- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.526
- 88
- Konu Sahibi NightStalker
-
SüpersinnnBen kiza ikidebir soğuk biri demene takıldım. Belki sen iticisin? Ne bileyim sohbetin çekilmiyor belki yada kültür seviyeniz denk değil konuşacak bişey bulamıyorsunuz? Yada sizin halanizla yaptığınız gibi dedikodudan çiğ muhabbetlerden hoşlanmıyordur belki?yada sıcak canayakin olmanızı lüzumsuz samimi yılışık olarak yorumladı? Sevmek zorunda mi kiz seni sicak olmak zorunda mi?
Kiz gayet doğru bir hareket yapmış. Hadsizce nispet yapılmış oda haddini bildirmiş. Yorumlarını okuyunca ortalık karıştıran ve hemen abine dolaylı yollardan yetiştirip aralarını bozmaya çalışan art niyetli bir insan olduğunu farkettim. Yoksa konuyu okumakla kalsak meleksin maşallah ayhh ben şokk çok tatlı insanımdır modunda konu açıp sonra para aldi vermedi kizda calismiyor altın vermemiş bilmem ne diye nasıl çıkardın dilini. Sanane ayol sinsi misin nesin! Müstahak sana iyi olmuş. Oooh rahatladim banlayin beni efenim hazırım
Ciddi olamazsınız kocası kadına mı had bildirecek? Ne için, kim için?Elbette onceden haber verecek.
Ama giderken evi temiz birakmaliydi gelen olursa diye.Temizse bu ne kasmak?.Ev de ev diye ölüyoruz sacma.Keske gelini de arasaymis ama dusunememis olabiliyor insanlar. Ard niyet kabul edip ilk falsoda had bildirilmez.Surekli yapiyorsa o zaman caresine bakar o zaman had bildirme yoluna gidersin ama birikince falan..
.Bu gelin cok bencil egolu bir hanim belli oluyor yazdiklarindan kavgada soylenmez dedikleri.Bu ne curet.Kadin maruzatini bildirmis hala neler dosemis.Kisa kesse neyse.Kocasinin bu kadina haddini bildirmesi gerek.Cok simarik..Objektif bakiyorum suan.Icsellestirmiyorum.
Ben de bir görümce olarak bu yorumu ayakta alkışlıyorumBen kiza ikidebir soğuk biri demene takıldım. Belki sen iticisin? Ne bileyim sohbetin çekilmiyor belki yada kültür seviyeniz denk değil konuşacak bişey bulamıyorsunuz? Yada sizin halanizla yaptığınız gibi dedikodudan çiğ muhabbetlerden hoşlanmıyordur belki?yada sıcak canayakin olmanızı lüzumsuz samimi yılışık olarak yorumladı? Sevmek zorunda mi kiz seni sicak olmak zorunda mi?
Kiz gayet doğru bir hareket yapmış. Hadsizce nispet yapılmış oda haddini bildirmiş. Yorumlarını okuyunca ortalık karıştıran ve hemen abine dolaylı yollardan yetiştirip aralarını bozmaya çalışan art niyetli bir insan olduğunu farkettim. Yoksa konuyu okumakla kalsak meleksin maşallah ayhh ben şokk çok tatlı insanımdır modunda konu açıp sonra para aldi vermedi kizda calismiyor altın vermemiş bilmem ne diye nasıl çıkardın dilini. Sanane ayol sinsi misin nesin! Müstahak sana iyi olmuş. Oooh rahatladim banlayin beni efenim hazırım
Ciddi olamazsınız kocası kadına mı had bildirecek? Ne için, kim için?
Benim evime benden habersiz giren dangalakları da ben istemem. Bu ne cüret. Asıl o kocanın var ya... Her neyse...
Mahremiyet diye bir şey vardır. Ben kimse için evini temiz bırakmak, orayı burayı düzeltmek zorunda değilim. Ben yokken kimse de gelip benim evinin düzeninde yaşayamaz. Çoluk çocuk ortalığı mahvedecek, keyif çatacaklar. Ohh ben yokken. El elin eşeğini türkü söyleyerek çağırır, sanıyor musunuz sizin evinize bir başkası sizin kadar önem göstersin. Yer, içer, s..., yatarlar. Kimse kusura bakmasın.
