- 4 Nisan 2018
- 830
- 2.354
- 113
- 32
- Konu Sahibi havadansudanbuaralar
-
Şöyle düşün sen bu hayata, böyle saygısız, terbiyesiz bir erkeği adam etmeye mi geldin? Amacın bu olmamalı. Yani ömrün çürür onu takip etmekten hasta olursun hatta kafayı bile yersin yanlış anlama ne olur stres, sıkıntı, takıntılar... sonu kötü olur sağlığın için.15 yillik evliyim. Cocuklarim var. Eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz. Kendisi idareci. Eşime herkesten herseyden çok guvenirdim. Ta ki ayni iş yerinde çalışmaya başlayana kadar. Kendisini çok iyi tanıdığımı düşünürdüm.
Namazında niyazında, ağırbaşlı, kadinlara karşı mesafeli olarak tanırdım.
Bana karşi çok ilgisiz bir adamdı. İşten çıkar eve gelir , tv karşısında vakit gecirirdi. Sohbet falan etmezdi. Günün nasıl geçti sorusuna tek kelimelik yanıtlar verirdi. Doğru düzgün hiç konuşmazdı.
Iyi özellikleri ev işlerine yardımcıdır. Yemek yapar. Kendi ütüsünü kendi yapar. Cocuklar küçükken onlarla daha çok ilgiliydi. Cocuklar büyüdükçe bu ilgi azaldı. Şu anda benim yönlerdirmelerimle birseyler yapmaya çalışıyor.
Eşimle aynı iş yerinde çalışmaya başlayınca yaklaşık 2 sene birbirimizi okulda rahatsız etmedik. Onun bir arkadaş grubu vardı. Onlarla vakit gecirirdi. Hiçbir zaman bir kere bile beni yanına çağırdığını, önemli bir iki şey dışında sohbet ettiğimizi hatırlamıyorum. Bu iki sene içinde eşimi çok iyi gözlemledim. Evde tek kelime etmeyen adam okuldaki bayan arkadaşlarla çok da güzel sohbetler ediyordu. Eşim surekli bayan arkadaşlara şakalar yapıp gulusuyorlardi. Eşim sürekli onlara takiliyordu.
Bu olay yavaş yavaş tuhafıma gitmeye başlamıştı. İki senenin sonunda okula başka bir bayan ogretmen atandı. Eşim ona da takılmaya basladi laflarla şakalarla. Eşim yanından geçiyor kızın; kıza iyi dersler diyor kız aşırı gülüyor. Sürekli gülüşmeler. Bu durumdan rahatsız olduğumu eşime söyledim. Kendini geri çek dedim . Ama bir türlü yapmadı. Kızla başbaşa oturup , muhabbetler etmeye devam etti. Tabi bu arada ben rahatsızlandım. Eşim yüzünden depresyon,takıntı tedavisi gördüm ve yaklaşık 30 kilo aldım. Bu sürede hiçbir şekilde bana yardımcı olmadı. Dersi bırakıp surekli kocami takip etmeye başladım. Kendimi tanıyamaz hale gelmiştim. Ama kocam kendinde hiçbir suç görmüyordu. Doktora gidiyordum. İlacın dozunu artiriyordu. Eşim surekli bana kızıyordu ilacın dozu artti diye.
Okuldaki bir diğer hocaya aynı bana seslendiği gibi sesleniyordu. Flortleserek konuşmalar falan...
Dışarı çıktığımızda surekli mini etek , şort giyenlerin poposuna bacağına bakıyordu. Niye böyle yapıyorsun dediğimde ben yüzlerine bakıyorum diyordu kızların. Evlenmeden önce açıktım kapan dedi kapandım. Azicık bileğim gözükse hemen laf eden adamdı.
