- 17 Haziran 2017
- 643
- 327
- 23
- Konu Sahibi NightStalker
Gelin kesinlikle haklı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar kusuruma bakmayın fevri tepkilerim için ne beni ne gelini tanıyorsunuz eleştiri olabilir mesela hemen hemen herkes de gelini haklı bulmuş burda hemfikiriz benim kızdığım üzüldüğüm tek noktadan güzel güzel konuştukça acikladikca ki bu ilk değil bu konu için diyorum bana çok ağır konuştu ve evet böyle konuşması hoş değil ve kabul edilir değil. Bende kabul etmiyorum. Haksız olabilirim ama esim ısrarcı olduğu için kabul ettim ve hiç sizin ve gelinin düşündüğü gibi "benden habersiz evine kardeşi gelemez" diye düşünmediğim için bilet aldık ve tekrar ediyorum abim soylicekmis ama ben biraz aceleci olduğum için hemen instagramda paylaştım o da onu görmüş. Kimsenin ilişkisine k aristigim sorguladigim yok gelin napiyor diye sorduğumda 1 2 3 gündür konuşmuyoruz cevabı alıp nedenini de sorgulamiyorum çünkü çok zor bi kiz ve yine de barisicaklarini biliyorum. Eşime söyleme sebebim işten çıkarken yazisiyorduk dedim ben gelmiyim çocuk hasta sen gidersin iptal edelim bileti. Ne demek gelmiyim saçmalama dedi gelince konusu caz dedi ve çok ısrar edicegi için daha evvel de gösterdiğim mesajların devamını gösterdim o da bende gitmiyorum o zaman ne bu dedi ve dışarı çıktı abimle görüşmüş (araları dost gibi) demiş senin toparlaman gerekirdi abim de biraz sessiz sakin biri neyse sinirlenmiş sonra esim de demiş sen şimdi birşey deme aranız açılır bizle de kötü olur iyice o yüzden zamana bırakalım. Bu altın muhabbeti, halamin bana sorması(gayet iyiler öyle biri değil hala soğuk duruyor ama kimse ezdirmiyo kendini dedim ortada bi dedikodu yok) falan biraz kızı anlamanız için. Böyle ışte. Biz haksız olabiliriz ama onun bana böyle davranması hoş değil.
Üslubu konusunda gelininizi ben takdir ettim, neden derseniz ; tavır koyma, laf sokma, dedikodu yapma gibi işlere girişmemiş. Bazen zordur bazı şeyleri böyle dimdik duymak ama gereklidir. Kadın kadını anlamalıydı, böyle bir plan yapılıyorsa eşi ya da davet edilen siz bir telefon açıp karşılıklı onu durumdan haberdar edebilirdiniz.
Gelininiz çok açık ki belli bir mesafeyi korumak istiyor ama bu davranışlar aile içinde yanlış anlaşılıyor, insanları tarif ederken bile kullanılan cümleler çok şey anlatıyor aslında.
Eşimin ailesine ilk girdiğim zaman en küçük eltimin çok soğuk, kibirli, mesafeli bir kadın olduğu ve aile içinde pek sevilmediği söylendi bana, üstelik ailenin görücü usulü kendisi seçtiği, uzak akraba bir gelin. Neyse tanıştık, İstanbul'a geldiler, evimde iki gün ağırladım, yaşça benden epey küçük, gördüm ki son derece candan bir kız, abla ben hakkımda söylenenleri biliyorum diye konuya girdi ama köyde aile ile çok iç içe olunca dedikodunun arkası gelmiyor, evliliğimin ilk yıllarında çok çektim bu yüzden dedi ve ben onu anladım. Soğuk,mesafeli duruyor ve dedikoduya mahal verecek diyaloglara girmiyor. İnsanların soğuk dediği gelin benim her hafta hatırımı soruyor, her İstanbul'a gelişlerinde önce bana geliyor, çünkü benden yana başına bir iş gelmeyeceğini biliyor. Yani kimse çok sıcak ilişkiler ve sonsuz anlayış içinde olmak zorunda değil. Eşim benden habersiz böyle bir şey yapsa çok kızarım, ev ikimizinde evi ve ben yaşam alanımda bilediğim işler olmasını istemem. Kadın aslında kaba bir şey dememiş ama açıkça söylenince duymak zor geliyor. Bence gelininiz çok net diyaloglar kurulabilecek, son derece düzgün biri, açık insandan korkmayın. İnsanın evi hakimiyet alanıdır, evlilik olunca artık iki kişinin oluyor bu alan ve karşıdaki insanlar bu sınırı ihlal ediyorsa bunu bir şekilde anlatmak gerek, gelininizde anlatmış. Aslında ortadaki gerginlik tamamen kardeşinizin hatası, eşini saysaydı, fikrine önem verseydi, bunu sizden önce onunla paylaşsaydı bu sorunlar olmazdı
Abim sonradan dahil olmamıza birşey demedi bi ısrar da o etti.Gelin kesinlikle haklı. Evin hanımı yokken yatılı misafirlik olmaz ki. Eşim gitsin eyvallah erkek erkeğe gezerler, kanepe açar yatarlar, dışarda yerler yada bi yumurta kırar yerler. Erkekler önemsemez böyle şeyleri ama evin hanımı yokken çoluk çocuk gitmek olmaz. Sizi çağıranda olmamış abin eşini çağırmış, erkek erkeğe gezelim diye.
