- 17 Mart 2016
- 5.761
- 9.233
- 248
aman kardeş ne yaptın hemen üstteki üye gelip seni kedi kakasını eline alıyor sonra ağzına götürüyor ihihhhiii diye alaya alabilir.
Toxo virüsü sadece kedilerde yok . İyi yıkanmayan meyve sebzelerde mevcut ve birde 1 kedi hayatın sadece 1 kere o hastalığı geçirip bağışıklık kazanıyor .mesajların hepsini okumadım belki değinilmiştir ama özellikle kedilerden geçen bir hastalık var. toxoplazma denilen. hatta rutin gebelerde de tarama testi yapılıyor saptanması için. bağışıklığı düşük insanlarda ciddi hastalık tablosuna yol açabiliyor. gebelerde ise bebeğe geçerek bebekte yapısal bozukluklar meydana getiriyor. kedilerle temastan sonra eller iyice sabunla yıkanmalı, özellikle uzun tırnaklı bayanlarda el yıkama tam korumayabiliyor tırnak arasında mikrop kalabiliyor. kedileri ben çok seviyorum. sokak kedilerini de severim. hayvan gelip yanaşınca sevmemeyi ona zulüm addediyorum. ama temas sonrası mutlaka iyice ellerimi yıkarım. kıyafetlerimi de eve gelince değitiriyorum. dikkatli olmak gerek.
bu bilgiyi sahibim. başlığa binaen yazdım. kedilerden geçen hastalık var mı diye sorulunca.Toxo virüsü sadece kedilerde yok . İyi yıkanmayan meyve sebzelerde mevcut ve birde 1 kedi hayatın sadece 1 kere o hastalığı geçirip bağışıklık kazanıyor .
İnsanlarda öyle .. eğer o virüsü geçirirken gebe değilseniz grip gibi atlatırsın bilginize ..
Kedileri çok seviyorum ama ani hareketlerinden dolayı biraz korkuyorum aşmak için sokakta bazen kedileri okşuyorum bugün de bi tanesini kucağıma aldım sevdim biraz zayıftı. Severken sokaktan geçen bir kadın tiksinmiyo musun dedi. O diyene kadar aklımda hiç bişey yoktu severken çok mutluydum öyle diyince tedirgin oldum kedi ya hastaysa ya bana bulaşırsa diye.
Bir de geçenlerde haberlerde gördüm kediden parazit iki kişiye bulaşmış körlüğe sebep olmuş o aklıma geldi gerildim. Hayvanseverler, tecrübeliler yardımcı olup içimi rahatlatırsa sevinirim
Yani mikropsa toplu taşımada da bir sürü mikrop var kedi sevmekle bir şey olur mu ki
Allah korusun da salyası falan gelmedi zaten hem kuduz olsa dışardan belli olur heralde..evet sokak hayvanları- hepsi değil bazıları - miktop taşır bit pire gibi basit şeylerden tutun da KUDUZ gibi ölümcül olanlar bile bulaşabilir . kedinin seni tırmıklamasına gerekyok kuduzun bulaşması için onun salyası eline geldiyse ve sen elini yıkamadan birşey yersen kuduz virüsünü almış olursun ve aşılanmazsan ölebilirsin. bununla ilgili çok fazla kaynak ve belgesel var netten araştır derim..
hayır kuduz ilk evredeyse belli olmaz. kudurmaya yakınken ağzından köpük felan çıkar. ilk evrede normal görünür ..Allah korusun da salyası falan gelmedi zaten hem kuduz olsa dışardan belli olur heralde..
