Şok oldum üzgünüm..

Eşim benden habersiz bir akşam yemeğe çağırmaya kalktı ailesini, fıttırdım. Yaptığım yemeklerden onlara gönderiyorum zaten, beraber yemek istememden de değil. Mutfak berbat, ev berbat. ne olacak onlar öyle şeylere takılmaz diyor. Bir kere baya kavga ettik. Bana söyle dedim, inş bir dah ayapmaz. Allahtan abisi kardeşi yok.

Gelini haklı görenlere şaşırıyorum hangi kafadarlar şunlara bunlara benziyorlar diye hakaret etti üye

Onun üzerine nomunomuchua öyle mi görümceye hak verenler öyle boyleler diyeyim ozaman şimdi nasıl oldu ? Doğru mu bu dedi
O kısmı en başından takip etmemissiniz herhalde yanlış anlamissiniz

Ayrıca babanız eşi yanındayken geliyorlar diyor haber veriyor bizde de öyle eşimi arar kuzeni müsait misiniz gelicez ben o sırada oradayım gözümle evet diye işaret ederim eşimde evet gelin der hepinizde öyle ona birşey diyen yok

Burda mevzu başka
Bı kere gelin hakkında o kadar kötü konuşan bı görümce gelinin evine gidip kalıp yiyip içmesi hiç dürüst değil ayrıca kadın evde değil yatılı ve çocuklu misafir durumu bambaşka

Gelin keşke ben varken gelseydiniz diyor görümce konuyu uzatıyor gelin resmi ve mesafeli durmak istiyor ama görümce gelini hesaba bile almıyor

Bizim lafimiz buna

Eğer akrabalariniz annenizin evde olmadığı bı gün özellikle o günü seçerek çoluk çocuk tombalak habersiz yatılı gelmek isterse anneniz de ben burda neciyim tesadüfen görmesem haberim olmayacak der sorun isterseniz annenize deyin ki hakkınızda hep kötü konuşan gorumcen özellikle senin evde olnadigin bı gün çocuğu eşiyle yatıya gelecek ve senin haberin yok tesadüf öğreniyorsun ne dersin deyin ...

Ben de zaten koca kişisi dibine kadar suçlu.
Ama bunu akıl edemeyen yetişkin gorumce de suçlu dedim.

Evet bu konuyu kardeşler arasına girme olarak gören, bizim enişte de bize uyum sağladı diye övünen kişiye mesela keskin cevap yazdım doğru.

Neden?
Çünkü yine kendi hayatlarını kanun gibi önümüze koydular.

Objektif oldugunuza inanmıyorum.
Benim bu konuda kimse ile bir yakınlığım yok.
Empati kurar yazarım.
Sizde aynısını göremiyorum boşu boşuna bir tarafı savunma yarısına girmeyin.

Tarafsız olmadığınız müddetçe anlamı yok.

Kesinlikle olamaz bir yaptirim varsa ben genel olarak uygulanmaliki problem Cikmasin demek istemiştim.Yoksa elbet istisnalar farklı.He bunu yapana saygi duyarim oyle gormus oyle yetişmiş.Ama ben yaparmiyim asla.Bu durumu yaşarmiyim buyuk kinismiyim kesinlikle hayir.Cunku yasamlara kararlara hassasiyetlere saygim var ayni saygi ve ozveriyi bekledigim icin.Ben es ailesi olarak sansliyim cunku beni cok seven iyi iletişim kurduğum insanlarla birlikteyim.Mesafemizi asmadan gayet samimiyiz.Yani ikisi anda olabiyor tabi istisnalar dışında elbet tek taraflı olamaz iki tarafli cabayla

Şimdi şöyle bir durum var. Üniversitedeyken öğrenci evinde kaldığımda ailem, arkadaşım, eş, dost geleceği zaman mutlaka ev arkadaş(larıma) sorardım bir sakıncası var mı diye onlar için problem yoksa çağırırdım. Kendi düşünceme göre ben yokken kendi ailemin de evime gelmelerini istemem onlarda zaten öyle bir durumda gelmezler. Buradaki tavır çok farklı. Bence görümce nispet yapmış instadan falan gelini de çıldırtmış. Ki bu durumun kesin evveliyatı da vardır ki gelin soğuk ve uzak duruyor. Gelin direk görümceye karşı kinli çünkü eşi tek gitse bişi demeyecekmiş burda da gelinin çelişkisi var. Görümcede az değil özellikle yapıyor. Burdan çok olay çıkar. İnş en suçlu olan abi iyice safa yatıp da evliliğini dağıtmaz. Görümce dur durak bilmeyecek safa yatıp çok olaylar çıkaracak.

