• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

Konu nerelere gelmiş ya =))
Arkadaşlar evlilik iki kişilik, bir eve giderken birini sayıp, diğerini yok sayamazsın
Kadın evin hanımı, yok ev işi yapıyor falan meselesi değil
Kendi açımdan görüş belirteyim, evim benim özel alanım arkadaş
Mesela yatak odama kardeşimi bile sokmam, banyo dolaplarım, kişisel eşyalarım, iç çamaşırlarım görülsün, karıştırılsın istemem, mutfak düzenim ellensin istemem. Gelen kim olursa olsun fark etmiyor bu durum, senin ailen benim ailem meselesi değil yani. Kendi akrabalarımın ya da eşimin akrabalarının evine gittiğimde de bu misafirliktir benim için, kimsenin mutfağında iş yapmam mesela, çünkü benimkine biri girdiği zaman sinirim bozuluyor. Benim eşim yemek yapmaz, ev işlerine yardım eder ancak tek başına misafir ağırlayamaz, bu durum bizde yaşansa eve gelen kişi yemekti, işti evimin içinde dolaşacak, en azından yatak hazırlamak için yatak odama girip, dolaplarımı açıp eşya arayacak, istemem arkadaş ben, is-te-mem, görümce değil huri melek olsun benim evimde kimse dolaşmasın, ego meselesi değil bu, orası benim yaşam alanım, ben varken gelsinler, çok severim misafir ağırlamayı, evime insanların gelmesini ama ben yokken istemiyorum

Gelini takdir ettim.
Burada bütün derdini anlatanlara verilen tavsiyeleri bir bir yapmış.
1. eşinin ailesine mesafe koymak istemiş
2. politik davranıp eşine çemkirmemiş, rahatsız olduğu durumu, rahatsız olduğu kişiye tak tak söylemiş
3. kendini sevip değer vermiş, eşi olmadan da tatilini yapacak kadar özgürlükçü
4. kendi malı gördüğü her şeye sahip çıkıyor, (evdi, ziynet eşyaydı)
5. millet ne der ne düşünür takmıyor
6. olaylardan önce önlemini alıp eşine de ayar veriyor
Fedakarlık yapıp tüh ya yaranamadım demeyecek böylece

Neden verilsin ki zaten, ben kardesime cat kapi gidemeyeceksem kime gidecegim. Zerre inanmiyorum kardesine gitmek icin enistesine haber veren bir uye olduguna da burada.. he kendi kocalari kiz kardeslerine boyle bir mesaj atsa gor sen eglenceyi.. kimse demez kardesine once esime sorsaydin diye :) ziyagillerde bile peyker cat kapi geliyordu yahu :KK53:
:KK53::KK53:

Aynen ya hayatı, evliliği ne kadar zorlastırip yokusa sürüyoruz. Esim kardesini davet etse ben yokken iplemem bile yaw. Ben yokken isterse mahalleliyi doldursun mac izlesinler, evi dağitmasın efendi olsunlar yeter. Adamin da evi orası. O yokken zaten ben sulalemi alirim eve. Ne kadar bos gereksiz kaprisler bunlar. Hayat boyle gecmez ya, misafire, akrabaya boyle davranilmaz. Ben mi bir incelik kaçıriyorum diyorum, goremedigim bi gariplik mi var yengenin görďügü diyorum ama yok yaaa, çok gereksiz bir kapris.

Amma ev ev diye cirpinmissiniz ya misafir sevmeyen ben bile yok artik dedim burda.Yok evin hanimiymis bilmem neymis. Kendi kardesiniz gelecek olsa esiniz bana niye haber vermediler dese kirk tane laf siralarsiniz. Sanki evlenince ev gordunuz babanizin evi ev degildi. Ev ev ev evin hanimi :kusmuk: gina geldi be.

