solcu erkek müslüman kız

Pardon ama solcular musluman olmuyo mu? Ya da soyle diyim egerki size gore dini acidan karsinizdakinin inanci yetersizse ve sizinki gercekten kuvvetlise bu durum sizi rahatsiz ediyordur. Eger rahatsizsaniz ciddi manada da bu iş yurumez bence...

Sayın kk üyeleri,

Varsa muhtemel sorunlar belirtebilirsiniz.

"Solcu müslüman değil mi" şeklinde özetelenecek tepkilerden şunu çıkarıyorum: tam da eleştirdiğiniz algının oyununa geldiniz. Siz de solcu denilince otomatik olarak savunmaya geçiyorsunuz, müslüman olarak anlaşılamamaktan korkmayın. Ben sizin neye inandığınızı bilmek istemiyorum, size her türlü saygı duyuyorum.

Ancak varsa böyle tecrübesi olan, konuşsun, hakaret edecek olanlar, derdiniz neyse bilmek istemiyorum. Durun lütfen.
10 sayfa okudum ama gerçekten akıllara zararsınız.

((hakaret falan etmiyorum suan size eleştiri gelince hakaret sananlar var çünkü.))

1 cümle ile kendinizi ifade etmeye kalkıyorsanız doğru kelımeler kullanmalısınız. bizlere ''hımmm bunu demek ıstemıs aslında'' diye cıkarımda bulunmak zorunda bırakmamalısınız eğer doğru anlasılmaksa derdiniz.

solcu erkek-müslüman kadın karsılastırmasında akla gelecek olan ilk soru erkek solcu ama musluman değil mi? olur
ancak dini gerekliklerini yerine getiren kadın- getirmeyen erkek derseniz kendinizi adam akıllı ifade etmiş olursunuz.

sayfalarca ''onu demek istemedim, bunu demek istemedim, siz öyle anladınız, o sizin çıkarımınız'' yazacagınız yere adam akıllı'' anlatmak istediğimi yanlıs ifade ettim sordugum soru sudur'' demek neden zor?

tartışma yaratmak içinse doğru yerdesiniz. karşılıgını da alıyorsunuz.

Siz ailenizin siyasi görüşüyle evlenmek istediğiniz kişinin görüşünün uyuşmamasından mı endişeleniyorsunuz ? Biraz öyle geldi bana aileniz biliyor mu erkek arkadaşınızı ve görüşünü tepkileri ne oldu ya da ne olur ?

okumadım okumama da gerek yok madem neye ınandıgımız umrunuzda değil neden solcu musluman ayrımı yapıyosunuz önce insan olabılırsek ne mutlu bize:KK14:

Bir mesajında yazmış ki ben onu insan olarak gördüm sevdim.:KK53:
Böyle mesaj yazan biri hala mesajları okuyup okumadığımızı sorguluyor.
Acaba benim mi algılar yandı?
:KK64:

Siz ailenizin siyasi görüşüyle evlenmek istediğiniz kişinin görüşünün uyuşmamasından mı endişeleniyorsunuz ? Biraz öyle geldi bana aileniz biliyor mu erkek arkadaşınızı ve görüşünü tepkileri ne oldu ya da ne olur ?

ailemde, dindar, sağcı ve ateist var. hepsi hoşgörülü bu duruma.

örnegin sen sabah namazına kalkarken esin yatiyorsa bi vakitten sonra sende de gerilemeler önemsememeler oluyor..
esler arasindaki sorunlarin
solculukla sagcılıkla alakası yok..
Aynı şeylere deger verip vermemeyle alakasi var...
Bide yarın cocuk oldugunda hanginizi baz alıcak örnek olarak..
Ben genellikle sunu görüyorum..
Mesela namaz kılmayan namaz kılana karısmıyor engel olmuyor ama namaz kılan,esi kılmadıgı icin hep bi huzursuz...
Kadın erkek farketmiyor bu durum..
Bana kalırsa ortak noktalarınıza bakın...
aynı siyasi goruste dgl die evladini silen insanlar tanidim...
Dusunceler sevginin onune geciyor ki demek evladindan bile vazgecmis..
Bana gore sacma ama var boyle seyler hayatta...

ben onu insan olarak gördüm ve sevdim, olası problemleri merak ettim sadece:)

canim benzer durumdayiz
ikinizin de anlayis gostermesi lazim yoksa zor
ama pek cok istemedigin sey de olabilir bunlari enine boyuna dusunmek lazim ben oyle yapiyorum mesela
acik yazagim inancima gore yasayan bi es olabilse cok mutlu olurdum ama sakin yapili sinirsiz anlayisli vicdanli yani oyle iyi niyetli olunca da insan gonul rahatligiyla Allah la kendi arasinda gerisi diyor..sonucta iyi bi es olabilir mi o knrmli sen de iyi olc tart
ben de devam ediyorum tabi herkes gibi izlemeye sonucta daha evlenmedik evleninceye dek iyi dusummek lazim herkes gibi..

Konu sahibi kardeş bi saniye süngünü indir sana birşey söyleyeceğim.
açılış mesajın ciddi falsolu ve bu yüzden tepki görüyorsun
sen "evet yanlış yazdım cümleyi ama meramım şudur" demeye çalışıyorsun ama bunu yaparken senden kaynaklanan bir hatayı telafi edecek bir üslup kullanmak yerine insanlara çıkışıyorsun hatta kendini savunma mesajlarından biri şu :

Kızlar, solcu erkek denilince hanginizin aklında sadece bir ideal solcu erkek tipi canlanıyor? Müslüman kız denilince hanginizin aklında bir ideal müslüman kız tipi canlanıyor merak ediyorum. Böyle bir tip yok. Her solcu kendince yaşar, her müslüman da kendince.