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ve biz ek olarak bunu öğrenmek için bı telefon etmeliydi diyoruz

bı insanın evine bu şekilde gidebilmek için uzun yıllar samimiyet gerekir diyoruz
Daha oturmamış yeni evlilik gelin hakkında kötü düşünen bı görümce birbirlerini tanımıyorlar diyoruz...

Dediğiniz gibi oturmamış ilişki, yeni bir evlilik.
Tam samimiyet bile kurulmamış gelini soğuk buluyor gorumce.
Bu durumda iki kat tetikte olması gerekir.
Böyle davranirsak gelin nasıl düşünür diye.
Ama düşünmemis.
O zaman bir zahmet dusuncesizlik ettim desin.

Boşuna uğraşma bazı üyeler tek taraflı takip yapar.
Konuyu istediği ucundan tutup anlamsızca aklama derdine düşer.

Çok gördüm bunlardan artık o yüzden gerçekten herkesin fikrini ciddiye almıyorum .

Görümce gelin hakkında şunları diyor

Abisi borç almış ödememiş gelin ise girsin odesin altınını bile bozdurmuyor diyor
Görümce 1 hafta babanesinde kalmış diyor ki gelinde geldi gelir tabi çünkü hazır yemek var
Görümce diyor ki halam bile bizim oğlan ezdirmesin kendini
Gorumcenin eşi abisine eşinle konus diyor gelin hakkında laf söylüyor

Sonrada görümce diyor ki bizim gelin soğuk mesafeli :)

Bence diyebilecek birine benzemiyor. Ben görümcede çok bir içtenlik göremedim. Daha da hırsını alamayıp çok olay çıkaracak.

Ne bileyim bizlerde halamdan babaannemden sorun yaşadık hele habersiz gelen misafire hic yuz verilmez biz de
Ama babamla konustuysa annemle konuşmuş demektir yada annemi arayip gelmek istiyoruz dediklerinde ayni sekilde babami tekrar arayip gelmek istiyoruz demezler benim itirazim hem abiye hem geline haber verilmesi oldu yada sadece gelini arayacaksin kismi oldu
Bunu da böyle yapmayanlara iste saygisizlar terbiyesizler demeleri oldu
Yoksa elbette gelin istemeyebilir kendi ev disindayken misafir istemeyebilir yatili misafir istemeyebilir hatta cani misafirle ilgilenmek istemiyordur amenna
Ama bunu kocasiyla görüşmeliydi böyle sivri sipsivri bor mesaj atip ilişkiyi cok daha kötü yerlere götürmesi fena
Gelinin mesajının altında gorumcesiyle yarış icinde olduğu ego savasi var

Ne kadar iyi bir görümce başımın üstünde yeri var ayol :)

Su görümceyi savunanlar kendi görümcesi olsa kaynar kazana atmış kaynatiyorlardi çoktan :)

Evet cogunlukla ayni Seyi dusunuyoruz. O sebeple tartisamayacagiz malesef Yanliz bu konu cigir acti resmen.Sanki hepimiz Boyle bir olay bekliyormusuz

Yok yok tamamen yanlış anlaşılma olmuş biz kendi hayatınızla ilişkilendirme dik konuya göre yorum yaptık

Konu sahibine anlayışlı ol yaptığın yanlış hem kız hakkında kötü konuşup hem evine habersiz gidiyorsun özellikle kışkırtıcı şeyler yapıyorsun oyuzden gelin böyle davranıyor dedik

Gelin başka şehirde ve hicbirseyden haberi yok Instagram'da paylaşmak yerine arayıp canım sensiz hiç içimize sinmedi plan değişti desen tamam ama resmen konuyu sen uzatmissin dedik

Bunun üstüne bi üye abimin evine giderken izin mi alicam önemli olan kardeş eşi hiç önemli değil dedi
Orası abimin evi ! Dedi

Bizde ona terbiyesizlik dedik

Yanlış anlaşılma olmuş :)

Bencede gelin haklı .hem onun evine ondan habersiz gidiyorsunuz hem sanki özellikle onun olmadigi zamanı tercih etmiş gibi görünüyor bu durum.kadin kendini dışlanmış hissetmiş de olabilir.gerci siz açıklama yapmışsınız ama demek ki pek ikna edici bir açıklama değil.

