Şok oldum üzgünüm..

Gelin hakli da olsa bu kafa kırıcı konuşmasına gerek yoktu. Konu sahibinin kötü niyeti olsa kızın yazdiklarini çarpıtarak herkese anlatırdı. Böyle yapanlarida görüyoruz. Evet gelin evde değilken gitmeleri belki tatsız. Ama olayı bu kadar dramtiklestirmenin anlamı yok. Benim kardeşime gelme ben yokken diyecek erkeği napim ben. Eşitlikse eşitlik.

Gelin hakli bence ama biraz siyaset yapmayi bilmiyor ben olsam su durumda gelin size hicbirsey caktirmam esimin burnundan getirir birdaha boyle islere girismemesi gerektigini aklina sokardim ki oyle yani evin hanimi yokken ne o oyle erkek erkege kalmak yada erkek tarafinin kalmasi kim olsa yanlis anlar yani evdeyken degil oonun gidisini gozlermis gibi olmus biraz ama dedigim gibi ben olsam sizle bu tartismaya konusmaaya girmez esimle hallederdim cunku yarin birgun evde yokken baskalarinida davet edebilir

Ay nolmus burda dün geceden beri? Geline hak vermiştim ama yalnızca haberi olmaması konusunda idi onu da esiyle halletmesi gerekiyordu. Misafire cemkirmesi hoş değil.
Bunu geçtim de, konudaki gelin bile sorun etmezken bazı üyeler cosmus ben evde yokken asla misafir gelemez demiş. Sebep?
Evin düzeni ona aitmiş. Dün de yazdım, hanımlar o zaman bundan sonra hiiic şikayet etmeyin evin bütün işi bende diye. Madem bu kadar sahipleniyorsunuz ve eslerinize tek başınıza misafir ağırlama izni bile vermiyorsunuz, o zaman kuzu kuzu yapın o ev işlerini.
Bir de bir sey daha okudum, eve başka bir kadın gelince evin düzeni degisiyormis. Vay vay vay. Şimdiye kadar misafir gittigim hiçbir evde bulasiga yemeğe temizliğe girismedim. Siz bütün kadınları ev görünce krize giriyor, düzenini degistirmeye çalışıyor mu sanıyorsunuz? veya yine kafanizada ataerkil düşünceler canlanıyor ve evde kadın dururken erkekler is mi yapar diye düşünüyorsunuz.
Kimisi demiş erkek erkeğe sorun değil, aile gelemez vs.
Açık açık söyleyin işte, gorumceleri sevmiyoruz deyin.
İyi ki görümce değilim, Allah yardımcınız olsun kızlar.

Üslubu konusunda gelininizi ben takdir ettim, neden derseniz ; tavır koyma, laf sokma, dedikodu yapma gibi işlere girişmemiş. Bazen zordur bazı şeyleri böyle dimdik duymak ama gereklidir. Kadın kadını anlamalıydı, böyle bir plan yapılıyorsa eşi ya da davet edilen siz bir telefon açıp karşılıklı onu durumdan haberdar edebilirdiniz.
Gelininiz çok açık ki belli bir mesafeyi korumak istiyor ama bu davranışlar aile içinde yanlış anlaşılıyor, insanları tarif ederken bile kullanılan cümleler çok şey anlatıyor aslında, soğuk,mesafeli, kendini ezdirmiyor dediniz, neden ezdirsin ki ?
Eşimin ailesine ilk girdiğim zaman en küçük eltimin çok soğuk, kibirli, mesafeli bir kadın olduğu ve aile içinde pek sevilmediği söylendi bana, üstelik ailenin görücü usulü kendisi seçtiği, uzak akraba bir gelin. Neyse tanıştık, İstanbul'a geldiler, evimde iki gün ağırladım, yaşça benden epey küçük, gördüm ki son derece candan bir kız, abla ben hakkımda söylenenleri biliyorum diye konuya girdi ama köyde aile ile çok iç içe olunca dedikodunun arkası gelmiyor, evliliğimin ilk yıllarında çok çektim bu yüzden dedi ve ben onu anladım. Soğuk,mesafeli duruyor ve dedikoduya mahal verecek diyaloglara girmiyor. İnsanların soğuk dediği gelin benim her hafta hatırımı soruyor, her İstanbul'a gelişlerinde önce bana geliyor, çünkü benden yana başına bir iş gelmeyeceğini biliyor. Yani kimse çok sıcak ilişkiler ve sonsuz anlayış içinde olmak zorunda değil. Eşim benden habersiz böyle bir şey yapsa çok kızarım, ev ikimizinde evi ve ben yaşam alanımda bilediğim işler olmasını istemem. Kadın aslında kaba bir şey dememiş ama açıkça söylenince duymak zor geliyor. Bence gelininiz çok net diyaloglar kurulabilecek, son derece düzgün biri, açık insandan korkmayın. İnsanın evi hakimiyet alanıdır, evlilik olunca artık iki kişinin oluyor bu alan ve karşıdaki insanlar bu sınırı ihlal ediyorsa bunu bir şekilde anlatmak gerek, gelininizde anlatmış. Aslında ortadaki gerginlik tamamen kardeşinizin hatası, eşini saysaydı, fikrine önem verseydi, bunu sizden önce onunla paylaşsaydı bu sorunlar olmazdı