Aynı haberleri annemin bize aman kedilere dokunmayın haberlerde gördüm demesi üzerine araştırdım, olay İzmir'de yaşanmış, gözlerinde görme kaybı olan 2 kadından bir tanesi asla kedilerle temas etmemiş çünkü kedilerden çok korkuyormuş, toxoplasma'yı yıkanmamış sebzelerden aldığı garanti, diğeri de evinde kedileri olan bir kadın, arada sokak kedilerine sahiplendirene kadar evinde bakıyormuş, büyük ihtimalle sokak kedilerinin bakımı sonrası ellerini iyi yıkamaması sonucu toxo kaptı.Kedileri çok seviyorum ama ani hareketlerinden dolayı biraz korkuyorum aşmak için sokakta bazen kedileri okşuyorum bugün de bi tanesini kucağıma aldım sevdim biraz zayıftı. Severken sokaktan geçen bir kadın tiksinmiyo musun dedi. O diyene kadar aklımda hiç bişey yoktu severken çok mutluydum öyle diyince tedirgin oldum kedi ya hastaysa ya bana bulaşırsa diye.
Bir de geçenlerde haberlerde gördüm kediden parazit iki kişiye bulaşmış körlüğe sebep olmuş o aklıma geldi gerildim. Hayvanseverler, tecrübeliler yardımcı olup içimi rahatlatırsa sevinirim
Yani mikropsa toplu taşımada da bir sürü mikrop var kedi sevmekle bir şey olur mu ki
Offffhayır kuduz ilk evredeyse belli olmaz. kudurmaya yakınken ağzından köpük felan çıkar. ilk evrede normal görünür ..
ahhahha baya komik geldi öyle olsa veterinerlerin hepsi sokakta kedi besleyenler falan hasta olur.Konu kedilerle alakalı değildir başka bir hastalığı vardır falan filanEvet bulaşabilir. Daha gecen bur haber vardi. Genc kadın sokak kedisinden mikrop kapıp su anda tekerlekli sandalye e mahkum. Komalık olmuş bir ara. Yani severken dikkat etmek lazım.
Arkadasınız yediği etten tuberkloz kapmıs olabılır.Cunku genel olarak etten gecıyorO kadarciktan birşey olmaz herhalde ama sanırım bulaşıyor .Arkadaşıma tüberküloz teşhisi kondu hayvanlarla ilgili soru da sormustu Dr.
bunun ıcın kedının dıskısını elemek gerekıyor.Daha once kedıler ıle hasır nesır olunduysa vucutta zaten o mıkrop oluyor ve bagısıklık kazanılıyor,eger ılk defa hamıle ıken hasta hayvanın dıskısı ıle temas edılıp eline yüzüne agzına sokar ıse mıkrop bulaşıyor.Çok yakın arkadasım veterıner.O soylediKimsenin eli dili kırılmasın. Hayvanlara da kötü davranılmasın.
Ancak.. Kedilerce taşınan, insana geçen, toksoplazma denilen bir parazit var. Düşüklere sebep olan, immün sistemi bozuk kişilerde ciddi sorunlar yaratan, ölü ya da anomalili bebeklerin doğmasına sebep olan bir parazit
ahhahha baya komik geldi öyle olsa veterinerlerin hepsi sokakta kedi besleyenler falan hasta olur.Konu kedilerle alakalı değildir başka bir hastalığı vardır falan filan
Merhaba canım yazını görünce cevap vermek istedim. Gebelik öncesi gendl kontrole gittim geçen hafta ve doktorum bazı tahliller istedi. 