• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

İşte bildiğiniz usul ya da zihniyet nasıl ifade ederim bilemedim, hatalı olan o düşünce tarzı
Ben geline haber vermek zorunda değilim, benim adamım kardeşim ona söyledim yeter düşüncesi
O ev sadece kardeşinizin değil, gelindir düşüncesi ile hareket ettiğiniz sürece bu mesafe olayını yine yaşarsınız, çünkü aslında ona sınırı siz koyuyorsunuz, gelinsin, bizden değilsin, kardeşime söylerim yeter mesajı veriyorsunuz, o da size yetmediğini anlatmış, ha evet daha kibar sözcükler seçebilirdi ama işin özü bu.
Ama bir evden bir kişiyi arayıp geliyorum müsait misin denir. Siz halaniza giderken , enistenizi ayrı arayıp mi geliyoruz diyorsunuz, az empati. Size en yakın kimse onu ararsınız. Halaniza, teyzeniz, dayınız, abiniz, kız kardesiniz..
Elinizi vicdaniniza koyun dürüst olun , siz ablaniza abiniz giderken onları aradıktan sonra enişte ve yengenizi arıyor musunuz?

Bence gelininiz haklı,bi düşündümde ben memleketteyken görümcem eşi ve çocuğu bana gelse bende çok bozulurdum kabul etmezdim.Sonuçta evde ben yokum..

Niye? Ben geliyorum diye bir evden 1 kişiyi ararım ben. Ablama giderken ayriyeten eniştemi arayıp geliyorum demiyorum. Ablam söyler. Ne o öyle bayram çocuğu gibi bir evdeki herkesi arayıp geliyorum demek :110:
Yani ben alamıyorum, ablam bize geldiğinde bazen enitemin ailesi gelir köyden, kendileri sadece eniştemi arar ona haber verir, eniştem de ablama.
Suç eşin bence. Ki suç bile yok ortada.
Sanmıyorum ki burda yazan çoğu kadın eşi evde olmadığında evde misafir ağırlamasın. Yada eve kendi ailesi geleceği zaman ayrıca eşine de haber versin.
Size gelecek olan ayrıca eşinizi arıyor mu :KK64:
Yani habersiz gitmiyor ki , abisinin haberi var :KK64:

Ben evde olmayan birini arayıp geliyoruz müsait misiniz demezdim sanırım çünkü çok komik. O yokken kocası evi dağıttı belki ne bilecek uzaktaki kişi ev müsait mi değil mi? Ben davet edilmiş miyim edilmisim. Gerisini davet eden düşünecek. Karısına da bir zahmet o haber verecek. Ayıp değil mi ya davet edilen misafirin gelmek için izin istemesi? Eşin bizi davet etti gelebilir miyiz? Bana bunu sorsalar utanirim. Benim abim yok ablam var, düşünemiyorum yani ablamin davetinden sonra enistemi arayıp gelebilir miyim dedigimi. Ablam soracak onu ben değil.

Bir evin düzeninden önce bayan sorumludur arkadaşlar.
Evet eşimin ailesi bile olsa evin hanımı bensem keşke beni arayip haber verseler önce değerli hissederdim.
Ama benimkiler de oğluma dedim bitti modunda davranirlar. Açıkçası hoş bulmuyorum.

Evime geldiklerinde onları ağırlayan daha çok benim, hazırlık işi bendeyse o zaman ilk sorumlu da ben oluyorum evet.

Evde olmasam da şu açıdan yaklaşıyorum.
Çalışan bir kadın olduğum için ben rahatım ev islerini ertelerim. Keyfime de düşkünüm canım sıkkınsa evi dağınık hatta pek çok kişiye göre pis :) bırakıp da giderim.

Ama misafir geleceğini bilsem bunu yapmam değil mi?

Hazırlık yapmak isterim.
Yapamamışsam bile ya erken dönerim ya eşime uyarıda bulunur eve ayar verdiririm yani her türlü kadının bilgisi olmalı.

Gelen küçük kardeş değil koca yetişkin görümce.
Yapmayın lütfen normalde gelin hanimla muhabbetiniz yok mu sanki onu arayip bilgilendirseniz ne olur?

Böyle tatsizlik çıkmamış olurdu.

Bunlar incelikten gelir.
Bir şey kaybettirmez kazandırır.

Ama bir evden bir kişiyi arayıp geliyorum müsait misin denir. Siz halaniza giderken , enistenizi ayrı arayıp mi geliyoruz diyorsunuz, az empati. Size en yakın kimse onu ararsınız. Halaniza, teyzeniz, dayınız, abiniz, kız kardesiniz..
Elinizi vicdaniniza koyun dürüst olun , siz ablaniza abiniz giderken onları aradıktan sonra enişte ve yengenizi arıyor musunuz?
Yanlış düşünüyorsunuz.Gidilecek yerler de evin hanımı aranır,bizde böyledir o evi çekip çeviren evin hanımıdır çünki.Abime gidecek olsam abimi aramam şahsen,yengemi ararım sonuçta ağırlayacak olan o,abim değil..