Böyle düşünenleri gördükçe şok oluyorum. Kocası geline haddini bildirsinmiş. Yok yaa, kim için? Habersiz giden, gelin evde yokken rahatına bakmak isteyen misafir için mi? Oldu canım... Orası gelinin evi, evin düzenini sağlayan, yerleştiren kadındır. O kadın istemeden kimse girmemeli. Ayrıca, aynı şey adam için de geçerli. Ama kadının özeli mi var, başka bir şeyi mi var? Niye ben elalem için evimde rahat edemeyeceğim, evimi her daim temiz tutacağım? Orası elalemin seyir alanı değil, benim özel, kişisel ihtiyaçlarını giderdiğim mekanım. Arkamdan gelen misafirin ne haddine ? Kim olursa olsun. Benim mutfağım, benim yatağım, yorganım. Erkekler akşama kadar gezer gelir yığılırlar rastgele. Çocuklu misafirle bir mi bu? Hayret!
Bir de kocası haddini bildirecek geline, cidden çok acaip ya.
Ya yorumlara şoktayım ya. Böyle düşünen insanlar var. Neymiş evini temiz bıraksaymış, misafire o denir miymiş? Misafir için yaşıyor ya kız? Kızın evinde kızın düzeninde yaşayacak, çoluk çocuk ortalıkta. Tövbestafurullah. Sonra da kocası geline haddini bildirsin. Mantığa gel!!!!Öyle tabiki
Anlamadığım şey şu orası abisinin evi eee? O kadın orda başçavuşun eşeği mi? Hizmetini hürmetini edecek insan o kadin bi gelecek ev berbat olmasa dahi ben evimde yokken başkasının ne haddine benim evime girmesi . Bu kadar saçmalık görmedim duymadım . Çok haklısınız
Keşke yedikleri dayakla kalsalar.Ya yorumlara şoktayım ya. Böyle düşünen insanlar var. Neymiş evini temiz bıraksaymış, misafire o denir miymiş? Misafir için yaşıyor ya kız? Kızın evinde kızın düzeninde yaşayacak, çoluk çocuk ortalıkta. Tövbestafurullah. Sonra da kocası geline haddini bildirsin. Mantığa gel!!!!
Evine kimse yokken misafir istemedi diye, kocası had bildirsinmiş. Böyle düşüne düşüne yiyorlar dayağı oturuyorlar.
Elbette onceden haber verecek.
Ama giderken evi temiz birakmaliydi gelen olursa diye.Temizse bu ne kasmak?.Ev de ev diye ölüyoruz sacma.Keske gelini de arasaymis ama dusunememis olabiliyor insanlar. Ard niyet kabul edip ilk falsoda had bildirilmez.Surekli yapiyorsa o zaman caresine bakar o zaman had bildirme yoluna gidersin ama birikince falan..
.Bu gelin cok bencil egolu bir hanim belli oluyor yazdiklarindan kavgada soylenmez dedikleri.Bu ne curet.Kadin maruzatini bildirmis hala neler dosemis.Kisa kesse neyse.Kocasinin bu kadina haddini bildirmesi gerek.Cok simarik..Objektif bakiyorum suan.Icsellestirmiyorum.
Amin canım amin. Kadın kim ki ne hükmü var. Gece gündüz ev temizlesin ki, görümce misafirliğe gelip çocuklarıyla evin içine s... İsterse ev temiz olsun. Görümceye öyle ev bırakılır mı aaa? Kadın her an tetikte olacak, hizmetçilik edecek. Yoksa haddi bildirilecek. Hasbinallah!Keşke yedikleri dayakla kalsalar.
Böyleleri abi kardeş baba , ogul doldurur eşinin üzerine gönderir huzurlu yuvayı huzursuz edip dayak da yedirir millete sonra tertemiz bir insanim ben hep hatalı o . Ne haddine ona öyle söylemiş terbiyesiz!!! Derler . Allah böylelerini evliliklerden uzak tutsun .