Gelininiz değişik bi tip. Kendi yokken ha esiniz tek gitmis ha beraber gitmissiniz ne farkeder. Insanlarin dertleri yok kendilerine dert arıyorlar resmen. Yerinizde olsam istanbula giderim bi otel ayarlarim ya da baska birinde kalıp abimle görüşür kaliteli zaman geçiririm. Gelin kapris yapti diye abimle geçireceğim güzel zamani çöpe atmam. Kizla da arama baya bi mesafe koyarım o ararsa mesafeli bi şekilde konuşurum diğer türlü kendim arayıp muhabbet oluşturmaya çalışmam. Beni takmıyorsunuz diye tribe girmiş resmen. Derdi misafiri kendi ağırlamak falan değil bana kalırsa kendini otorite olarak göstermeye çalışıyor. O ev benim bilmem ne çok itici. Abim beni davet etmişse birde eşini arayıp niye sorayım onların kendi arasında çözmesi gereken bişey bu sizin arayıp haber vermeniz gerekmiyor.

Ben aramıyorum ablamla hallediyorum. Görumcemde bu tur seyleri esimle halleder. Ya dusunuyorum da ablamla anlaşıp onlara gitme karari aliyorum ki mesela enisteme bu durumu soyleme geregi bile duymam çunku onlar konusmustur derim ve enistem bana beni suclayan mesaj atiyor. Gercekten yumruk yemis gibi olurum ama diyorum ya demek ki herkes burada yengesinden izinsiz abisine gitmiyor, ya da yenge boyle mesaj atınca olgunlukla karşilayacak. Diger yandan esleri kardeslerine böyle mesaj atinca eslerine hak verecek.

Herkesin kensi dusuncesi ama ben bunu kaldıramam, esim kardesime yaparsa da ciddi bozarim onu.
Eniştemi ben aramam eşim arar abi geliyoruz yoldayız birşey lazım mı der

Ben evin hatununu ararım kadının bilip erkeğin dusunemeyecegi çok şey olduğundan

Mesela benim kayinvalidem geleceği zaman eşimi arardi müsaitse nisa size gelicem diye eşim de anne ne bilim sen kızı arasana ben iş yerindeyim derdi

Gelmiş tabi ben evde yokum geldiği gibi geri gitmiş . Evde olsam da müsait değilim derdim çünkü onun öyle bı enerji emici halı varki yüreğim kaldırmaz .

Bende aradım kayinvalidemi x anne müsait değilim eşimde işten 1 saat sonra çıkacak oda sizi görmek ister özlemiştir akşama yemeğe bekliyorum dedim

O günden sonra kendisi müsait misiniz diye aramayı öğrendi

Mevzu evdeki karı koca ikilisinden izin almak değil.... Mesela benim çok samimi arkadaşım var gece 3 de Cat kapı gelse asla rahatsız olmam eşimde olmaz bu samimiyetle alakalı...

Çok resmi bir kişi var onun evde olmadığı biliniyor erkekler kendi arasında sozlesmisken pat diye konu sahibi olaya dahil oluyor plan yapıyorlar sosyal hesaptan paylaşıyorlar gelin hanım bı bakıyor ohooo ben dislanmisim diyor kızıyor

Bundan daha normal ve doğal başka birşey olamaz çünkü aralarında ki ilişki bu

Böyle yapmacık bir resmiyet ve mesafe koyarak her olaydan bir kusur arayıp sonra o kusurlara dolup dolup da böyle patlayarak insanları kıranlardan ve huzursuz edenlerdense, eve çat kapı gelip, düştursuz, görgüsüz tipler olarak adlandırdığımız , kusurları görmeyen, senin diken üstünde acaba neye kusur bulacak, acaba bunu dedim de yanlış anlar mı, acaba evi temiz buldu mu, acaba neyi eleştirecek yine diye beni el pençe divan durdurmayan insanları tercih ederim.

Ayrıca mesajlari abinize sakın göstermeyin. Siz belli ki iyi niyetli birisiniz zaten gösterseniz ilk anda gösterirdiniz. Kimseye de yaptığı terbiyesizliği anlatmayın.

Biz de bir yerlere giderken haber veriyoruz, devir değişti artık. Hatta öyle ki gideceğimiz zaman babam önce abimi arar, sonra da gelinini.

Yani artık bu devirde kimse samimi değil, öyle düstursuz çat kapı gelen dan dun diye adlandirdiğiniz tiplerden kalmadı yani merak etmeyin..