Gelin kesinlikle haklı. Evin hanımı yokken yatılı misafirlik olmaz ki. Eşim gitsin eyvallah erkek erkeğe gezerler, kanepe açar yatarlar, dışarda yerler yada bi yumurta kırar yerler. Erkekler önemsemez böyle şeyleri ama evin hanımı yokken çoluk çocuk gitmek olmaz. Sizi çağıranda olmamış abin eşini çağırmış, erkek erkeğe gezelim diye.

Gelinin hakli bulunmasi tamamen buradakilerin sadece gelinle empati yapmak istemesinden kaynakli.
Ben de ben yokken evime gelinsin istemem, haber verilsin isterim. Ha haber verilmedi mi o zaman sitemimi belli ederim. Ararim derim, boyle boyle bir durum varmis cok kirildim bak keske bana haber verseydin de instagramdan ogrenmeseydim. Bi dahakine aşalım boyle seyleri direkt birbirimizle haberleselim. Yanlis anlama beni nolur sadece fikrimi belirtmek istedim aramizda iletisim kopuklugu olmasin, birbirimizi kirmayalim derim iyi eglenceler dilerim konuyu kapatirim.
Diyorsunuz ki ne var bunda gelin "kibarca" uyarmis. Anlyamadim sizin kibar anlayisiniz nasil bi sey. Kadin aciklama yaptikca ustune gitmis benim evim benim evim diye diye. Abin de kim oluyor sen de kim oluyorsun ben varken demis, normal mi bu?
Genel konuda hakli ama tamamen gorgusuz bir gelin var ortada.

Açıklık ve kırıcı olmak arasında incecik bi çizgi vardır bence. Ne bileyim ben böyle anlatmazdim dert anlatmanın bi çok yolu var. Bi de 21inde dondum ya telefonum havaalanında kaldı hala orda arama gibi bi durum yapamazdım yani ya öyle bişey ki 3 4 gun içinde babanem gitti gelin gitti bunlar konuşuldu esim ısrar etti ben bi kabul ettim bi etmedim sonra instagram çalan filan derken haber verme gibi bi durum yoktu yani o da tatilde bi de bebegim var düşünmemiş olabilirim beyin olarak da fiziki olarak da çok yorgunum. Ha yine söylüyorum benim bildiğim kim kimin kardesiyse ona söylenir o da gider eşine söyler müsait miyix diye ben geline haber vermek zorunda değilim çünkü o zaten evde yok ve biz zaten abime söylemişti. Ben böyle yapmazdım ya herkesin yapısı farkli

Abim sonradan dahil olmamıza birşey demedi bi ısrar da o etti.

