Sokak kedisinden hastalık bulaşır mı?

Yani ben hayvanlarla haşır neşirim, çok da umursamıyorum hastalık mevzusunu ama çocuğum olsa aşısız hayvanla temas etmesini çok şstemezdim sanırım. Yani sokak hayvanlarından çok korumam, sevmek isterse hayır demem ama evde beslediğim hayvan hele ki dışarı çıkıp giren bir hayvansa aşılatırdım mutlaka.

Aşıya götürmek için dokunmanıza gerek yok. Kedi kafesi edinin, içine sevdiği mamayı koyun kendi girer zaten.

Hastalık bulaşmasından korkmak farklı, tiksinmek farklı. Dünyanın en sevimli canlılarından biri olan kediden neden tiksinilir ki? En azından insanoğlu gibi nankör değiller.

Teşekkür ederim kafes hiç aklıma gelmezdi, iyi fikir.
Hayvan başka hayvanlarla temas halinde değil bu arada, sadece kendi kapalı bahçelerinde dolaşıyor ama yine de aşılanması gerek haklısınız.
Kızım küçükken de köpekleri vardı( hala var ) kocaman bir golden. Ona da çok uğraştım aşılatın diye ama asla sözümü dinletemedim, artık alıştık varlığına ama tabi o hiç eve girmiyor sadece bahçede.

Bahçeye giren çıkan hayvan yoksa sorun yok ama başka hayvanlar giriyorsa dışkı bırakma ihtimalleri yüksek.
Köpek için hap şeklinde iç dış parazit ilaçları olabilir, veterinere bir sormak lazım.

Bahçeye giren çıkan hayvan yoksa sorun yok ama başka hayvanlar giriyorsa dışkı bırakma ihtimalleri yüksek.
Köpek için hap şeklinde iç dış parazit ilaçları olabilir, veterinere bir sormak lazım.
Bahçeye başka hayvan girmiyor ama ben tedbirli olayım çok sağolun. Köpeğe yaklaşmıyorlar pek ama kedi eve de giriyor.
Çok teşekkür ederim zaman ayırdınız, iyi geceler

2yıldır çevremde yaşayan sokaktaki canlarıma bakıyorum 45 50 tane vardır tedavileri için özel vete götürürüm bu nedenle bir çok veteriner tanıdım yeni gittiğim her vete sorarım kedilerin hastalığı bana bulaşırmı veterinerlerin cevabı kedilerinki size sizinki kedilere köpeklerin ki kedilere kedilerinde köpeklere bulaşmaz sadece kediden kediye köpekten de köpeğe geçermiş.tv deki habere gelince devamı nı izlediyseniz diyorki iyi yıkanmamış sebze meyve ve benzeri yiyeceklerden de bu sorunu yaşıyorsunuz yani bu kedilere has bir şey değil ki 2 yıldır sokaktaki canlarımla çok samimiyiz :) kucağıma alır severimm bazıları vardır burunlarını öperim aksi zamanlarına denk geldiğimde sağlam tırmık ta yedim öyle böyle değil dr gitmedim ama hiç bir sorun da yaşamadım tırmık yerseniz korkmayın ellerinizi güzelce yıkayın bol suyla varsa birde tentirdiyot sürün ve onları sevmekten asla vazgeçmeyin tiksinmekten bahseden yaratıklarada lütfen cevabını verin istedikleri mama ve sevgi

tabi ki hastalik olabilir. sokak hayvanlariyla temasta olcksaniz da basta kuduz asinizin tam olmasi gerekir.tetanoz asinizin da. ayrica toksaplazma testi de yaptirmalisiniz. bagisikliginiz var mi yok mu? hayvan sevgisi ayri bilincli sevgi ayri.

Kedi ve kopekten sadece bazi parazitleri ve bazi mantar turlerini kapabilirsiniz. Parazitler icin kedi diskisina dokunup, elinizi yikamadan yemek yemeniz gerekli ki bu risk tam pismemis kirmizi ette daha fazla var. Ayni sekilde diskidan bulastigindan tam yikanmamis sebzelere de dikkat (bilmediginiz yerde et ve salata yerken toksoplasma kapma ihtimaliniz kedi severkenkinden daha yuksek yani)

Mantar turleri de sinirli, ona denk gelme sansiniz cok dusuk.

