Son 3 buçuk ay kala kpss ye çalışmaya başlayanlar var mı?

Benim tarih konuları bitti, inş hepsi beynime kazınmıştır. Şimdi tarih fasikülünden tekrara başladım.

Selam kızlar dersin başına yeni oturcm. Bugünkü hasılat ne kadar olacak çok merak ediyorum. Hepimize kolay gele...

Benim tarih konuları bitti, inş hepsi beynime kazınmıştır. Şimdi tarih fasikülünden tekrara başladım.

Cnm günaydın cnm bende başlcam bırazdan.... kolay gelsn tatlım. maşallah sen bayağı hızlısın hangi kaynaktan çalışıyorsun cnm??

2012 Eylül KPSS'cilerBitirilen Konular
suacan MATEMATİK: .......Tarih: ..Coğrafya: ......
ismihannTarih:Bitti Coğrafya: Bitti
GOLDFLAYMATEMATİK: Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Antrenmanlarla Matematik 1. Kitap 13.Gün TÜRKÇE: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam TARİH: İslamiyet Öncesi Türk Tarihi, İslamiyet Dönemi Türk Tarihi, Türkiye Tarihi, Osmanlı Kültür ve Uygarlık, Osmanlı Islahat Hareketleri, İnkılap Tarihi'ne kadar COĞRAFYA: Türkiye'nin Coğrafi Konumu, Türkiye'nin Yeryüzü Şekilleri, Türkiye'nin İklimi ve Bitki Örtüsü, Çevre ve Toplum, Türkiye'nin Nüfusu ve Özellikleri,Türkiyenin ekonomik coğrafyası,Coğrafi bölgeler. (Coğrafya bitti )
yorgunMATEMATİK: hipotez yayıncılık sözelciler için mat kitabı. konu .....
karadut99GEOMETRİ: Açı kenar bağıntısıMATEMATİK:temel kavramlar, basamak kavramı, bölme ve bölünebilme, oran orantı... COĞRAFYA: türkynin coğ. konumu, türkiyenin yer şekillri, türkiyenin iklimi ve doğal bitki örtüsü TÜRKÇE: sözcük anlamı, cümle anlamı, dilbilgisi... TARİH: islam öncesi türk tarihi, türk islam tarihi, türkiye tarihi, osmanlı kül.ve med. , 17 yy osm dev. , 18 yy osm dev. , 19 yy osm dev. , 20 yy osm dev. , hazırlık dön. , 1 tbmm dön. , muharebeler dön., iç politika gelişmeleri, ilkeler, inkılaplar... (tarih bitti) ANAYASA: sosyal hayatı düzenlyen kur. , hukukun bölümleri, özel hukuk dalları.
Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Sayı Sistemleri

yargıdan çalışıyorum canım pişman oldum aldığıma, 2010 da da aynı kaynaktn çalışmıştm kötü demiyorum ama baska yayın alsaydım daha ii olurdu! Kaynanama yemeğini hazırladım içim rahat bi şekilde derslerime dönebilirim. Buarada ben 24 yaşındayım, Ankara'da oturuyrum ilahiyat önlisans olarak gircem, sen(bi mahsuru yoktur inş sormamın)?

Cnm yargının yanına bi kaynak daha almak azım tek başına sıkıcı oluyor... Bende 24 yaşındayım cnm... Muğla fethiyede yaşıyorum. bende moda tasarım önlisansdan gircem bu yıl... Aynı zamanda aöf iktisat okuyorum. hayırlısı bakalım.. Ramazanda ders çalşmak kolay değil.. sen bide evlisin galiba cnm çocuk varmıydı?? Kayın validenle beraber mi oturuyorsun...