Temiz bırakırım pis bırakırım bu bana kalmış. Ama temizlerkende ayy temizleyim ben evde yokken misafir gelir diye düşünmem işin açığı.evim müsaitse aynı gün kabul ederim , müdait değilsem ertesi gün gelsin kaçmıyoruz göçmüyoruz yani noluyo
O adaba uygunsuzluk yapmis olabilir aramayarak (ki cok adapsizlik da degil dusuncesizlik cunku art niyet yok)ama sen de cok fena ayip etmis olursun dover gibi benim evim benim kocam o evli diyerek.Hem de bilerekCiddi olamazsınız kocası kadına mı had bildirecek? Ne için, kim için?
Benim evime benden habersiz giren dangalakları da ben istemem. Bu ne cüret. Asıl o kocanın var ya... Her neyse...
Mahremiyet diye bir şey vardır. Ben kimse için evimi temiz bırakmak, orayı burayı düzeltmek zorunda değilim. Ben yokken kimse de gelip benim evimin düzeninde yaşayamaz. Çoluk çocuk ortalığı mahvedecek, keyif çatacaklar. Ohh ben yokken. El elin eşeğini türkü söyleyerek çağırır, sanıyor musunuz sizin evinize bir başkası sizin kadar önem göstersin? Yer, içer, s..., yatarlar. Kimse kusura bakmasın.
Böyle düşünenleri gördükçe şok oluyorum. Kocası geline haddini bildirsinmiş. Yok yaa, kim için? Habersiz giden, gelin evde yokken rahatına bakmak isteyen misafir için mi? Oldu canım... Orası gelinin evi, evin düzenini sağlayan, yerleştiren kadındır. O kadın istemeden kimse girmemeli. Ayrıca, aynı şey adam için de geçerli. Ama kadının özeli mi var, başka bir şeyi mi var? Niye ben elalem için evimde rahat edemeyeceğim, evimi her daim temiz tutacağım? Orası elalemin seyir alanı değil, benim özel, kişisel ihtiyaçlarımı giderdiğim mekanım. Arkamdan gelen misafirin ne haddine ? Kim olursa olsun. Benim mutfağım, benim yatağım, yorganım. Erkekler akşama kadar gezer gelir yığılırlar rastgele. Çocuklu misafirle bir mi bu? Hayret!
Ne guzel yazmissin. Parmaklarina saglik hele bir gorumceden bunlari okumak beni cok etkiledi.Ciddi olamazsınız kocası kadına mı had bildirecek? Ne için, kim için?
Mahremiyet diye bir şey vardır. Ben kimse için evimi temiz bırakmak, orayı burayı düzeltmek zorunda değilim. Ben yokken kimse de gelip benim evimin düzeninde yaşayamaz. Çoluk çocuk ortalığı mahvedecek, keyif çatacaklar. Ohh ben yokken. El elin eşeğini türkü söyleyerek çağırır, sanıyor musunuz sizin evinize bir başkası sizin kadar önem göstersin? Yer, içer, s..., yatarlar. Kimse kusura bakmasın.
Böyle düşünenleri gördükçe şok oluyorum. Kocası geline haddini bildirsinmiş. Yok yaa, kim için? Habersiz giden, gelin evde yokken rahatına bakmak isteyen misafir için mi? Oldu canım... Orası gelinin evi, evin düzenini sağlayan, yerleştiren kadındır. O kadın istemeden kimse girmemeli. Ayrıca, aynı şey adam için de geçerli. Ama kadının özeli mi var, başka bir şeyi mi var? Niye ben elalem için evimde rahat edemeyeceğim, evimi her daim temiz tutacağım? Orası elalemin seyir alanı değil, benim özel, kişisel ihtiyaçlarımı giderdiğim mekanım. Arkamdan gelen misafirin ne haddine ? Kim olursa olsun. Benim mutfağım, benim yatağım, yorganım. Erkekler akşama kadar gezer gelir yığılırlar rastgele. Çocuklu misafirle bir mi bu? Hayret!
yengen haklı gibi geldi cnm banaHerkese iyi akşamlar. Az evvel hayatımın şokunu yaşadım. Şimdi nerden giricegimi bilmiyorum konuya ama bi yerden başlıyorum kısa gitmeye calisicam uzun olursa affedin.
