• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Pofff, bu oranı ben değil bilim söylüyor. Ben onların yalancısıyım :KK51:

Maçanız yetiyorsa buyrun bunun reddiyle ilgili bir makale yazın, ben de sizin hipotezi savunayım artık ortamlarda :işsiz:

Neyse ciddi anlamda sıkıldım konudan, size iyi forumlar.

O bahsettiğiniz oran türler arası geçerli olan bir oran,tür içi degil. ayrıca einstein'in beyin ağırlığının normal erkek beyni ağırlığında olmasina ragmen iq'su 160'tir. (Normal insan zekası 90 110 arasindadir) mantığını kullanan insanlar için bu apaçık teorinizi yanlışlayan bir veri.

O bahsettiğiniz oran türler arası geçerli olan bir oran,tür içi degil. ayrıca einstein'in beyin ağırlığının normal erkek beyni ağırlığında olmasina ragmen iq'su 160'tir. (Normal insan zekası 90 110 arasindadir) mantığını kullanan insanlar için bu apaçık teorinizi yanlışlayan bir veri.
Yahu zekayı etkileyen bin tane faktör var, direkt bu oran oldu bitti değil ki. Genetik faktörler, çevresel faktörler vs.

Neyse anlaşamayacağız sanırım, çok sıkıldım konudan da. Size iyi forumlar.

Yahu zekayı etkileyen bin tane faktör var, direkt bu oran oldu bitti değil ki. Genetik faktörler, çevresel faktörler vs.

Neyse anlaşamayacağız sanırım, çok sıkıldım konudan da. Size iyi forumlar.

İnatla erkek beyni daha ağır o zaman daha zeki diyen sizsiniz,beyin gelisimi anne babanın zekasıyla cevresel faktorler yani beslenmeye bağlıdır deseydiniz buna kimse karşı cikmazdi

İnatla erkek beyni daha ağır o zaman daha zeki diyen sizsiniz,beyin gelisimi anne babanın zekasıyla cevresel faktorler yani beslenmeye bağlıdır deseydiniz buna kimse karşı cikmazdi
Yoo, erkekler zekanın bu özelliği açısından daha avantajlı sadece. Kadınlar çevresel faktörlerle beynini uyardıkça gayet de daha zeki olabilir ben buna bir şey demiyorum. Ama bu açıdan istekli ve moyivasyonlu kadınları çok fazla göremiyorum olay bu.

Beni artık alıntılamazsanız sevinirim çünkü konudan çok sıkıldım, kişisel almayın lütfen. İyi forumlar.

Konu gelin görümce çekişmesinden bilimsel konulara dönmüş:halay:

90 sayfadan sonra ben de yazayım. Herkes kendi durumuna, yaşadıklarına göre değerlendirir durumu. Hem gelinim hem görümceyim. Gelinimin evine aynı şekilde gitmem, illa gideceksem de gelini ararım. Önemli olan evin hanımının kararı. Görümcem de ben yokken gelmez, eşim planlama yapmışsa da asla o lafları görümceme söylemem. Çok rahatsız oluyorsam eşimi uyarıp bir daha olmasını istemediğimi eşime söylerim. İki taraf da Yok yere ortamı germiş.

Yoo, erkekler zekanın bu özelliği açısından daha avantajlı sadece. Kadınlar çevresel faktörlerle beynini uyardıkça gayet de daha zeki olabilir ben buna bir şey demiyorum. Ama bu açıdan istekli ve moyivasyonlu kadınları çok fazla göremiyorum olay bu.

Beni artık alıntılamazsanız sevinirim çünkü konudan çok sıkıldım, kişisel almayın lütfen. İyi forumlar.

Zeka genetik ve çevresel faktörlerin bir bütünüdür ve kız çocukları erkeklerden daha aptal doğmaz ya da kadınlar erkeklerden aptal degildir.kendi önyargılarınızı gerçek gibi kabul ettirmeye çalışırsanız elbet karşı çıkarım.bence de konuyu burda kapatalım artık .iyi günler

İşte aradaki iletişimsizlik sorun. abinin bilip konuyu eşine söylememesi temel sorun. Ve konu sahibinin bunu normal görmesi de ayrı bir sorun.
Eş olmadan ağırlama hakkı tabiki de var ama bu evin hanımının bilgisi dışında oluyorsa gelinin de isyan hakkı var bence.
Akşam yemeğine evin hanımının bilgisi dışında birilerini davet eden eşi de mi ev ikisinin de hakkı diyip görmezden gelelim. Eşe sorulur eş ona göre önlemini alır yemeğini hazır eder temizliğini yapar vs. Eş evde değilse abim ablam vs de olsa ben gitmezdim hele ki maaile çoluk çocukla. Bu benim kişisel düşüncem
Ben genel dusuncelerimi daha önceki mesajlarda belirttim neyi söylemek istediğim belli aslinda

Zeka genetik ve çevresel faktörlerin bir bütünüdür ve kız çocukları erkeklerden daha aptal doğmaz ya da kadınlar erkeklerden aptal degildir.kendi önyargılarınızı gerçek gibi kabul ettirmeye çalışırsanız elbet karşı çıkarım.bence de konuyu burda kapatalım artık .

Önyargıları kırmak atomu parcalamaktan zordur .iyi günler

Zeka genetik ve çevresel faktörlerin bir bütünüdür ve kız çocukları erkeklerden daha aptal doğmaz ya da kadınlar erkeklerden aptal degildir.kendi önyargılarınızı gerçek gibi kabul ettirmeye çalışırsanız elbet karşı çıkarım.bence de konuyu burda kapatalım artık .iyi günler
Önyargım falan yok, Önyargım olsa kadınlar lehine olur emin olun.

