- 4 Ağustos 2012
- 1.873
- 1.956
- 158
- Konu Sahibi NightStalker
-
Gelini haklı görenlere şaşırıyorum hangi kafadarlar şunlara bunlara benziyorlar diye hakaret etti üyeSizin soylemleriniz benim dogrum bu diyenlere karşı cok keskindi ama ne oldu
Asil siz ayni seyi dibine kadar yapip sonra boyle davranamazsin demeyin daha komik
Evet çok yönlü okumak gerekiyormuş hep yine geldi huzurum bozuldu konulari okuyoruz hic miras icin butun aileyi birbirine katan gelinleri hic bir sorunu olmadigi halde bana ev almadilar diye bayram sofrasini birbirine katan gelinleri okumuyoruz
Konuya gelince
Basit bir örnekten gidiyim amcamlar halamlar gelmek istediginde babami arar babam da döner anne mi arar geliyorlar diye orada ailede ki her birey teker teker aranip sorulmaz
Burada konu sahibinin abisinin goreviydi karisina haber vermek istiyor musun diye sormak
Gorumceyle kacga etmek değil baska da cevap yazmayacağım
Sizin soylemleriniz benim dogrum bu diyenlere karşı cok keskindi ama ne oldu
Asil siz ayni seyi dibine kadar yapip sonra boyle davranamazsin demeyin daha komik
Evet çok yönlü okumak gerekiyormuş hep yine geldi huzurum bozuldu konulari okuyoruz hic miras icin butun aileyi birbirine katan gelinleri hic bir sorunu olmadigi halde bana ev almadilar diye bayram sofrasini birbirine katan gelinleri okumuyoruz
Konuya gelince
Basit bir örnekten gidiyim amcamlar halamlar gelmek istediginde babami arar babam da döner anne mi arar geliyorlar diye orada ailede ki her birey teker teker aranip sorulmaz
Burada konu sahibinin abisinin goreviydi karisina haber vermek istiyor musun diye sormak
Gorumceyle kacga etmek değil baska da cevap yazmayacağım
Kesinlikle olamaz bir yaptirim varsa ben genel olarak uygulanmaliki problem Cikmasin demek istemiştim.Yoksa elbet istisnalar farklı.He bunu yapana saygi duyarim oyle gormus oyle yetişmiş.Ama ben yaparmiyim asla.Bu durumu yaşarmiyim buyuk kinismiyim kesinlikle hayir.Cunku yasamlara kararlara hassasiyetlere saygim var ayni saygi ve ozveriyi bekledigim icin.Ben es ailesi olarak sansliyim cunku beni cok seven iyi iletişim kurduğum insanlarla birlikteyim.Mesafemizi asmadan gayet samimiyiz.Yani ikisi anda olabiyor tabi istisnalar dışında elbet tek taraflı olamaz iki tarafli cabaylaGonul hem kadinin hem erkegin ailesi bir olsun ister tabi ama teori ile pratik farkli. Istisnalari haric tutuyorum bizim toplumumuzda damatlar kiz ailesine gore kraldir, aslan damattir sevilir sayilir yardim edilir. Gelinler ise dislanir hizmetci muamelesi gorur turlu baski gorur el kizidir, gelin ustunde her turlu hak iddia edilir her masraftan kacinilir. Bunu inkar edene diyecek bir seyim yok.
"Ben yokken kocamin akrabalari tabiki de evimize gelip kalabilir sonucta orasi ogullarinin da evi" diyen yuce gonullu kadinlarin evine kendileri evde yokken kv ve cocuklu cocuklu gorumceleri gelip kalir bir hafta insallah amin.
Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ve biz ek olarak bunu öğrenmek için bı telefon etmeliydi diyoruzElbette oyle bende sunu savunuyorum mesafe ve samimiyet açılımını yeteri kadar bilemiyoruz.O yuzden saygi ozel hayat sinirini belirleyemiyoruz.İnsanların en yakınları da olsa birbirlerini yeteri kadar tanimadan o iliskiyi oturtmadan mesafelerini ayarlamadan bu diyaloga girmeleri anlamsız.İnsanlar birbirlerini tanıdıkça sınırlarını ogrenirler.Eger Oturmus bir diyalog olsa idi durum asla buraya gelmezdi.Ben iki fikirede saygi duyarim herkes karakterine yasantisina fikirlerine uygun yorumluyor neden benim düşüncem doğru dayatması.Ben buyuk konuşmayayim asla bu durumu yasamazdim neden mi cunku mesafeliyim ama soguk kibirli Kirici birisi değilim.Samimiyim ama insanlarin hayatina mudehale hakkim yoktur bunun bilincindeyim.Yani mesafeler gayet korunarak da samimiyet korunabilir.Herkesin mesafe yada samimiyet diyince anlayışı farklı oluyor malesef.Ben bu konuda tek hatalı yada tek hakli var diyemiyorum oyuzden.Ama net olan bir fikrim varki görümcenin esinin gelini eleştirme hakki iste bu kabul edilemez
Elbette oyle bende sunu savunuyorum mesafe ve samimiyet açılımını yeteri kadar bilemiyoruz.O yuzden saygi ozel hayat sinirini belirleyemiyoruz.İnsanların en yakınları da olsa birbirlerini yeteri kadar tanimadan o iliskiyi oturtmadan mesafelerini ayarlamadan bu diyaloga girmeleri anlamsız.İnsanlar birbirlerini tanıdıkça sınırlarını ogrenirler.Eger Oturmus bir diyalog olsa idi durum asla buraya gelmezdi.Ben iki fikirede saygi duyarim herkes karakterine yasantisina fikirlerine uygun yorumluyor neden benim düşüncem doğru dayatması.Ben buyuk konuşmayayim asla bu durumu yasamazdim neden mi cunku mesafeliyim ama soguk kibirli Kirici birisi değilim.Samimiyim ama insanlarin hayatina mudehale hakkim yoktur bunun bilincindeyim.Yani mesafeler gayet korunarak da samimiyet korunabilir.Herkesin mesafe yada samimiyet diyince anlayışı farklı oluyor malesef.Ben bu konuda tek hatalı yada tek hakli var diyemiyorum oyuzden.Ama net olan bir fikrim varki görümcenin esinin gelini eleştirme hakki iste bu kabul edilemez
Gelini haklı görenlere şaşırıyorum hangi kafadarlar şunlara bunlara benziyorlar diye hakaret etti üye
Onun üzerinenomunomuchua öyle mi görümceye hak verenler öyle boyleler diyeyim ozaman şimdi nasıl oldu ? Doğru mu bu dedi
O kısmı en başından takip etmemissiniz herhalde yanlış anlamissiniz
Ayrıca babanız eşi yanındayken geliyorlar diyor haber veriyor bizde de öyle eşimi arar kuzeni müsait misiniz gelicez ben o sırada oradayım gözümle evet diye işaret ederim eşimde evet gelin der hepinizde öyle ona birşey diyen yok
Burda mevzu başka
Bı kere gelin hakkında o kadar kötü konuşan bı görümce gelinin evine gidip kalıp yiyip içmesi hiç dürüst değil ayrıca kadın evde değil yatılı ve çocuklu misafir durumu bambaşka
Gelin keşke ben varken gelseydiniz diyor görümce konuyu uzatıyor gelin resmi ve mesafeli durmak istiyor ama görümce gelini hesaba bile almıyor
Bizim lafimiz buna
Eğer akrabalariniz annenizin evde olmadığı bı gün özellikle o günü seçerek çoluk çocuk tombalak habersiz yatılı gelmek isterse anneniz de ben burda neciyim tesadüfen görmesem haberim olmayacak der sorun isterseniz annenize deyin ki hakkınızda hep kötü konuşan gorumcen özellikle senin evde olnadigin bı gün çocuğu eşiyle yatıya gelecek ve senin haberin yok tesadüf öğreniyorsun ne dersin deyin ...