Benden 2 yas büyük abim var. Babamla annem 2008 de boşandı 2005te de ayrıldılar ve seneler boyunca annem ben abim arkadaş gibi yaşadık büyüdük ve kenetlendik. Önce annem evlendi sonra ben (2 sene oldu) en sonunda da abim aralıkta evlendi bi kac ay önce. Eşi benimle yaşıt dışardan bakıldığında soğuk ve havalı bi kiz çok gulmuyor mesela ama vakit geçirince çok iyi. Bende geçen haftalarda 14 ü e 21i istanbuldaydim hepbeeaber babanemde kaldik 8 gun boyunca neyse ben döndüm. Bi kac gündür de esim ve abim konusmuslar istanbula gelin diye bende dedim ki evet git erkek erkeğe takılın iki gün (ise dönmesi gerek) sonra gelirsin dedim ama tutturdu sende gel ben tek gitmem sizsiz napcam diye neyse tamam dedim abim irtica halinde olduk ve biletleri aldik bu arada salı günü de kiz yazliga gitti 20 gun yokmuş sanırım neyse ve biz kızla hic yazismiyoruz ben yazarsam yazıyor pek sevmiyo yazismayi. Neyse ben instagramda hikaye paylaştım son 7 diye (bu ayın 9 u gidecektik ve esim 2 gun sonra dönüp ben biraz da h kalacaktım) bana mesaj attı. Mesaj aynen şöyle
X hanım duydum kiiii bize gidiyormussunn
Ben varken bize gelmezsin kalmazsın
Ben yokken gidesin gelmiş her nedensee şaşırdım yaniii haberin olsun.
Ama yine de iyi tatiller dilerim
Dedi. Bende güle oynaya açıklama yaptim samimiyetimize güvenip. Cevap vermedi. Abimle ortak konuşma vardı sonra ordan video attım güldüm. Gördü yine cevap vermedi. Aradan geçti bi kac gun ben bugün yazdım selam nasi, gidiyor diye. Iyi gidiyor yazmış. Küsmuyuz dedim kırgınım evet yazmış. Bunun üzerine ben;
Aciklamami yaptim ama en onemlisi de siz gidelim deseydiniz giderdik zaten. Beraber bana gore cok guzel l 1 hafta geçirdik önemli olan buydu bence şahsen bana iyi geldi güldük eğlendik yedik içtik sıkıldık. Sende haklısın herkesin düşüncesi bir değil anladığım kadarıyla böyle şeylere önem veriyosun özellikle misafirliğe ama bak bana 2 senedir evliyim evime kimse gelmedi inanki zaten arkadaş cevrem 0. Bi de bilet olayı X tek gidicekti bende ısrar ettim berabe vakit gecirsinler diye 2 gün gidip geleck sende gel yoksa gitmem dedi bi anda kadar verildi bi anda bilet alındı ben anneme bile söylemedim yani yanlış olduğunu düşünsem instagramda hikayede paylasmam ki bu ikinci yine de kusura bakma. Al bu da çiçeğin şimdi ışte yaaaaz ışte yazma yine de sevicem seni. Dedim.
Aradan geçti 5 dakika ve gelen cevap bu..
İstanbul'a gelme kararı alıyorsun
İnstagramdan öğreniyorum
Ben koskaca 11 ay ordaydım
Tatile geliyorum . Arkamdan evime gidiyorsun.
Evime gel basımüstüne . Ama ben ordayken.
Ben orda değilken değil.
Y artık bekar değil Y artık bekar yaşamıyor.
Ev benım . Benım evime misafir geliyor ve benım haberim Yok. Ve üstüne ben evde değilim Zaten.
Biliyordum X gelecekti. Sevindim de gelsin dedim erkek erkeğe takılırlar Zaten Motor var.
Ama benım evime aile geliyor.
K bakma bu bana yapılmış bir ayıptır X.
Ben suanda içimde ne varsa sana döküyorum.