Sonra alt katimiza iki ogrencisi taşındı bunun . Kızlar kalin perde kullanmiyordu. Sürekli onları dikizlemeler falan... yüzüne vurdugumda farkında değilim diyordu. Kızlar birsey icin kapıya geldiklerinde canımli konuşmalar falan..Rahatsız olduğumu dile getiriyorum. Tamam dikkat edeceğim diyordu. Aradan biraz zaman geçtiğinde bu sefer cep telefonunda tangali bikinili kızlara baktığını gördüm. Yine kavga kıyamet koptu. Niye böyle yapıyorsun diye sorduğumda vajinan geniş diyordu bana. Yilmistim artık. İki kere avukatla görüştüm. Ama bir şekilde hal ve hareketlerine dikkat edeceğine inandırdı vazgeçtim. Okuldaki hiçbir bayan öğretmene hocam ya da hanım diye hitap etmiyordu. Hep isimleriyle hitap ediyordu.
En son olay ise okulda bir başka bayan hoca var. Eşim kendisinin mudur yardımcısı olmamasına rağmen günde 5 kez her şeye eşimi arıyor. Mesai dışında veliyle sorun yaşıyor eşimi arıyor. Müdürü ya da kendi mudur yardımcısını arayabilir. Ama yapmıyor. Okulda öğrencisinin sulugu kayboluyor eşime geliyor. Sürekli yanımda eşimi övüyor.Eşiyle esimi surekli kıyaslıyor. Piknik tarzı birsey düzenliyor sınıfça. Mudur beyde geliyor, kendi mudur yardımcısı da geliyor ama eşimi görünce şimdi dünyanın en güzel tabağını hazirlayacam diyor. Sürekli buna benzer şeyler yaşanıyor. Eşim olacak adama mesafeni koy diyorum ama yine yapmıyor. Yüz verme diyorum . Merhaba dışında sadece işini yap geç diyorum. Gereksiz muhatap olma diyorum ama yine yapmıyor. Yanımda kızla muhatap olmuyorsa kız bundan mesajla birsey istediğinde eşim tarafından gereksiz lafı uzatmalar , gülme emojileri falan.. Artık yıldım. Bu sebeplerden ötürü 2. Kez ilaca başladım. Kafam hiç rahat değil. Kafamda sürekli eşim olacak adam. Acaba şimdi ne yapıyor diye düşünmekten yoruldum. İlaçların yan etkisi yüzünden uyuyamıyorum. Gece 1 de uyanıp sabaha kadar düşünüyorum. Kafamda sürekli esimin yaptıkları.
Ne olur bir akıl verin . Esimin bende kredisi doldu artık.
Herkese çok çok teşekkürler. Kafayı yiyecek gibiyim. Beraber dışarı çıkamıyorum. Sürekli onu izliyorum. Ne yapacak... kime bakacak diye izlemekten takip etmekten yoruldum. Birlikte yemeğe gidiyoruz. Sürekli etrafı sağı solu izliyor. Ben de nereye kime bakıyor kontrol etmekten yoruldum.Kendinize dürüst olarak başlayın; sizin ve toplumdaki ahlak anlayışının dışında kalan, sizi psikolojik olarak değersiz ve yetersiz hissettiren bu adamla birlikteliğinizi devam ettirmenizdeki temel sebepleri irdeleyin.
1)Düzelecek, sizi anlayacak ve hakkınız olan takdiri, özrü, görmek istediğiniz pişmanlığı göstererek değişeceğine dair kuru umudunuz mu?
2)İçeride bir yerlerde, tamamen yalnız ve yardımsız kalma korkusu mu?
3)İyi kötü başka konularda hayatınızı kolaylaştıran bir faktör olup, şu anki maddi vb bir rahatın bozulabileceği endişesi mi?
Böyle böyle sorular çoğaltılabilir, ne istiyorsunuz, hangi endişelerle farkında olmadan hala daha birlikteliğinizi devam ettiriyorsunuz bunları tespit edebileceğiniz, size yardımı dokunabilecek terapistler olabilir. İlaçlı bir tedavi obsesyonunuzu ve depresyonunuzu hafifletse de, bunların çevresel kaynağı hala bu ilişkiyi sürdürmeniz ise; o halde bu ilişkiden neden kurtulamadığınızı tespit etme kısmından başlamalısınız. O zaman hareket gelir belki size de böyle bir araftan çıkarsınız.