Arkadaşlar evlilik iki kişilik, bir eve giderken birini sayıp, diğerini yok sayamazsın
Mesela yatak odama kardeşimi bile sokmam, banyo dolaplarım, kişisel eşyalarım, iç çamaşırlarım görülsün, karıştırılsın istemem, mutfak düzenim ellensin istemem. Gelen kim olursa olsun fark etmiyor bu durum, senin ailen benim ailem meselesi değil yani. Kendi akrabalarımın ya da eşimin akrabalarının evine gittiğimde de bu misafirliktir benim için, kimsenin mutfağında iş yapmam mesela, çünkü benimkine biri girdiği zaman sinirim bozuluyor. Benim eşim yemek yapmaz, ev işlerine yardım eder ancak tek başına misafir ağırlayamaz, bu durum bizde yaşansa eve gelen kişi yemekti, işti evimin içinde dolaşacak, en azından yatak hazırlamak için yatak odama girip, dolaplarımı açıp eşya arayacak, istemem arkadaş ben, is-te-mem, görümce değil huri melek olsun benim evimde kimse dolaşmasın, ego meselesi değil bu, orası benim yaşam alanım, ben varken gelsinler, çok severim misafir ağırlamayı, evime insanların gelmesini ama ben yokken istemiyorum
noktasına kadar katiliyorum

Sapla saman ayrışmışta siz hepten karmakarışıksınız
Neyi karıştırmışım? Sırayla bakalım isterseniz böyle yazmayınca anlamada zorluk çekiyorsunuz.
  • Eve misafir olacak kardeş aile bireylerinden birine haber verdiyse sorun yok.
  • Bir erkek kardeşini evinde eşi olmayınca agirlamiyacaksa vay haline.
  • Ki söylediğim buydu ki eşine haber verme sorumluluğu esdedir, X veya y de değil.
Peki sizi benim karmakarışık olduğumu düşünmeye sevk eden nedir. Oysa ki dediğim bir bütün üzerine. Ben ablamı ararım ablam eşine söyler, benlik olan ne?

Neyse anlamak istemeyen davul zurna az diye boşuna dememişler.

Bana bu yapilsa bile boyle saygisizca davranmazdim
Biz tatilde esimin akrabasi bize esya getirecekti.eve koy biz hallederiz dedik.anahtar vardi kv.sen gir eve..odama kadar. ..ben kuplere.bindim.ama hicbirsey demedim..
Kiz bu.kadar aciklama yapmis gelin hanim hala cigiriyor...evine gitmem bir daha

Bence haklı, haksız çok göreceli bi konu..
Aslında gelininiz size bunun sinyalini vermiş.. Soğuk tavırlar, cevapsız mesajlar falan.. Herkesin doğruları bir olmak zorunda değil, insanları farklılıklarıyla kabul etmeliyiz... Ki bugüne kadar da öyle yapamış, soğuk tavırlarına rağmen sevmişsiniz kendisini..

''Şahsen ben gelinin yerinde olsam'' içim çok huzursuz olurdu.. Tabağım çanağımın yeri değişecek, banyo dolaplarındaki özel eşyalarım görülecek, belki kv'min yaptığı gibi mutfak beziyle yer silecek ?? (kv gittikten sonra atıyorum). Keza eşim de temizlik ve düzen hastasıdır.. Bibloları bile milimetrik hizalar.. Kimse değiştirsin istemeyiz. Bu bizi kötü insanlar mı yapıyor, huyumuz böyle.. İsterse annem babam olsun yine de ben yokken gelinmesi beni huzursuz ederdi AMA.. Asla böyle bir üslup kullanmazdım.. Hatta dile de getirmezdim.. Üç günlük dünya böyle şeyler için kalp kırmam.. Çok huzursuz olduysam da eşime söylerim bi başka zaman ertelesin.. Sonra buyursunlar gelirsen başımız üstünde yerleri var..

Bazı insanlar özgüven, dürüstlük, dobralık ile kibri, patavatsızlığı birbirine karıştırıyor..
Sen yine kendine güven, haklarını koru, içi dışı bir ol.. ama bunun bi üslubu olur..
Kızmayın ama siz biraz düşüncesiz davranmışsınız, gelininiz ise terbiyesizlik yapmış..

O zaman mesele arayıp izin almak, instagramdan öğrenmek falan değil. Sizin bakış açınıza göre evde kadın olmadan msiafir kati suretle kabul edilemez.

