Konuya yorumsuz kaldim, katildigim yorumlari begendim gectim ama sunu soylemeden edemeyecegim.. Iki taraf elbette eşit olmali evlilikte, buna tamam.. Ama burda sap saman birbirine karistirilmis, evin hanimi evde yokken misafirin gelmesiyle evin beyi yokken gelmesi kesinlikle ayni sey degildir.. Bunu anlamak cok mu zor? Sonucta evin her seyini yapan, bilen, eden, evi cekip ceviren evin hanimidir(misafir agirlama konusunda özellikle), adam bile karisi yokken acemilesir kendi evinde, normal şartlar altinda.. Benim evde esim yokken kizkardesimi/gorumcemi/annemi/arkadaşımı vs agirlamamla, esimin kaynana/gorumce/eniste vs agirlamasi ayni sey degil.. Demiyorum ki, ben yokken bu adam kimseyi eve sokmasin, ille de ben olayim.. Bi durum olur, haberli olur, oyle gelisir veya cani oyle ister ve birlikte karar verilir, o zaman neyse.. Su an bu konuya gore konusuyoruz, evin hanimina sormadan kafaya gore planlar yapip, kadinin bunu sosyal medyadan ogrenmesi hic hic hoş değil..
O nedenle, "abimin evi degil mi, karisi yokken de kafama gore giderim, biz kardesiz, eş onemli degil" diye bi sacmalik olamaz.. Ortada artik "ortak" bi hayat var..
Kimse kimseyi kardesinden ayirmasin zaten, bunu savunuyo degilim, yalnizca her seyin bi adabi var..
Ben yenge hanim kadar açıkça ifade edemezdim kendimi.. Hangimizinki dogru, bilemiyorum..