Ben her gordugum kediyi kopegi sever, yetmez bi de operim :) ölüüüm ben o zaman

Ben çocukluğumdan beri evde kedi besliyordum, şimdi çocukların küçük olduğundan zaman ayıramadığım için bahçede besliyorum, hepsi de sokak kedisi. Hiç bir hastalık kapmadım. Çocuklarım da kapmadı. Yani sevmekten bişey olmaz. Tüyü yorulduğu zaman parazit oluşturup ciddi hastalıklara sebep olabiliyor ama.

Kediden geçen hastalık var. Abim veteriner, eve kedi alırken ona sormuştum ve tam detaylı hatırlamasam da kedilerde olan bir parazitin düşük yapmaya sebep olabilecek bir rahatsızlığa sebep olabileceğini söylemişti almamı istememişti. Sokaktaki kedileri sevin uzaktan, besleyin ama bence en azından hastalıklı gözüküyorsa çok kucağınıza almayın yazacak oldum ama, bir yandan da hastaysa bence kucaklayıp veterinere götürün yani ben olsam öyle yapardım:) burada ahkam kesiyorum ama sokakta kedi değil kangal görsem kucağıma alıyorum. Bilemedim, dikkatli olmak lazım ama sevmeden duramıyor insan.

Sokak kedisinden bulaşabilir. Gündüzleri dışarı çıkan toprakla haşır neşir olan ev kedilerinden de bulaşabilir. Özellikle toxoplasma gondii araştırın. Kalıcı körlük, düşük, sakat doğum vb sebebiyet verir. Sevdikten sonra eller ağıza ve göze götürülmemeli. Hemen yıkanmalı. Dokunmadan beslenebilir bence.
Bulaşmaz diyenlere de çok şaşırıyorum. Hayvanseverlilik ayrı, sağlık ayrı.
Hayvanları çok seven evinde 2 kedisi 1 köpeği olan VETERİNER hekim olan kuzenim de bir uyarısını ekleyeyim;ev kedinizi ev köpeğinizi dudağından asla öpmeyin (öpenler var hem de rujluyjen, o ruja iyice yapışır herşey)hayvanlar aşılı olsa bile hastalığa neden olabilir.

Kediyi , köpeği , civcivi anladım da
Pirana ‘ yı nasıl besledin

Bu veterinerlere neden bir şey olmuyor ?
Oluyor. Hidatik kist meslek hastalığı gibi bir şey veterinerlerde.
Birde veteriner hekimler zoonoz nedir bildiği için, ya da şüphelendiği hastalıkların zoonoz olup olmadığını bildiği için ona göre önlem alıyorlar.
Şap olan bir hayvanı siz ayırt edemediğiniz için size bulaşma ihtimali tabi ki daha fazla.
Ya da toxo olma ihtimali olan kediyi veterinerin değerlendirmesiyle normal birinin değerlendirmesi arasında fark var.

Bizim veterinerimizin hamilelikte toksoplazmasi neg cikmisti ve binlerce hayvan baktigina eminim. Bence toxo, her temastan sonra el yikanirsa cok da bulasici degil

Bizim veterinerimizin hamilelikte toksoplazmasi neg cikmisti ve binlerce hayvan baktigina eminim. Bence toxo, her temastan sonra el yikanirsa cok da bulasici degil
Genel olarak doğru. Dışkıyla temas eden eller yıkanmıyorsa esas sorun orada başlıyor. Kediler kendilerini yaladıkları için ilk popoaunu yalayıp sonra tüyleri temizlemeye geçince tüyleri sevip elli yıkamadan ağza götürmek vs hep bulaşma şekli.
Ama literatüre göre toxoplasmozis kedilerden değil güzel yıkanmamış sebzelerden, salatalardan daha çok bulaşıyor.

Aslında sen severken oda senden tiksinip dokunduğun yerleri yaliyor temizliyor. Kediden hastalık geçseydi küçükken bile sokak kedileriyle yatıp kalkan ben ölmüştüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…