Empati yaptım şuanda. Ben ildışındayken görümcem evime gelse kalsalar abi kardeş hoşuma gider ya ne güzel tek kalmadı vakit geçirirler diye düşünürüm. Tabi eşime ben gelmeden bi gün önce evi topla temizle derim :))

Abimin evine giderken izin mi alicam
Esi hiç önemli değil önemli olan kardeş yorumları gördüm

Gerçekten şu Cat kapı destursuz komşuların kimler olduğu ortaya çıktı

Anneme giderken bile önce ararım müsait misin diye :)

Ya açıkçası konuda yazanların hiçbirinin geliniyle görümcesiyle ilişkisi umurumda değil.
Herkesin aile yapısı, yetiştirilme tarzı ayrı. Ben haber vermeyi dogru bulurum, baskası teklifsiz gitmeyi. Bunlar normal seyler.
Ama bakıyorum yorumlara. Gelini haklı bulanlar normal yorumunu yaparken, diğerlerinde hep aynı tavırlar. Genel olarak şöyle:
Ya gelini haklı bulanlar neyin kafasını yaşıyorlar?
Gelin haklı diyenler şaka mısınız?
Gelin haklı diyenler kociştolarıyla yaşayan pembik gelinler galiba.
Gelin nasıl haklı olur ya cok komiksiniz.
Ay size inanamıyoroomm.
Gelini haklı bulanların kendi kardeşi gelse görürüm ben onları bla bla...
Senin karakterin öyleyse benimki de böyle ben sana çemkiriyor muyum? Vay sen nasıl böyle düşünürsün diye gelin düşmanı şeytan görümce diyor muyum? Ki öyle demişler ya şeytan gelin falan.
Olayı gelin-görümceye indirgemişler. Hala da aynı terane.

Eniştemi ben aramam eşim arar abi geliyoruz yoldayız birşey lazım mı der

Ben evin hatununu ararım kadının bilip erkeğin dusunemeyecegi çok şey olduğundan

Mesela benim kayinvalidem geleceği zaman eşimi arardi müsaitse nisa size gelicem diye eşim de anne ne bilim sen kızı arasana ben iş yerindeyim derdi

Gelmiş tabi ben evde yokum geldiği gibi geri gitmiş . Evde olsam da müsait değilim derdim çünkü onun öyle bı enerji emici halı varki yüreğim kaldırmaz .

Bende aradım kayinvalidemi x anne müsait değilim eşimde işten 1 saat sonra çıkacak oda sizi görmek ister özlemiştir akşama yemeğe bekliyorum dedim

O günden sonra kendisi müsait misiniz diye aramayı öğrendi

Mevzu evdeki karı koca ikilisinden izin almak değil.... Mesela benim çok samimi arkadaşım var gece 3 de Cat kapı gelse asla rahatsız olmam eşimde olmaz bu samimiyetle alakalı...

Çok resmi bir kişi var onun evde olmadığı biliniyor erkekler kendi arasında sozlesmisken pat diye konu sahibi olaya dahil oluyor plan yapıyorlar sosyal hesaptan paylaşıyorlar gelin hanım bı bakıyor ohooo ben dislanmisim diyor kızıyor

Bundan daha normal ve doğal başka birşey olamaz çünkü aralarında ki ilişki bu

Gelin hanıma kizilan nokta bu rahatsızlığıni görumceye iletmesi. Esiyle cozmesi gerek bunu kaldı ki adam konu sahibinin esini cagirdigini haber vermis geline. Sonradan kardes dahil olmus onu da iletmistir. Gelin bence haberim yok diye abartmıs.

Gelin evine kendi yokken almasın kimseyi ama eşinin kardesi degil bunun muhattabı. Eslerin kardeslerine saygı gostermek durumundayız bence. Bu konuda görumceye posta konulcak bisey yok yahu. Ev, esyalar falan gelir gecer ama akrabalik iliskileri, kaedesler baki. Gelin haklı bile olsa yapilan cok manasız bir govde gosterisi. Nice evlilik ev, esya icin degil boyle hosgörüsuzlukler yüzünden bitiyor.

Neyi karıştırmışım? Sırayla bakalım isterseniz böyle yazmayınca anlamada zorluk çekiyorsunuz.
  • Eve misafir olacak kardeş aile bireylerinden birine haber verdiyse sorun yok.
  • Bir erkek kardeşini evinde eşi olmayınca agirlamiyacaksa vay haline.
  • Ki söylediğim buydu ki eşine haber verme sorumluluğu esdedir, X veya y de değil.
Peki sizi benim karmakarışık olduğumu düşünmeye sevk eden nedir. Oysa ki dediğim bir bütün üzerine. Ben ablamı ararım ablam eşine söyler, benlik olan ne?

