- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
- Konu Sahibi NightStalker
Niye bu kadar ağlandınız hayırdır? Erkekler genel olarak bana göre kadınlardan daha zeki evet. Bilimsel açıdan da erkek beyni, kadın beyninden daha büyüktür. Beyin büyüklüğü /vücut büyüklüğü oranı zekayı belirler ve insanlar arasında büyük boyutsal değişimler olmadığı için beyin hacmi büyük olan zekidir. Yani erkekler bilimsel olarak kadınlardan daha zeki, en azından zeki olmaya daha elverişli diyelim.
Günlük hayatta da bunun yansımalarını görüyoruz. Ben de diyorum ki erkekler gayeeet zeki, her halttan da anlarlar. Aman erkekler anlamaz, çocuk gibidir, yok anası doldurur, yok kadın ayartmıştır geçiniz bunları. Her şeyi akledecek kafaları var erkeklerin.
Beynin buyuklugu ile zeka arasinda bir dogru oranti yoktur , bunu iddia ediyorsaniz bizden kat be kat buyuk hayvanlarin da insanlardan zeki olmasi gerekir
Cok arastirmaya gerek yok googlea yazarsaniz ilk cikan sonucta bile gorursunuz boyle birsey olmadigini , usenirseniz diye kopyaliyorum da tubitak sitesinde basit bir sekilde aciklanmis konu
www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/beynin-buyuklugu-ile-zeka-arasinda-bir-iliski-var-midir
Ayrica zeka kadin erkek diye ayrilmaz her insanin zekasi farklidir , erkek kadindan daha zeki demek bence bir kadina yakismiyor , zeki ve aptal insan vardir bunun cinsiyetle alakasi yoktur