Mesajimin neyini begenmedin? Sirf merakimdan soruyorum?Abla lütfen kendine gel
30 kg almışsın, hiç normal değil
Sağlığına yazık değil mi..
Önce sen
Sen kendine odaklan, adamı sonra düşün
İyileştiğinde de boşarsın o ayrı !
Lütfen çocukların için ayakta kal
Sonra ne yapacağını düşünürsün
Kanıt delil topla tazminatını alarak boşan..
Eşin s.r.fsizin önde gideni iğrenç biri boşanma zamanınız gelmiş geçiyor bile. İnsan bu hayatta sadece doğurduğu çocuğa katlanmak zorunda o da bir yere kadar.15 yillik evliyim. Cocuklarim var. Eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz. Kendisi idareci. Eşime herkesten herseyden çok guvenirdim. Ta ki ayni iş yerinde çalışmaya başlayana kadar. Kendisini çok iyi tanıdığımı düşünürdüm.
Bana karşi çok ilgisiz bir adamdı. İşten çıkar eve gelir , tv karşısında vakit gecirirdi. Sohbet falan etmezdi. Günün nasıl geçti sorusuna tek kelimelik yanıtlar verirdi. Doğru düzgün hiç konuşmazdı.
Iyi özellikleri ev işlerine yardımcıdır. Yemek yapar. Kendi ütüsünü kendi yapar. Cocuklar küçükken onlarla daha çok ilgiliydi. Cocuklar büyüdükçe bu ilgi azaldı. Şu anda benim yönlerdirmelerimle birseyler yapmaya çalışıyor.
Eşimle aynı iş yerinde çalışmaya başlayınca yaklaşık 2 sene birbirimizi okulda rahatsız etmedik. Onun bir arkadaş grubu vardı. Onlarla vakit gecirirdi. Hiçbir zaman bir kere bile beni yanına çağırdığını, önemli bir iki şey dışında sohbet ettiğimizi hatırlamıyorum. Bu iki sene içinde eşimi çok iyi gözlemledim. Evde tek kelime etmeyen adam okuldaki bayan arkadaşlarla çok da güzel sohbetler ediyordu. Eşim surekli bayan arkadaşlara şakalar yapıp gulusuyorlardi. Eşim sürekli onlara takiliyordu.
Bu olay yavaş yavaş tuhafıma gitmeye başlamıştı. İki senenin sonunda okula başka bir bayan ogretmen atandı. Eşim ona da takılmaya basladi laflarla şakalarla. Eşim yanından geçiyor kızın; kıza iyi dersler diyor kız aşırı gülüyor. Sürekli gülüşmeler. Bu durumdan rahatsız olduğumu eşime söyledim. Kendini geri çek dedim . Ama bir türlü yapmadı. Kızla başbaşa oturup , muhabbetler etmeye devam etti. Tabi bu arada ben rahatsızlandım. Eşim yüzünden depresyon,takıntı tedavisi gördüm ve yaklaşık 30 kilo aldım. Bu sürede hiçbir şekilde bana yardımcı olmadı. Dersi bırakıp surekli kocami takip etmeye başladım. Kendimi tanıyamaz hale gelmiştim. Ama kocam kendinde hiçbir suç görmüyordu. Doktora gidiyordum. İlacın dozunu artiriyordu. Eşim surekli bana kızıyordu ilacın dozu artti diye.
Okuldaki bir diğer hocaya aynı bana seslendiği gibi sesleniyordu. Flortleserek konuşmalar falan...
Dışarı çıktığımızda surekli mini etek , şort giyenlerin poposuna bacağına bakıyordu. Niye böyle yapıyorsun dediğimde ben yüzlerine bakıyorum diyordu kızların. Evlenmeden önce açıktım kapan dedi kapandım. Azicık bileğim gözükse hemen laf eden adamdı.
