- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
-
- Konu Sahibi bikahvebana
tabi ki, ama evelenme ihtimalim olan kişi onun kadar müslüman takılmıyor:)
O zaman konuyu başa al ve tekrar sor. Ben ibadetlerimi yerine getiren birisiyim ibadetlerini yerine getirmeyen birisi ile yapabilirmiyim bu iş yururmu. Diye sorabilirdin. Neden daha solcu muslumani karistiriyorsun bunu anlayamadıkİbadetleri beni ilgilendirmez, bu kişi eşim olsa bile. Kimsenin inandığı şey ile kurduğu ilişki beni ilgilendirmiyor ancak evlilik bir kişilik bir ilişki değil. Bir gün benim yaşam tarzım onu rahatsız eder mi merak ediyorum.
İbadetleri beni ilgilendirmez, bu kişi eşim olsa bile. Kimsenin inandığı şey ile kurduğu ilişki beni ilgilendirmiyor ancak evlilik bir kişilik bir ilişki değil. Bir gün benim yaşam tarzım onu rahatsız eder mi merak ediyorum.
anladıgım kadarıyla sorun olarak görmüyor, asıl derdi siyasi düşüncesi.
yoksa "sevdigim kişi de müslüman ama ibadetlerini yerine getirmiyor, düşünceleriniz neler, böyle evliligi olan var mı" diye konu açardı.
dolaysıyıla konusahibinin önceliklerinin cok daha farklı oldugunu düşünüyorum.
hatta özellikle bugunde sag-sol, musluman-gayrimuslim ayrımları üzerinden tartışma yaratma amacı taşıyorsa hiç şaşırmam...
zira derdi "sevgi"den çok uzak bir duygusuzlukla yazılmıs geliyor bana.
Çok üzüldüm nolur yapmayınmesajınızı KİB ledim umarım arkadaşlar gerekeni yapar.
bu kadar hakarete de ben den PESS
olabilirmiş kız ben vikipedide okudumAdam hem musluman hem solcu
Antikapitalist muslumanlar grubu bile var bu ulkede
çok değil biraz saygı!!!!!Çok üzüldüm nolur yapmayın
Rica etsem düşüncelerimi tekrar okuyabilir misiniz?
Sizce solcu erkek ve müslüman kız evlenirse bu evlilik yürür mü?
Solcu olan erkeğin müslüman olmadığını söylemedim, farkında mısınız?
Açayım;
Erkek solcu ve bir yaratıcıya(Allah'a) inanıyor ancak pratikte yaşamıyor. Kız ise günlük hayatında ibadetinde.
ben onu insan olarak gördüm ve sevdim, olası problemleri merak ettim sadece:)
Sanırım münakaşa arıyorsunuz:)
Ben kişilerin tercihlerini sorgulamıyorum olası sorunları merak ediyorum. Biz birbirimize, siyasi, dini görüşlerimize, ırkımıza, ailelerimize saygı duyuyoruz zaten. Ancak aynı çatı altında değiliz henüz. Evlilik bu, oyuncak değil... Biraz farklı açılardan bakmaya gayret edin.
ben ondan üstün değilim, nereden çıkardınız!
ondan ibadet etmesini beklemiyorum tabiki de.
Herkes istediği anlamı çıkarıyor bu zaten aşikar...
Kimse solculara dinsiz demedi burada. Bir kaç insan bu anlamı çıkarmış o ayrı.
Solcu dedim, gayrimüslim demedim. Sizin çıkarımınız toplumda yaratılan etiketlemenin sonucu olsa gerek. Ne diyelim.
Ps: darısı herkese.
baban biliyormu dans?Eşim müslüman ben ateistim. Kimliğimden din hanesini sildirdiğimde bir kavga yaşadık bir de kurban bayramları ramazanlar falan sıkıntı oluyor.
Sen ibadetlerini yerine getiriyorsan ibadetlerini saçma bulan biriyle yaşayamazsın. Daha açık anlatmalısın düşüncelerinizi.
İbadetleri beni ilgilendirmez, bu kişi eşim olsa bile. Kimsenin inandığı şey ile kurduğu ilişki beni ilgilendirmiyor ancak evlilik bir kişilik bir ilişki değil. Bir gün benim yaşam tarzım onu rahatsız eder mi merak ediyorum.
Komiksin.Sayın kk üyeleri,
Varsa muhtemel sorunlar belirtebilirsiniz.
"Solcu müslüman değil mi" şeklinde özetelenecek tepkilerden şunu çıkarıyorum: tam da eleştirdiğiniz algının oyununa geldiniz. Siz de solcu denilince otomatik olarak savunmaya geçiyorsunuz, müslüman olarak anlaşılamamaktan korkmayın. Ben sizin neye inandığınızı bilmek istemiyorum, size her türlü saygı duyuyorum.
Ancak varsa böyle tecrübesi olan, konuşsun, hakaret edecek olanlar, derdiniz neyse bilmek istemiyorum. Durun lütfen.
Farkinda degil farkina varmaya niyeti de yok. At gözlüklerini takmiş arkadaş.
solcu olanlar müslüman olamıyomuymuşşşş aaaaaa nere ara dinsiz oldum ben?
Sayın kk üyeleri,
Varsa muhtemel sorunlar belirtebilirsiniz.
"Solcu müslüman değil mi" şeklinde özetelenecek tepkilerden şunu çıkarıyorum: tam da eleştirdiğiniz algının oyununa geldiniz. Siz de solcu denilince otomatik olarak savunmaya geçiyorsunuz, müslüman olarak anlaşılamamaktan korkmayın. Ben sizin neye inandığınızı bilmek istemiyorum, size her türlü saygı duyuyorum.
Ancak varsa böyle tecrübesi olan, konuşsun, hakaret edecek olanlar, derdiniz neyse bilmek istemiyorum. Durun lütfen.
merhametli,saygılı,çalışkan,paylaşımcı sakin olması ilk etapta olması gerekenler bence,Konu sahibi sevgili misiniz yoksa daha sevgili olmadiniz mi?
Onun ibadetlerini yerine getirmiyor olusu senin icin sorun olur mu?
Eger olursa bence olmaz..