- Konu Sahibi NightStalker
-
Selam gulum ya esim 2 gun kalip donucekti bende 1 hafta sonra donucektim gidip gitmemekte kararsizdim ama sıkıntı olmazdı yani bebekle gezmeye alıştım biraz sadece ucuslardan nefret ediyorumabinin eşinin mesajda kullandığı dil çok keskin. Bunun adı dürüstlük değil, edepsizlik. ''X'ciğim bize geliyormuşsunuz, sizi ağırlamak isterim ben eve döndüğümde gelir misiniz'' demek var ''x hanıımmm duydum kiii bize geliyormuşsun'' demek var. Tam mahalle ağzı.
Bebeğinin olduğunu biliyorum. 2 erkek olan bir eve bebekle gidip hem oranın düzenine ayak uydurmak, bebeğin uyku ve ek gıda düzenini oturtmak hem erkeklerin kıçını toplamak zor. Aslında o evde rahat edeceğini düşünmen enteresan. Ama abinin eşi de çok sert çıkmış.
İşte biraz da samimiyetle ilgili bunlar, yıllar içinde oturmuş bi ilişkileri olsa abisini de arar gider o zaman böyle kasılmaz zaten, fakat şu anda bi ilişki inşa etme aşamasındalar böyle düşüncesizliklerin sonucu kötü oluyor görüldüğü üzere.
Sizi tenzih ederim ama bazı hatunlar konuyu kendi özelinde değerlendiremiyor, tutturmuşlar gelinin evi de ne kıymetliymiş evine sokmamışmış abisinin eviymiş abisine hemen yetiştirmek lazımmış bakalım gelin hanım o zaman ne yapacakmışmış. Şu an ne gelinim ne görümceyim gayet objektif bakıyorum olaya, normalde samimiyeti misafir ağırlamayı seven bir insan olmama rağmen karşıma yukarıdaki gibi insanlar çıksa zor girerler benim evime valla sıkar biraz. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Abilerini dolduracak olurlarsa sepetlerim onu da yanlarına. En güzel samimiyet saygılı olandır.
Abimin evine giderken izin mi alicamGelini haklı bulanlara niye saldırıyorsunuz? Bu ne şiddet bu ne celal. Madem öyle ben de saldırayım.
Yok her seye izin mi alcaz
Yok gelini haklı bulanlar görümce düşmanı gelinler
Yok o zaman kocasından iş beklemesin bir daha
Yok alsın evini başına çalsın
Yok cart yok curt
Bunları yazanların bir cogu da okudugunu bile anlamamış, gelinin neye bozuldugunu idrak edememişler daha.
Bir de kendi aralarında espriler güya dalgaya almalar he he hö hö ha ha.
Hem gelinim hem görümceyim. Olaydaki şahıslar yer değiştirse yine aynı tepkiyi veririm.
Ayrıca gelin saydırmış falan diyorsunuz da siz normal yasantınızda nasıl konusuyorsunuz kız açık açık yazmıs kırmadan. Yalandan sahte gülücüklerle samimiyetsiz canım cicimlerle konusanlara tuhaf gelmiş kızın konusması.
Yorumları okuyunca bircok kişi gözümde habersiz catkapı misafirliğe giden dandun tipler olarak canlandı.
Cevapta yazdığım gibi kimin emeği varsa saygı duyulmak zorunda. Evine misafir gelmiş birini iş bekliyor mantığı ile hizmet ederse 'gelin' daha çok kendine göre değerlendirir ama sallayan olmaz.E kayınvalide ve görümce bişeylere karışınca "eşi benim ben dururken onlara mı düşer" deniliyor. Karışmayınca da "oturup iş bekliyor" deniliyor. Bence olayları kim işine nasıl gelirse o şekilde değerlendiriyor.
