• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

En azından gelin dobra bu çok hoşuma gitti, arkandan abini doldurabilirdi bu daha kötü...

Birazcıkta haklı, sanki o yokken fırsat bu fırsat gidelim gibi olmuş belki kötü niyet yok ama tuhaf olmuş...

Hacı 95 sayfa gelin mi haklı görümce mi haklı onu mu konuştunuz oy oyy

Gelin haklı ve dürüst istemediği şeyi belirtmiş

Ben görümceyi zorla samimi olmaya çalışan ve yüzüne gülüp arkasından dert yandan biri gibi hissediyorum

Not:kimse üstüme gelmesin hem gelinim hem görümce :D

Yenge hanım haklı biriside ben yokken evime gelse rahatsız olurdum her ne kadar ablası da olsa annesi de olsa sonuçta o evin kadını yoksa misafirliğe gidilmez.
Tabiki kardeşler arasında bu tür şeyle çok sorun olmaz ama aynı evde yaşayan bi kadın var bi sorun bakalım o müsaitmi?

Kadin dogru demis.
Yuvayi disi kus yapar diye bosa dememisler. Kadin evde yok siz gidip orayi burayi karistirip bulmak zorundasiniz havludur, odur budur vs. Kimse istemez evinde yokken biri gelsin dolansin.
Benim kiz kardeslerim de geliyo ama ben varken ve ben cagirmadan odadan odaya yer bile degistirmiyolar esim rahatsiz olmasin diye.
Ben annemden de boyle gordum. Evin hanimi yokken kardes dahi olsa oraya tatile gidilmez. Kadinin evine gidip nezaketen bir haber vermemek de yine bir kadin olarak sizin dusuncesizliginiz. Abiniz erkek neticede boyle ince dusunemez.
Kadin kadini anlar ama anlamiyor sanki.

Konuya yorumsuz kaldim, katildigim yorumlari begendim gectim ama sunu soylemeden edemeyecegim.. Iki taraf elbette eşit olmali evlilikte, buna tamam.. Ama burda sap saman birbirine karistirilmis, evin hanimi evde yokken misafirin gelmesiyle evin beyi yokken gelmesi kesinlikle ayni sey degildir.. Bunu anlamak cok mu zor? Sonucta evin her seyini yapan, bilen, eden, evi cekip ceviren evin hanimidir(misafir agirlama konusunda özellikle), adam bile karisi yokken acemilesir kendi evinde, normal şartlar altinda.. Benim evde esim yokken kizkardesimi/gorumcemi/annemi/arkadaşımı vs agirlamamla, esimin kaynana/gorumce/eniste vs agirlamasi ayni sey degil.. Demiyorum ki, ben yokken bu adam kimseyi eve sokmasin, ille de ben olayim.. Bi durum olur, haberli olur, oyle gelisir veya cani oyle ister ve birlikte karar verilir, o zaman neyse.. Su an bu konuya gore konusuyoruz, evin hanimina sormadan kafaya gore planlar yapip, kadinin bunu sosyal medyadan ogrenmesi hic hic hoş değil..
O nedenle, "abimin evi degil mi, karisi yokken de kafama gore giderim, biz kardesiz, eş onemli degil" diye bi sacmalik olamaz.. Ortada artik "ortak" bi hayat var..
Kimse kimseyi kardesinden ayirmasin zaten, bunu savunuyo degilim, yalnizca her seyin bi adabi var..
Ben yenge hanim kadar açıkça ifade edemezdim kendimi.. Hangimizinki dogru, bilemiyorum..