Birde ben girumceyi ilk yazılarında daha icten buluyordum.Ama para borc Altin eslerin kuslugu yurt dışındaki halanin yorumlari yani onlarin bu diyalogla cokta ilgisi yokmus burda soylemesi gereksiz oldu.Ben gelinin hassasiyetini gayet hakli buldum.Ama bence arada iletisimsizlik varki gelinde rahatsızlığını dile getirirken biraz had bildirmis o biraz fazla gibi neden cunku aile ilişkileri hassasdir onurluk tutmak isteniliyorsa sınırlar belirlenmeli.Ben soyle dusunurum rahatsiz oldugum bir konu varsa bunu orta yolla hallederdim.Yani bu krizi olaydaki kimse guzel yonetememis.Ben once esimi muhatap alirdim.Acikcasi gorumceyle yuzgoz olmamaya calisrdim.Ama baktimki olmuyor daha az oz rahatsizligimi anlatırdım.Ama dedigim gibi görümcenin esinin abiyi aradiginda gelini elestirmesine birtek benmi takıldım ya.Benim bu olayda net oldugum bir konu varsa gorumcemin esi Benim adimi agzina bu sekilde alamaz.

Gelin aslında patlamış
Gorumcenin düşünceleri çok ağır böyle düşünenin davranışına yansıyor gelinde özellikle rest çekmiş
Gelin zaten eşine de kızmış araları 3 gündür gerginmis bu yüzden görümceye de ayrı kızmış

Gorumce eşinin abiyi arayıp karısı hakkında laf söylemesi tam skandal... Karı koca gelini saymiyor ve gelinin eside bunlara uyuyor ... Gelin adına çok üzücü hiç birliği olmayan aileye gelin ..

Böyle bir ortamda o haksizlik ve kızgınlık la görümceye öyle konuşmuş etkiye tepki aslında..

Mesela gelinimiz benle böyle konuşmaz konuşamaz çünkü bı görümce olarak ben yerimi ve haddini bilirim benim varlığım onlara huzursuzluk yapmamalı yardımcı olmalı asla muhabbetimizi bu noktaya getirmem

Ve ben onlara giderken gelin hanımı ararım abim ne bilsin müsait mi değil o mi iş kadında biter belki görüşesi yok canım musait misin görüşelim mi derim dur abini arıyım işi var mı der veya tabi gel der ...tatlı alıp gelcem maksat muhabbet sakin yorma kendini bı kahve içer kalkarım derim ... Bu sebeple gelinimizle çok iyiyiz :) ne yapsak kötü düşünmez ve hep iyi yaklaşır

Görümce olmayı insanlar yanlış anlıyor . Burda üye önemli olan kardeş eşi hiç önemli değil dedi bunu bı insan nasıl düşünebilir çok şaşırtıcı

Evet söylediklerinize katiliyorum.Ozaman gelin esiyle bu konuyu halletmeye calismis anladigim kadarıyla oyle oyle olmayinca gorumceye patlamis ozaman ne gereksiz diyaloglar ya ben abinin gorumcenin esinin arayip laf söylemesine sasirdim Ayrica abi bu yorum karşısında ne yapti acaba.Ve görümcenin esinin olayla ilgisi yokken karismis olaya cunku onun gelisinden rahatsız degilki gelin problem gorumceyle neden arayıp hic tanımadığın birini Haddin olmadigi halde elestiriyorsun nasil birdaha.yuz yuze bakilicak.Aman ya konnun gidisati bana dert oldu

İşte aradaki iletişimsizlik sorun. abinin bilip konuyu eşine söylememesi temel sorun. Ve konu sahibinin bunu normal görmesi de ayrı bir sorun.
Eş olmadan ağırlama hakkı tabiki de var ama bu evin hanımının bilgisi dışında oluyorsa gelinin de isyan hakkı var bence.
Akşam yemeğine evin hanımının bilgisi dışında birilerini davet eden eşi de mi ev ikisinin de hakkı diyip görmezden gelelim. Eşe sorulur eş ona göre önlemini alır yemeğini hazır eder temizliğini yapar vs. Eş evde değilse abim ablam vs de olsa ben gitmezdim hele ki maaile çoluk çocukla. Bu benim kişisel düşüncem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…