuduğun için teşekkürler.farketmeden çok uzun yazmışım :) beze konusunda dediğini mutlaka uygulayacağım ve annene gelince bi an kendi annem geldi gözümün önüne neden bilmem cümleler aynı
ondan adam olmaz koca olmaz....
merak ediyorum aslında neden insanlar kaybettikten sonra değer bilirler ki...karsındakini kırdıktan sonra ne kıymeti var.ne anlamı var değil mi?
bu ara bişey diyeceğim benim yengeç :)) cimri değildi.demekki karakter sadece burçla alakalı değilmiş.
sen hesap sorabilmişsin.ama benim adın konmamışken sorma hakkım yoktu normalde.aslında ben en büyük hatayı burda yaptım.ona verdiğim değeri onu kıskandığımı aşırı derecede belli ettim ama biliyormusun ben üsteledikçe üstünde durdukça onun sabırla açıklaması sabırla beni ikna etmeye çalışması etkilemişti beni.diğer erkekler gibi değildi işine geliyorsa demiyordu.
şimdi şöyle düşünüyorumda bu saydıklarım diyorum acaba onda eksimiydi? belki adı konmadığı için böyleydi.belki adı konsa çok değişecekti diyorum.sanırım bunun pişmanlığı var şuan.çünkü hayatıma ciddi anlamda biri girerse gözüm hiç bi dişiyi görmez diyordu.
evet canım maalesef ki evet onun belli bir doymamışlığı var.ilk tanıdığı kadına tüm hayat hikayesini ve defalarca kez mükemmelliğini anlatacak kadar hemde.
bir tartışmamızda benim bi arkadaşım eklemişti bunu oyun için.evli yine kadın.onla face de sohbet etmişler.bizimki bütün hayat hikayesini anlatmış bi çırpıda.kızdım tabi.bana neden uzatıyorsun dedi basit şeyleri takıyormuşum.ya o benim arkadaşım.sen nasıl anlatırsın hayat hikayeni diyorum hastaydım sağlıklı düşünemiyordum dedi ( ki bu adam 31 yaşında ve alt tarafı gripti )
anneme bunları anlattığımda annem önce o eski karısını hala unutamamış ondan umudu var hala ve karısı evlenmeden o evlenemez dedi.yok kızım yok ondan koca moca olmaz dedi.yanılıyormu bilmiyorum ama eski eşimide tanıdığında bana kurduğu cümle şuydu
"bundan sana koca falan olmaz.evleniyorsun ama bilki rızam yok.inşallah ben yanılırım ama en azından aklını kullan 5 sene çocuk yapma.çünkü 3 yıla kalmadan benim kapıma geleceksin" demişti.ben asla dedim gelmem dedim neler neler dedim.haklı çıktı.3 sene sonra çıktım geldim.
şimdilerde dediğim gibi kendimi suçlama safhası yaşıyorum.çocukluğum,genç kızlığım,evliliğim,sonrası....öyle yıprattı ki beni artık.sanırım bu yüzden eskisi gibi kaldıramıyorum gülüp geçemiyorum.e karakter olarak da kafasında çok kuran bazen kurduğuna inanan ve çok takan biri olduğumda düşünülürse sen tahmin et artık.
dün gece aramaktan ziyade ona bi mail yazayım dedim.ona basit zannetiği duygularımın aslında çok büyük olduğunu,onunla kızıyla bir aile olmaya dair hayallerimi beni yıkışını anlatayım ve kalmak istediği normal arkadaşlığı bu şartlarda artık yürütemeyeceğimi uzunnn zunnn anlatayım dedim.sabah bundan vazgeçmemiştim ama yazını okuyunca vazgeçtim.
onun bende kızacağı kıskanacağı bişey olmadı.çünkü kimse benim fotolarıma canımlı cicimli yorum yapamaz katıyımdır bu konuda.e hep evdeyim.en kötüsü ise bu tarz konularda beni o kadar iyi tanıyor ki.ne kadar katı ve namus budalası olduğumu çok iyi bilir.
belkide sorunum yalnız olmamdır.arkadaşlarımın hepsi evli.beraber sinemaya gidebileceğim,gezebileceğim bi arkadaşım yok.hep evdeyim.sürekli.bu ara kpss ye hazırlanıyorum.(bakma laf,düşünmekten kitap bile açtığım yok ) sınavdan sonra iş arayacağım.belki çalışmak iyi gelir.