Görümce gelin hakkında şunları diyorŞimdi şöyle bir durum var. Üniversitedeyken öğrenci evinde kaldığımda ailem, arkadaşım, eş, dost geleceği zaman mutlaka ev arkadaş(larıma) sorardım bir sakıncası var mı diye onlar için problem yoksa çağırırdım. Kendi düşünceme göre ben yokken kendi ailemin de evime gelmelerini istemem onlarda zaten öyle bir durumda gelmezler. Buradaki tavır çok farklı. Bence görümce nispet yapmış instadan falan gelini de çıldırtmış. Ki bu durumun kesin evveliyatı da vardır ki gelin soğuk ve uzak duruyor. Gelin direk görümceye karşı kinli çünkü eşi tek gitse bişi demeyecekmiş burda da gelinin çelişkisi var. Görümcede az değil özellikle yapıyor. Burdan çok olay çıkar. İnş en suçlu olan abi iyice safa yatıp da evliliğini dağıtmaz. Görümce dur durak bilmeyecek safa yatıp çok olaylar çıkaracak.
Dediğiniz gibi oturmamış ilişki, yeni bir evlilik.
Tam samimiyet bile kurulmamış gelini soğuk buluyor gorumce.
Bu durumda iki kat tetikte olması gerekir.
Böyle davranirsak gelin nasıl düşünür diye.
Ama düşünmemis.
O zaman bir zahmet dusuncesizlik ettim desin.
Ne bileyim bizlerde halamdan babaannemden sorun yaşadık hele habersiz gelen misafire hic yuz verilmez biz deGelini haklı görenlere şaşırıyorum hangi kafadarlar şunlara bunlara benziyorlar diye hakaret etti üye
Onun üzerinenomunomuchua öyle mi görümceye hak verenler öyle boyleler diyeyim ozaman şimdi nasıl oldu ? Doğru mu bu dedi
O kısmı en başından takip etmemissiniz herhalde yanlış anlamissiniz
Ayrıca babanız eşi yanındayken geliyorlar diyor haber veriyor bizde de öyle eşimi arar kuzeni müsait misiniz gelicez ben o sırada oradayım gözümle evet diye işaret ederim eşimde evet gelin der hepinizde öyle ona birşey diyen yok
Burda mevzu başka
Bı kere gelin hakkında o kadar kötü konuşan bı görümce gelinin evine gidip kalıp yiyip içmesi hiç dürüst değil ayrıca kadın evde değil yatılı ve çocuklu misafir durumu bambaşka
Gelin keşke ben varken gelseydiniz diyor görümce konuyu uzatıyor gelin resmi ve mesafeli durmak istiyor ama görümce gelini hesaba bile almıyor
Bizim lafimiz buna
Eğer akrabalariniz annenizin evde olmadığı bı gün özellikle o günü seçerek çoluk çocuk tombalak habersiz yatılı gelmek isterse anneniz de ben burda neciyim tesadüfen görmesem haberim olmayacak der sorun isterseniz annenize deyin ki hakkınızda hep kötü konuşan gorumcen özellikle senin evde olnadigin bı gün çocuğu eşiyle yatıya gelecek ve senin haberin yok tesadüf öğreniyorsun ne dersin deyin ...
Görümce gelin hakkında şunları diyor
Abisi borç almış ödememiş gelin ise girsin odesin altınını bile bozdurmuyor diyor
Görümce 1 hafta babanesinde kalmış diyor ki gelinde geldi gelir tabi çünkü hazır yemek var
Görümce diyor ki halam bile bizim oğlan ezdirmesin kendini
Gorumcenin eşi abisine eşinle konus diyor gelin hakkında laf söylüyor
Sonrada görümce diyor ki bizim gelin soğuk mesafeli :)
Evet cogunlukla ayni Seyi dusunuyoruz. O sebeple tartisamayacagiz malesef Yanliz bu konu cigir acti resmen.Sanki hepimiz Boyle bir olay bekliyormusuzAslında aynı şeyi düşünüyoruz ve biz ek olarak bunu öğrenmek için bı telefon etmeliydi diyoruz
bı insanın evine bu şekilde gidebilmek için uzun yıllar samimiyet gerekir diyoruz
Daha oturmamış yeni evlilik gelin hakkında kötü düşünen bı görümce birbirlerini tanımıyorlar diyoruz...
