• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Valla biz de evlendik
Evi rezil birakmayacaksin ozaman.Kendi egomuz yuzunden misafire had bildirmenin anlami yok.Istemeyebiliriz ama bu bizim pis egomuzdan ibaret.Dogrusu bu demek degil.

Valla tulipacim elalem için yaşamıyorum.
Surpriz misafirler için rahatimdan,sagligimdan,keyfimden ödün verip ev temizliği derdinde olamam sürekli.
Eşim için bile yapmıyorum bunu.

Bana gelip rahat etmek isteyen misafir kardeşim de olsa fark etmez. Önce uygun musun diye soracak bir iki gün önce bildirecek. Ben de elimden geldiğince onu iyi ağırlamaya çalışacağım.
Evimi de dolabımı da ona göre ayarlayacağım.

Şunu gördüm kimse kendi rahatının ucundan vermiyor ben de vermem.

Gelin arkadan konuşmamış yüzüne ifade etmiş. Severim dürüst insanları. Kaba bir yani da yok bana göre. O kadar samimiyet bu kadarını da getirir.

Onu nerden ogrendin.?Ne acik sozlu insanlar var ben bu yasta bu yasanmislikla bu kadar acik sozlu olamam.Olurum da ayip karsilarim.

ya orası kişiye göre değişebilir bence.
mesela bende istemem haberim olmadan böyle birşeyi ha kocamı yerim kalkıp görümceye diyemem birşey ayıp olur diye.
ama burdaki yenge için demek ki görümceye söylemeside ayıp değil..
herkesin yetişme biçimi vs farklı demek ki normal yengeye göre bu uyarıyı yapmak.
demek istediğim görümceyi uyarmış olması haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence..

yorumlarını beğendiğim üyeleri alıntılayıp ikna etmeye çalışıyorum:KK70:
jewels de başarılı olamadım sen bari gelin haklı tarafına geç:KK70:

Valla tulipacim elalem için yaşamıyorum.
Surpriz misafirler için rahatimdan,sagligimdan,keyfimden ödün verip ev temizliği derdinde olamam sürekli.
Eşim için bile yapmıyorum bunu.

Bana gelip rahat etmek isteyen misafir kardeşim de olsa fark etmez. Önce uygun musun diye soracak bir iki gün önce bildirecek. Ben de elimden geldiğince onu iyi ağırlamaya çalışacağım.
Evimi de dolabımı da ona göre ayarlayacağım.

Şunu gördüm kimse kendi rahatının ucundan vermiyor ben de vermem.

Gelin arkadan konuşmamış yüzüne ifade etmiş. Severim dürüst insanları. Kaba bir yani da yok bana göre. O kadar samimiyet bu kadarını da getirir.
Elbette onceden haber verecek.
Ama giderken evi temiz birakmaliydi gelen olursa diye.Temizse bu ne kasmak?.Ev de ev diye ölüyoruz sacma.Keske gelini de arasaymis ama dusunememis olabiliyor insanlar. Ard niyet kabul edip ilk falsoda had bildirilmez.Surekli yapiyorsa o zaman caresine bakar o zaman had bildirme yoluna gidersin ama birikince falan..

.Bu gelin cok bencil egolu bir hanim belli oluyor yazdiklarindan kavgada soylenmez dedikleri.Bu ne curet.Kadin maruzatini bildirmis hala neler dosemis.Kisa kesse neyse.Kocasinin bu kadina haddini bildirmesi gerek.Cok simarik..Objektif bakiyorum suan.Icsellestirmiyorum.

Son durum: Gelin haklı. Görümce haksız. (Gelin önde gidiyor, görümceciler bastırıyor)
Adab-ı muaşeret puanları (10 üzerinden): Gelin 7, görümce 2
Dürüstlük puanları (10 üzerinden): Gelin 10, görümce 7
Yılanlık puanları (10 üzerinden): Gelin 4, görümce 8
Eşin puanı: 0

Herkese benden çay, görümceye yok.

ya orası kişiye göre değişebilir bence.
mesela bende istemem haberim olmadan böyle birşeyi ha kocamı yerim kalkıp görümceye diyemem birşey ayıp olur diye.
ama burdaki yenge için demek ki görümceye söylemeside ayıp değil..
herkesin yetişme biçimi vs farklı demek ki normal yengeye göre bu uyarıyı yapmak.
demek istediğim görümceyi uyarmış olması haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence..