Bende son 3.5 aydır çalışıyorum bende bende Hatta 3 aydır buçuğunda kaynanamları yatılı misafir ettiğim için başlayamadım.Evliyim 22 yaşındayın 1.5 yaşında kızım var ve çalışmak inanılmaz zor oluyor.Coğrafyayı bitirdim.tarihten kongreleri bitirdim .m atematiği bitirmeme 3 ünite kaldı.Türkçeden de 2 ünite bitirdim Başarabilirizzz Bugün tarihten iki ünite bitirdim hiç çalışamıycam derken 90 soru çözdüm .Çok sevindim.Allah yardım ettikten sonra herşey oluyor yaa .Çok yorgun ve uykusuzum ama .kızım geceleri sıcaktan uyumuyor 12 1 de yatıp delik deşik bi gece uykusuyla 8 9 da kalkıyorum .Günde 2 3 kahveyle ayakta duruyorum.Öğrendiğimi çabuk unutuyorum buyüzden ama inşallah deneme çözecek vaktim kalırda tekrar yaparım

Doğru diyosun canım bi kitap daha alayım ben en iyisi tekrarıda ondan yaparım. Çocuk yok bi işim olana kadarda düşünmüyorum nasip yinede belli olmaz bu işler:)Kayınvalidm uzun bir misafirliğe geldi, küçük kaynım askerden gelene kadar çok zor oluyor ramazanda gerçekten ders çalışmak. Zap zup kardeşim Allah yardımcın olsun! İnşallah bu sene hepimiz yerleşiriz. Amiiin!

Doğru diyosun canım bi kitap daha alayım ben en iyisi tekrarıda ondan yaparım. Çocuk yok bi işim olana kadarda düşünmüyorum nasip yinede belli olmaz bu işler:)Kayınvalidm uzun bir misafirliğe geldi, küçük kaynım askerden gelene kadar çok zor oluyor ramazanda gerçekten ders çalışmak. Zap zup kardeşim Allah yardımcın olsun! İnşallah bu sene hepimiz yerleşiriz. Amiiiin!

Bazen çok sıkılıyorum boşa çabalıyormuşum gibi geliyor ama şuda var ders çalışmasam ben kafayı yerim!

Bazen çok sıkılıyorum boşa çabalıyormuşum gibi geliyor ama şuda var ders çalışmasam ben kafayı yerim!

Cnm hiç öyle düşünme inşallah yapıcaz... yaşımız çok fazla sayılmaz burda 30 yaş üstü ablalarımz var onlar çok güzel çalışıyorlar. Ben temelden matematk öğrenmeye çabalıyorum cnm senin sanırım matematk problemn yok. İnşallah bu yıl olmazsa en geç 2014.... Rabbim yardımcımız olsun. Ben kendime söz verdim bu yıl olmazsa 2014 e inş. Sonuçta çalşmaya geç başladık. hiç olmzsa bu kadar kısa sürede kaç puan alabileceğimizi görelim.. Ben 68 puan aldım hiç çalşmadan 2010 önlisans kpss den bu yıl 3 ay çalışarak merak ediyorum kaç puan yükselticem 68 puanı....

Cnm maşallah çocuğu olupta ders çalışanların inan mücadelesine hayranım... Cnm madem 3 ay kala başladın senide eklym listeye Bende 3 buçuk ay kala başladım ama arada 1 hafta boşladığım gün var rahat çünkü burda bi deprem oldu sokaklarda yattık bütün motivasyonum gitti arada bi kaç gün işim çıktı kitap açmadım o yüzden 1 hafta boş geçti diyeblrm.. şimdi nişanlım gelcek yakın bi zamanda 1 hafta 10 gün içinde, o gelince 4-5 günde ders çalışamm o var diye... arada bayram var vs. derken bende toputpu 3 ay çalşmş olcam herhalde Cnm unutkanlık için green ısland ın Gingo biloba çayını öneriyorlar. Ve hergün 10-15 adet kuru üüzümü düzenli tüketmekte gerçekten çok işe yarıyormuşş.. yemeklerde köri kullan tavuklu yemeklerde bilhassa köri de unutkanlığa iyi gelirmiş Bende bu söyledklerimi uygulycam bakalım

Arkadaşlar internetten bulduğum ders çalşma yöntemlerini sizinle paylaşmak istyorum

1)BİLGİ HAVUZU AŞAMASI

Bu aşamada amacımız çalışacağımız konuya zihnimizi hazırlamak;tarihle,coğrafyayla,vatandaşlıkla alakalı genel bir fikir edinmek,kavramaları zihnimize tanıtmaktır.

Nasıl Yapacağız?

Çalışma programımızda Güvenderin kitabını esas alıyoruz.Yargı ve ihtiyaç yayınlarının tarih anlatımları işimize yaramaz.Güvender-tarih insanı okuduğu konunun içine dahil ediyor,kuru bir anlatımı yok.Tamda bize bu lazım zaten.

