Sokak kedisinden hastalık bulaşır mı?

Ayy evimde çiğ et yediğimi düşünmüyorum ama dışarıda yediğim etten salatan huylandım duyduğumdan beri Yarın kan veriğ öğrenicem henüz gebe değilim gebelik düşünmeye basladığım için kontrole gittim orda çıktı işte yarın bakıcaz öncedrn mi geçirmişim şuan mı şuansada umarım bu ay hamile kalmam diyorum bebeğe ciddi zararlatlı olabiliyomuş çünkü. Aslında 1 sene öncede geçirsen testlerde pozitif çıkabiliyormuş o yüzden doktorum farklı bi labratuarda tekrarlamamı ve bi ileri test istetti bakalım

Yazan oldu mu bilmiyorum ama parazit meselesi kedinin dışkısını yediğiniz takdirde bulaşan birşey(miş). Haberlerde duyduğunuz herşeye inanmayın demeye geldim.
Kedinin dışkısının bulaştığı bi çok şeyi iyi temizlenmeden de yemk diyebiliriz buna

Kedileri çok seviyorum, 4 kedi baktım.

Fakat onları seviyorum diye geçmez diyemeyecegim, çünkü geçiyor. Kediler kendileri hasta olmazlar ama tasiyicidirlar. Özellikle sokak kedileri çok tehlikeli. Benimde içim gider onlara ama dokunamam.

Merhaba,kedi baktığınızi soykemissiniz, bir hastalık geçti mi merak ediyorum.ben de çok seviyorum cunku

Kedilerden size değil diğer kedilere hastalık geçer. Toksoplazmanın geçme ihtimali etlerde ve yeşilliklerde daha fazladır.
Tabii ki kediyi, köpeği sevdikten sonra elimizi yıkamalıyız ama sadece sevdiğiniz için onlardan size hastalık bulaşmaz.
Evimde kedim var, sokakta beslediğim kedilerim var. Gördüğüm her kediye köpeğe sarılırım, mıncırarak severim. Çok ısırıldım, tırmık yedim ama hala hayattayım :)
İnsanlardan hastalık bulaşma ihtimali çok daha yüksek.
Lütfen ‘tiksinmiyor musun’ gibi içi boş, ruhsuz sorulara aldırmayın.
Ellerinizi yıkadıktan sonra hiçbi sorun yok.

Ben sokak hayvanlarını uzaktan sevmeyi tercih ediyorum dokunamiyorum sanırım aşırı titizim bu konuda. Güvenli gelmiyor dokunmak dışardaki bir hayvana

Ben küçükken kedileri çok severdim onlarla uyurdum sabah karınlarını duyurmak için erkenden kalkardım, taki ağzımdan kan gelene kadar doktora gittim kedi köpek tüyü dedi kist var akciğeri de ameliyat oldum iki sene sonra karaciğerimde olduğunu söyledi karaciğer ameliyatı oldum anestezi uzmanı bu mikrop kanında var bütün vucudunda cıkabilir dedi şansım vardı iki organımda çıktı ilerde tekrarlama olasılığı var başka yerde yani beyin eklem içorganlar da Çıkma riskim hala var... Bence teyzenin değinmek istediği konu bu sevmek ayrı tedbirli olmak ayrı aşısız bir sürü kedi köpek var bunlar tehlike bende şuan kedi köpek fobisi var dokunmak bir yana yaklaşmak bile beni korkutuyor çok çektim halada kanımda pozitif sonuç veriyor dikkatli olun

Kediden insana hastalık bulaşmaz. Tüy yutarsın kist olur vs bunlar şehir efsanesi. Tüy yutmakla olmaz. İç dış paraziti düzenli yapılmayan kedilerde tüyle birlikte parazit yutarsanız sıkıntı yaratabilir. Ciğerlerinize gitmesi sandığınız kadar kolay değil. Yıllardır kedilerle yaşıyorum. Sokaktaki kedi köpeklerle de sarmaş dolaşım. Sarılır öperim. Isırıldığım tırmalandığımda çok oldu ama hiçbir hastalık kapmadım. Evde iki kedim var ve hamileyim aynı zamanda. Koyun koyuna yatıyorum onlarla öpe öpe doyamıyorum. Tuvaletlerinide hala ben temizliyorum bende bebeğimde gayet sağlıklıyız. Ha buarada yuttuğum tüylerinde haddi hesabı yook :) korkmayın yahu hayvanlara vebalı gibi davranmayın cidden sinir oluyorum.