yorumlarını beğendiğim üyeleri alıntılayıp ikna etmeye çalışıyorum:KK70:
jewels de başarılı olamadım sen bari gelin haklı tarafına geç:KK70:
Sizin yorumlarınız çok tatlı detaylar. :KK200:

Elbette onceden haber verecek.Ama gidermen evi temiz birakmaliydi gelen olursa diye.Temizse bu ne kasmak.Ev de ev diye oluyoruz sacma.Keske gelini de arasaymis ama dusunememis olabiluyor insanlar ard niyet arayip ilk falsoda had bildirilmez.Surekli yapiyorsa o zaman caresine bakarsin.Bu gelin cok bencil egolu bir hanim belli oluyor yazdiklarindan kavgada soylemmez dedikleri.Bu ne curet.Kadin maruzatini bildirmis hala neler dosemis.Kisa kesse neyse.Kocasinin bu kadina haddini bildirmesi gerek..Objektif bakiyorum suan.Icsellestirmiyorum.

Ben de ailemin yanına tatile geldim.
Hastalık oldu odur budur..
Öyle misafirlik bir ev bırakmadım geride.

Ben yokken kim gelecek diye düşündüm.
Benim uygunluğumu sormadan gelecek olan da bulduğuyla kalır. Sorun şu ki ben keşke bu şartlarda gelmeseydi evime derim, rahatsız olurum.

Benim anlamadığim görümce gelin arasında sıkıntı yok sık sık da görüşüyorlarmış.
Insan bu durumda neden onunla iletişime geçmez?

Mesafeli bir ilişki yok arada bir sorun yok.
Abimle konuştuk bitti ilişkisi değil bu.

Gelin bu noktada kendisini daha da kötü hissetmiş olmalı.

Elbette onceden haber verecek.
Ama giderken evi temiz birakmaliydi gelen olursa diye.Temizse bu ne kasmak?.Ev de ev diye ölüyoruz sacma.Keske gelini de arasaymis ama dusunememis olabiliyor insanlar. Ard niyet kabul edip ilk falsoda had bildirilmez.Surekli yapiyorsa o zaman caresine bakar o zaman had bildirme yoluna gidersin ama birikince falan..

.Bu gelin cok bencil egolu bir hanim belli oluyor yazdiklarindan kavgada soylenmez dedikleri.Bu ne curet.Kadin maruzatini bildirmis hala neler dosemis.Kisa kesse neyse.Kocasinin bu kadina haddini bildirmesi gerek.Cok simarik..Objektif bakiyorum suan.Icsellestirmiyorum.
Ya kadın tatile giderken evi niye temiz bırakıyor gelen olursa diye , burası ev değil tatil köyü mü ?

Ben de ailemin yanına tatile geldim.
Hastalık oldu odur budur..
Öyle misafirlik bir ev bırakmadım geride.

Ben yokken kim gelecek diye düşündüm.
Benim uygunluğumu sormadan gelecek olan da bulduğuyla kalır. Sorun şu ki ben keşke bu şartlarda gelmeseydi evime derim, rahatsız olurum.

Benim anlamadığim görümce gelin arasında sıkıntı yok sık sık da görüşüyorlarmış.
Insan bu durumda neden onunla iletişime geçmez?

Mesafeli bir ilişki yok arada bir sorun yok.
Abimle konuştuk bitti ilişkisi değil bu.

Gelin bu noktada kendisini daha da kötü hissetmiş olmalı.
Yok orda yanlis anladigin bir nokta var.Gelin hep mesafeliymis
Gorumce yazarsa konusur yazmazsa konusmazmis.Yani bence bilerek mesafe koydu.Gelip gitmeleri azaltmak icin
KK bile bunu savunmuyor mu?(!)
.Daha once buyukannede kalmislar beraber orda guzel vakit gecirmisler.Ama orda kalmis .Mesafe olmus hep.Bir samimiyet olmadigi icin cekinmis olabilir.Abisini oyuzden yeterli gormustur.Samimi olmadigi yengesini de izin alir gibi aramak agir gelmistir.Ama yine de aramaliydi...Aranmamis gelin bu kadar da dosemesi cok ayip olmus.Kendinin de kardesi gelmesin esi evde yokken .Kardesi enistesini arsyip izin alsin.Boyle yapiyormuyuz yapmiyoruz.Adaletsizlik.