Sonra alt katimiza iki ogrencisi taşındı bunun . Kızlar kalin perde kullanmiyordu. Sürekli onları dikizlemeler falan... yüzüne vurdugumda farkında değilim diyordu. Kızlar birsey icin kapıya geldiklerinde canımli konuşmalar falan..Rahatsız olduğumu dile getiriyorum. Tamam dikkat edeceğim diyordu. Aradan biraz zaman geçtiğinde bu sefer cep telefonunda tangali bikinili kızlara baktığını gördüm. Yine kavga kıyamet koptu. Niye böyle yapıyorsun diye sorduğumda vajinan geniş diyordu bana. Yilmistim artık. İki kere avukatla görüştüm. Ama bir şekilde hal ve hareketlerine dikkat edeceğine inandırdı vazgeçtim. Okuldaki hiçbir bayan öğretmene hocam ya da hanım diye hitap etmiyordu. Hep isimleriyle hitap ediyordu.
En son olay ise okulda bir başka bayan hoca var. Eşim kendisinin mudur yardımcısı olmamasına rağmen günde 5 kez her şeye eşimi arıyor. Mesai dışında veliyle sorun yaşıyor eşimi arıyor. Müdürü ya da kendi mudur yardımcısını arayabilir. Ama yapmıyor. Okulda öğrencisinin sulugu kayboluyor eşime geliyor. Sürekli yanımda eşimi övüyor.Eşiyle esimi surekli kıyaslıyor. Piknik tarzı birsey düzenliyor sınıfça. Mudur beyde geliyor, kendi mudur yardımcısı da geliyor ama eşimi görünce şimdi dünyanın en güzel tabağını hazirlayacam diyor. Sürekli buna benzer şeyler yaşanıyor. Eşim olacak adama mesafeni koy diyorum ama yine yapmıyor. Yüz verme diyorum . Merhaba dışında sadece işini yap geç diyorum. Gereksiz muhatap olma diyorum ama yine yapmıyor. Yanımda kızla muhatap olmuyorsa kız bundan mesajla birsey istediğinde eşim tarafından gereksiz lafı uzatmalar , gülme emojileri falan.. Artık yıldım. Bu sebeplerden ötürü 2. Kez ilaca başladım. Kafam hiç rahat değil. Kafamda sürekli eşim olacak adam. Acaba şimdi ne yapıyor diye düşünmekten yoruldum. İlaçların yan etkisi yüzünden uyuyamıyorum. Gece 1 de uyanıp sabaha kadar düşünüyorum. Kafamda sürekli esimin yaptıkları.
Naçizane bir uyarıda bulunmak istiyorum: “Bayan öğretmen” değil, “kadın öğretmen”, “bayan komutan” değil, “kadın komutan”, “bayanlar” değil “kadınlar” denir. Şiddet dilde başlar. Öncelikle “kadın” sözünü gururla kullanın kendiniz ve hemcinsleriniz için. Zihniyet değişiminize dilden başlayın. Belli ki eşinizin yaptıklarına bilinçaltınızda “Erkekler aldatır, erkektir yapar.” şeklinde açıklamalar buluyorsunuz her ne kadar diliniz aslında kendinize yediremediğinizi söylese de. Eşiniz aldatmıyor sizi, o bir sapık. Küçük büyük demeden tüm kadınları cinsel obje olarak görüyor. Okuldaki öğrencilerden birini taciz bile edebilir. O zaman ne hissedeceksiniz? Sizin, okuldaki pozisyonunuz ne olacak sosyal anlamda? Ya çocuklarınız? Tacizcinin karısı, tacizcinin çocukları vb. kalacak adınız. Hatta “Karısının gözünün önünde yapıyordu bunları, karısı da hiç sesini çıkarmıyordu.” diyecekler. İşin ciddiyetinin farkında olmadığınızı düşünüyorum. Siz kendinizi aldatılıyor olarak görüyorsunuz ama mevzu kesinlikle öyle değil. Tam bir rezalet!Herkese çok çok teşekkürler. Kafayı yiyecek gibiyim. Beraber dışarı çıkamıyorum. Sürekli onu izliyorum. Ne yapacak... kime bakacak diye izlemekten takip etmekten yoruldum. Birlikte yemeğe gidiyoruz. Sürekli etrafı sağı solu izliyor. Ben de nereye kime bakıyor kontrol etmekten yoruldum.
