Vaaay konuya yazanların yarısı banlanmış. Mune Hatun sanırsam konuyu kapamayayım, bir yaz temizliği yapayım dedi..
Konu çok alakasız yerlere gelmiş, nereden girip nereden çıkılmış anlamadım. Son mesajları okuyup neler olmuş anlamaya çalışayım dedim devrelerim yandı.
Bence burada göreceli şeyleri tartışıyoruz bayanlar. Herkesin aile, gelin, görümce ilişkisi aşırı farklı. Gelinine pat diye gidecek kadar samimi olan ve bunu asla sorun etmeyecek gelinler de var, evine eşinin sülalesi haberli bile gelse çıngar çıkaracak olan da, abisiyle aşırı sağlam diyaloğu olup evini evi gibi bilen de var, abisiyle çok mesafeli olan da, bu tarz şeyleri asla umursamayan, evde yokken evine geleni sallamayan da var (mesela ben), evine kendisi yokken haberi bile olsa kimseyi istemeyen de. Bunlar tabu değil, gelin yokken evine asla yatılı misafir gelinmez diye kural da yok, gelinin evine isteyen girer çıkar diye de. Herkes kendi yaşantısına, aile ilişkisine göre yorum yapıyor, bence ikili tartışma ya da diğer görüşü aşağılamak çok abes bir durum. Bu tür şeyler kanun değil, hele ki Anayasanın ilk 3 maddesi de değil, değiştirilmesin.
Ben de gelini hala hatalı buluyorum. Evine kendi yokken kimse gelsin istemeyebilir, en doğal hakkı ama eşinin kardeşine saygı duymak zorunda. Bu sorunu çözmenin bin türlü yolu varken o mesajı atması yanlış. Eşiyle çözeceği bir sorunu bu şekilde sanal ortamda çözmesini doğru bulmuyorum. Eşi bunu öğrenirse boş yere ortam gerilecek. Benim eşim kardeşime böyle mesaj atsa çok canım sıkılırdı, kaldı ki gelini tamamen haklı bulanların bile eşleri kardeşlerine böyle mesaj atsa mangalda kül bırakmazdı. Gelinin hatası budur, yoksa eviyle ilgili kararı kendisini bağlar.