2 gün önce almaya gittim toxoplasma adında ilk defa duyduğum bu değer yüksek derece de pozitif çıktı. Araştırdım evet sadece kedi bağırsaklarınd üreyen ve dıskısı yoluyla dısarı atılan bi parazitmiş. (O haberlerde bahsedilen iki bayanın körlüğüne sebep olan parazit oluyor bu toxoplasma) Doktorumda aynı şekilde kedi dıskısından bulaşmış olabileceğini söyledi. Sadece kedilerle haşır neşir olmanın sebebiyet verdiği bi durum değilmiş bu iyi yıkanmamış yeşillikler yıkamadan yenen çiğ sebzeler çiğ et etle ugraştıktan sonra iyi yıkanmayan elden bıçaktan kesme tahtasından bile bulaşabiliyormuş çünkü kedilerin pislediği sebzeler olabiliyor. Ve bu pisliğe bi şekilde temas etmiş koyun kuzu inek vs hayvanlarında kaslarına yerleşirlermiş o yüzden çiğ ete de dikkat etmek gerekmiş. Aslında kediyle uğraşıpta bu paraziti kapmış olan kişilerde olabilir grip gibi soğuk algınlığı gibi olup geçtiğinden çoğu zaman kişi farketmezmiş bile ve bi vücut geçirip bağışıklıpını kazandıktan sonra bidaha o vicutta olmazmıs. Esas durum şu ki gebelik döneminde belirli riskleri olabiyormus çünkü gebe kişi ilk aylarda paraziti kaparsa bu bebeğede geçebiliyor ve sonu bebeği aldırmaya veya düşük yapmaya kadar gidebiliyormus. O yüzden anne adaylarına yapılan yada gebeliğin esnasında yapılan kan gerekli kan testlerinde parazit varsa meydana çıkıyor. Şuan bende pozitif bu demek oluyor ki bu enfekaiyonu geçirdim veya şuanda geçiriyorum bi ileri testle kaç ay önce geçirmiş olduğuma bakılıcak eğer 3 4 ay önce geçirmişsem evliliğimin ilk 6 ayında gebe kalmadığıma sevinicem eğer bu aylardaysamda korunup bi iki ay gebe kalmamaya dikkat edicem. Yani durumlar böyle evet kedi dışkısıyla bulaşan böyle bi bakteri var anladığım kadarıylada anneden bebeğe geçme durumlarında da enfeksiyon sonradan ortaya çıkabiliyor öncelikledd göze vuruyormus sanırım. Mesela ben asla kediye dokunamayan bi insanken bende de olması demek oluyor ki mesele sadece kedi değil yiyip içtiklerimizede dikkat etmekKedileri çok seviyorum ama ani hareketlerinden dolayı biraz korkuyorum aşmak için sokakta bazen kedileri okşuyorum bugün de bi tanesini kucağıma aldım sevdim biraz zayıftı. Severken sokaktan geçen bir kadın tiksinmiyo musun dedi. O diyene kadar aklımda hiç bişey yoktu severken çok mutluydum öyle diyince tedirgin oldum kedi ya hastaysa ya bana bulaşırsa diye.
Evet o kadar katılıyorum ki yazdığınza çünkü benimle kedi severler kedi bokuyla oynama tarzı bi dalgada buluyor fakat sadece bu bokla oynamakla bulaşmadıpından habersizler. Kimse kedi dışkısı ellemiyor ama malesef işte yeşilliklere işiyolar toprapa işiyorlar ki haliyle yani sokak hayvanı sonucta neden yaptı demiyoruz ama toxo oarazitinidd inkar edemeyiz. Yağmur suyuna bile karışıyor. Kara işediğinde kartopu oynadığınız bi düşünün. Yada bi şekilde temas edip etine yerleşmiş olan bi kuzunun etini iyi pişmeden yeseniz dısarda ya kestiğiniz bıcağı iyi yıkamadan başka bişeye temas ettirseniz vs vs yani sadece boklamı oynuyosunuz değil mesele ama anlayana yada anlamak isteyene. Evet belki sokak hayvanıyla oynayan bi çocugunuz kaptınız paraziti ama grip gibi geldi geçti bağışıklık kazandınız ne haberiniz olcak arkadaşlarKedi ile yaşayanlar, kedi öptüm bulaşmadı, komşum şöyleydi hastalanmadı tarzında örnekler ile toxoplasmanın varlığını çürütmüş mü oldunuz?? Siz böyle söyleyince toxoplasma nın nesli mi tükendi?
Sonucta ev kedilerinde bile görülebilen bir parazit. Sokak hayvanlarında ise çok daha fazla olma olasılığı olan bir şey.
