• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak kedisinden hastalık bulaşır mı?

Evimde kedi var ama sokaktaki hayvanları severken ben de tedirgin oluyorum. Derisinde uyuz varsa diye benim korkum. Yoksa aşısız sokak kedisine evimizde 14 yıl kadar baktık, yeri geldi patisini bile öpmüşümdür. Hala toksoplazmam negatif. Bu işler biraz şans işi.

Ben 10 yaşında kaptım.. çocuk yaşta evham? Ve bu hastalığın kesin çözümü ameliyat yerleştiği anda fatkedilmiyor elisa testi her zaman yapılmaz...sevmek ayrı tedbirli davranıp sevmek ayrı herkeste olacak diye bişey yok buluşma olasılığı var bilinçli devranmanın hiç bir zararı yok bebeklere yapılan aşılar örnek olarak verebiliriz eskiden veren veba kızamık vb hastalıktan bir sürü kişi hayatını kaybetmiştir gelişmiş tıp bize seçenekler sunuyor duygusallık bilimin önüne geçmemesi gerekir.... Bütün canlıların yaşama hakkı vardır toplumumuz kedi köpek kuş halbuki bütün hayvanlara iyi davranmak gerekir sizi kastetmiyorum bizim toplum kitle psikolojisi ile hareket ediyor bu kadar duyarlı olunup bu kadar yoz şiddet yanlısı bir yaşam biçimi bana pek samimi gelmiyor

Ben de zaten size ya da hastalanan baskalarina evhamdandir, kafanizda yasiyorsunuz demedim. Kucagima aldim aman elime degdi hasta olur muyum diye cok takilmamali diye yazdim, size de cok gecmis olsun. Yine ayni sekilde sokakta buldugunuz her hayvani, insani, bitkiyi agziniza sokun, cok sevin hepsi tertemiz kesinlikle hastalik kapmazsiniz da demedim. Sadece bir seyin ustune ne kadar dusulurse basa gelme olasiliginin arttigi inancinda oldugum icin hanimefendiye yine yanlis anlamasin kimse diyerek cok cok takilip, kendine sikinti yapmamasini soyledim. Bana da samimi gelmeyen tonla sey var ama buraya yazip tepki cekmek istemem. Size de saglikli gunler.

Konu sahibi ve bulaşmaz diyen arkadaşlar hepimiz hayvanseveriz evet onlara elimizden geldiğince yardım etmeliyiz ama dikkat ederek..
Hamile iken arkadaşım in kedisini sevdim daha yeni almış ve aşıları yapılmamıştı.Toksoplazma kaptım ve bebeğimi düşürdüm..Sonra tekrar hamile kalınca tekrar testlerim yapıldı ve pozitif çıkti lanet toksoplazma..Hemen detaylı test yapılıp mikrobu ne zaman kaptığım belirlenecekti..Eğer hamileligimde almışsam bebeğimi alacaklardı çünkü bebeğim büyük ihtimalle engelli kalbi büyük dalakta sıkıntı vs vs aklımın alamayacağı hastalıklı şekilde doğacaktı ve hemen ne zman kaptığım test ile belirlendi..şükür ki hamilelik 'ten önce kaptım yani ilk bebeğin düştüğü zamanda zaten düşük sebebi de buymus..ikinci hamileligim de sıkıntı olmadı çünkü hamilelik öncesi kapmış olmam çok büyük şükür sebebimdir sonuçta çocuğum alinmadi ama ilk düşük sebebim oldu...o zamanlar ne çektim ben bilirim kalbinin atışını duyduğum gün mikrobun pozitif olduğunu görünce testlerde doktor hepimiz şoke olduk...konu sahibi gebe kalmadan önce lütfen testinizi yaptırın...Hamile hanımlar gebeligin ilk üç ayında lütfen dikkat edin pismemis et sakatat dışarı da satılan her ne yiyecek varsa uzak durun....
Geçmiş olsun :(

Back