• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Hanımefendi, asıl siz beni anlamıyorsunuz. Ben diyorum ki Evet önemli olan oran. Tamam burada hemfikiriz.

İlave olarak diyorum ki bu oran iki bileşenden oluşuyor. Vücut büyüklüğü ve beyin büyüklüğü. Hah işte diyorum ki insanlarda büyük boyutsal değişimler yoktur, yani vücut büyüklüğü kısmı pek büyük değişimler içermiyor insanlarda. O zaman nereye bakıyoruz? Diğer bileşene yani beyin büyüklüğüne. Erkeklerin beyni de sanırım 200 gramdı, daha büyük. Umarım anlatabilmişimdir, bu da son mesajım olsun yoruldum zira.
Inanin ben daha cok yoruldum

Basit bir ornekle anlatip son mesajimi yaziyorum

Erkek beyni 200 gr adamin kilosu da 200 kg olsun , oran 1 oluyor

Kadin beyni 100 gr kadinin kilosu da 100 kg olsun oran yine 1

Yani erkekle kadin ayni zekada

Bu abiminn evi diyenlerle oglumunn evi diyenler aynı güruh. Ben evde yokken evimde "yatılı" bu bi de cocuklu misafirse hiç istemem. Zorunlu haller dışında tabii ki. O zaman da tatil keyfimden feragat eder gitmem evde kalır ben ilgilenirim. Ama gelmek için özellikle yaparmış gibi benim gittiğim tarihi seçen birisi için de tatili iptal etmem. Haa bunu gelinin söylediği şekilde değil de ben gelince gelirsiniz artık diye söylerim. Tabii bana soran olursa :KK53: yoksa kocam beraber yaptıkları planı iptal etmek zorunda kalır:p

Vaaay konuya yazanların yarısı banlanmış. Mune Hatun sanırsam konuyu kapamayayım, bir yaz temizliği yapayım dedi.. :KK45:

Konu çok alakasız yerlere gelmiş, nereden girip nereden çıkılmış anlamadım. Son mesajları okuyup neler olmuş anlamaya çalışayım dedim devrelerim yandı.

Bence burada göreceli şeyleri tartışıyoruz bayanlar. Herkesin aile, gelin, görümce ilişkisi aşırı farklı. Gelinine pat diye gidecek kadar samimi olan ve bunu asla sorun etmeyecek gelinler de var, evine eşinin sülalesi haberli bile gelse çıngar çıkaracak olan da, abisiyle aşırı sağlam diyaloğu olup evini evi gibi bilen de var, abisiyle çok mesafeli olan da, bu tarz şeyleri asla umursamayan, evde yokken evine geleni sallamayan da var (mesela ben), evine kendisi yokken haberi bile olsa kimseyi istemeyen de. Bunlar tabu değil, gelin yokken evine asla yatılı misafir gelinmez diye kural da yok, gelinin evine isteyen girer çıkar diye de. Herkes kendi yaşantısına, aile ilişkisine göre yorum yapıyor, bence ikili tartışma ya da diğer görüşü aşağılamak çok abes bir durum. Bu tür şeyler kanun değil, hele ki Anayasanın ilk 3 maddesi de değil, değiştirilmesin.

Ben de gelini hala hatalı buluyorum. Evine kendi yokken kimse gelsin istemeyebilir, en doğal hakkı ama eşinin kardeşine saygı duymak zorunda. Bu sorunu çözmenin bin türlü yolu varken o mesajı atması yanlış. Eşiyle çözeceği bir sorunu bu şekilde sanal ortamda çözmesini doğru bulmuyorum. Eşi bunu öğrenirse boş yere ortam gerilecek. Benim eşim kardeşime böyle mesaj atsa çok canım sıkılırdı, kaldı ki gelini tamamen haklı bulanların bile eşleri kardeşlerine böyle mesaj atsa mangalda kül bırakmazdı. Gelinin hatası budur, yoksa eviyle ilgili kararı kendisini bağlar.
Sonuna kadar katılıyorum

Akşam en son 61. sayfayı okumuştum, şimdi baktım 91 sayfa olmuş, konu yorum rekoru kırmış..

Nerelere gelmis konu 2 gunde. Tamamen okumadim ama ben de gelini hakli bulanlardanim. Sonucta orasi onun da evi. Nezaketen de olsa boyle boyle oldu diye once onunla konusmak gerekirdi. Benim esimin ailesi de resmen ben evde olmayim da kalmaya gitsinler diye can atiyorlar. Ilk istediklerinde, bana soran da yok tabi kim oluyosam, esime soylemisler gelelim diye. Bence cok itici bi durum, evin sahibi evi cekip ceviren kisi yokken gidilmemeli. Hem de arayip sormadan.