hani sana dedim ya ilk önce rahatlamış olacak ama zamanla kendini suçlamaya neden-cevap arasında gitmeye başlayacaksın ki en zor safhadır bu diye.işte ben şimdi zorluğun içinde kendimle aklımla kalbimle mücadele ediyorum.
bi yanım ondan adam olmaz derken bir yanım keşke dönse diyor.barışsak.anlarsın beni biliyorum.pozitif olamıyorum işte.deniyorum deniyorum ama olmuyor.halbuki çok neşeliyimdir ben.hani ölüsü olanı güldürrü derler ya öyleyimdir.acayip çok gülerim ve gülmek bir zevktir benim için.
ama şimdi yapamıyorum işte.
hani dedim ya sana bir zaman sonra kötü yönlerini unutacak sadece iyi yönlerini hatırlayacaksın diye.onları yaşıyorum şu an.iyi yönleri,beraber zaman geçirdiğimiz eğlendiğimiz yönler geliyor aklıma.ne kadar uyumlu oluşumuz....
pişmanmıyım bende bilmiyorum.
keşke hiç umut vermeseydide o son konuşmayı hiç yapmasaydıkda hep arkadaş kalsaydık diyorum.kıskanırmıydı beni bilmiyorum ama bazen msn de konuşurken mesaj gelirdi gece tlf numa ( gece bana msj atan tek kişi yeğenimdir :) ) kimden kimde dye sorardı.ciddi değilsen ne merak ediyosun dimi?
yada eski eşim bi arar tekrar başlamıştı aramaya.bana"seni hala çok seviyor belli.senin gibisini bulamaz,bulamamıştırda ondan arıyordur şimdi ama ben düzeldiğini sanmıyorum" demişti.
kimle tanıştığımı söylesem hayırlısı olsun demiş ama mutlaka bir kulp bulmuştuda.
sorun şu ki,artık eskisi gibi olamaz hiç bişey.ben onun gibi sanki hiç bişey olmamış gibi davranamam.kendimi biliyorum.laf sokar dururum.normal arkadaşmısız gibi yapamam artık.
ya olacak bu iş yada arkadaslığınıda alacak yanına defolup gidecek hayatımdan.
şimdilerde ise tek merak ettiğim acaba oda benim kadar düşünüyormudur? kaybedişine üzülüyormudur? ya da bir gün gerçekten pişman oldum deyip ararmı? dönermi? gelipde hadi adını koyalım dermi?
yada başkasımı var hayatında? bir gün evlenip çok mutlu olduğunu duyarsam yada yakınlarda hayatına ciddi anlamda birinin girdiğini onu sevdiğini duyarsam bana yaşattıklarının hazımsızlığı ile çok mutsuz olurum biliyorum.bende ne eksikti diye yer bitiririm kendimi.
böyle işte.ne yapmam gerektiğini biliyorum.düşünmemeli takmamalıyım değmez ama yapamıyorum.uyanık olduğum her dakika aklımda uyuduğum her an rüyalarımda.hastalık gibi oldu resmen.bu yüzden kendimdende nefret ediyorum.değmeyen birini nasıl düşünürüm.ama biliyorum bunun tek nedeni hazmedemeyişimden kaynaklanıyor.ve biliyormusun sanki arasa,yanlış yaptım,pişmanım dese bende ona sür eşşeğini niğdeye desem inanılmaz rahatlayacakmışım gibi :)))
intikam hissimi ne anlşamadım.
sana gelince cnm inan senle burda karsılaşmış olmak beni anlayan birinn olması mükemmel bişey.bir acı bir arkadas kazandırdı işte.ayrılmışsınız demek önce ha bilmiyordum.dikkat etmemişim galiba.peki neden ayrıldıktan sonra heleki 2 yıl sonra tekrar barıştın ki? evet nasip diyeceksin susuyorum haklısın.
sana özeniyorum şu an biliyormusun.bir gün eger benim yaşadığım safhalara gelirsen sen de mutlaka bana ulaş dediğim gibi bıkmadan usanmadan dinlerim seni.ister burdan yaz,ister özel msj at ister msn nimi yada facemi vereyim sana.sen bilirsin.ama dilerim ki sen başarırı ve benim yasadığım bu safhayı hiç ama hiç yaşamazsın.berbat bi safha çünkü.
