Konu sahibi ve bulaşmaz diyen arkadaşlar hepimiz hayvanseveriz evet onlara elimizden geldiğince yardım etmeliyiz ama dikkat ederek..
Hamile iken arkadaşım in kedisini sevdim daha yeni almış ve aşıları yapılmamıştı.Toksoplazma kaptım ve bebeğimi düşürdüm..Sonra tekrar hamile kalınca tekrar testlerim yapıldı ve pozitif çıkti lanet toksoplazma..Hemen detaylı test yapılıp mikrobu ne zaman kaptığım belirlenecekti..Eğer hamileligimde almışsam bebeğimi alacaklardı çünkü bebeğim büyük ihtimalle engelli kalbi büyük dalakta sıkıntı vs vs aklımın alamayacağı hastalıklı şekilde doğacaktı ve hemen ne zman kaptığım test ile belirlendi..şükür ki hamilelik 'ten önce kaptım yani ilk bebeğin düştüğü zamanda zaten düşük sebebi de buymus..ikinci hamileligim de sıkıntı olmadı çünkü hamilelik öncesi kapmış olmam çok büyük şükür sebebimdir sonuçta çocuğum alinmadi ama ilk düşük sebebim oldu...o zamanlar ne çektim ben bilirim kalbinin atışını duyduğum gün mikrobun pozitif olduğunu görünce testlerde doktor hepimiz şoke olduk...konu sahibi gebe kalmadan önce lütfen testinizi yaptırın...Hamile hanımlar gebeligin ilk üç ayında lütfen dikkat edin pismemis et sakatat dışarı da satılan her ne yiyecek varsa uzak durun....