Hiç hoş olmadı bu durum.
Evi çekip çeviren ben .. sizi ağırlayacak olan ben. Ama ben tatildeyim. Bunları yapan Y değil.
Bana söyleyen olmadı. Beni takan olmadı.
Linam, Y
bekar değil. evli .
Biri gelecekse bana söyler Y'ye değil
evlilik Budur.
Gerçekten böyle dusunuyorsan peki dedim. O da son olarak
Ben farklı düşünüp başka yazmam . Neysem oyum . Arkandan konuşacağımı yüzüne de söylerim. Benim düşüncem budur . Olması gerekende budur. Yazmış. Sonuc olarak abime mesaj attım dedim ben hastayım kızım da hasta gibi bi de aşı olacak hava değişimi falan iyice kötüler biz gelmeyelim sen Xi ikna et tek gelsin dedim anlatmadım durumu. bileti iptal ettirmeye calisicak esim de olayı bilmiyor bi önceki konuşmanızı cevap vermeyisini biliyor sen yapılacağını yaptın boşver o yazsın artık demişti,
Ciddi ciddi kötü hissediyorum. Nasıl yüzyüze bakicaz abim eylülde gelmeyi dusunuyodu ne olucak şimdi. Ruhum daraldı resmen.
Ne guzel yazmissin. Parmaklarina saglik hele bir gorumceden bunlari okumak beni cok etkiledi.
Kizlar.Ne kiymetliymis.Aaa olmaz mecburuz temiz bırakacağız , hey Allahım yaa hadsizlik boyları aştı :)
Ben de soklar icinde okuyorum.Niye insanlarla bukadar sorun yasiyoruz belli oluyor.sağ ol canım.
Şoklar içerisinde konuyu okuyorum şu andaha doğrusu konu yorumlarını.
Kadin olarak bakmayin olaya duygusal bakmayin.Simarik insanlarin diger insanlari uzmeye hakki yok.Herşeyi geçiyorum,
"Kocasının bu kadına haddini bildirmesi gerek " ne kadar talihsiz bir cümle olmuş.Hemcinsinizden bahsediyorsunuz bilmem farkındamısınız ne yaşadı, ne hissetti bilmeden etmeden nasıl bu kadar acımasızca konuşuyorsunuz..Konu sahibi hislerini söylediği için eleştirildi,yada hak verildi ama iki satırlık msjından bir kadını kocası haddini bildirmeliye nasıl getirdiniz anlayamıyorum,hiç bir kadın haketmez böyle bişeyi..sizi kınıyorum !
Ben de sizin bu kadar "elalemci" takılmanıza şaşırdım. Size de çok zor oluyordur, gece gündüz görümceniz mi gelecek, misafir mi gelecek, hizmetçi gibi kendi evinizde milletten çekinerek yaşamak... Çok zor olsa gerek.O adaba uygunsuzluk yapmis olabilir aramayarak (ki cok adapsizlik da degil dusuncesizlik cunku art niyet yok)ama sen de cok fena ayip etmis olursun dover gibi benim evim benim kocam o evli diyerek.Hem de bilerek
Cok simarikca bencilce..O mesajlar kardesine cekmis.Cok kaba orda yazanlar.Ben gorsem esime cok kizardim.Yazan erkek de olabilir ben esime kizarim niye boyle saygisizca yazdin.Ama kadinlar ev de ev bikkinlik geldi
Su mesajlari hakli goruyorlar agzim acik kaldi anlayislariniza,egolariniza.
Kendi kardesinize o mesaj cekilse napardiniz soruyorum.
Olaya kadin olarak bakip galeyana gelmeyin.Kendi kardesine esin o mesajlari yazsa ne dusunursun.Objektif bakin konuya.Amin canım amin. Kadın kim ki ne hükmü var. Gece gündüz ev temizlesin ki, görümce misafirliğe gelip çocuklarıyla evin içine s... İsterse ev temiz olsun. Görümceye öyle ev bırakılır mı aaa? Kadın her an tetikte olacak, hizmetçilik edecek. Yoksa haddi bildirilecek. Hasbinallah!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?