Evet eşimin ailesi bile olsa evin hanımı bensem keşke beni arayip haber verseler önce değerli hissederdim.
Ama benimkiler de oğluma dedim bitti modunda davranirlar. Açıkçası hoş bulmuyorum.

Evime geldiklerinde onları ağırlayan daha çok benim, hazırlık işi bendeyse o zaman ilk sorumlu da ben oluyorum evet.

Çalışan bir kadın olduğum için ben rahatım ev islerini ertelerim. Keyfime de düşkünüm canım sıkkınsa evi dağınık hatta pek çok kişiye göre pis :) bırakıp da giderim.

Hazırlık yapmak isterim.
Yapamamışsam bile ya erken dönerim ya eşime uyarıda bulunur eve ayar verdiririm yani her türlü kadının bilgisi olmalı.

Yapmayın lütfen normalde gelin hanimla muhabbetiniz yok mu sanki onu arayip bilgilendirseniz ne olur?

Bunlar incelikten gelir.
Ama bu haber vermeyi görümce değil eş yapmalı. Şimdi daha mı iyi oldu. Gelinin tavır alması varmış gibi oldu..

Yanlış düşünüyorsunuz.Gidilecek yerler de evin hanımı aranır,bizde böyledir o evi çekip çeviren evin hanımıdır çünki.Abime gidecek olsam abimi aramam şahsen,yengemi ararım sonuçta ağırlayacak olan o,abim değil..
Tamam haklısın. Ev kızın kardeşim zaten misafir. Evde olmayan birini arar müsait misin diye sorarım. Ordan abimin adına karar verir. Tamam oldu.

Herkesde bi noldum delisi olmuş yok ben8m evim yok benden habersiz kimse gelemez,bık bık bık
Gelenler yabancı olsa belki bir nevi hak veririm yok eğer bu kızkardeş ise orda dururum, Daha dün gelmiş bir gelin için abimin evine gidebilirmiyim diye uzun almam net... Abim de kardeşim gelebilir mi diye sorarsa eşine ona da kolay kolay gitmek istemem. Ne bu yaaa Gelini haklı gören bayanlar kendi ailesinden bir kızkardeş veya annesi veya birisi geldiğinde izin mi alıyormuş yoksa haber mi veriyormuş sadece.Ya eşi durduk yere hayır istemiyorum annen gelsin derse uzülmiceklermi?
Sapla samani karıştırmayalım lütfen. Bir de konu sahibine yazmış gelin hanım bidaha yüzüne bile bakmam otursun kıyamadığı evde yalnız . Ağabeyime de uygun bir dille söylerdim cünkü bundan sonrasi 'da yok hep bir yalan uydurmak zorunda konu sahibi abisi çağırdığında
Hak verenler gelin olduğu için hak veriyor,ne münasebet ben yokken evime görümcem gelsin ya,ben varken gelsin istediği kadar kalsın ama ben yokken ne görümcem,ne kardeşim,ne abim kimse gelemez,ha tamam bekar olurum yanlız yaşarım gelsin kalsın ama evliyken durum farklı..Ha evet ailem önceden haber verir ayarlarız ve öyle gelir.olması gereken de budur.

Hazırlık yapmak isterim.

Bunlar incelikten gelir.
İşte önceki mesajlarimda bahsettigim de buydu. Ben evin düzeninin, ev işinin, hizmetin yalnızca kadına ait olduğunu düşünmüyorum. Böyle yaptığımız müddetçe de üstümüze yapışıp kalır. Ev erkeğin de evi. Düzenini de bilecek, hizmetini de yapacak, misafirini de ağırlayacak. Habersiz gidilsin demiyorum zaten, davet edilmiş bir misafirden bahsediyoruz. Eşiniz misafir davet edince size haber verecek. Bu kadar. Evi dağınık bırakma konusu bence saçma, erkek de toparlayabilir pekala.
Dediğim gibi ben ablama gideceğim zaman enistemi arayıp izin almıyorum. Belki o da evde donunu çekip oturmak istiyor olabilir, ama ablam haber verecek ona da.
Evin hanımı tripleri bitmedikce ev işi yalnız kadına ait değildir fikrini asla kabul ettiremeyiz.

Ama bu haber vermeyi görümce değil eş yapmalı. Şimdi daha mı iyi oldu. Gelinin tavır alması varmış gibi oldu..

Ben görümceden beklerim.
Hiç muhabbetimiz yok mu?

Ne olur arasa, yenge böyle bir düşüncem var uygunsaniz dese gözümde değeri kat kat artardi valla.

Bana değer veren değerli olur.

Görümcemin böyle incelikleri yoktur.
Bu nedenle hakkında pek iyi şeyler düşünmüyorum yalan yok.

Ben olsam dikkat ederdim dikkat beklemek hakkım diye düşünüyorum.