Neyse anlamak istemeyen davul zurna az diye boşuna dememişler.
Bana bunları anlatma okumadım bile.ben pratik yaparak öğrendim. Hayat yazıya döküldüğü gibi kolay değil.bunları yaz başına gelince uygularsın

:KK53::KK53:

Aynen ya hayatı, evliliği ne kadar zorlastırip yokusa sürüyoruz. Esim kardesini davet etse ben yokken iplemem bile yaw. Ben yokken isterse mahalleliyi doldursun mac izlesinler, evi dağitmasın efendi olsunlar yeter. Adamin da evi orası. O yokken zaten ben sulalemi alirim eve. Ne kadar bos gereksiz kaprisler bunlar. Hayat boyle gecmez ya, misafire, akrabaya boyle davranilmaz. Ben mi bir incelik kaçıriyorum diyorum, goremedigim bi gariplik mi var yengenin görďügü diyorum ama yok yaaa, çok gereksiz bir kapris.
Senin evine sen yokken gelinilmemiş o yüzden ince düşünüyorsun bence.
Bende senin gibi düşünüyordum, hatta evimizin anahtarını eşimin ve benim ailesine bırakmıştık. Sonra sanki ev benim değilmiş, ben yokken isteyen istediği gibi kullanırmış hissi oldu. yani karşı tarafa "benim ev sizin de eviniz demiş olduk" bu anahtar mevzusuyla. Tekrar da almak çok ayıp olacak. İkinci kapı yaptırdım ilk fırsatta(gerçi gerekliydi de).
Karnı burnundayım, uyumuşum öğle vakti. birden anahtarla evim açılıyor. Uyku sersemi bir halde hem korkuyorum hem yatak odasından kapıya doğru gidiyorum. 5-6 sn de şunları düşündüm, :KK17:
eşim mi? olamaz , ya arardı ya da zili çalardı, kilitle uğraşmazdı.
eşimin ailesinde biri mi? benim ailem olamaz çünkü hep biz gideriz, onlar bize gelmez. işin garip tarafı aramadan gelmez eşimin ailesi yine de aklıma geldi, bilinç atı işte
yada hırsız:KK57: iyide niye anahtarla giriyor ve ben korkarken niye kapıya doğru gidiyorum.:KK53:
sonra kapı açıldı ben bir çığlık attım, karşımda eşim:olamaz: adamda şok tabi.
güya benim uyuduğumu tahmin edip, hiç eve o saatte uğramayan adam bir şey almaya eve gelmiş, o sıcakta, arabamız yokken.
Neyse, işte fırsat bu fırsay ikinci kapımız oldu.
Doğum oldu, ben hastanedeyken eşimin ailesi eve geldi. kayın valide evde kaldı, bebek kuveze alındı diye hastaneye de gelmedi. temizlik yapmış, ballandıra ballandıra anlatılıyor bana. ben önce iyi olur, kendi evleri gibi kalsın, eşiminde evi dedim ama ikinci günü de hastane de kalmak durumunda kaldım. bebeği çıkaramayınca, ev çok uzak, gidip gelmek sıkıntı, emzirmek için bebeğimin yanında kalayım bir gün dedik, abim akıl verince. Eşim eve geçiyor arada uğruyor. Yok ev şöyle parlıyor, yok annem bayram temizliğine girişti deyince ikinci defa.:sinirli:
Evime gitmek ve kontrolü ele almak istedim.:olamaz: Evim zaten temiz, bahar temizliğini yaptırmışım. Ne alaka yani, iyilik yapılıyorsa niye yüzüme yüzüme söyleniliyor......
Offf çok uzattım.
Sonuç olarak gelinsin kalınsın düşünce olarak iyide...
Uygulama da kötü arkadaş. EV BENİM o kadar.:p

valla gelin hnm çok çiğmiş. ne o öyle netten yazmalar. eşine çatacaktı sana değil. onların kendi aralaında halletmeleri gereken bir meseleydi bu. sana yansıması çok yanlış olmuş. bence araya mesafe koymakta fayda var.

Back