• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak kedisinden hastalık bulaşır mı?

Severken sokaktan geçen bir kadın tiksinmiyo musun dedi.

Teyze sen kendinden tiksinmiyor musun deseydin ya...

Bir de geçenlerde haberlerde gördüm kediden parazit iki kişiye bulaşmış körlüğe sebep olmuş o aklıma geldi gerildim.

Yalnız kadınların biri kedilerden ölesiye korktuğu için herhangi bir kediyle değil temas, yanına bile yaklaşmamış...

Bu hastalığın kedilerden bulaşma ihtimali yıkanmamış maruldan bulaşma ihtimalinin yanında o kadar az ki...

Evet bulaşabilir. Daha gecen bur haber vardi. Genc kadın sokak kedisinden mikrop kapıp su anda tekerlekli sandalye e mahkum. Komalık olmuş bir ara. Yani severken dikkat etmek lazım.

Tabii tabiii bulaşır, benim kaynımı da tırmaladı iki bacağını kestiler, gözleri kör oldu, oradan ondan karısına bulaştı kadın da kör olmasın mı?!!!!

Abartın abartın bol keseden.

Doğdugumda evimizde 2 kedi varmıs .
5 yaşından 8 yaşına kadar köyde kaldım onlarca kedi köpek inek arasında büyüdüm .
Hepsini ağzından öperdim . (Size öpün demiyorum . )
Şimdide evimde 2 kedi var , dışarda onlarca kedim köpeğim hepsinide severim sarılırım .

Sonuc ne mi ?
Yılda 1 kere bazen hiç hasta olmam .
Bağışıklık sağladım büyük ihtimalle ..

Sakınılan göze çöp batar .
Siz isteidğiniz kadar sevmeyın . Dışarda gezerken o tüy ağzınından girer ..

Tabii tabiii bulaşır, benim kaynımı da tırmaladı iki bacağını kestiler, gözleri kör oldu, oradan ondan karısına bulaştı kadın da kör olmasın mı?!!!!

Abartın abartın bol keseden.

Digerinde yazdığım gibi daha kısa süre önce Almanyada haberlerde çıktı. Araştırıp ona göre yorumunuzu atsanız? Ev hayvanların bile hastalığı olurken sokak kedisinin olması mı toafiniza gitti? Ben Türkiyede sokak hayvanları yinede severim ve yemek veririm. Bunun için kaç defa yerlilerden tepki bile gördüm. Ama hayvan sevgisi bir tarafa yinede dikkat etmekte fayda var. Onun icin bilip bilmeden saçma yorumlara gerek yok

Her türlü hayvanı çok severim, zamanında evde kedi ve kuş baktım, bir arkadaşımın köpeğiyle uzun bir süre beraber de yaşadım. Ama sokaktaki kediyi köpeği dokunmadan severim.
Bu konulardaki "ben 50 kedi besledim hasta olmadım" romantizmi de hiç bitmiyor. Risk her zaman vardır.

Kedi köpeğin kendi bulaştırabilecekleri hastalıkları geçtim bulundukları ortam itibariyle mikrop taşıyabilirler. Çöp kutularına girip çıkıyorlar, farelerle haşır neşir oluyorlar, hamamböcekleriyle oynuyorlar. Pire taşıyorsa o pireler de hastalık taşıyabiliyor.
Kedinin kendisi hasta olmasa bile "ayy çoook temiz" demenin anlamı yok. Milletin tükürdüğü yollara yatıyorlar yani ne kadar temiz olabilirler?

Tabii ki insanın bulunduğu her ortamda da her türlü mikrop var. Ama 5 dk önce ağzından fare kuyruğu sarkan kediyi şapur şupur öperek sevenleri anlamam mümkün değil (Bunu yapan arkadaşımdı şoka girmiştim).

Her canlının dokunularak sevilme ihtiyacı var bence, tabii ki sevin. Ama her tuttuğunuz hayvanı öpüp koklamayın, sonrasında da ellerinizi dezenfekte edin.

Bu veterinerlere neden bir şey olmuyor ?

Çoğu düzenli şekilde kontrolden geçiyor.
Benim kardeşim veteriner hekim. Bir dönem barınakta gönüllü çalışıyordu. Her gün eve yeni pire ısırıklarıyla geliyordu.
Pirelerin taşıdıkları hastalıklara önlem olarak aşı olmuştu mesela.

Bir hayvanda hastalık şüphesi varsa bunu anladıkları an önlemlerini alıyorlar zaten.