Ayrıca diyelim ki ihtimal çok az, en ufak bir ihtimal bile bir ihtimaldir ve bu kötü piyango sonuçta birilerine vuruyor, sizin kör olmanıza (kör yapmadığını iddia eden varsa bu onun hala bundan habersiz oluşudur ve öğrenememiş olmasıdır), düşük yapmanıza, sakat bebek doğurmanıza neden olabilecek bir paraziti vucudunuza almayı umursamıyorsanız umursamamaya devam edin bence sorun yok. İlla bir sokak hayvanına dokunmak şart değil dokunmadan beslemek ve sevmek de mümkün. Onlar için ev yapmak bakımını aşısını yaptırarak sahiplenmek münkün. Ama cok seviyorsunuz diye her sokak hayvanına dokunup heleki dudağından öpmek, atın ölümü arpadan olsun diyen sonra da aids olan türk erkeğinden farksız :) Ayrıca hiçbir bilimsel değeri olmayan deneyimlerinizi yazmak yerine google a toxoplasma gondii yazıp bir okuyun.
Kaldıki tek hastalık riski toxo değil.
Ayrıca konu hayvanseverlilik değil konu sokak kedisinden hastalık bulaşır mu? Cevap da EVET bulaşabilir. Nokta.
Google a yazmaya üşeniyorsanız bile veteriner hekimleri bir dinleseniz o da yetecek ama dediğim gibi konu hayvanseverliliğe çekilerek çarpıtılıyor sürekli. Bu şekilde bulaşmayacagını yada bulaşma ihtimalinin cok az oldugunu iddia edip de sokak hayvanları ile çok haşır neşir olan cogu bayanda toxo çoktan bulaşmış olabilir ve farkında olmayabilir cunku belirtileri cok fazla ayırt edici değil eger sizde varsa hamilelikte herkese bu test yapıldıgı için hamilelikte öğrenirsiniz artık sonucu. Kedi temiz hayvan bokunu yersenizz olur anca diyen hanfendi. Evet kedi temizdir ama kedi kendine temizdir onun dilindeki maddeler evt tüylerini vs temizler ama kendi açısından risk olacak şeyleri temizler ve her canlının ağız florası farklıdır. Kediler kakasını yaptıktan sonra ilk iş poposunu yalayıp sonra tüm tüylerini yaladıgından teknik olarak sadece tüylerine dokunsanız da toxo riski vardır. İlla b.k yemek gerekmiyor yani.
Bu konudaki soru hayvanseverlilik ile ilgili değil konu sağlık!
Kanımda böyle bi sonuç çıkana kadar böyle bi parazit varlığından bile haberdar değildim mesela ben ve dediğim gibi kediden korkan biri olarak kedi bagırsağında üreyen bi parazitin bulaşcağı aklımın ucundan geçmezdi Genel olarak gebe ve gebe adaylarında bakılan bi test oldugundan kişi bu testi yaptırmadan önce hiç haberi bile olmazmış genelde enfeksiyonu geçirdiğininbünyeye bağlı ben severim öperim bile oynarken ve şimdiye kadar hiç bi şey olmadı tepemden inmiyor sokak kedileri
toxoplazmadan bahsediyorsan çiğ et tüketimi ile de oluşuyormuş artık kim çiğ et yer bilmiyorum ama :)) biraz tuhaf geliyor annem de çocukluğundan beri kedi beslermiş mesela ne bileyim, ben de çok içli dışlıyım, e bizde neden yok bunlar diyor insan, sanki yeni yeni çıkmış bir furya gibi. nasılsın peki? tedavisi var değil mi? bebek için çok sorun çıkardı mı durumun?Kanımda böyle bi sonuç çıkana kadar böyle bi parazit varlığından bile haberdar değildim mesela ben ve dediğim gibi kediden korkan biri olarak kedi bagırsağında üreyen bi parazitin bulaşcağı aklımın ucundan geçmezdi Genel olarak gebe ve gebe adaylarında bakılan bi test oldugundan kişi bu testi yaptırmadan önce hiç haberi bile olmazmış genelde enfeksiyonu geçirdiğinin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?