Ben ararım.Merak ediyorum kaçınız ablaniza, abinize giderken enistesini, yengesini ariyor? Ben mesela ablama derim o da esine der. Zat3n kız cat kapı gitmiyor, abi davet ediyor. Enistem ya da yengem bana posta koyamaz bu sebeple ya. Bunun nesini savunuyorsunuz Allah aşkına? Sizin esiniz kız kardesinize böyle mesaj atsa burada kiyamet koparırdınız. Kiz kardesinize karşı yasayacaginiz mahcubiyeti düsünup yorum atın bi zahmet. Kızı da esini de davet eden abi, o yüzden yenge böyle terbiyesiz mesaj atamaz, o sebeple de haklı falan degil. Haaa esine gitsin konuşsun, evime ben yokken misafir alma desi ama görumceye attığı mesaj agır ve gereksiz. Bunun neresi iyi niyet? Ben ortada koca bi ego ve terbiyesizlik görüyorum.
Merak ediyorum kaçınız ablaniza, abinize giderken enistesini, yengesini ariyor? Ben mesela ablama derim o da esine der. Zaten kız cat kapı gitmiyor, abi davet ediyor. Enistem ya da yengem bana posta koyamaz bu sebeple ya. Bunun nesini savunuyorsunuz Allah aşkına? Sizin esiniz kız kardesinize böyle mesaj atsa burada kiyamet koparırdınız. Kiz kardesinize karşı yasayacaginiz mahcubiyeti düsünup yorum atın bi zahmet. Kızı da esini de davet eden abi, o yüzden yenge böyle terbiyesiz mesaj atamaz, o sebeple de haklı falan degil. Haaa esine gitsin konuşsun, evime ben yokken misafir alma desin ama görümceye attığı mesaj agır ve gereksiz. Bunun neresi iyi niyet? Ben ortada koca bi ego ve terbiyesizlik görüyorum.
Yahu eş akşama bizden habersiz misafir çağırsa yeri göğü yıkan kadınlarız hele ki evde olmadığımız zaman çocuklu yatılı misafir ağırlanacakSonuna kadar okumadim da konu bu değil konu bana yapılan haksızlık herşeyi unutun baştan okuyun kızı az çok anlayabilmemiz için anlatıyorum ni kac bişey çünkü hala salladikca sallayanlar var. Bahsetmedigim daha bi çok şey var. Toparlamak gerekirse aynı durumda ben olsam bu kadar ağır bi tepki vermem.
Eminim herkes ablasina giderken enistesini ariyor ben ablama gidiyorum diye :)
Gelin gereksiz kastırmış. Kardeşini eve davet ederken yazili izin mi alacak adam. Illaki söylemistir ona da kardesimi çagırdım diye, gelinin de eline koz gecmis yok sosyal medyadan duydum falan, sana karşı dolmuş belli buna patlamış. Senin yazdığin seyden nasıl anlamıs onlara gidecegini, son bilmem kaç gün lafını nasıl buna yormuş hayret.
Valla eşini bırakıp 20 gün giden insan, eşinin de istedigini yapmasına karışmasin bi zahmet.
Evliyiz diye de kendi kararımız, misafirimiz, vaktimiz olmayacak mı Allah aşkına? Kardesimi eve davet ederken izin almam, davet eder sonra eşime bilgi veririm. Aynısını esimde bu sekilde yapar. Kardeş bu dıs kapının mandalı degil. Hele ki abinin yerinde olsam ve esimin kardesime boyle mesaj attıgını duysam ağzının payını verirdim bi güzel. Çok evim evim diyosan kır dizini otur o zaman, kirmıyosan da benim misafirime karısma diye.
Aynen ben hatta enisteme yıllık plan hazirlatıyorum evlerine gitme ve kalma zamanlarım, gun, ay seklinde. O ne derse o.
Tabiki, cunku saygi bunu gerektirir
Zaten mesele bu. Kadınlar ikiyüzlülük yapıyor kendi kardeşleri gelse eşe haber verilmez. Onunki gelecek olsa amaaaan benim evim evin hanımı benim. Sanki dersin ziyagil yalısı. Gelsin kalsın abisiyle ne var bunda ben 20 gün gitmesini biliyosam adam kardeşiyle niye kalmasın. Anlamakta zorluk çekiyorum
Ben ararım.
Gelirken lazım olan birşey var mı ben tatlı alıp gelcem çok birşey hazırlayıp yorma kendini sakin maksat muhabbet derim mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?