Daha dikkatlidirler eldiven maske vs kullanıyorlardır vs .her enfeksiyon hastalıkları uzmanı ya da mikrobiyolog da AIDS olmuyor.risk grubunda oldukları da bir gercek

Hekim yeni bir kediyi muayene edecegi zaman, ellerini ve ortami dezenfekte ediyor ki kedilere birbirinden birsey bulaşmasin diye. Ama kendisi eldiven ve maskeyle yaklasmiyor hayvanlara gayet maskesiz ve ciplak elle dokunuyorlar hatta aşı vs yaparken bir cok hekim isirik ve tirmiga maruz kaliyor. :)
Benim kedim hekimi isirmisti hemde kanatacak kadar. Adam yaşiyor :KK70:
Bulasici hastalikli kedi suphesinde önlem aliyorlar ama her hayvana vebali gibi yaklasmiyorlar.

Her türlü hayvanı çok severim, zamanında evde kedi ve kuş baktım, bir arkadaşımın köpeğiyle uzun bir süre beraber de yaşadım. Ama sokaktaki kediyi köpeği dokunmadan severim.
Bu konulardaki "ben 50 kedi besledim hasta olmadım" romantizmi de hiç bitmiyor. Risk her zaman vardır.

Kedi köpeğin kendi bulaştırabilecekleri hastalıkları geçtim bulundukları ortam itibariyle mikrop taşıyabilirler. Çöp kutularına girip çıkıyorlar, farelerle haşır neşir oluyorlar, hamamböcekleriyle oynuyorlar. Pire taşıyorsa o pireler de hastalık taşıyabiliyor.
Kedinin kendisi hasta olmasa bile "ayy çoook temiz" demenin anlamı yok. Milletin tükürdüğü yollara yatıyorlar yani ne kadar temiz olabilirler?

Tabii ki insanın bulunduğu her ortamda da her türlü mikrop var. Ama 5 dk önce ağzından fare kuyruğu sarkan kediyi şapur şupur öperek sevenleri anlamam mümkün değil (Bunu yapan arkadaşımdı şoka girmiştim).

Her canlının dokunularak sevilme ihtiyacı var bence, tabii ki sevin. Ama her tuttuğunuz hayvanı öpüp koklamayın, sonrasında da ellerinizi dezenfekte edin.
Öpecek kadar cesaretli değilim zaten normalde sadece tüylerini okşardım dün ilk defa kucaklama cesaretinde bulundum

Evet pis yerlerde dolaşıyorlar ama sık sık kendilerini yalayıp temizliyorlar pislikten kendileri de rahatsız oluyor.. hiç pis kokan bi kediye denk gelmedim mesela

Ellerimi yıkadıktan sonra endişelenecek bir şey olmadığını düşünüyorum ama insanların tepkileri bazen düşündürtüyor

Öpecek kadar cesaretli değilim zaten normalde sadece tüylerini okşardım dün ilk defa kucaklama cesaretinde bulundum

Evet pis yerlerde dolaşıyorlar ama sık sık kendilerini yalayıp temizliyorlar pislikten kendileri de rahatsız oluyor.. hiç pis kokan bi kediye denk gelmedim mesela

Ellerimi yıkadıktan sonra endişelenecek bir şey olmadığını düşünüyorum ama insanların tepkileri bazen düşündürtüyor

Maalesef bizim toplumda bir cok kişi sokak hayvanlara karşı çok duyarsız, hatta eziyet eden oluyor. Türkiyede olsam bende beslerim ve severim. Kavga ettigimde oldu. Normalde elleri yıkasaniz ve dikkatli olsanız birşey olmaz. Ama bazı insanlar sanki her hayvan kuduz olduğu gibi davraniyor.

Benim kediye karşı inanılmaz bi fobim var küçükken suratımı yırttığı için korku kaldı fakat ben bile mikrop bulaşır hastalık bulaşır gibi şehir efsanelerine inanmıyorum. Çünkü yaradılışları gereği kendini temizlemeyi bilen hayvanlar. O çıkan haberlerinde sadece kediden bulaşan bi hastalık olduğunu düşünmüyorum bizim medyamızda insanlarımızda abartmayı çok seviyor.

Neyden çok korkarsanız onu kendinize çekersiniz mikrop bulaşır mı? Hastalık kapmışmıyım gibi düşüncelerden uzaklaşın.