Yok yok tamamen yanlış anlaşılma olmuş biz kendi hayatınızla ilişkilendirme dik konuya göre yorum yaptıkNe bileyim bizlerde halamdan babaannemden sorun yaşadık hele habersiz gelen misafire hic yuz verilmez biz de
Ama babamla konustuysa annemle konuşmuş demektir yada annemi arayip gelmek istiyoruz dediklerinde ayni sekilde babami tekrar arayip gelmek istiyoruz demezler benim itirazim hem abiye hem geline haber verilmesi oldu yada sadece gelini arayacaksin kismi oldu
Bunu da böyle yapmayanlara iste saygisizlar terbiyesizler demeleri oldu
Yoksa elbette gelin istemeyebilir kendi ev disindayken misafir istemeyebilir yatili misafir istemeyebilir hatta cani misafirle ilgilenmek istemiyordur amenna
Ama bunu kocasiyla görüşmeliydi böyle sivri sipsivri bor mesaj atip ilişkiyi cok daha kötü yerlere götürmesi fena
Gelinin mesajının altında gorumcesiyle yarış icinde olduğu ego savasi var
Birde ben girumceyi ilk yazılarında daha icten buluyordum.Ama para borc Altin eslerin kuslugu yurt dışındaki halanin yorumlari yani onlarin bu diyalogla cokta ilgisi yokmus burda soylemesi gereksiz oldu.Ben gelinin hassasiyetini gayet hakli buldum.Ama bence arada iletisimsizlik varki gelinde rahatsızlığını dile getirirken biraz had bildirmis o biraz fazla gibi neden cunku aile ilişkileri hassasdir onurluk tutmak isteniliyorsa sınırlar belirlenmeli.Ben soyle dusunurum rahatsiz oldugum bir konu varsa bunu orta yolla hallederdim.Yani bu krizi olaydaki kimse guzel yonetememis.Ben once esimi muhatap alirdim.Acikcasi gorumceyle yuzgoz olmamaya calisrdim.Ama baktimki olmuyor daha az oz rahatsizligimi anlatırdım.Ama dedigim gibi görümcenin esinin abiyi aradiginda gelini elestirmesine birtek benmi takıldım ya.Benim bu olayda net oldugum bir konu varsa gorumcemin esi Benim adimi agzina bu sekilde alamaz.Yok yok tamamen yanlış anlaşılma olmuş biz kendi hayatınızla ilişkilendirme dik konuya göre yorum yaptık
Konu sahibine anlayışlı ol yaptığın yanlış hem kız hakkında kötü konuşup hem evine habersiz gidiyorsun özellikle kışkırtıcı şeyler yapıyorsun oyuzden gelin böyle davranıyor dedik
Gelin başka şehirde ve hicbirseyden haberi yok Instagram'da paylaşmak yerine arayıp canım sensiz hiç içimize sinmedi plan değişti desen tamam ama resmen konuyu sen uzatmissin dedik
Bunun üstüne bi üye abimin evine giderken izin mi alicam önemli olan kardeş eşi hiç önemli değil dedi
Orası abimin evi ! Dedi
Bizde ona terbiyesizlik dedik
Yanlış anlaşılma olmuş :)
Gelin aslında patlamışBirde ben girumceyi ilk yazılarında daha icten buluyordum.Ama para borc Altin eslerin kuslugu yurt dışındaki halanin yorumlari yani onlarin bu diyalogla cokta ilgisi yokmus burda soylemesi gereksiz oldu.Ben gelinin hassasiyetini gayet hakli buldum.Ama bence arada iletisimsizlik varki gelinde rahatsızlığını dile getirirken biraz had bildirmis o biraz fazla gibi neden cunku aile ilişkileri hassasdir onurluk tutmak isteniliyorsa sınırlar belirlenmeli.Ben soyle dusunurum rahatsiz oldugum bir konu varsa bunu orta yolla hallederdim.Yani bu krizi olaydaki kimse guzel yonetememis.Ben once esimi muhatap alirdim.Acikcasi gorumceyle yuzgoz olmamaya calisrdim.Ama baktimki olmuyor daha az oz rahatsizligimi anlatırdım.Ama dedigim gibi görümcenin esinin abiyi aradiginda gelini elestirmesine birtek benmi takıldım ya.Benim bu olayda net oldugum bir konu varsa gorumcemin esi Benim adimi agzina bu sekilde alamaz.
