Belki..Allah korusun belki tüyü farkında olmadan yutmuştur
Çok geçmiş olsun.Heh işte bu testi yaptılar benim arkadaşa pozitif çıktı Dr işte kediler ile ilgili soru sordu çiğ yediği gıdalar falan.
Tüberküloz lenflerinde imiş ..
Zaten tek belirtisi bu oldu boynunda ve kasigindaki lenflerinde şişlik oldu onun için gitti Dr a.
Ben o tiksinmiyor musun diyen kadından tiksindim şu an iğrenç yaratık. Kediden insana geçen hastalık yok sevmeye ve korumaya devam edin onları ve onlar hakkında kötü konuşan olduğunda edepsizlere hak verip dediklerini düşünmek yerine hayvancağızları savunun da utandırın o insan müsveddelerini. Hayvanlara uzanan dilleri de elleri de kırılsın
Onu kediler değil, lokantada yıkanmadan yenilen salatalar taşıyor. Tiksinilmesi gereken patili dostlarımız değil yıllardır kedilerle yaşıyoruz ki Sezen Aksu da yaşıyor maşallah her şeyimiz yerinde merak etmeyin. Ayrıca onkoloji doktoruna sorduk bunu bildiğimiz halde, o da kediden insana geçen hastalık yoktur dedi. Ayrıca hayvanlara uzanan diller ve eller kırılsın dememe niye alındınız hayırdır inşallah? Görmediğim bilmediğim ne kadar olay oluyorsa ben görmüyorum ama Allah görüyor çok şükür. Onlara sahipsiz, sokak canlıları filan denilse de onların en büyük sahibi Allah. Elbet verir cezalarını ve belalarını. Benim bedduam da iyi tutar böyle durumlarda gözümle görürüm rezilliklerini kaç kişiyle yaşadım bunu. Allah bildiği gibi yapıyor zaten herkes kendi yaptıklarından sorumlu nasıl olsa.Kimsenin eli dili kırılmasın. Hayvanlara da kötü davranılmasın.
Ancak.. Kedilerce taşınan, insana geçen, toksoplazma denilen bir parazit var. Düşüklere sebep olan, immün sistemi bozuk kişilerde ciddi sorunlar yaratan, ölü ya da anomalili bebeklerin doğmasına sebep olan bir parazit
Çok teşekkürler:)) rahatladım yorumlar sayesindeSokakta sevilen kedilerden mikrop bulasmis olsaydi ben bu yasima kadar yasayamazdim sanirim :) hepsini kucagima alirim, severim, yemek veririm vs.. hicbi seycik olmaz.
Ancak; kedi kuduz ise tabi ki dokunmayin, belediyeyi arayin. Ya da kedinin veya sizin açık yaranız varsa yine yaraya temastan uzak durun. Onun haricinde normal bir sokak kedisini sevdikten sonra elinizi yikarsaniz ya da kolonyalarsaniz bir sey olmaz.
Korkmaniza ragmen inatla sevmek istediginiz ve icinizi rahatlatmak isteyip buraya yazdiginiz icin cok tatlisiniz bu arada. :)
Tırmalasa falan neyse de durduk yere bilemedim..
Sadece sevmeyin besleyin de lütfen. Çok muhtaçlar.Yorumlar için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Sokaktaki dostları sevmeye devam :)
Peki ben bir şey sorabilir miyim, aklıma takılan bir konu ne zamandır, sizin bilginiz var sanırım.Milyon kere kedi tırmığı köpek dişi yemişimdir. Oynarken kendilerine hakim olamıyorlar çoğu zaman. Bizim bekediye veterinerimiz her 3 ayda bir gelip aşılarını yapıyor gerçi. Muhtemelen hemen hemen her belediye yapıyordur bunu. Tırmaladığında da bir şey olmaz kolay kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?