Evlilik danışmanına gittik. Bi daha yapmayacam dedi. Hatamı anladım dedi. Yanımda artık kızlara bakmıyor. Ama bende oluşturduğu kontrol hissinden takip etme isteğinden bir türlü kurtulamıyorum.
Okula servisleri kontrol etmek için jandarmadan bayan komutan geliyor. Gidene kadar gulusuyorlar. Niye yapıyorsun bunu dediğimde ben insanların rahat etmesini istiyorum diyor. Hayatında ilk defa gördüğün bir insanla ne kadar birsey paylaşabilirsin ki.
Bana sürekli okuldaki bayanlarla davranislarima konusmalarima dikkat edeceğim diyor. Bir beklenti içine giriyorum. Bir iki ay hersey yolunda gidiyor. Sonra hopp tekrar başa dönüyoruz. Niye herkese samimi davraniyorsun dediğimde ben kadınlarla erkeklerle samimi sohbet etmeyi çok seven bir insanım diyor.
En son ki kavgamızda yaptıklarını yine yüzüne vurdum. Bana diyorki ben bazı şeyleri inadına yaptım. Yani benim gıcık olduğumu, bu durumun bana , psikolojime iyi gelmediğini bile bile yaptığını söyledi.
O kadar hassaslastim ki artık gülen insan görmek istemiyorum
Naçizane bir uyarıda bulunmak istiyorum: “Bayan öğretmen” değil, “kadın öğretmen”, “bayan komutan” değil, “kadın komutan”, “bayanlar” değil “kadınlar” denir. Şiddet dilde başlar. Öncelikle “kadın” sözünü gururla kullanın kendiniz ve hemcinsleriniz için. Zihniyet değişiminize dilden başlayın. Belli ki eşinizin yaptıklarına bilinçaltınızda “Erkekler aldatır, erkektir yapar.” şeklinde açıklamalar buluyorsunuz her ne kadar diliniz aslında kendinize yediremediğinizi söylese de. Eşiniz aldatmıyor sizi, o bir sapık. Küçük büyük demeden tüm kadınları cinsel obje olarak görüyor. Okuldaki öğrencilerden birini taciz bile edebilir. O zaman ne hissedeceksiniz? Sizin, okuldaki pozisyonunuz ne olacak sosyal anlamda? Ya çocuklarınız? Tacizcinin karısı, tacizcinin çocukları vb. kalacak adınız. Hatta “Karısının gözünün önünde yapıyordu bunları, karısı da hiç sesini çıkarmıyordu.” diyecekler. İşin ciddiyetinin farkında olmadığınızı düşünüyorum. Siz kendinizi aldatılıyor olarak görüyorsunuz ama mevzu kesinlikle öyle değil. Tam bir rezalet!
Bilmedigim icin soruyorum: Bayan kelimesi neden siddet icerir? Aydinlatirmisiniz?