Yok yok tamamen yanlış anlaşılma olmuş biz kendi hayatınızla ilişkilendirme dik konuya göre yorum yaptık

Konu sahibine anlayışlı ol yaptığın yanlış hem kız hakkında kötü konuşup hem evine habersiz gidiyorsun özellikle kışkırtıcı şeyler yapıyorsun oyuzden gelin böyle davranıyor dedik

Gelin başka şehirde ve hicbirseyden haberi yok Instagram'da paylaşmak yerine arayıp canım sensiz hiç içimize sinmedi plan değişti desen tamam ama resmen konuyu sen uzatmissin dedik

Bunun üstüne bi üye abimin evine giderken izin mi alicam önemli olan kardeş eşi hiç önemli değil dedi
Orası abimin evi ! Dedi

Bizde ona terbiyesizlik dedik

Yanlış anlaşılma olmuş :)
O üye "abimin/ablamin evi" deyip biraksa kimsenin bu kadar sinirleri ziplamazdi.. "Eş önemli değil" demesi delirtti milleti..

:oha:

Bir üye eş önemli değil mi demiş?
Kendisi de birisinin eşi değil mi veya olmayacak mı?
Annesi de birinin "eşi" değil mi mesela?
Kendisinin veya annesinin önemsiz olduğunu düşünüyorsa demek ki :KK14:
Aynen
Önemli olan kardeş dedi
Aynı şoku bende yaşadım :)

Aynen
Önemli olan kardeş dedi
Aynı şoku bende yaşadım :)
Kardeş de önemli eş de öyle bir an geliyor ki kardeşin sana sırtını dönerken eşin elini tutuyor o yüzden kıyas yapılmaz

Bu konuda orası gelinin evi diye bir şey düşünmüyorum orası abinin de evi ancak konu sahibi bence alttan alttan dolduran ve kışkırtan tiplerden gelin bu yüzden tepkili

Abimin evine giderken abimi arar geliyorum derim yengemi ayrıca aramam uygun değilse abim zaten söyler çekinmez ama burada konu sahibinde başka bir şey var bilemiyorum

Benim şahsi görüşüm abinin evidir her geldiğinde izin mi alacak her özlediğinde yingeeee izin verirsen abimi görmeye mi geleceğim diyecek yıllarca beraber zorlukları kaderi paylaştığı insan bir nevi baba figürü var o zaman eşiyle kadıncağız bir problem yaşasa kime gidecek abisine belki telefona bile vakit bulamayacak belki düzenini kurana kadar abisinde kalacak onun desteği olacak her sefer ne izin mi...bu ne büyük engeller abi kardeş arasına arama bir daha o kadının daha evindede kalma...zaten kv yok bişi yok neymiş ben evde yokken gelemezsin adamı tüm hayatına haciz koymuş sanki...

Herkese iyi akşamlar. Az evvel hayatımın şokunu yaşadım. Şimdi nerden giricegimi bilmiyorum konuya ama bi yerden başlıyorum kısa gitmeye calisicam uzun olursa affedin.
Benden 2 yas büyük abim var. Babamla annem 2008 de boşandı 2005te de ayrıldılar ve seneler boyunca annem ben abim arkadaş gibi yaşadık büyüdük ve kenetlendik. Önce annem evlendi sonra ben (2 sene oldu) en sonunda da abim aralıkta evlendi bi kac ay önce. Eşi benimle yaşıt dışardan bakıldığında soğuk ve havalı bi kiz çok gulmuyor mesela ama vakit geçirince çok iyi. Bende geçen haftalarda 14 ü e 21i istanbuldaydim hepbeeaber babanemde kaldik 8 gun boyunca neyse ben döndüm. Bi kac gündür de esim ve abim konusmuslar istanbula gelin diye bende dedim ki evet git erkek erkeğe takılın iki gün (ise dönmesi gerek) sonra gelirsin dedim ama tutturdu sende gel ben tek gitmem sizsiz napcam diye neyse tamam dedim abim irtica halinde olduk ve biletleri aldik bu arada salı günü de kiz yazliga gitti 20 gun yokmuş sanırım neyse ve biz kızla hic yazismiyoruz ben yazarsam yazıyor pek sevmiyo yazismayi. Neyse ben instagramda hikaye paylaştım son 7 diye (bu ayın 9 u gidecektik ve esim 2 gun sonra dönüp ben biraz da h kalacaktım) bana mesaj attı. Mesaj aynen şöyle