Inanin ben daha cok yoruldum

Basit bir ornekle anlatip son mesajimi yaziyorum

Erkek beyni 200 gr adamin kilosu da 200 kg olsun , oran 1 oluyor

Kadin beyni 100 gr kadinin kilosu da 100 kg olsun oran yine 1

Yani erkekle kadin ayni zekada
Ben de diyorum ki bu çağda erkek ve kadın vücut ağırlığı arasında 2 ye 1 lik oran çok nadir. Ayrıca verdiğiniz örnekte erkek beyni 100 gram fazla olmuş, halbuki kadın beyninden 200 gram fazla. Dediğiniz gibi uç bir örnekte bile dediğim çıkıyor.
Verdiğiniz örnekte kadın 100 kiloydu
Kadın 100 kilo, beyni 100 gram ise
Adam 200 kilo, beyni 300 gram(200 gram fazla olacak çünkü)

Umarım oran farkını artık görebilmişsinizdir. Bu gerçekten son mesajım olsun, sıkıldım ve yoruldum.

İyi günler dilerim.

Merak ediyorum kaçınız ablaniza, abinize giderken enistesini, yengesini ariyor? Ben mesela ablama derim o da esine der. Zaten kız cat kapı gitmiyor, abi davet ediyor. Enistem ya da yengem bana posta koyamaz bu sebeple ya. Bunun nesini savunuyorsunuz Allah aşkına? Sizin esiniz kız kardesinize böyle mesaj atsa burada kiyamet koparırdınız. Kiz kardesinize karşı yasayacaginiz mahcubiyeti düsünup yorum atın bi zahmet. Kızı da esini de davet eden abi, o yüzden yenge böyle terbiyesiz mesaj atamaz, o sebeple de haklı falan degil. Haaa esine gitsin konuşsun, evime ben yokken misafir alma desin ama görümceye attığı mesaj agır ve gereksiz. Bunun neresi iyi niyet? Ben ortada koca bi ego ve terbiyesizlik görüyorum.
Benim kardeşim yok ama kardeş kadar yakın olduğum kuzenlerim var. Şöyle ki; evin düzenine kadın hakim olduğu için hemcinslerimi arıyorum. Mesela; ablama gideceksem ablamı ararım ama dayıma gideceksem yengemi ararım ama yatılı kalacaksam o zaman ikisini de haberdar ederim ayrı ayrı. Mesela hem yengeme hem dayıma söylerim.

Ben de diyorum ki bu çağda erkek ve kadın vücut ağırlığı arasında 2 ye 1 lik oran çok nadir. Ayrıca verdiğiniz örnekte erkek beyni 100 gram fazla olmuş, halbuki kadın beyninden 200 gram fazla. Dediğiniz gibi uç bir örnekte bile dediğim çıkıyor.
Verdiğiniz örnekte kadın 100 kiloydu
Kadın 100 kilo, beyni 100 gram ise
Adam 200 kilo, beyni 300 gram(200 gram fazla olacak çünkü)

Umarım oran farkını artık görebilmişsinizdir. Bu gerçekten son mesajım olsun, sıkıldım ve yoruldum.

İyi günler dilerim.

İnsan beyni 100 gram falan değildir

https://www.google.com.tr/amp/www.p...ni-ve-kadin-beyni-arasindaki-farklar.html/amp

Ayrıca beyin ağırlığıyla zeka arasında bağlanti olsaydı einsteinin beyni normal erkek beyni ağırlığında olmazdi

İnsan beyni 100 gram falan değildir

https://www.google.com.tr/amp/www.p...ni-ve-kadin-beyni-arasindaki-farklar.html/amp

Ayrıca beyin ağırlığıyla zeka arasında bağlanti olsaydı einsteinin beyni normal erkek beyni ağırlığında olmazdi
Örnekti o, uydurma rakamlar yani. Herhalde 100 gram olmaz, ilkokul çocuğu bile bilir bunu..

Ayrıca zekayı etkileyen birçok faktör var hanımefendi, genetik faktörler, çevresel faktörler.. Araştırırsanız görürsünüz..

Örnekti o, uydurma rakamlar yani. Herhalde 100 gram olmaz, ilkokul çocuğu bile bilir bunu..

Ayrıca zekayı etkileyen birçok faktör var hanımefendi, genetik faktörler, çevresel faktörler.. Araştırırsanız görürsünüz..

Ben çok iyi biliyorum fazlasıyla araştırdım ve ergenlikten sonra zeka gelişimi olmayacağını biliyorum ama sizin oraniniza göre zeka iki katına cikabilirmis meğer .100 kilo olan bir insan 50 kiloya inince hop zekası iki katına cikacakmis meğer:deli: hadi herkes daha zeki olmak için zayiflasin:sampiyon::KK48:

Ben çok iyi biliyorum fazlasıyla araştırdım .ve ergenlikten ergenlikten sonra zeka gelişimi olmayacağını biliyorum ama sizin oraniniza göre zeka iki katına cikabilirmis meğer .100 kilo olan bir insan 50 kiloya inince hop zekası iki katına cikacakmis meğer:deli: hadi herkes daha zeki olmak için zayiflasin:sampiyon::KK48:
Pofff, bu oranı ben değil bilim söylüyor. Ben onların yalancısıyım :KK51:

Maçanız yetiyorsa buyrun bunun reddiyle ilgili bir makale yazın, ben de sizin hipotezi savunayım artık ortamlarda :işsiz:

Neyse ciddi anlamda sıkıldım konudan, size iyi forumlar.

Back