Misafir gelemez değil gelebilir tabi ki. Yine de gelinin yazlıkta olduğu bilinse de bi haber verilmesi gerek, aman ne gerek var olmaz bu ufak ayrıntılar nezakettir karşındakini saydığını göstermek demektir. Kaldı ki resmilermiş birbirlerine sık gelip gitmiyorlarmış sanki fırsattan istifade eder gibi olmuş. Bana da yapılsa burda baş çavuşun eşeği mi var derim (amiyane tabir için özür).Herkesin düşüncesi farklı ama geline bu kadar çok hak veren olmasına da ayrı şaşıyorum.
Eve ben yokken gelen misafir beni neden bağlasın ki eşimi bağlar.
Hele ki aileden biri geliyorsa.
O kadar ayıp görüyorum ki tepki vermeyi.
Kendimi, ablamı, yengemi düşünüyorum, hiçbirimiz problem etmeyiz.
Dayanağı yok çünkü.
"Ben yokken eve misafir gelemez.
Neden?
Evin hanımı benim."
?!!!??
Yani?
Ne alaka?
Anlamıyorum bu kafayı yeminle.
Bundan sonra ailene söyle size gelmek isterse kocana da haber versin.O ev sadece kadının mı erkeğinmi ? Görümce eve giremicek mi ? Orası abisinin evi değil mi ? Bilmemne. Görgü kurallarından bahsedilmiş o halde bir eve giderken ev sahibine haber vermekte görgü kuralıdır!!! görümce tabiki abisinin evine gidebilir niye gitmesin. Ama burda gelin kapıdan görümce bacadan gibi bişey olmuş, gelinin evden gitmesi beklenip öyle gelinmek istenmiş sanki tamm konu sahibi böyle düşünmemiş olabilir ama dışardan algılanan bu. Seni değil abimi görmeye geliyoruz, orası senin evinde değil abimin evi sana haber vermeye de gerek yok sen kimsin ki muamelesi yapılmış geline.ama suçun büyüğü abinizde eşine söylemeliydi enazından kadın sanal ortamdan duymamalıydı
Bu da var tabi asıl eşinin söylemesi gerek birbirinden kopuk davranmışlar. Gelin hala haklıEv sadece gelinin mi canım
Adamın da misafir çağırmaya hakkı yok mu
Suç abide
Karısına neden kardeşlerim gelicek diye söylemiyor
Benim eve ben yokken kim istiyosa gelsin ben rahatsız olmam
Hatta memnun olurum ben yokken gelip bana iş çıkarmadıkları için
Ama kocam bana önceden söylerse!
Burda bir suclu varsa o da esine "kiz kardesimle esinin bize gelmesinde sorun olmaz degil mi" diye sormak aklina gelmeyen ,sormaya cesareti olmayan veya sormaya gerek gormeyen abide bence.Gelin, ben yokken istemiyorum gelsinler dese olayin seyri degisecek ve boyle tatsizlik olmayacakti...Konu sahibine neden bu kadar yuklenildi anlamadim ben.Her konuda cok yonlu dusunen kk hatunlari bunu gozden mi kacirdi yoksa "gelinlerin gücü toplaşın mevzu var " durumu mu oldu anlamadim
11 aydır ordaysa kızım suan 6 aylik 2.5 aylıkken gittim 1 haftalığına 1 gun onlarda kaldım geri kalan günlerde de hep görüştük ikinci gidisim 14 temmuz 21 temmuz arası ve hep beraber babanemlerde kaldik yine görüştük üçüncü gidisim de bu olacaktı çünkü esim yalnız gitmek istemedi e abim de tek kalmıştı 1 ay bi de düşünün ben yazdığım zaman yazıyor onun dışında hiç konuşmuyoruz şimdi ben bu kiza ne diyim yani öyle bişey ki haber versem aman bana ne çok da umrumdasin git nereye gidersen tepkisi vericek gibi hissettiriyor bana anladınız mi değişik yani
Onu da söyledi şimdi konu acicak gibi olucak ama zamanında borç para istendi verdik ve o para 8 ay oldu geri gelmedi eve bi tek abim çalışıyor ve eşi de altınlarını bozdurmuyormus çalış öde e o kadar borc var sağa sola. ya siz düşünün yurtdışından halam geldi geçen ay bana soruyo X ezdirmiyo kendini di mi halam çok üzülürüm yoksa diye.