- Konu Sahibi NightStalker
-
Neden verilsin ki zaten, ben kardesime cat kapi gidemeyeceksem kime gidecegim. Zerre inanmiyorum kardesine gitmek icin enistesine haber veren bir uye olduguna da burada.. he kendi kocalari kiz kardeslerine boyle bir mesaj atsa gor sen eglenceyi.. kimse demez kardesine once esime sorsaydin diye :) ziyagillerde bile peyker cat kapi geliyordu yahu
Eniştemi ben aramam eşim arar abi geliyoruz yoldayız birşey lazım mı derBen aramıyorum ablamla hallediyorum. Görumcemde bu tur seyleri esimle halleder. Ya dusunuyorum da ablamla anlaşıp onlara gitme karari aliyorum ki mesela enisteme bu durumu soyleme geregi bile duymam çunku onlar konusmustur derim ve enistem bana beni suclayan mesaj atiyor. Gercekten yumruk yemis gibi olurum ama diyorum ya demek ki herkes burada yengesinden izinsiz abisine gitmiyor, ya da yenge boyle mesaj atınca olgunlukla karşilayacak. Diger yandan esleri kardeslerine böyle mesaj atinca eslerine hak verecek.
Herkesin kensi dusuncesi ama ben bunu kaldıramam, esim kardesime yaparsa da ciddi bozarim onu.
noktasına kadar katiliyorumKonu nerelere gelmiş ya =))
Arkadaşlar evlilik iki kişilik, bir eve giderken birini sayıp, diğerini yok sayamazsın
Kadın evin hanımı, yok ev işi yapıyor falan meselesi değil
Kendi açımdan görüş belirteyim, evim benim özel alanım arkadaş
Mesela yatak odama kardeşimi bile sokmam, banyo dolaplarım, kişisel eşyalarım, iç çamaşırlarım görülsün, karıştırılsın istemem, mutfak düzenim ellensin istemem. Gelen kim olursa olsun fark etmiyor bu durum, senin ailen benim ailem meselesi değil yani. Kendi akrabalarımın ya da eşimin akrabalarının evine gittiğimde de bu misafirliktir benim için, kimsenin mutfağında iş yapmam mesela, çünkü benimkine biri girdiği zaman sinirim bozuluyor. Benim eşim yemek yapmaz, ev işlerine yardım eder ancak tek başına misafir ağırlayamaz, bu durum bizde yaşansa eve gelen kişi yemekti, işti evimin içinde dolaşacak, en azından yatak hazırlamak için yatak odama girip, dolaplarımı açıp eşya arayacak, istemem arkadaş ben, is-te-mem, görümce değil huri melek olsun benim evimde kimse dolaşmasın, ego meselesi değil bu, orası benim yaşam alanım, ben varken gelsinler, çok severim misafir ağırlamayı, evime insanların gelmesini ama ben yokken istemiyorum
Neyi karıştırmışım? Sırayla bakalım isterseniz böyle yazmayınca anlamada zorluk çekiyorsunuz.Sapla saman ayrışmışta siz hepten karmakarışıksınız
O zaman mesele arayıp izin almak, instagramdan öğrenmek falan değil. Sizin bakış açınıza göre evde kadın olmadan msiafir kati suretle kabul edilemez.Konu nerelere gelmiş ya =))
Arkadaşlar evlilik iki kişilik, bir eve giderken birini sayıp, diğerini yok sayamazsın
Kadın evin hanımı, yok ev işi yapıyor falan meselesi değil
Kendi açımdan görüş belirteyim, evim benim özel alanım arkadaş
