Şok oldum üzgünüm..

Pırıl pırıl kafalar canım :)

Çabuk dönmeni dilerim..

Vallahi konuyu okudum okudum milletin birbirine girmesini izledim anladim ki biz konulari hep tek yönlü okuyoruz burada hep gorumcesinden kaynanasindan ceken geldiler huzurumu bozdular konulari okuyoruz hic karşı taraf gozunden bakmiyoruz bir daha burada es ailesinden çektiği söyleyen viri oldu mu Allah bilir sen ne yaptin ki diyeceğim

Su fikirleri okudim azıcık gorumcenin savunanlara nasil saldiranlari gördüm demek ki bu kk gelinlerine o gorumcekler yilan kvler az bile Allah dağına gore kar veriyor

Burada çok kişi haksız olduğunuzu söylemiş. Bence değilsiniz. Abinizin evi sonuçta yabancı değil ki gelinin haberi olsun . Gelininiz de kırılmış kendince ...

Burada çok kişi haksız olduğunuzu söylemiş. Bence değilsiniz. Abinizin evi sonuçta yabancı değil ki gelinin haberi olsun . Gelininiz de kırılmış kendince ...
Abisinin değil.

Abisinin ve eşinin evi.

Neden ısrarla anlamak istemiyorsunuz ..

Şöyle söyleyeyim haklı olduğum bir konuda öfke bana acı sözler söyletir.
Bu hakliligimi ne yazık ki haksizlastirir bundan çok çekiyorum zaten ama özünde haklı olduğum gerçeğini değiştirmez.
Gönlüm rahattir.
Gelin hanim öfkeyle esas alındığı noktayı duygusal dile getirmek yerine rahatsızlığını keskin bir dille belirtmiş.
Bu görümce burada şu konuda açtığı gibi çiçek görümce değil zaten.
Bakınız eski konular..

Sandığınız gibi ay yazık olmuş durumu yok yani ortada. Söyleyene değil söyletene bakmalı :)

83 sayfa ne konuşuldu ki, herkesin olayı farklı kimi için farketmez hatta ben yokken gelsin gitsinler daha iyi der kimiside saygısızlık olarak görür kime ne.
Işte sorun o saygisizlik olarak görmeyenlerin terbiyeden yoksun olmakla saldirilmasiyla basladi konu buraya kadar getirildi

Okadar Yazdıklarımdan sadece gorumceyimi hakli gordugumu anladınız.

Savunmak var savunmak var.
Haklı olduğunu düşündüğün taraf farklı olabilir.
Ama bunu çemkirmeden yapacaksın.
Seninle aynı düşünmediğim için ay gelini haklı görenler diye başlayıp hiç bilmediğin hayatım, karakterim üzerinden sallayıp aynı şunlara benziyorlar diye atıp tutup sonra bize bilmediğiniz hayatlar hakkında yorum yapmayın gibi gülünç bir cümle birakmayacaksın.

Kendi aile yaşantını kanunlaştırıp öyle olmayanı ötekilestirip saygısız ilan etmeyeceksin.

Kendi doğrularını baskalarina bulaşmadan savun canımı ye.

Böyle tavır takınan her iki yan için de geçerli sözlerim..

Çok merak ediyorum, ne olacak abisinin evi diyenler;

Kendi görümceleri onların haberi bile olmadan evlerine gidip kalma planı yapsa , kendisi evde değilken. Aaa ne olacak canım abisinin evi bana sorması mı lazım diyecek mi ?

Birbirimizi kandırmayalım hanımlar. :)

İnsanların mahremiyetine saygı duymayı öğrenmelisiniz.

Okadar Yazdıklarımdan sadece gorumceyimi hakli gordugumu anladınız.

Hayır öyle anlamadım sizin çok yönlü bakışınızı beğendim zaten..
Böyle bakanlara saygım sonsuz.

Ama gelin hanımı şu konuya verdiği tepki ile gömmek yersiz. Öfke ve haklılık insana söyletir diyorum kendimden biliyorum.

