- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.799
- 348
- Konu Sahibi NightStalker
-
Bence cok normal tam KK'lık konu. Gelin ve gorumceler carpisiyor herkes kozunu paylasiyorBöyle bir konunun bu kadar uzaması
Var var o tarz yorumlar da var karşı görüş. Nasıl gelin haklı değil ya bal gibi haklı, bekara karı boşanmak kolay, gelini haksız bulanlar misafirliğe cat kapı giden görgüsüzler vs, var yani siz gormemissiniz.Ya açıkçası konuda yazanların hiçbirinin geliniyle görümcesiyle ilişkisi umurumda değil.
Herkesin aile yapısı, yetiştirilme tarzı ayrı. Ben haber vermeyi dogru bulurum, baskası teklifsiz gitmeyi. Bunlar normal seyler.
Ama bakıyorum yorumlara. Gelini haklı bulanlar normal yorumunu yaparken, diğerlerinde hep aynı tavırlar. Genel olarak şöyle:
Ya gelini haklı bulanlar neyin kafasını yaşıyorlar?
Gelin haklı diyenler şaka mısınız?
Gelin haklı diyenler kociştolarıyla yaşayan pembik gelinler galiba.
Gelin nasıl haklı olur ya cok komiksiniz.
Ay size inanamıyoroomm.
Gelini haklı bulanların kendi kardeşi gelse görürüm ben onları bla bla...
Senin karakterin öyleyse benimki de böyle ben sana çemkiriyor muyum? Vay sen nasıl böyle düşünürsün diye gelin düşmanı şeytan görümce diyor muyum? Ki öyle demişler ya şeytan gelin falan.
Olayı gelin-görümceye indirgemişler. Hala da aynı terane.
O zaman mesele arayıp izin almak, instagramdan öğrenmek falan değil. Sizin bakış açınıza göre evde kadın olmadan msiafir kati suretle kabul edilemez.
Bence cok normal tam KK'lık konu. Gelin ve gorumceler carpisiyor herkes kozunu paylasiyorSecimini yap tarafina gec
Aynen öyle .. kesinlikle.Ya açıkçası konuda yazanların hiçbirinin geliniyle görümcesiyle ilişkisi umurumda değil.
Herkesin aile yapısı, yetiştirilme tarzı ayrı. Ben haber vermeyi dogru bulurum, baskası teklifsiz gitmeyi. Bunlar normal seyler.
Ama bakıyorum yorumlara. Gelini haklı bulanlar normal yorumunu yaparken, diğerlerinde hep aynı tavırlar. Genel olarak şöyle:
Ya gelini haklı bulanlar neyin kafasını yaşıyorlar?
Gelin haklı diyenler şaka mısınız?
Gelin haklı diyenler kociştolarıyla yaşayan pembik gelinler galiba.
Gelin nasıl haklı olur ya cok komiksiniz.
Ay size inanamıyoroomm.
Gelini haklı bulanların kendi kardeşi gelse görürüm ben onları bla bla...
Senin karakterin öyleyse benimki de böyle ben sana çemkiriyor muyum? Vay sen nasıl böyle düşünürsün diye gelin düşmanı şeytan görümce diyor muyum? Ki öyle demişler ya şeytan gelin falan.
Olayı gelin-görümceye indirgemişler. Hala da aynı terane.
Gelinin direk gorumceyle konuşması daha doğruGelin hanıma kizilan nokta bu rahatsızlığıni görumceye iletmesi. Esiyle cozmesi gerek bunu kaldı ki adam konu sahibinin esini cagirdigini haber vermis geline. Sonradan kardes dahil olmus onu da iletmistir. Gelin bence haberim yok diye abartmıs.
Gelin evine kendi yokken almasın kimseyi ama eşinin kardesi degil bunun muhattabı. Eslerin kardeslerine saygı gostermek durumundayız bence. Bu konuda görumceye posta konulcak bisey yok yahu. Ev, esyalar falan gelir gecer ama akrabalik iliskileri, kaedesler baki. Gelin haklı bile olsa yapilan cok manasız bir govde gosterisi. Nice evlilik ev, esya icin degil boyle hosgörüsuzlukler yüzünden bitiyor.
Var var o tarz yorumlar da var karşı görüş. Nasıl gelin haklı değil ya bal gibi haklı, bekara karı boşanmak kolay, gelini haksız bulanlar misafirliğe cat kapı giden görgüsüzler vs, var yani siz gormemissiniz.
Gelin tarafıyım ben
O kurnaadann bu kurnaayaa çirkef sıcramışş
Senin evine sen yokken gelinilmemiş o yüzden ince düşünüyorsun bence.
Bende senin gibi düşünüyordum, hatta evimizin anahtarını eşimin ve benim ailesine bırakmıştık. Sonra sanki ev benim değilmiş, ben yokken isteyen istediği gibi kullanırmış hissi oldu. yani karşı tarafa "benim ev sizin de eviniz demiş olduk" bu anahtar mevzusuyla. Tekrar da almak çok ayıp olacak. İkinci kapı yaptırdım ilk fırsatta(gerçi gerekliydi de).