Op. Dr. Orhan Kazan, evde, kedi köpek gibi evcil hayvan besleyenler ya da hayvancılıkla uğraşanlarda görülen, halk arasında “kedi, köpek kisti” olarak da bilinen “karaciğer kist hidatiği” hastalığının, hayvanlardan insanlara bulaşarak yaşamı tehdit edebildiğine dikkat çekti.
Memorial Dicle Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Orhan Kazan “karaciğer kist hidatiği” ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Halk arasında kedi köpek kisti olarak da bilinen kist hidatik hastalığına “Echinococcus granulosus” adı verilen bir tür parazit sebep olduğunu anlatan Kazan, “Bu parazit kedi, köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanların bağırsaklarında yaşar. Ancak köpekler ve kediler artık modern yaşamda insanlara çok daha yakın olduğu için bu hayvanlar en önemli risk faktörüdür. Hayvanların dışkılarıyla doğaya karışan parazit yumurtaları oldukça dayanıklıdır. Yaklaşık bir yıl kadar soğukta canlı kalabilir. Yumurtalar rüzgarla, yağmurla, açıkta kalan sebze ve meyvelerle, kirli içme sularıyla, doğada beslenen inek, sığır manda, keçi gibi hayvanların etleriyle bir şekilde insana bulaşır. İnsana bulaşan yumurtalar bağırsakları aşarak kan ve lenf yoluyla özellikle karaciğer, akciğer ve diğer organlarda kist oluşturarak yaşamlarını sürdürür” dedi.

Bizim toplumun sorunu herkesin her konuda kendini bilgili sanması belirttiğim gibi aşı yapılmalı yanlış kedi tüyü yada dışkıyla dışarı atılan parazitler sonuçta başımdan geçen çok sıkıntılı bir bir süreçten bahsettim tedbirli olmak bilinçli olmak hem bizim hemde yakın temasta bulunduğumuz hayvanlar için Bi gereklilik konuyu hayvan hakları olarak değerlendirmek yanlış bende severim ama sağlık açısında çok bilinçli değiliz sokakta gördüğümüz her kediyi köpeği sevmek doğru gelmiyor...

arkadaşlar ocukluğumdan beri kedim köpeğim olan ve şuan iki köpek üç kedim var ve sokakta da bir sürü canımız var sanırım tecrübe sahibiyimdir
maalesef son günlerde topluma hayvanları öcüüüü olarak mikroplu hastalık kaynağı parçalayan bir canavar olarak lanse edip katliam yasasını çıkartmaya çalışıyorlar asılsız bir haberle insanları tedirgin ediyorlar o kadın dipliner yaptırıp gözünü kaybetmiş kendisi de söylüyor dipliner yaptırdım öncesinde diye
şuan hamileyim ve yapılan testlerde toksoplazmam şükür negatif yani hastalık kapmamışım aşılı ve çiğ et yemeyen evdeki canlarda bu risk hemen hemen çok az ve hamilelik öncesi dışkısından bir test yaptırıp kediniz için önlem almakta fayda var sokaktaki kedilerle temasımızı hamilelik sürecinde ara vermem gerekiyor bunun sebebi düşük yaptırdığı için ama hamile olmayan insana zararı yok sadece o bakteri olsa bile + bağışıklık sahibi oluyorsunuz öldürmez hasta etmez azcık makale bilimsel yazı okuyan ve araştıran insan toksoplazmanın toprak,iyi yıkanmamış meyve sebze,para,anahtar,toplu taşıma aracından da geçtiğini anlayacaktır ve işin ilginci türkiyede en fazla doğuda bir ilde görünüyor bu hastalık yani kedi köpek orda mı fazla asla bu bir yanlış algıdır halkı korkutma ve uzaklaştırma çabasıdır inanmayın hayvanlardan lütfen tiksinmeyin onlar çoğu insandan temiz ve hepsi insanlardan masum sevmek zorunda değil bazıları ama saygı duymak zorundasınız onlar emanet bize sokakta yeterince kötü muameleye uğruyorlar şiddet tecavüz aç soğuk vb vb su ve mama koymaya çalışmak bizim insani görevimiz olmalı

kedileri köpekleri sevmeyin dövün içkence edin kaçın diye bir söylem göremedim yorumlardan? köpeklerden korkarım ama dışarıda kedilere bende yemek su veririm yaşadığım ameliyata dolayı fobi oluştu dokunamıyorum yaklaşamıyorum bundan nefret anlamı çıkarmakta sizin anlayışınız sadece sokak hayvanlarına aşı yapılmadığı için sağlık açısından riskli buluyorum bu sadece doğu ilerinde oluşan bişey değil metropol şehirlerde karşılaşıyor evde bakılan kedi köpeklerin bakımları yapılıyor arkadaşlarımda biliyorum... aslında canlı yaşam hakkına saygı açısında kedi köpek kuş tavşan vb hayvanları evde tutup kendi zevklerimiz için dışarıda yaşayacak canlıları evde hapsetmek bana doğru gelmiyor toplum bilinci olsa onlara dışarıda yaşamaları için alanlar yaratılırdı....