Aramaya gerek yokmusmus.
Abi biliyor yetermiş.
Valla evime gelirken abisini aramayı yeterli gören kişiyi bayram seyran bile olsa aramam bir daha. Aramalarini da açmam.
Hatta evde olsam bile inadına çıkar Ayy isim vardı musait degildim ki sormadiniz bana malum kusura bakmayin der evde bırakır giderim o misafiri.

Saygısız da ben olurum kesin.
Beni iplemeyen koca kazık saygısız olmaz.
Niye çünkü abisinin evine geliyor!
Benim kizginligim bunlara..

Simdi anladim

Sizin soylemleriniz benim dogrum bu diyenlere karşı cok keskindi ama ne oldu
Asil siz ayni seyi dibine kadar yapip sonra boyle davranamazsin demeyin daha komik

Evet çok yönlü okumak gerekiyormuş hep yine geldi huzurum bozuldu konulari okuyoruz hic miras icin butun aileyi birbirine katan gelinleri hic bir sorunu olmadigi halde bana ev almadilar diye bayram sofrasini birbirine katan gelinleri okumuyoruz
Konuya gelince
Basit bir örnekten gidiyim amcamlar halamlar gelmek istediginde babami arar babam da döner anne mi arar geliyorlar diye orada ailede ki her birey teker teker aranip sorulmaz
Burada konu sahibinin abisinin goreviydi karisina haber vermek istiyor musun diye sormak
Gorumceyle kacga etmek değil baska da cevap yazmayacağım

Evin hanımı yokken acil durumlar hariç o eve yatıya gidilmez.Hele tatile hiç gidilmez.Saygısızlıktan başka birşey değil.Gelin haklı,abi suçlu..Abinin davet etmesi karısına saygısızlık.O kadının dağınıklığı olabilir,ortada mahremi olabilir çok ayıp bence.Konu sahibi empati yeteneğini kullanmalısın.Sen yokken senin evine görümcen tatile gelse hoş olurmu? Olmaz saçmalık tan başka bir şey değil yani...

Gonul hem kadinin hem erkegin ailesi bir olsun ister tabi ama teori ile pratik farkli. Istisnalari haric tutuyorum bizim toplumumuzda damatlar kiz ailesine gore kraldir, aslan damattir sevilir sayilir yardim edilir. Gelinler ise dislanir hizmetci muamelesi gorur turlu baski gorur el kizidir, gelin ustunde her turlu hak iddia edilir her masraftan kacinilir. Bunu inkar edene diyecek bir seyim yok.

"Ben yokken kocamin akrabalari tabiki de evimize gelip kalabilir sonucta orasi ogullarinin da evi" diyen yuce gonullu kadinlarin evine kendileri evde yokken kv ve cocuklu cocuklu gorumceleri gelip kalir bir hafta insallah amin.

art niyetiniz yok belki ama gelininiz haklı.
aynı şeyleri yaşayan biriyim, kendim bu şekilde davranmam, evim herkese açık ben varken veya yokken, ama bir haberdar etmek inanın zor değil.

Elbette oyle bende sunu savunuyorum mesafe ve samimiyet açılımını yeteri kadar bilemiyoruz.O yuzden saygi ozel hayat sinirini belirleyemiyoruz.İnsanların en yakınları da olsa birbirlerini yeteri kadar tanimadan o iliskiyi oturtmadan mesafelerini ayarlamadan bu diyaloga girmeleri anlamsız.İnsanlar birbirlerini tanıdıkça sınırlarını ogrenirler.Eger Oturmus bir diyalog olsa idi durum asla buraya gelmezdi.Ben iki fikirede saygi duyarim herkes karakterine yasantisina fikirlerine uygun yorumluyor neden benim düşüncem doğru dayatması.Ben buyuk konuşmayayim asla bu durumu yasamazdim neden mi cunku mesafeliyim ama soguk kibirli Kirici birisi değilim.Samimiyim ama insanlarin hayatina mudehale hakkim yoktur bunun bilincindeyim.Yani mesafeler gayet korunarak da samimiyet korunabilir.Herkesin mesafe yada samimiyet diyince anlayışı farklı oluyor malesef.Ben bu konuda tek hatalı yada tek hakli var diyemiyorum oyuzden.Ama net olan bir fikrim varki görümcenin esinin gelini eleştirme hakki iste bu kabul edilemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…