Evet söylediklerinize katiliyorum.Ozaman gelin esiyle bu konuyu halletmeye calismis anladigim kadarıyla oyle oyle olmayinca gorumceye patlamis ozaman ne gereksiz diyaloglar ya ben abinin gorumcenin esinin arayip laf söylemesine sasirdim Ayrica abi bu yorum karşısında ne yapti acaba.Ve görümcenin esinin olayla ilgisi yokken karismis olaya cunku onun gelisinden rahatsız degilki gelin problem gorumceyle neden arayıp hic tanımadığın birini Haddin olmadigi halde elestiriyorsun nasil birdaha.yuz yuze bakilicak.Aman ya konnun gidisati bana dert olduGelin aslında patlamış
Gorumcenin düşünceleri çok ağır böyle düşünen in davranışına yansıyor gelinde özellikle rest çekmiş
Gelin zaten eşine de kızmış araları 3 gündür gerginmis bu yüzden görümceye de ayrı kızmış
Gorumcenin eşinin abiyi arayıp karısı hakkında laf söylemesi tam skandal... Karı koca gelini saymiyor ve gelinin eside bunlara uyuyor ... Gelin adına çok üzücü hiç birliği olmayan aileye gelin ..
Böyle bir ortamda o haksizlik ve kızgınlık la görümceye öyle konuşmuş etkiye tepki aslında..
Mesela gelinimiz benle böyle konuşmaz konuşamaz çünkü bı görümce olarak ben yerini ve haddini bilirim benim varlığım onlara huzursuzluk yapmamalı yardımcı olmalı
Ve ben onlara giderken gelin hanımı ararım canım müsait misin görüşelim mi derim tatlı alıp gelcem maksat muhabbet sakin yorma kendini bı kahve içer kalkarım derim sırf eziyet olmayayım diye hiç yemeğe gitmedim geline hep ben çağırdım özellikle maksat görüşmek sen yorulma ben yemek yapmaya yapcam birlikte yiyelim dedim ... Bu sebeple gelinimizle çok iyiyiz :) ne yapsak kötü düşünmez ve hep iyi yaklaşır
Görümce olmayı insanlar yanlış anlıyor . Burda üye önemli olan kardeş eşi hiç önemli değil dedi bunu bı insan nasıl düşünebilir çok şaşırtıcı
İşte aradaki iletişimsizlik sorun. abinin bilip konuyu eşine söylememesi temel sorun. Ve konu sahibinin bunu normal görmesi de ayrı bir sorun.Elbette oyle ama bu söyledikleriniz evin tek bir kisiye ait oldugunu gostermezki yada evi ben cekip ceviriyorum sadece benim iznim olucak gibi bir yaklasim adaletsiz olur bence.Cunku iki tarafta kardes varsayiyorum ben ev hanimiyim evi ben duzenliyorum yemegi ben hazırlıyorum.O sebeple Benim haberim olmali düşüncesi biraz Yanli bence kosullar iki tarafta esit olmali varsayiyorum ben Esim olmadığında kardeşimi ve esini agirlama hakkina sahipsem sebebi ne olursa olsun esimin ayni hakki olmali yada ben gorumcem ve esinin ben olmadan ziyaretine sicak bakmiyorsam esiminde bu hakki olmali.Ama yineliyorum burdaki en buyuk problem aradaki iletişimsizlik taraflar yeteri kadar birbirini tanimiyor ve aradaki mesafeyide koruyamiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?