Bunlar benim fikrim, allah içinize sindirsin alıntılayıp durmayın artık lütfen.

Konunun başını fazla detaylı yazmışsınız
Ben özet olarak yengeniz haklı diyorum

Sizde abi ve eşin etkisinde kalıp biran düşünmemiş olabilirsiniz ama böylesi doğru değil, bence bilet iptal olsun olmasın önemli değil gitmeyin

Önyargım falan yok, Önyargım olsa kadınlar lehine olur emin olun.

Bunlar benim fikrim, allah içinize sindirsin alıntılayıp durmayın artık lütfen.

Siz beni alintiladiniz ben konuyu kapatmıştım. Ayrıca ben zekam konusunda kendimden eminim,öyle olmasaydı diğer kadınlara aptal deyip kendimi rahatlatırdim sanirim

Evine misafir geleceginden kadinin haberi yoksa bunun suclusu kocasidir bence. Ben de olsam boyle bir duruma cok sinirlenirim ama gorumceme de bir sey demem. Haber vermesi gereken kocam, vermeyen kocam. Laflarimi ona soylerim.
Ama gelinin söylediği cok hakli bir nokta varsa, o da '11 ay o evdeyim gelmiyorsun da tatile gittiğim 1 ay mi geliyorsun'. Cok hakli. Disardan cok kotu niyetli gibi olmussunuz bu acidan bakinca o yuzden. Bence size bu kadar sinirlenmesinin sebebi de bu. Ben olsam ben de gorumceme bu noktada sinirlenir ve kotu niyetli bulurdum.
Ayni sekilde ben de hem gorumce hem gelinim. Abimin evine gidecegim zaman ilk eşini ararim. Abimi sonra ararim. Abim alinmaz biliyorum ama gelin alinir. Boyle şeylere dikkat etmek gerekli bence.

ben yokken görümcem evime gelebilir hic sorun degil tabiki ama bende tesadufen bir yerde ogrensem bozulurdum burada hataniz var evet
yalniz kimse bana o artik brkar degil evli falan diyemez gozum kor degil abimizi verdik diye tapusunuda vermedik orasi benim evim demis sanki adamin kardesi degilde bi zarari dokunacak biri gidiyomus gibi ben yokken gelmezsin demeye getirmis cok sacma

Kk hanımlafı
Size bir olay anlatayım da iyice gıcık olun.
Geçen yaz baba tarafından kimle konuşsam şu cümleyi duyduk "X halam size geliyormuş kalmaya"
Hatta X halamın "istanbula yolculuk" isimli instagram fotosunu da gördüm.
Akşam anneme sordum niye söylemiyorsun geldiğini diye. Haberim yok ki ne zaman geliyormuş dedi. Babama sorduk babam da "X mi geliyormuş, ne zaman ? " dedi.

Yani biz hatiç sülalede herkesin haberi Vardı :D

Beterin beteri var.

Aslında mesafe en güzeli hep diyoruz ya
Güleryüz ve mesafe...
Önemli olan görüşmekten mutluluk duymak ... Huzursuz olunuyorsa ya konuşup cozsunler ya da uzak dursunlar birbirlerinden daha kötü olmaktan iyidir

Abimin evi diye bı kavram yok abimlerin evi diye bı kavram var ki sadece abinin bile evi olsa orası abimin evi yine bizim değil ... Annemin evine giderken bile ararım musaitmisin diye
Herkesin kendi düzeni var çünkü karsimdakine saygı duymak zorundayım ... Bunu bilsek ve kabul etsek sorun yok aslında

Karşılıklı saygı çerçevesi çoktan asilmis konu sahibinde... Gorumcemin kocası bile beni çekiştirerek laf söyleyecek hadi oradan bı destursun önce .... Böyle kişiyi ben evimde istemem şahsen...
Kesinlikle katılıyorum.Bu aslinda izin istemek değildir.Bir nevi karşındakine saygi duyduğun icin nezaketen Musaitliklerini anlamaktir.Bir olaya nerden baktığınızla alakali aslinda.Ben olaya bakinca karsimdakinin hayatına saygi olarak gorurum.Ama baska biri olaya abimin evine giderken izinmi Almaliyim olarak yorumlar olayi

Sayfalara kabaca baktım yine gelin kraliyet soyundan geliyor'cular gelmiş.
Kadın haklı mı, evet?
Bu benim evim benim evim diye tutturmak "pembik" evini sakınmak değil.
Bu "saygı" dır "görgü"dür.
Ne ayıp ya...
Aman nolacak evini kullansınlar iki gün gibi yorumlar okudum.
Yahu kadın belki titiz, belki kendi düzeni var belki başka ailenin alışkanlıklarını kaldıramıyor? Mecbur mu kabul etmeye????
Eşinde esas hata, eşi haber vermeliydi böyle böyle diye.
Vallahi sinir oldum yorumları okurken.

Valla bende hem gelin hem gorumceyim ama sizi hakli bulamadim.gecen gunlerde ben evde yokken gorumcemle esi bi gece bizde kaldilar.aniden arayip geliyoruz demisler esime.eve geldikten sonra kac gun temizlik yaptim hala icim rahat olmadi.evet gorumcem de temiz ve sadece bi gece ama yinede kotu hissettim sanki her yer kirlenmis gibi geldi bana.o yuzden hemde cocukli halinizle oraya gitmeniz hic mantijli degil.evin kadini yoksa oraya gidilmez.hastalik falan olur neyse de gezme amacli sacma bence.ben yengemlere gitmek istersem abimi aramam yengemi ararimm.evde degilse de asla gitmem.

Back