Mesela yatak odama kardeşimi bile sokmam, banyo dolaplarım, kişisel eşyalarım, iç çamaşırlarım görülsün, karıştırılsın istemem, mutfak düzenim ellensin istemem. Gelen kim olursa olsun fark etmiyor bu durum, senin ailen benim ailem meselesi değil yani. Kendi akrabalarımın ya da eşimin akrabalarının evine gittiğimde de bu misafirliktir benim için, kimsenin mutfağında iş yapmam mesela, çünkü benimkine biri girdiği zaman sinirim bozuluyor. Benim eşim yemek yapmaz, ev işlerine yardım eder ancak tek başına misafir ağırlayamaz, bu durum bizde yaşansa eve gelen kişi yemekti, işti evimin içinde dolaşacak, en azından yatak hazırlamak için yatak odama girip, dolaplarımı açıp eşya arayacak, istemem arkadaş ben, is-te-mem, görümce değil huri melek olsun benim evimde kimse dolaşmasın, ego meselesi değil bu, orası benim yaşam alanım, ben varken gelsinler, çok severim misafir ağırlamayı, evime insanların gelmesini ama ben yokken istemiyorum
Abimin evine giderken izin mi alicam
Esi hiç önemli değil önemli olan kardeş yorumları gördüm
Gerçekten şu Cat kapı destursuz komşuların kimler olduğu ortaya çıktı
Anneme giderken bile önce ararım müsait misin diye :)
Eniştemi ben aramam eşim arar abi geliyoruz yoldayız birşey lazım mı der
Ben evin hatununu ararım kadının bilip erkeğin dusunemeyecegi çok şey olduğundan
Mesela benim kayinvalidem geleceği zaman eşimi arardi müsaitse nisa size gelicem diye eşim de anne ne bilim sen kızı arasana ben iş yerindeyim derdi
Gelmiş tabi ben evde yokum geldiği gibi geri gitmiş . Evde olsam da müsait değilim derdim çünkü onun öyle bı enerji emici halı varki yüreğim kaldırmaz .
Bende aradım kayinvalidemi x anne müsait değilim eşimde işten 1 saat sonra çıkacak oda sizi görmek ister özlemiştir akşama yemeğe bekliyorum dedim
O günden sonra kendisi müsait misiniz diye aramayı öğrendi
Mevzu evdeki karı koca ikilisinden izin almak değil.... Mesela benim çok samimi arkadaşım var gece 3 de Cat kapı gelse asla rahatsız olmam eşimde olmaz bu samimiyetle alakalı...
Çok resmi bir kişi var onun evde olmadığı biliniyor erkekler kendi arasında sozlesmisken pat diye konu sahibi olaya dahil oluyor plan yapıyorlar sosyal hesaptan paylaşıyorlar gelin hanım bı bakıyor ohooo ben dislanmisim diyor kızıyor
Bundan daha normal ve doğal başka birşey olamaz çünkü aralarında ki ilişki bu
Bana bunları anlatma okumadım bile.ben pratik yaparak öğrendim. Hayat yazıya döküldüğü gibi kolay değil.bunları yaz başına gelince uygularsınNeyi karıştırmışım? Sırayla bakalım isterseniz böyle yazmayınca anlamada zorluk çekiyorsunuz.
Peki sizi benim karmakarışık olduğumu düşünmeye sevk eden nedir. Oysa ki dediğim bir bütün üzerine. Ben ablamı ararım ablam eşine söyler, benlik olan ne?
- Eve misafir olacak kardeş aile bireylerinden birine haber verdiyse sorun yok.
- Bir erkek kardeşini evinde eşi olmayınca agirlamiyacaksa vay haline.
- Ki söylediğim buydu ki eşine haber verme sorumluluğu esdedir, X veya y de değil.
Neyse anlamak istemeyen davul zurna az diye boşuna dememişler.
Senin evine sen yokken gelinilmemiş o yüzden ince düşünüyorsun bence.
Aynen ya hayatı, evliliği ne kadar zorlastırip yokusa sürüyoruz. Esim kardesini davet etse ben yokken iplemem bile yaw. Ben yokken isterse mahalleliyi doldursun mac izlesinler, evi dağitmasın efendi olsunlar yeter. Adamin da evi orası. O yokken zaten ben sulalemi alirim eve. Ne kadar bos gereksiz kaprisler bunlar. Hayat boyle gecmez ya, misafire, akrabaya boyle davranilmaz. Ben mi bir incelik kaçıriyorum diyorum, goremedigim bi gariplik mi var yengenin görďügü diyorum ama yok yaaa, çok gereksiz bir kapris.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?