Bayan kelimesi şiddet içermez. Kadın sözcüğü yerine bayan sözcüğünü ısrarla kullanmak şiddet içerir. “Bayan” sözcüğünün karşı cins için kullanımı “bay”dır. Yolda yürürken bir kadına “Bayan, bakar mısınız?” denmesine kulağımızı alıştırdılar. Peki bir erkeğe “Bay, bakar mısınız?” diyor muyuz? Tuhaf geliyor değil mi? Bunlar yerine “Hanımefendi, beyefendi bakar mısınız?” şeklinde kullanabiliriz. “Bayan arkadaşlarla sinemaya gittik.” cümlesi normal geliyor değil mi? Peki “Bay arkadaşlarla…” şeklinde kullanıyor muyuz? Hayır. Bay sözcüğünün kullanılmadığı yerlerde bayan sözcüğünün kullanılması art niyet taşıyor, üstelik bu özellikle normalleştiriliyor. Kadın dememek için kırk takla atılıyor. Çünkü kadın, cinsellik yaşamış ya da halen yaşayan anlamını içeriyor ataerkil zihniyette. Bu da ataerki için büyük bir tehdit. Saklanması, gerekirse kınanması, utanılması gereken bir durum. Kadınların kendilerini kadın hissetmesi tehlikeli yani onlara göre.Bilmedigim icin soruyorum: Bayan kelimesi neden siddet icerir? Aydinlatirmisiniz?
Ben buna bile tavır koyarım. Adama bak ya.Hiçbir zaman bir kere bile beni yanına çağırdığını, önemli bir iki şey dışında sohbet ettiğimizi hatırlamıyorum.
Konuyu yeni gördüm.15 yillik evliyim. Cocuklarim var. Eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz. Kendisi idareci. Eşime herkesten herseyden çok guvenirdim. Ta ki ayni iş yerinde çalışmaya başlayana kadar. Kendisini çok iyi tanıdığımı düşünürdüm.
Bu Adam sizi sevmiyor. Seven insan eşinin bu kadar rahatsız olduğunu bile bile hatta inadına hareketlerine devam etmez. Size bunu yapmaktan zevk alıyor artık. Bunca tedavi görmüşsünüz hiç mi içi sızlayıp ben bu kadına bunu yapmamalıyım demiyor. İğrenç yaaaaaHerkese çok çok teşekkürler. Kafayı yiyecek gibiyim. Beraber dışarı çıkamıyorum. Sürekli onu izliyorum. Ne yapacak... kime bakacak diye izlemekten takip etmekten yoruldum. Birlikte yemeğe gidiyoruz. Sürekli etrafı sağı solu izliyor. Ben de nereye kime bakıyor kontrol etmekten yoruldum.
Evlilik danışmanına gittik. Bi daha yapmayacam dedi. Hatamı anladım dedi. Yanımda artık kızlara bakmıyor. Ama bende oluşturduğu kontrol hissinden takip etme isteğinden bir türlü kurtulamıyorum.
Okula servisleri kontrol etmek için jandarmadan bayan komutan geliyor. Gidene kadar gulusuyorlar. Niye yapıyorsun bunu dediğimde ben insanların rahat etmesini istiyorum diyor. Hayatında ilk defa gördüğün bir insanla ne kadar birsey paylaşabilirsin ki.
Bana sürekli okuldaki bayanlarla davranislarima konusmalarima dikkat edeceğim diyor. Bir beklenti içine giriyorum. Bir iki ay hersey yolunda gidiyor. Sonra hopp tekrar başa dönüyoruz. Niye herkese samimi davraniyorsun dediğimde ben kadınlarla erkeklerle samimi sohbet etmeyi çok seven bir insanım diyor.
En son ki kavgamızda yaptıklarını yine yüzüne vurdum. Bana diyorki ben bazı şeyleri inadına yaptım. Yani benim gıcık olduğumu, bu durumun bana , psikolojime iyi gelmediğini bile bile yaptığını söyledi.
O kadar hassaslastim ki artık gülen insan görmek istemiyorum
Olsun gönüller bir olsun inşallah arkadaşım.Ben deçok karşılaşamıyoruz artık
Siz, bu konuyu bir kere daha açımıştınız. Demek ki daha değişmemiş hatta üzerine eklenmiş.15 yillik evliyim. Cocuklarim var. Eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz. Kendisi idareci. Eşime herkesten herseyden çok guvenirdim. Ta ki ayni iş yerinde çalışmaya başlayana kadar. Kendisini çok iyi tanıdığımı düşünürdüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?