Konuları merak duygumuzu uyandırmaya çalışarak,öğrenme kaygısı taşımadan ve önemli gördüğümüz yerlerin altını çizerek okuyoruz.Konunun sonundaki testi yine öğrenme kaygısı taşımada çözüyoruz.yarısı yanlış çıksa bile aldırmayın.Bu şekilde hergün 4 ünite bitiricez.Tabi bunu yaparken başka ders çalışmıycaz.Eğer vakit sıkıntınız yoksa daha hızlı da gidebilirsiniz.hergün 4 ünite bitirdiğimizde 4 günde 1.aşamamız bitiyor.

2)ZİHİN HARİTALARI

Zihin haritaları ile sağlıyacağımız faydalar:

a)Kendi bilgi kaynağımızı oluşturucaz.

b)Tekrar yaparken süreyi minimuma indiricez(bir ünitenin tekrarı 5-10 dakika sürecek)

c)Konuyu bir bütün halinde ayrıntılarıyla görebilicez.

d)Konunun içindeki olayları,yerleri,isimleri,kavramları mantık ilişkisi kurarak birbirine vağlıyabilicez.

Zihin Haritası Nedir:

Zihin haritası aslında özet çıkarmanın yeni bir yoludur.Ya da yeni bir versiyonudur.Klasik özet çıkarma çalışmasından farkı ise konuyu bir bütün halinde gösterebilmesidir.

Nasıl Hazırlıyacağız:

Zihin haritamızı hazırlamak için boş-çizgisiz A-3 kağıtlara ihtiyacımız var.Çalıştığımız ünitenin ismini kağıdın ortasına büyük harflerle çizip yuvarlak içine alın.

*İslamiyet öncesi Türk Tarihi

Şimdi alt başlıklara geçicez.

*Göçler

*İlk Türk Devletleri

*Kültür ve Medeniyet

Bu alt başlıkları çizdiğimiz daireden birer ok çıkarıyoruz ve yazıyoruz.

Şimdide bu alt başlıkları oluşturan öğeleri oklar çıkararak aynı şekilde yazıyoruz.Bu bölümlendirme her başlığın son öğesine kadar devam edecek.Lakin bunun için devasa bir kağıt gerekeceğinden bölümlendirme yapıcaz.Hiç beyin hücresi gördünüzmü?Aynen onun şeklinde olacak.İlkokulda hani güneş çizerdik ya onun gibi.Bu konunun zihin haritasını çıkardım bu akşam.Daha iyi anlaşılması için onun üzerinden konuşalım.

Evde A-3 kağıdı olmadığından A-4 kağıdı kullandım mecburen.7 zihin haritası çıkardım.A-3 olsaydı 3 tane bile yeterdi bu konu için.İlk ana başlık İslamiyet öncesi türk tarihi,yuvarlak içine alıp ok çıkartıyoruz,karşısına göçler yazıyoruz.Göçlerdende iki ok çıkarttık birine coğrafi şartlar,diğerine sonuçları yazıyoruz.

İkinci okumuzun karşısına İlk türk devletleri yazıyoruz.İki ok çıkarıyoruz büyük türk devletleri yazıyoruz.Ordanda beş ok çıkarıp karşılarına ,Asya Hunları,Avrupa Hunları,Kutluklar,uygurlar yazıyoruz.İkinci okumuzun karşısınada Diğer Türk devletleri yazıyoruz.Ordanda 10 tane ok çıkarıp bu devletlerin isimlerini yazıyoruz.

3.okumuzun karşısına ise kültür ve medeniyet yazıyoruz.Ondanda 9 ok çıkarıp öğeleri yazıyoruz(din,sanat,yönetim...)

Ben A-3 kağıdı kullandığımdan ilk zihin haritam burda bitti.A-3 olsaydı bu haritaya göçleri sığdırabilirdim.Herneyse,gectik ikinci haritamıza.ben büyük türk devletleri ve diğer türk devletleri için ayrı haritalar çıkardım.Kağıdımızın ORTASINA bu sefer ilk türk devletleri yazıyoruz.5 büyük devlet için 5 ok çıkarıp isimlerini yazıyoruz.Şimdi onlardan birsürü ok çıkarıcaz ve anahtar kelimeleri karşısına yazıcaz.Nedir anahtar kelime.Aklınızda tutmak istediğiniz kısmı komple size hatırlatan,yada çağrıştıran kelimeler.Cümle kurmıycaz ve mümkün mertebe az kelime kullanıcaz.Kendi haritamda Asya Hun için yazdıklarımı buraya aktarıyorum.