O ev sadece kadının mı erkeğinmi ? Görümce eve giremicek mi ? Orası abisinin evi değil mi ? Bilmemne. Görgü kurallarından bahsedilmiş o halde bir eve giderken ev sahibine haber vermekte görgü kuralıdır!!! görümce tabiki abisinin evine gidebilir niye gitmesin. Ama burda gelin kapıdan görümce bacadan gibi bişey olmuş, gelinin evden gitmesi beklenip öyle gelinmek istenmiş sanki tamm konu sahibi böyle düşünmemiş olabilir ama dışardan algılanan bu. Seni değil abimi görmeye geliyoruz, orası senin evinde değil abimin evi sana haber vermeye de gerek yok sen kimsin ki muamelesi yapılmış geline.ama suçun büyüğü abinizde eşine söylemeliydi enazından kadın sanal ortamdan duymamalıydı

Gelin kötü niyetli olsa ben varken gelseydin gibi birşey de söylemezdi. Insanlik hali, evi dağınık olabilir, kirli olabilir, çekindiği bir şey olabilir. Erkek olsa düzenden ve daginikliktan ne anlar. Ama kadın öyle değil.
Cozulemeyecek bir mevzu değil işte. Zaten yeni evliler, zamanla herkes birbirini tanır, ona göre davranır.

Evet bu konudan kk nin hatunlarının ne kadar ince ve insaniyetli olduğu da ortaya çıkıyor. Çoğu gelini haklı bulmuş!

Ayıp yahu siz 1 senelik evli olsanız gorumcenize bu kadar saç baş yolmaca mesaj atmaya cekinmezmisiniz? Evinize gelecek insana böyle cemkirilir mi? İşte kk ruhu başka bişey demeye gerek yok.
Birde böyle bişey başıma gelse gorumceme falan yazmaya yüzüm tutmaz eşime catarim direk.Olayı direk gorumcede bitirmeye çalışmak, ,,
Fesatliktir,art niyettir, ,

Misafir gelemez değil gelebilir tabi ki. Yine de gelinin yazlıkta olduğu bilinse de bi haber verilmesi gerek, aman ne gerek var olmaz bu ufak ayrıntılar nezakettir karşındakini saydığını göstermek demektir. Kaldı ki resmilermiş birbirlerine sık gelip gitmiyorlarmış sanki fırsattan istifade eder gibi olmuş. Bana da yapılsa burda baş çavuşun eşeği mi var derim (amiyane tabir için özür).

Bundan sonra ailene söyle size gelmek isterse kocana da haber versin.
Gelin eşine çemkirememiş görümce kolay gelmiş.
Ve eğer bir insan hatasını kabul ediyorsa üstüne üstüne gidilmez, birdaha olmasın denir.
Ve etme bulma dünyasıdir, eşin evde yokken misafir ağırlama.
Eşin tatile gitti diye kardeşin gelmesin vs vs

Bu da var tabi asıl eşinin söylemesi gerek birbirinden kopuk davranmışlar. Gelin hala haklı

Yoo eşi suçlu gördük zaten gelin hanim onunla da gerekli kavgayı etmiştir bence.
Ama sorumluluk sadece eşte değil görümce hanim kocaman bir yetişkin abisi düşünmese de kendisi düşünmeliydi arayip haberdar etmeyi.
Geliyoruz uygun musunuz sen de olsan ne güzel olur demeyi akıl edebilmeliydi.

Sizlerin abinize güveniniz yok galiba.. Tamam her kadın haklıdır demiyorum. Bazen kaçıp kurtulmak gereken kadınlar ve erkekler var ama bunlar bir yuva kurmuş. Ve elbette sorumlulukları var ve kaldırmak zorundalar.
Erkekler altınlar güvenerek mi borç yapıyor ?
Bizler bzodurdukta ne oldu :) Şimdi mahkeme bile altınları kadına veriyor.
En son sınırda olmadıkça bozdurmamak gerekiyor.
Son halde bozdurmazsa o zaman abiniz devreye girer merak etmeyin.

3. Kişilerin evlilik hakkındaki müdahaleleri , konuşmaları gerçekten can sıkıcı.
O evde neler oluyor , odalarında neler yaşıyorlar kimse bilemez ki ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…