Karnı burnundayım, uyumuşum öğle vakti. birden anahtarla evim açılıyor. Uyku sersemi bir halde hem korkuyorum hem yatak odasından kapıya doğru gidiyorum. 5-6 sn de şunları düşündüm,
eşim mi? olamaz , ya arardı ya da zili çalardı, kilitle uğraşmazdı.
eşimin ailesinde biri mi? benim ailem olamaz çünkü hep biz gideriz, onlar bize gelmez. işin garip tarafı aramadan gelmez eşimin ailesi yine de aklıma geldi, bilinç atı işte
yada hırsıziyide niye anahtarla giriyor ve ben korkarken niye kapıya doğru gidiyorum.
sonra kapı açıldı ben bir çığlık attım, karşımda eşimadamda şok tabi.
güya benim uyuduğumu tahmin edip, hiç eve o saatte uğramayan adam bir şey almaya eve gelmiş, o sıcakta, arabamız yokken.
Neyse, işte fırsat bu fırsay ikinci kapımız oldu.
Doğum oldu, ben hastanedeyken eşimin ailesi eve geldi. kayın valide evde kaldı, bebek kuveze alındı diye hastaneye de gelmedi. temizlik yapmış, ballandıra ballandıra anlatılıyor bana. ben önce iyi olur, kendi evleri gibi kalsın, eşiminde evi dedim ama ikinci günü de hastane de kalmak durumunda kaldım. bebeği çıkaramayınca, ev çok uzak, gidip gelmek sıkıntı, emzirmek için bebeğimin yanında kalayım bir gün dedik, abim akıl verince. Eşim eve geçiyor arada uğruyor. Yok ev şöyle parlıyor, yok annem bayram temizliğine girişti deyince ikinci defa.
Evime gitmek ve kontrolü ele almak istedim.Evim zaten temiz, bahar temizliğini yaptırmışım. Ne alaka yani, iyilik yapılıyorsa niye yüzüme yüzüme söyleniliyor......
Offf çok uzattım.
Sonuç olarak gelinsin kalınsın düşünce olarak iyide...
Uygulama da kötü arkadaş. EV BENİM o kadar.
İşte konudaki gelin konu sahibinin kocasını kabul ediyor. Sizin gibi değil yani. Onu sorun etmemis. Hem misafir kadın olunca niye yemek yapıyor onu da anlamadım. Misafir gittiğim evde yemek falan yapmam. Bana da dışardan söylesinler yerim ben.Evet benim yaşadığım eve kabul edilemez, edilmemeli
Rahatsız oluyorum çünkü özelimin karıştırılmasından
Bu belki de yıllarca kendi başıma yaşamamın getirdiği bir şeydir
Şansım eşimle aynı fikirdeyiz, o da benim olmadığım zamanlarda misafir çağırmaz
Kardeşi falan gelecekse, ben yoksam şayet ablasının evinde buluşurlar müsaitliğe göre
Hiç yolunu bulamazsa neredeysem çağırır
Takıntılı olduğum şeyler vardır benim, bu kötü niyetten değildir, evime gelmesinler meselesi değildir ama herkesin düzeni ve alışkanlıkları var. Bir akrabamızın evine gittik geçenlerde, mutfakta sigara içiyorlarmış, oraya geçtik sigara içmek için, bu arada kadın bir yandan mutfağı topluyordu, bütün çöpleri lavaboya attı, üzerinde bezleri yıkadı, sonra o sulu çöpleri dolabın içine çöp torbasına attı, iki dakika sonra dolabın altından çöp suyu sızıyordu, böyle bir şey benim evimde olsa tüm nezaketimi kaybederim inanın. Bu örnekler binlerce olabilir, o yüzden kimse kimsenin düzenini bozmasın. Bunun dışında eşim de ben de severiz misafiri, bazen benim yanımda sorma fırsatı olmadan bile davet edebilir insanları, hiç gocunmadan ağırlarım ama düzenim konusunda takıntılarım var işte, şöyle diyeyim yatılı misafirim olduğunda tuvaleti çamaşır suyu dökmeden kullanamıyorum anlatabilmişimdir umarım
Parcalarim kizim seniSöylediklerinin yüzde 90ı savunma cevapları. Atağı karşılıyorlar ne yapsınlar
Ben gorumce
Damarima basmayin pembe zigon firlatirim
Bence cok normal tam KK'lık konu. Gelin ve gorumceler carpisiyor herkes kozunu paylasiyorSecimini yap tarafina gec
Parcalarim kizim seni
Aynen hazır yemek vardı çünküBide 2 hafta önce beraberken hiç evine davet etmemiş gelin sizi demi ? Hep Babannede kalınmış, bence buda gelin için eksi bir durum.Bu olaydan sonra ben.görümceye daha bir ısındım
Aynen hazır yemek vardı çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?