X hanım duydum kiiii bize gidiyormussunn
Ben varken bize gelmezsin kalmazsın
Ben yokken gidesin gelmiş her nedensee şaşırdım yaniii haberin olsun.
Ama yine de iyi tatiller dilerim

Dedi. Bende güle oynaya açıklama yaptim samimiyetimize güvenip. Cevap vermedi. Abimle ortak konuşma vardı sonra ordan video attım güldüm. Gördü yine cevap vermedi. Aradan geçti bi kac gun ben bugün yazdım selam nasi, gidiyor diye. Iyi gidiyor yazmış. Küsmuyuz dedim kırgınım evet yazmış. Bunun üzerine ben;

Aciklamami yaptim ama en onemlisi de siz gidelim deseydiniz giderdik zaten. Beraber bana gore cok guzel l 1 hafta geçirdik önemli olan buydu bence şahsen bana iyi geldi güldük eğlendik yedik içtik sıkıldık. Sende haklısın herkesin düşüncesi bir değil anladığım kadarıyla böyle şeylere önem veriyosun özellikle misafirliğe ama bak bana 2 senedir evliyim evime kimse gelmedi inanki zaten arkadaş cevrem 0. Bi de bilet olayı X tek gidicekti bende ısrar ettim berabe vakit gecirsinler diye 2 gün gidip geleck sende gel yoksa gitmem dedi bi anda kadar verildi bi anda bilet alındı ben anneme bile söylemedim yani yanlış olduğunu düşünsem instagramda hikayede paylasmam ki bu ikinci yine de kusura bakma. Al bu da çiçeğin şimdi ışte yaaaaz ışte yazma yine de sevicem seni. Dedim.

Aradan geçti 5 dakika ve gelen cevap bu..

İstanbul'a gelme kararı alıyorsun
İnstagramdan öğreniyorum
Ben koskaca 11 ay ordaydım
Tatile geliyorum . Arkamdan evime gidiyorsun.
Evime gel basımüstüne . Ama ben ordayken.
Ben orda değilken değil.
Y artık bekar değil Y artık bekar yaşamıyor.
Ev benım . Benım evime misafir geliyor ve benım haberim Yok. Ve üstüne ben evde değilim Zaten.
Biliyordum X gelecekti. Sevindim de gelsin dedim erkek erkeğe takılırlar Zaten Motor var.
Ama benım evime aile geliyor.
K bakma bu bana yapılmış bir ayıptır X.
Ben suanda içimde ne varsa sana döküyorum.
Hiç hoş olmadı bu durum.
Evi çekip çeviren ben .. sizi ağırlayacak olan ben. Ama ben tatildeyim. Bunları yapan Y değil.
Bana söyleyen olmadı. Beni takan olmadı.
Linam, Y
bekar değil. evli .
Biri gelecekse bana söyler Y'ye değil
evlilik Budur.

Gerçekten böyle dusunuyorsan peki dedim. O da son olarak

Ben farklı düşünüp başka yazmam . Neysem oyum . Arkandan konuşacağımı yüzüne de söylerim. Benim düşüncem budur . Olması gerekende budur.
Yazmış. Sonuc olarak abime mesaj attım dedim ben hastayım kızım da hasta gibi bi de aşı olacak hava değişimi falan iyice kötüler biz gelmeyelim sen Xi ikna et tek gelsin dedim anlatmadım durumu. bileti iptal ettirmeye calisicak esim de olayı bilmiyor bi önceki konuşmanızı cevap vermeyisini biliyor sen yapılacağını yaptın boşver o yazsın artık demişti,
Ciddi ciddi kötü hissediyorum. Nasıl yüzyüze bakicaz abim eylülde gelmeyi dusunuyodu ne olucak şimdi. Ruhum daraldı resmen.

Planların arasında eylülde yüz döküp abinin yanında sahte sahte hal hatır sormak yok mu şimdi desene bendensin yıllarca kondurma kondurma sonra milletin ne olduğunu anlarsın bende böyleydim üzülürdüm abime kızar yengeme kondurmazdım ama anlıyorum şimdi herkes meydanda aslında biz kendimizi kandırıyoruz

Back