Benim kediye karşı inanılmaz bi fobim var küçükken suratımı yırttığı için korku kaldı fakat ben bile mikrop bulaşır hastalık bulaşır gibi şehir efsanelerine inanmıyorum. Çünkü yaradılışları gereği kendini temizlemeyi bilen hayvanlar. O çıkan haberlerinde sadece kediden bulaşan bi hastalık olduğunu düşünmüyorum bizim medyamızda insanlarımızda abartmayı çok seviyor.

Neyden çok korkarsanız onu kendinize çekersiniz mikrop bulaşır mı? Hastalık kapmışmıyım gibi düşüncelerden uzaklaşın.
Haklısınız.. çok teşekkürler

mesajların hepsini okumadım belki değinilmiştir ama özellikle kedilerden geçen bir hastalık var. toxoplazma denilen. hatta rutin gebelerde de tarama testi yapılıyor saptanması için. bağışıklığı düşük insanlarda ciddi hastalık tablosuna yol açabiliyor. gebelerde ise bebeğe geçerek bebekte yapısal bozukluklar meydana getiriyor. kedilerle temastan sonra eller iyice sabunla yıkanmalı, özellikle uzun tırnaklı bayanlarda el yıkama tam korumayabiliyor tırnak arasında mikrop kalabiliyor. kedileri ben çok seviyorum. sokak kedilerini de severim. hayvan gelip yanaşınca sevmemeyi ona zulüm addediyorum. ama temas sonrası mutlaka iyice ellerimi yıkarım. kıyafetlerimi de eve gelince değitiriyorum. dikkatli olmak gerek.

mesajların hepsini okumadım belki değinilmiştir ama özellikle kedilerden geçen bir hastalık var. toxoplazma denilen. hatta rutin gebelerde de tarama testi yapılıyor saptanması için. bağışıklığı düşük insanlarda ciddi hastalık tablosuna yol açabiliyor. gebelerde ise bebeğe geçerek bebekte yapısal bozukluklar meydana getiriyor. kedilerle temastan sonra eller iyice sabunla yıkanmalı, özellikle uzun tırnaklı bayanlarda el yıkama tam korumayabiliyor tırnak arasında mikrop kalabiliyor. kedileri ben çok seviyorum. sokak kedilerini de severim. hayvan gelip yanaşınca sevmemeyi ona zulüm addediyorum. ama temas sonrası mutlaka iyice ellerimi yıkarım. kıyafetlerimi de eve gelince değitiriyorum. dikkatli olmak gerek.
bu arada tüm kediler bu mikrobu taşımıyor bazı kedilerde yaşıyor bu mikrop. bunu da söyleyeyim tüm kediciklerin günahını almayayım :)

Toxoplazma kakalarından geçen bir hastalık kakayı elleyip elinizi ağzınıza sokmuyorsanız birşey olmaz :KK66: kısaca hayvanları sevin ama elinizi ağzınıza götürmeyin bi zahmet :KK53:

Son düzenleme:
2 daimi olmak üzere onlarca kediye bakan biriyim :dondurma:
İnsanlar gibi düşünün kimi hastalık tükürük ile buklaşabilirken kimi nefes yoluyla geçer.
Kedilerde parazit varsa tüyünün ağzınıza kaçması tehlikeli olabiliyor. Bunun için parazit ilacı kullanılıyor kedilerde.
Bilmediğiniz bir kediyi Sevdikten sonra yüzünüze yaklaştırmayın elinizi. Elinizi yıkamadan yemek vs. yemeyin. Kedi demek mikrop demek değil fakat kendilerde de mikrop veya parazit olabilesi bir şey.
Hayvanları da en az insanlar kadar seviyoruz koruyoruz, besliyoruz. :spor:

2 daimi olmak üzere onlarca kediye bakan biriyim :dondurma:
İnsanlar gibi düşünün kimi hastalık tükürük ile buklaşabilirken kimi nefes yoluyla geçer.
Kedilerde parazit varsa tüyünün ağzınıza kaçması tehlikeli olabiliyor. Bunun için parazit ilacı kullanılıyor kedilerde.
Bilmediğiniz bir kediyi Sevdikten sonra yüzünüze yaklaştırmayın elinizi. Elinizi yıkamadan yemek vs. yemeyin. Kedi demek mikrop demek değil fakat kendilerde de mikrop veya parazit olabilesi bir şey.
Hayvanları da en az insanlar kadar seviyoruz koruyoruz, besliyoruz. :spor:
aman kardeş ne yaptın hemen üstteki üye gelip seni kedi kakasını eline alıyor sonra ağzına götürüyor ihihhhiii diye alaya alabilir.

Back