ama ben senin benden daha güçlü olduğunu düşünüyorum.buna eminim hatta.ve senin bu gücün bana da örnek olacak biliyorum :)
kızlar kızmayın da her insan farklı olduğu gibi aynı burçtan olan insanlar da çok farklı...yani şimdi hayyal arkadaşım yengeç ama bilemezki her yengecin huyunu suyunu..çünkü kalıplaşmış huylar dışında kolay değildir her zaman bilmek mümkün değildir insanların vereceği tepkileri önceden tahmin etmek..balık bir nişanlım vardı,aldatmaları,aptallıkları,bencillikleri,yalanları oldu ayrıldık..bir daha balık olmaz inşallah diyordum yine balık oldu hayatımdaki insan..şu an evliyiz ve Allah a şükürler olsun çok ta mutluyum ve eski nişanlımla en ufak benzerlikleri yok..al işte kova burçları için de neler neler denir,benimle alakası yok çoğu özelliğin..hadi diyeceksiniz yükselen burç davası..eee o yükselenler de insanı 40 ından sonra etkiliyormuş..sizler 40 tan henüz küçük olduğunza göre...
demem o ki şu burcu olmuş bu burcu olmuş,şu burç şunla uyumlu,şuna uymaz falan filan hepsi hikaye...ne burçtan olursa olsun önemli olan size değer vermesi...diyelim tekrar biri çıktı,herşey tam istediğiniz gibi ,soruyorsun yengeç ..eee ne olucak herşey tamamken adam burcu yüzünden mi egale olucak ?
en güzeli mantığın duygusallıktan 1 adım önde olması ve gözlerin açık olması..hemen yelkenleri suya indirmemek....
Allah inşallah size layık ve kıymetinizi bilen insanlarla karşılaştırır hepinizi.....
evet hayal arkadaşım bunu bende istiyorum.bi yengeç erkeğine nasıl davranılmalı.kaçmalımısın ki kovalasın yoksa sevgini ilgini belli mi etmelisin :))))
yalnız dikkatimi çeken şu sibelcim,yengeç erkekleri konusunda yani benim arkadas bana severim ama sevdiğimi belli edemem karsımdaki kendi anlamalı demişti.yahu ne farklı insanlar.hem benimki sanmam öyle gezmeden duracağını inanılmaz seviyor gezmeyi valla kendi çatlar gezemezse:)))
nasıl yani? nasıldır ki bu yengeçler ilgisiz bencil mi?
hiç mi pişman olmazlar hiç mi dank demezler kafalarına.dank dese pişman olsa hiç mi adım atmazlar düzeltmeye dair?
ne gerekir bunları yola getirmek için....kaçanı kovalamayımı severler.yani ilgisiz umursamaz mı olmalı yoksa asırı ilgili sevgini ilgini belli mi etmeli.ben yengeçlerin ilgiyi çok sevdiklerini duymuştum.yanlış mı?
aklım almıyor.ben nişanlı olduğum biriyle arkadas kalamam ki....
eski nişanlım daha önce 2 kez boşanmış biriydi..( ilk başlarda bana 1 kez evlendim demişti..)boşanma nedenlerini de karşı tarafın çocuk istememesi olduğunu söylemişti..tabi yalan...ayrıldığımız sıralarda verdiğim karardan daha da emin olmak için mi yoksa başka bir sebepten mi bilemiyorum eski eşlerinden birine ulaştım ve eski nişanlımın söyledikleri ile hiç alakası yoktu duyduklarımın....
beyefendi yarım saatte 1 arardı,ayrı şehirlerdeydik ama her hafta gelirdi..hatta genelde hani kızlar ilgisizlikten şikayet ederler ya tam tersiydi..çok bunalıyordum ilgisinden..her hafta çiçek çikolata,kıyafet yollamalar,izmir e geldiğinde en lüks yerlerde yemekler,hep taksi tutmalar falan filan..ama ev içindeki haliyle dışardaki kibarcık budalası hallerinin alakası yoktu...dışarda gösteriş budalası ev içinde cimri mi cimri.. evlenirken yeni eşya almayıp eski karısından kalan eşyalarla oturtmak niyetindeydi beni...bir de benden önce üst kat komşusu ile de 1,5 aylık nişanlık dönemi geçirmişler..selamlaşmışlardı 1 keresinde..o kadar modern görüşlü olamıyorum malesef..haa bu arada hafta sonları izmire gelip her yarım saatte 1 beni ararken asla aldatmam seni derken olduğu şehirde de sevgilisi varmış,kıza izmire iş için gidiyorum diyormuş..
