Sokak kedisinden hastalık bulaşır mı?

Yanımda yoktu yarım saat sonra yıkayabildim
Bu belirtiler hemen kendini gösterir miydi peki? Yoksa birkaç gün içinde mi görülür

Hicbir şey olmaz ..
Olmaz!
Sokaktan geçen pislik bir insan tiksinmiyor musun deyince hayvandan hastalık bulaşmaz.
Her gün kedi köpek elliyorum seviyorum ben .
Yara yoksa
Senin de yaran yoksa
Bi şey olmaz...

Bulaşır.

Evet. Almanyada haberlerde çıktı. Kadin ingiliz portugal da tatil yapmış. Orda sokak kedisini besleyip tuttuğu eve de bırakmış. Dönerken uçakta fenalaşmış. Sonra hastane felan. Kediden gecen bakteriler Guillan-Barré sendroma sebeb olmuş 14 aydir hala tekerlekli sandalyede.

Gerçekten bulaşabilir.su an bir akrabanın ciğerlerinde kistik bir durum varmis sokak kendilerinden bulaşan.ablam doktor pek iyi bişey değil dedi.ameliyat vs olacakmis
Allah korusun belki tüyü farkında olmadan yutmuştur

Toksoplazma virüsü o bahsettiğin, beklemiş kedi dışkısında oluyor en çok. Onun dışında iyi yıkanmamış yeşilliklerde fln da olabiliyor. Allah korusun benim de korktuğum bir konu. O iki kişiden biri sokaktan aldığı kedileri besliyormuş, diğeri ise kedilerden korkan biriymiş yediği bir şeyden bulaşmış, üzücü.

Evet iyi pişmemiş etlerden de bulaşabiliyormuş yemek yediğimiz yerlere dikkat etmek lazım

Heh işte bu testi yaptılar benim arkadaşa pozitif çıktı Dr işte kediler ile ilgili soru sordu çiğ yediği gıdalar falan.
Tüberküloz lenflerinde imiş ..
Zaten tek belirtisi bu oldu boynunda ve kasigindaki lenflerinde şişlik oldu onun için gitti Dr a.

tıksınmıyormusun dıyen kadından tıksındım
kedı napıyorkı burnunu karıstırıp saga sola mı fırlatıyor
aksırıp tıksırıp sokagın ortasına mı tukuruyor

valla sokak hayvanından hastaysa tabıkı hastalık bulasabılır yalnız ben daha bugun 5 sokak kopegı 2 sokak kedısı sevdım ve cocuguma sevdırdım karınlarını doyurduk
ellerımde mıncıklasmadan dolayı cocuklugumdan kalma kedı tırmık ızlerı var sokak kedılerıne aıt
hasta olmadım ama duyduguma gore sokak hayvanlarıyla hasır hesır olanların bagısıklıgı guclu oluyormus belkı ondandır

tırmalamadıgı ısırmadıgı surece sıkıntı yok

ya su kedıden kopekten kıst olunur hurafesını nedır ya
5 kedı besledım 2 kopek 1 akrep 1 papagan 5 pirana balık 2 cıvcıv horoz oldu ıbıklerı cıktı 2 tavsan yavruydu damızlık oldu okadar hayvan besledım kedılerım agzımın ustunde uyurdu bende nıye kıst yok

komsumun kedı gorunce cıglık cıglıga kacan yerınden zıplayan aglama krızlerıne gıren kızının cıgerlerınde kıst oldu ona ne demelı ?

Canım iyi yıkanmamış sebze meyveden, az pişmiş et ve sütten de bulaşıyor o hastalık. Hatta daha çok onlardan bulaşıyormuş. Dışarda salata vs yemeyin diyor doktorlar. Ben kedi köpek ne varsa severim. Sokak kedilerini köpeklerini öpmüşlüğüm kucaklamışlığım çok. Ama çok şükür bir şey çıkmadı hiç. Umarım çıkmaz da. İçim gidiyor görünce dayanamıyorum hemen saldırıp seviyorum :))

Sokakta sevilen kedilerden mikrop bulasmis olsaydi ben bu yasima kadar yasayamazdim sanirim :) hepsini kucagima alirim, severim, yemek veririm vs.. hicbi seycik olmaz.

Ancak; kedi kuduz ise tabi ki dokunmayin, belediyeyi arayin. Ya da kedinin veya sizin açık yaranız varsa yine yaraya temastan uzak durun. Onun haricinde normal bir sokak kedisini sevdikten sonra elinizi yikarsaniz ya da kolonyalarsaniz bir sey olmaz.

Korkmaniza ragmen inatla sevmek istediginiz ve icinizi rahatlatmak isteyip buraya yazdiginiz icin cok tatlisiniz bu arada. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…