Sokak kedisinden hastalık bulaşır mı?

Korkmak neyse de tiksinmek ağır bir kelime.

Elbetteki bulaşır. Dikkatli olmak lazım.

Bizim sokağın çoğu kedisi aşıları yapılan kediler.

Yaygaraci olmayan gerçek hayvanseverlerle dolu yaşadığım bölge.

Sürekli yemek verip sevdiğiniz bir kediyse veterinere götürebilirsiniz.

Çok geçmiş olsun.

İç paraziti varsa dışkısından hastalık kaparsınız. Onun dışında bişey olmaz

Bence risk almamak lazim.bulasabilir diye dusunuyorum .asili olup olmayacagi bile muamma.beslenmelerini saglayip yardimci olmak fazla dokunmamak en guzeli bence

Senelerdir yolda sokakta gördüğüm kedi köpekleri kucağimada alırım, severim de.
Hergün beslediğim sevdiğim kediler var gelip karınlarını doyurup birde sırnaşırlar illa ki dokunmamı isterler.
Hiçbir hastaklık kapmadım tabi ki ellerimi iyice yıkarım evime gelince.
Hiç tereddüt etmeden sevin, besleyin onun mutluluğu ruhunuza o kadar iyi geliyor ki hiçbir hastalık işlemez bedene.

Kimsenin eli dili kırılmasın. Hayvanlara da kötü davranılmasın.

Ancak.. Kedilerce taşınan, insana geçen, toksoplazma denilen bir parazit var. Düşüklere sebep olan, immün sistemi bozuk kişilerde ciddi sorunlar yaratan, ölü ya da anomalili bebeklerin doğmasına sebep olan bir parazit

Onu kediler değil, lokantada yıkanmadan yenilen salatalar taşıyor. Tiksinilmesi gereken patili dostlarımız değil yıllardır kedilerle yaşıyoruz ki Sezen Aksu da yaşıyor maşallah her şeyimiz yerinde merak etmeyin. Ayrıca onkoloji doktoruna sorduk bunu bildiğimiz halde, o da kediden insana geçen hastalık yoktur dedi. Ayrıca hayvanlara uzanan diller ve eller kırılsın dememe niye alındınız hayırdır inşallah? Görmediğim bilmediğim ne kadar olay oluyorsa ben görmüyorum ama Allah görüyor çok şükür. Onlara sahipsiz, sokak canlıları filan denilse de onların en büyük sahibi Allah. Elbet verir cezalarını ve belalarını. Benim bedduam da iyi tutar böyle durumlarda gözümle görürüm rezilliklerini kaç kişiyle yaşadım bunu. Allah bildiği gibi yapıyor zaten herkes kendi yaptıklarından sorumlu nasıl olsa.

sokaktaki hayvanı sevip hastalanma olasılığınız binde birken toplu taşımaya binince hastalanma olasılıyuz yüzdelerde kediden mikrop kapıp hastalanan kadın tabiki de haberlere çıkar "haber değeri taşır" çünkü çok çok çok nadir

Kedilerden,sokak hayvanlarından ziyade insanlardan bulaşan öyle şeyler var ki! Sevmekten vazgeçebiliyor musunuz buna rağmen?
İnsanların psikolojik zararları da var hem.Barınacak yeri olmayan dışarda türlü şeyle mücadele eden hayvancağız besili bir de üstüne misler gibi tertemiz mi olacaktı?
Beş gün duş almayınca leş gibi kokan insanlar olarak mı iğreniyoruz bu masumlardan?
Zaten hayvan sevmeyen milletiz bir iki haber de çıktı şimdi oh ne güzel.Bahanemizde oldu artık.
"Omo sokok kodoso oo posss!" Sen ev insanısın ama içinde dışında pis onu ne yapacağız?
Sevmekten vazgeçmeyin içiniz rahat etmiyorsa sevdikten sonra yıkayın ellerinizi olsun bitsin.
Türlü hastalıkların tek kaynağı bu zavallılar sanki.

Kuzenim kediden köpekten korkar, yanına yaklaşmaz toksoplazma kaptı. Ben içime sokarım sokak hayvanlarını. Beslediğim 19 köpek 5 kedi var hepsiyle hemen hemen her gün boğuşuruz, turp gibiyim. Bişey olmaz dedim, olmaz korkmayın. Olacağı varsa da kedi sevdiniz diye olmaz.

Seni ısırmadığı (onda bile bir şey olma ihtimali çok az, kuduz vakası görülmüyor bile şehirlerde), kedinin dışkısını elleyip ellerini yıkamadan ağzına sokmadığın sürece bişey olmaz

Çok teşekkürler:)) rahatladım yorumlar sayesinde
Ya çok tatlı duruyorlar dayanamıyorum miyavlaması falan aşırı hoşuma gidiyor ve ruhuma iyi geliyor mutlu oluyorum :)

Tırmalasa falan neyse de durduk yere bilemedim..

Milyon kere kedi tırmığı köpek dişi yemişimdir. Oynarken kendilerine hakim olamıyorlar çoğu zaman. Bizim bekediye veterinerimiz her 3 ayda bir gelip aşılarını yapıyor gerçi. Muhtemelen hemen hemen her belediye yapıyordur bunu. Tırmaladığında da bir şey olmaz kolay kolay.

Peki ben bir şey sorabilir miyim, aklıma takılan bir konu ne zamandır, sizin bilginiz var sanırım.
Ben hiç hayvan beslemedim, severim ama uzaktan, asla dokunamam, hele kedilerden çok korkuyorum.
Kayınvalidem yeni doğmuş bir kediyi sahiplendi, hayvan şu an 7-8 aylık vardır sanırım. Kedi evde büyüdü ( evin alt katında bakıyor günde 1-2 saat de oturdukları eve alıyor) ama aşı vs yapılmıyor hiç. Kaç defa söyledim veterinere götürün diye ama ne olacak ben gençken de beslerdim diyor. Ah ben dokunabilsem alıp götüreceğim ama asla elimi süremiyorum.
2 yaşında oğlum var, kediyle oynuyor ve çok seviyor. Onun için tehlikeli midir bu durum? Daha önce birkaç defa tırmalamış şu an elini sürmüyor biraz korkmuş sanırım ama hep haşır neşir hayvanla.
Eklemeyi unutmuşum, babannesi bakıyor ben çalışırken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…