tüm foyası ortaya çıktı..o kız da ben de tekmeyi attık tabiri caizse..Allah a şükrediyorum onunla evlenmediğime..kesin katil olmuştum....
benim nişanlım da bana ayrılsak da dost kalalım küskün olmak istemem dedi..olmaz ki..nerden bakarsak bakalım olmuyor...
bir de beni etrafa istekleri hiç bitmeyen,gözü malda eşyada falan olan biri olarak konuşmuş etrafa..
komik..
o dışarda lüks yerleri götürmeye çalışırken,hayatım gevrek ,poğaça ,çay ile de karnımızı doyuruz şart değil lüks yerlere gitmemiz dememe rağmen illa hilton da brunch,özel tango dersleri vs bunlarla karşıma çıkıyordu..bak evlenicez yeni eşya alıcaz para biriktimemiz lazım diyordum..yok..nasılsa kafasına koymuş hiç eşya mobilya alınmıcak,eskilerle idare edicez..ben de sahipsiz.fakir fukarayım ya (!) başımı sokacak ev olsun diye bakıcam,koltuktur,halıdır hiç heyacanlarım olmuyacak..hadi diyeceksiniz ne romantik ne hoş..hepsi göz boyamak içindi...insan evinde cimri ötesi dışarda sanki yalı sahibiymişçesine davranışlar sergiliyorsa ne kadar güven verirki..
Eski sevgiliden de eşten de arkadaş olmuyor...
Merhabalık kalsa deseniz belki derim ona ama onun olması için de düzgün şekilde ayrılmak gerekiyor.
Hırla gürle biten ilişkilerde de bence merhabalık selamlık halin kalması mümkün değil gibi...
bir ihtimal birleşebiliriz empati yapayım demişsin, bir tek ben olumlu bakmışım vs o yüzden tekrar yazma gereği duydum. :)
bence sevgilin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, tek şartı ona tam olarak uyman. ben de diyorum ki uyarım diyebillecek kadar seviyorsan bu adamı, tüm kalbinle gerçekten kabul edeceksen aldığı evi mahalleyi kuşlarını vs. sana karşı farklı davrandığını göreceksin. kabalıkları vs kalmayacak. yok ben uymuş gibi yaparım ama değiştirim diyorsan her şey daha berbat olacak. yani iş tamamen sende bitiyor aslında.
alttan alta değiştirmeya çabalamak senin için de yorucu olur ve İŞE YARAMAZ. kendini ölç tart, uyar mıyım uymaz mıyım diye ve noktayı koy son kararını ver.
burçlara inanmamakla beraberrr, babamın bir yengeç olduğunu, dediklerine itaat edildiğinde dünyanın en iyi eşi olabileceğini biliyorum. :))
işte tam olarak uymak istedim ama evi benimseyemiyorum.hele ki şu kulaksızdan bana gına geldi.keşke kulaksızı da yıkıp yeni binalar inşa etseler diyecek kadar abarttım ben bu olayı..kaynanamın ileride değişik bahaneler üretip yine ikimizin hayatına karışmasından korkuyorum.kuşları kabul etmiştim yine.söylendim ama kabul de ettim.benim onlara izin vermem mucizedir aslında.ama bunları kabul etmeme rağmen ilgi görmedim.seviyormuş beni.ben bunu biliyormuşum yetmez miymiş.yapmacık olamazmış.ama insan biraz hareketlilik bekliyor.bir sürpriz bekliyor.hadi gel bu sabah bi yürüyüşe çıkalım diyebilir mesela.ne bileyim bi haftasonunu bize ayırabilir.ama yapmıyor.o ne derse tamam dememi bekliyor.çoğu zaman anlıyorum onu.ama artık ben de hayatımda bir nişanlımın olduğunu hatırlamak istiyorum.keşke biraz ilgi gösterse.emin ol hiçbirşeye ses çıkartmazdım...
"Similia similibus currentur ..."
profilimde işte ben yazısının karşısına yazdığım cümleydi...Anlamı "benzer benzeri çeker....."
Sizi görünce ayrıldığıma sevindim nedense
Son durum ne peki ?
sunshine1111
bende bu muhabbetten geri kalmak istemiyorum...
anlamadım ben ????
tabi cnm buyur ne demek :))) ne kadar kafa o kadar fikir o kadar güç demek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?