--İlk türk devleti

--Orta asyada ilk siyasal birlik

--çin seddi

--Türklerdeki ilk yazılı antlaşma(çin ile)

--Ötüken

--Oğuz Kağan Destanı

--Kurucucu teoman

--Metehan yazıp ondanda oklar çıkarıyoruz:

--ordu(onlu sistem)

--Çin-vergi

--Çinlilerle evlilik--güç göstergesi

--Ölümü-dağılma

Dikkat ettiyseniz çin seddinin yanında bir açıklama yok.Zaten gerekte yok:)Oraya çin seddi yazdığımda çinlilerin hun akınlarını durdurmak için çin seddi yaptıkları geliyor aklıma.Ötüken yazdım mesela.Hunların siyasi merkezleri olduğunu söylememe gerek varmı?Çin-vergi yazdım.Onu gördüğümde metehanın çini vergiye bağladığı zaten geliyor aklıma.

Evet arkadaşlar bütünden parçaya inerek zihin haritalarımız böyle oluşturuyoruz.Klasik özetten farkını görebildinizmi?Mesela bu 5 büyük türk devleti için bu haritayı hazırladınız diyelim.Tek sayfada o devletlerle ilgili her bilgiyi bulabilirsiniz.

Ben bu çalışmayı yaparken zihnimin o kadar hoşuna gittiki,bir yandan müzik dinledim:)Çünkü bu haritalar dağınıklığı ve kopukluğu önlüyor.Zihin bağlantıları kuruyor ve haritaya baktığında onu uğraştıran uzun cümleler görmüyor.Şunu unutmayın arkadaşlar.Beyne yer eden tüm kalıcı bilgiler beynin tasnif ettiği bilgilerdir.Yani bilgiyi alıp işlediği,bağlantılarını kurduğu bilgilerdir.İşte bu haritalarda beynin bu özelliğine yöneliktir.

Hergün 2 ünitenin zihin haritasını çıkarıp 8 günde 2.aşamayı bitiriyoruz.Her üniteden sonra en az 1 tanede o ünitenin testini çözüyoruz.

Ben haritamı hazırlarken ihtiyaç yanınlarının tarih kitabındanda faydalandım.Güvender ve bu kitap birbirini çok güzel tamamladı.İhtiyaç yayınlarının kitabı kısman özet niteliğinde olduğundan işinizi çok kolaylaştıracak.

3)TEKRARLAR

Yapılan araştırmalar,çalışılan ve tam olark öğrenildiği varsayılan bir konunun yüzde sekseninin unutulduğunu göstermektedir! Yani tam bir facia.1 hafta sonra dahada unutmakta,1 ay sonra ise nerdeyse konuyu en baştan çalışmamız gerekmektedir.Bunu önlemek için ise çoğu kişinin angarya gördüğü sistematik tekrar yapmamız gerekiyor.işin güzel yanı,zihin haritalrı bunu çok ama çok kolaylaştırıyor.Bir ünitenin tekrarı 5 dakika! hemde en ince ayrıntısına varana kadar.Yapacağımız şey çok basit.İlk tekrarımızı o gün yatmadan önce yapıcaz.Bir deftere tercihen ajandaya tekrar tarihlerimizi not alıcaz.Örneğin bugün tarihin ilk konusunun zihin haritası bitti.Bugün ayın 21 i,bizde 28 marta (1 hafta sonraya) not alıcaz.Tarih 1. ünite tekrarı diye.21 Nisanada(1 ay sonraya) aynısını yazıcaz.o tarihler geldiğinde 5 dakikamızı ayırıp tekrarımız yapıcaz.Tarih coğrafya ve vatandaşlıkta bittiğinde hergün 15 dakikamızı bu tekrarlara ayırıcaz.Aynı zamanda tekrar ettiğimiz üniteyle alakalı şöyle 20 sorulukta bir test çözücez.Etti bir saat.Bu şekilde hem tekrar hemde bilginin kullanılmasıyla yani soru çözülmesiyle bilgiler hep taze kalacak.Genel Yetenek konularına geçtiğimizde hergün 1 saati bu çalışmaya ayırıcaz.Bu bir saatte bizi hiçbir şekilde sayısal çalışmaktan alıkoymaz.