Ha bide bir sürü doktora gittim bilimsel olarak açıklama için yazıyı paylaştım bir sürü hastahane gittin araştırma çoğu bana söyledikleri kedi köpek mikrobu bu havanların dışkısından bulaşıyor su yeşilik oturduğunuz otlardan vb bulaşmış bende kedileri kucağıma alırdım yatağımda uyurlardı benim sevdiğim kedilerin hepsi aşısız dışkıları tüylerine yapışıyordu sonuçta seviyordum öpüyorum okşuyorum buşma olasılığı yüksek

destina0505 ben bunu genel söyledim neden şahsına yada diğer üyelere bir gönderme yaptığımı algıladın beni açıkcası üzdün böyle yaparak ben hedef yada direkt bir insanı hedef almadım sosyal mesaj verdim genel mesaj herkesin bakış açısı kendine herkesin her konuda her olayda bakış açısı farklıdır başına gelen olay için üzüldüm geçmiş olsun
ben genel olarak ortaya söylüyorum sene 2019 çağ ve teknoloji ilerledi birşeylere körü körüne bağlanma yerine araştırmak makale okumak uzman görüşleri almakta fayda var her zaman akıllıca çözümler yöntemler kullanmamız gerekiyor

Kusura bakmayın Bana yapılan bir eleştiri olarak algıladım konuşmak karşılıklı bilgi alışverişi içinde olmak bizler için faydalı olacaktır sağolun 10 yaşında yaşadığım zor bir süreçti...

simdi soyleki, eger kedi/kopek/kus artik neyi ellediyseniz, bu hayvancagiz parazitlendiyse, bu parazit kaka yolu ile disari ciktiysa ve bu kaka hayvanin tuyune yapistiysa ve siz de bu tuyu yuttuysaniz ve sindirim sisteminiz sindiremeyip size yerlesme olasiligi olduysa, veya bu parazitli diski hayvanin gaga/pence/patisine yapistiysa ve size derinizi kanatacak sekilde zarar verdiyse hastalanabilirsiniz ancak tedavi her hastalikta oldugu gibi gec kalinmadiysa bu kadar kotu duruma gelmez. Sokakta besledigim asla elletmeyen ancak kendini size surten 2 kedim var (asi masi hakgetire), yolda sokakta gordugum her tuylu ve 4 ayakli arkadasa manyak gibi atliyorum. (evde de 1 kopek kizim var) 30 yasimdayim. Cokca tirmalandim, 2 kere isirildim, henuz bir hastalik kapmadim. Bir de lutfen yanlis anlasilmasin biraz da bence evham ile alakali, bir konu hakkinda ne kadar evhamlanirsaniz o kadar basiniza geliyor. Hicbiseycik olmaz korkmayin. Sevin onlari ki enerjiniz yukselsin, vucudunuz topraklansin, bagisikliginiz artsin.

Konu sahibi ve bulaşmaz diyen arkadaşlar hepimiz hayvanseveriz evet onlara elimizden geldiğince yardım etmeliyiz ama dikkat ederek..
Hamile iken arkadaşım in kedisini sevdim daha yeni almış ve aşıları yapılmamıştı.Toksoplazma kaptım ve bebeğimi düşürdüm..Sonra tekrar hamile kalınca tekrar testlerim yapıldı ve pozitif çıkti lanet toksoplazma..Hemen detaylı test yapılıp mikrobu ne zaman kaptığım belirlenecekti..Eğer hamileligimde almışsam bebeğimi alacaklardı çünkü bebeğim büyük ihtimalle engelli kalbi büyük dalakta sıkıntı vs vs aklımın alamayacağı hastalıklı şekilde doğacaktı ve hemen ne zman kaptığım test ile belirlendi..şükür ki hamilelik 'ten önce kaptım yani ilk bebeğin düştüğü zamanda zaten düşük sebebi de buymus..ikinci hamileligim de sıkıntı olmadı çünkü hamilelik öncesi kapmış olmam çok büyük şükür sebebimdir sonuçta çocuğum alinmadi ama ilk düşük sebebim oldu...o zamanlar ne çektim ben bilirim kalbinin atışını duyduğum gün mikrobun pozitif olduğunu görünce testlerde doktor hepimiz şoke olduk...konu sahibi gebe kalmadan önce lütfen testinizi yaptırın...Hamile hanımlar gebeligin ilk üç ayında lütfen dikkat edin pismemis et sakatat dışarı da satılan her ne yiyecek varsa uzak durun....

Ben 10 yaşında kaptım.. çocuk yaşta evham? Ve bu hastalığın kesin çözümü ameliyat yerleştiği anda fatkedilmiyor elisa testi her zaman yapılmaz...sevmek ayrı tedbirli davranıp sevmek ayrı herkeste olacak diye bişey yok buluşma olasılığı var bilinçli devranmanın hiç bir zararı yok bebeklere yapılan aşılar örnek olarak verebiliriz eskiden veren veba kızamık vb hastalıktan bir sürü kişi hayatını kaybetmiştir gelişmiş tıp bize seçenekler sunuyor duygusallık bilimin önüne geçmemesi gerekir.... Bütün canlıların yaşama hakkı vardır toplumumuz kedi köpek kuş halbuki bütün hayvanlara iyi davranmak gerekir sizi kastetmiyorum bizim toplum kitle psikolojisi ile hareket ediyor bu kadar duyarlı olunup bu kadar yoz şiddet yanlısı bir yaşam biçimi bana pek samimi gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…