Gorumce yszarsa konusur yazmazsa konusmaznis.Daga once buyukannede kalmislar beraber orda guzel vakit gecirmisler.Bir saminiyet olmadigi icin cekinmis olabilir.Abisini oyuzden yeterli gormustur.Samimi olmadigi yengesini de izin alir gibi aramak agie gelmistir.Ama yine de aramaliydi...Aranmamis gelin bu kadar da dosemesi cok ayip olmus.Kendinin de kardesi gelmesin esi evde yokken .Kardesi enistesini arsyip izin alsin.Boyle yapiyormuyuz yapmiyoruz.Adaletsizlik.
Konu sahibi orda çelişkili
Bı diyor ki 1 hafta zaman geçirdik eğlendik iyiydik
Bı diyor ki resmi soğuk kötü falan

Kendiside kararsız konu sahibinin tamamen kendi yönünden anlattığını düşünüyorum

Hakkında okadar olumsuz şey düşündüğün bı insanın evinde kalıp yiyip içmek hiç dürüst bı davranış değil zaten üstelik habersiz ...

Ya kadın tatile giderken evi niye temiz bırakıyor gelen olursa diye , burası ev değil tatil köyü mü ?
Mecbur temiz birakacak.Siz bir yere giderken pis mi birakirsiniz.Pis birakiyorsaniz da misafir umdugunu degil buldugunu yer diyeceksiniz.

Gorumce yazarsa konusur yazmazsa konusmazmis.Yani bence bilerek mesafe koydu.Gelip gitmeleri azaltmak icin
KK bile bunu savunmuyor mu?(!)
.Daha once buyukannede kalmislar beraber orda guzel vakit gecirmisler.Ama orda kalmis .Mesafe olmus hep.Bir samimiyet olmadigi icin cekinmis olabilir.Abisini oyuzden yeterli gormustur.Samimi olmadigi yengesini de izin alir gibi aramak agir gelmistir.Ama yine de aramaliydi...Aranmamis gelin bu kadar da dosemesi cok ayip olmus.Kendinin de kardesi gelmesin esi evde yokken .Kardesi enistesini arsyip izin alsin.Boyle yapiyormuyuz yapmiyoruz.Adaletsizlik.

Vakit gecirince iyi ama yazışmayı sevmez demiş. Olabilir o zaman arar konusursun elbet araşiyorlardir yani.
O kadar birlikte kalmışlar.

Kadının evine gidiyorsun aramayı düşünmen gerek.
Küçük değil ki yaşına versin çocuklu yetişkin kadın.

En büyük suçlu koca kişisi zaten orası kesin. Ama sen de yetişkin bir görümce olarak düşünmeliydin yani.
Dusuncesizlik ettiği kesin.

Kendiside kararsız konu sahibinin tamamen kendi yönünden anlattığını düşünüyorum

Hakkında okadar olumsuz şey düşündüğün bı insanın evinde kalıp yiyip içmek hiç dürüst bı davranış değil zaten üstelik habersiz ...
Iste bir hafta iyi gecmis ama tipik kk kadinlari gibi sebep yokken mesafe koyan bir tip demekki.Az gorusulsun diye.Ego eksenli.

Ben arkadasima bile kiziyorum gereksiz sebepsiz mesafe koyuyor diye.

Evdeki misafir sadece erkek olsa bundan evde olmayan kadın (misafirde sıkıntı yoksa tabi) arıza çıkarmaz. Çünkü erkek dediğin evde en fazla yer içer yatar. Yok dolabı dağınıkmış yok komodini tozluymuş yok halısı kirliymiş demez bakmaz yani öyle şeylere. Kadın da bundan ötürü sıkıntı hissetmez. Eve gelen misafirin kadın olması işin rengini bu yuzden değiştiriyor. Ya kurcalarsa ya dağınık derse, acaba ne kusur bulacak vs diye strese giriyor insan. Bundan ötürü görümcenin elbette kendisi evde yokken evine misafir olmasını hiç istemez.

Ama abisinin de evi ya orasi :KK53::KK45:

Mecbur temiz birakacak.Siz bir yere giderken pis mi birakirsiniz.Pis birakiyorsaniz da misafir umdugunu degil buldugunu yer diyeceksiniz.
Temiz bırakırım pis bırakırım bu bana kalmış. Ama temizlerkende ayy temizleyim ben evde yokken misafir gelir diye düşünmem işin açığı.evim müsaitse aynı gün kabul ederim , müdait değilsem ertesi gün gelsin kaçmıyoruz göçmüyoruz yani noluyo

Back