Arkadaşlar dediğim gibi ilk zihin haritamı hazırladım.Bu gece tekrarımı yapıp yatıcam.Ajandama tekrar tarihlerimide not ettim.Hadi,sizde katılın,çok ama çok istifade edeceğinize garanti veriyorum.

(Alıntı.......)

Son düzenleme:
2012 Eylül KPSS'cilerBitirilen Konular
suacan MATEMATİK: .......Tarih: ..Coğrafya: ......
Zap_ZupTarih: İslamiyet Öncesi Türk Tarihi, İslamiyet Dönemi Türk Tarihi, Türkiye Tarihi, Osmanlı Kültür ve Uygarlık, Osmanlı Islahat Hareketleri, kongreler...Coğrafya:Türkiye'nin Coğrafi Konumu, Türkiye'nin Yeryüzü Şekilleri, Türkiye'nin İklimi ve Bitki Örtüsü, Çevre ve Toplum, Türkiye'nin Nüfusu ve Özellikleri,Türkiyenin ekonomik coğrafyası,Coğrafi bölgeler.
GOLDFLAYMATEMATİK: Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Antrenmanlarla Matematik 1. Kitap 13.Gün TÜRKÇE: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam TARİH: İslamiyet Öncesi Türk Tarihi, İslamiyet Dönemi Türk Tarihi, Türkiye Tarihi, Osmanlı Kültür ve Uygarlık, Osmanlı Islahat Hareketleri, İnkılap Tarihi'ne kadar COĞRAFYA: Türkiye'nin Coğrafi Konumu, Türkiye'nin Yeryüzü Şekilleri, Türkiye'nin İklimi ve Bitki Örtüsü, Çevre ve Toplum, Türkiye'nin Nüfusu ve Özellikleri,Türkiyenin ekonomik coğrafyası,Coğrafi bölgeler. (Coğrafya bitti )
yorgunMATEMATİK: hipotez yayıncılık sözelciler için mat kitabı. konu .....
karadut99GEOMETRİ: Açı kenar bağıntısıMATEMATİK:temel kavramlar, basamak kavramı, bölme ve bölünebilme, oran orantı... COĞRAFYA: türkynin coğ. konumu, türkiyenin yer şekillri, türkiyenin iklimi ve doğal bitki örtüsü TÜRKÇE: sözcük anlamı, cümle anlamı, dilbilgisi... TARİH: islam öncesi türk tarihi, türk islam tarihi, türkiye tarihi, osmanlı kül.ve med. , 17 yy osm dev. , 18 yy osm dev. , 19 yy osm dev. , 20 yy osm dev. , hazırlık dön. , 1 tbmm dön. , muharebeler dön., iç politika gelişmeleri, ilkeler, inkılaplar... (tarih bitti) ANAYASA: sosyal hayatı düzenlyen kur. , hukukun bölümleri, özel hukuk dalları.
Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği, Temel Kavramlar, Sayı Sistemleri

Benimki sabırsızlıktan! İnşallah atanabilecğn puanı alırsın canım! Bende 2010 da lise olarak girmiştim 79 buçuk aldıydım. Önlisansta ne yapacğım çok meraklardayım. Keşke dediğin gibi olsa matematik ama 7 , 8 tane ancak yapmıstım kpss de. Çalışmıyorum matematiğe gözümde büyüyor resmen, bugün matmtktn ebok-ekok çalışabilseydim içim rahat uyurdum... Anaaam sen şimdi oturmuş ders çalışıyorsundur, hayalimde canlandırdım da, hemen ben d başlayayım. Tatlı rekabette pek güzel oluyor anacığım:)

Cnm matematkten 7-8 net çıkartıyorsan onu 15 nete yüksetebilirsn.. Temelin olmasa 7-8 net yapamazsn... 15 nete yükseltrsn cnm inş. Ben de matematğe temelden başladım rasyonel sayılardayım. yapamadğm sorular vardı fotoğrafını çekip burda 2012 kpss çalşma topiğine atıp soracaktım oradaki arkadaşlara ama malesef çektğim fotoğrafları kk hatalı buldu herzaman aynı telefonla çekip atıyorum hatalı bulmuyo bu kez hatalı bulacağı tuttu Şimdi bende tarih çalşmaya başlycam cnm... keşke başlamş olsaydım cnm ama daha yeni başlycam ben çok tembelim Evet tatlı rekabet güzel bişi....