Bu kişilerden biri siyasi görüşünün etkisinde ve seküler(haklısınızı seküler olduğunu eklemeliydim konuyu açarken) bir hayatı tercih etmiş, diğeri ise dini inancını merkeze almış. Bu kadar basit.

bu mesajda sanki kendini eleştirmişsin sanki sana cevap olarak başka bir üye yazmış bunu.
ya burda ne yanlış anlaşılmalı mesajlar okuyoruz "arkadaşlar onu demek istemedim gündelik hayatta, çocuk yetiştirmede vs zorluk yaşanır mı diye sormak istedim" demek neden bu kadar zor?

zaten kusura bakma ama hayatı bu kadar sığ kalıplara indirgersen çok zorlanırsın. bunun cevabı milyon kere çeşitlidir. çünkü her insanın kabulleri beklentileri inançları değerleri farklıdır bunu ancak sen ikinizi temel alıp gözlemleyebilirsin.
kendimden örnek: ben solcuyum eşim ülkücü siyaseten ortak paydalarımız var. inanç konusuna gelince çok şükür ikimizin de hurafelerle şekillenmeyen ve araya aracı sokmadan araştırıp öğrenmeye yönelik derin Allah inancımız var (bunu bile söylemekten imtina ediyorum dini duygular kişiye özeldir )
benim ailem anne-baba tarafı genel anlamda sol köken bununla birlikte birincil dereceden çoğu akrabam hacıdır, ve geleneksel koşullarda yetiştim (bu benim şehrim için bile ekstrem bir örnek) yani her solcu ateisttir ve gelenekselliği reddeder kalıbını kırmak için söylüyorum bunu eşimin ailesi daha muhafazakar olmasına rağmen hatta baba tarafında şeyhlik-şıhlık olmasına rağmen dedesi boynu bükük yetimlerin başını bile okşamayan onları sokakta bırakan acımasız bir adam ama benim solcu (!) babamı ve dedemi anlatırken insanların gözleri yaşarır fakir babası derler babama.

insanın ahlakı, merhameti değeri şusu busu inançtan ve siyasi görüşten bağımsızdır bunu bil önce

ikincisi din ve siyaset gibi en hassas sosyal konular üzerinde yorum isterken biraz daha yapıcı olmanı tavsiye ederim. zira burda herkes işi gücü bırakıp dertler için iki kelam tavsiyede bulunmaya çalışıyor. olayı kaosa çeviren genelde konu sahiplerinin tutumu oluyor.

edit: ekleme yaptım

Son düzenleme:
solcu derken ateist demek istedin sanırım ...kominist demek istedin ... neden olmasın olur aşk olduktan sonra neden olmasın iki tarafta birbirine saygılı olduktan sonra

Yok bacım bu evlilik yürümez benden söylemesi hatta sen mümkünse başka biriyle de evlenme malum bu zihniyetle evlenir bi de üstüne çocuk yaparsın çocuğuda kendin gibi yetiştirirsin falan. Bu zihniyetteki insanlar yüzünden ülkede nefes alamaz hale geldik Allah akıl fikir versin.

Sizin neden benim zihniyetimi bir kalıba sokuyorsunuz, sizin de biraz ülkenin bu hale gelmesine katkınız olsun, ön yargılarınızdan arının.

solcu müslüman ayrımıyapmıyorum, siz yapıyorsunuz.

Hala aynı kafada ilerliyorsunuz farkında mısınız?
Size bütün mesajlarınızı alıntı yaparak cevap verdim ama hala ben ayrım yapmadım diyorsunuz.

athenenoctua athenenoctua çok güzel yazmış. Bir kez daha okuyun diye buraya kopyalıyorum.

''işinize gelince bu kadar uzun cümleler kurabiliyor ve hatta forumda sık görmedigimiz seküler ifadesini kullanabiliyor iken; konunuzu ilk açtıgınızda neden dilimizi iyi bilmiyormuşcasına ve düşüncelerinizi dogru ifade edebilme yetisinden uzakmışcasına iki kelime ile geçiştirdiginizi merak ettim.
derdiniz laf yetiştirmekten daha mı önemsizdi?
yoksa dert ettiginiz şey mi başka...?
siz önce farklı kavramları içiçe geçirerek kullanımızdaki hataya ve -eger ki yanlış anlaşıldıgınızı düşünüyorsanız- düzeltmek yerine yaptıgınız açıklamalarda aynı yanlışı tekrarlamanıza dair çıkarımlar yapın,
sonra insanların dini hassasiyetlerine dair yanlış degerlendirmelerden rahatsız olup olmaması gerekliligi tartışın.''

Sizin neden benim zihniyetimi bir kalıba sokuyorsunuz, sizin de biraz ülkenin bu hale gelmesine katkınız olsun, ön yargılarınızdan arının.
neden sadece tartısma yaratacak yorumları ele alıyorsunuz?

size neden solcu erkek-musluman kadın ayrımı yerıne dini gereklikleri yerine getiren erkek -kadın karsılastırması yapmadıgnızı soruyorum?

bir cevabınız yok mu? yoksa işinize böylesi mi geliyor?

solcu derken ateist demek istedin sanırım ...kominist demek istedin ... neden olmasın olur aşk olduktan sonra neden olmasın iki tarafta birbirine saygılı olduktan sonra

Komünist olunca ne oluyor, ne geliyor aklınıza?
Sizin bu dediğinizin konu sahibinin cümlesinden hiçbir farkı yok.

X