Bu tablo beni çok heyecanlandırdı. Hırs yaptım biraz sanırım. Taktiklerin süper canım. Neden önceden araştırmak aklıma gelmemiş bilmiyorum.Çok sağol canım. Goldflay sen nerede oturuyorsunki canım ? Geçmiş olsun hangi depremdi o

Cnm ben kpss çalışmaya başlamadan önce kpss hakkında hiç bi bilgim yoktu. Burda "2012 kpss çalışma hedefimz minimum 85" topiğiyle başladı kpss çalşmalarım. önce kpss hakkında bi araştrma yaptım bölümümden ne kadar alım oluyor tabanlar kaç, ders çalşma yöntemleri, kpss için kaynaklar vs. vs. şu an çok şükür kpss hakkında epey bilgiye sahibim ama çalşmaya daha haziranda başladım cnm... Ben 3001 den dolayı bu yıl ümidim yok o yüzden 2014 de lisans mezunu olunca o yıl biraz ümitliyim. iktisat mezunları 78 puana kadar alım yapıyor.. Bu yıl omama ihtimali yüksek ama bellide olmaz.. Ama ben diyorum önce hakeden çalışanlar kazansn.. açıkcası ben daha yeni başladım çalşmaya 9-10 aydr çalışan arkadaşlar var gerçi kimide gece gündüz çalışıp 3 ayı 9 aylık çalşmaya dönüştürüyor ama benm gibiler de günde 2-3 saat çalışarak 3 ayda kpss yi kazanamaları bi mucize olur herhalde Benim mat temelim yok temel yapıyorum eğer matematğm iyi olsaydı ben gece gündüz napar yapar çalışırdım bu 3 ayı 9 aya katlayanlardan olurdum ama hep mat yüzünden... bakalım sınavda genel kültürde hep bildklerimden çıkarsa fulllersem o zmn kazanablrm tek ihtimalim o Ama inş. bi daha ki kpss ye kadar matematk problememimi inş. halletcem bakalım artık kısmet ve çalışma ikisine bağlı.. bu işler %80 çalışma , %20 şans neden şans.... sınav günü talihsz bi olay yaşarsn sınavda başarsz olursun can sıkıntısından 2 kez başıma geldi 1 2006 öss sınavımda 2 2010 kpss sınavında o yüzden şans önemli bi unsur... sınavda bildğin sorulardan çıkmasıda şans.... sonra tercih yaparken senden yüksek puanlıların yazmadığı yerleri yazmakta şans.... o yüzden %20 şans var... Allah şansımızı açık etsn inş..... Çok uzun konuştum dolmuşum iyice gece gece Cnm ben fethiyede yaşıyorum. burda 1 buçuk ay önce deprem oldu. 6.00 şiddetinde.... tam derslere yei başlamştım... 1 hafta parkta yattık

Cnm bu panoya bitirdğmz üniteleri yazınca evet insan hırs yapıo

tık tık tık
goldflay yan topik komşun geldiii
nasılsın nasıl gidiyo çalışmalar
bi halini hatrını sorayım dedim

tık tık tık
goldflay yan topik komşun geldiii
nasılsın nasıl gidiyo çalışmalar
bi halini hatrını sorayım dedim

Cnm mrb hoşgeldn
Cnm bildğn gibi sınavıma 50 gün var çalışıyoruz yetşirmi bilmiyorum artık bitsn eylül senin topiğe devam etcem 2013 için Senin nasl gidiyo çalşmalar

Günaydın goldflaycm, başladın mı konulara, bugün ben güne matematikle açılış yapıcam dün çalışamadımda... Dünkü çalıştığım diger konuları yazayım
türkçe:anlatım biçimleri coğrafya :çevre ve toplum. Uğrarım tekrar biraz ders çalışıyım da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…