İşte önceki mesajlarimda bahsettigim de buydu. Ben evin düzeninin, ev işinin, hizmetin yalnızca kadına ait olduğunu düşünmüyorum. Böyle yaptığımız müddetçe de üstümüze yapışıp kalır. Ev erkeğin de evi. Düzenini de bilecek, hizmetini de yapacak, misafirini de ağırlayacak. Habersiz gidilsin demiyorum zaten, davet edilmiş bir misafirden bahsediyoruz. Eşiniz misafir davet edince size haber verecek. Bu kadar. Evi dağınık bırakma konusu bence saçma, erkek de toparlayabilir pekala.
Dediğim gibi ben ablama gideceğim zaman enistemi arayıp izin almıyorum. Belki o da evde donunu çekip oturmak istiyor olabilir, ama ablam haber verecek ona da.
Evin hanımı tripleri bitmedikce ev işi yalnız kadına ait değildir fikrini asla kabul ettiremeyiz.

:) valla benim eşim evi süpürür ama sadece süpürür yani.
Ne kadar yeterli bir temizlik?

Benim bütün hazırlıklarım ona göre anlamsız, gereksiz yorgunluk mesela.
Hele kendi kardeşi geliyorken hiç telaş etmez. Saldım cayıra mevlam kayıra :)

Bu kafadan ne kadar iyi bir ağırlama çıkar?

Benim eşim ki fena değildir.
Kendi içtiği su bardağını kaldirmayan adamlar için çok büyük beklentiler bunlar.

Enişte sadece pantolon çekip popo üstü oturacak. Çok da büyük fedakarlik sayilmaz. Erkekler ev düzeni bilmem ne pek umursamaz ki.

Ev hanımının bilgisi var sonuçta sizin durumda anormallik yok bana göre.

Tamam haklısın. Ev kızın kardeşim zaten misafir. Evde olmayan birini arar müsait misin diye sorarım. Ordan abimin adına karar verir. Tamam oldu.
Kendini gelininizin yerine koy bide öyle düşün belki ozaman anlarsın gelininizi,zaten o evde yokken gitmeyi düşünmen en baştan yanlış.Sen sordun sana uymasada doğru olanı söylüyoruz.Abimin evi bilmem kızın evi durumlarına girmen de çok yanlış.

Bir kaç yorumdan sonra anladım ki evde yengemler olsun olmasın gideceksem yengemleri de aramam gerekiyor :))))) gerçi yengemler asla böyle bir trip içine girmezler ama ben yinede arayayım :)))

Bazen bende de oluyor , eşim arıyor ablamlar gelecekmiş uygun muyuz diye soruyor.
Bu hiç hoşuma gitmiyor. Benim telefonun var , ben varım. Ben aranabilirim.
Zira aramayı düşünen kişilerde varsa dusunmeyenlere karşı elbette içten içe tepkim oluyor.
Ben bir yere gittiğimde kendim arıyorum. Elim var , telefonum var neden eşime eşini aratayim ki ?
Hıh işte bu durumda ben de eşimle hallediyorum durumu , beni muhatap almıyorlarsa ben de onları almıyorum, kv görümce için geçerli değil, onlar doğrudan beni arar ince düşünürlerse ben de on
enişteniz izin vermezse o eve giremezsiniz ama dimi. Gelin de aynı şekilde.

:) valla benim eşim evi süpürür ama sadece süpürür yani.
Ne kadar yeterli bir temizlik?

Benim bütün hazırlıklarım ona göre anlamsız, gereksiz yorgunluk mesela.
Hele kendi kardeşi geliyorken hiç telaş etmez. Saldım cayıra mevlam kayıra :)

Bu kafadan ne kadar iyi bir ağırlama çıkar?

Benim eşim ki fena değildir.
Kendi içtiği su bardağını kaldirmayan adamlar için çok büyük beklentiler bunlar.

Enişte sadece pantolon çekip popo üstü oturacak. Çok da büyük fedakarlik sayilmaz. Erkekler ev düzeni bilmem ne pek umursamaz ki.

Ev hanımının bilgisi var sonuçta sizin durumda anormallik yok bana göre.
Yoo bizim enişte yemeğe de eşit oranda katılır misafir olduğunda. O verdiğim sadece örnekti, erkeklere haber vermek yersiz görülüyor ya o açıdan. Hani en kötü evinde rahat oturmak ister yine de misafir geleceğinden haberi olmalı. Ben enistemin misafir öncesi cam sildiğini bilirim. Ha o ekstrem bir örnek olabilir. Ama yine de dediğim gibi misafir ağırlamak yalnızca kendi sorumluluğu gibi davranırsa kadınlar , erkekler de böyle yapar. Ben evde yokken misafir gelemez diyenlere özellikle sözüm.

Kadın evde bile değil yahu. Abisi ağırlayacak misafiri.[/QUOTE ]

Vallahi arkadaş sordu söylüyoruz,bende gelinim sık sık da memlekete gidiyorum,ben yokken görümcem abisiyle anlaşıp bana gelse kocası ve çocuğuyla ben kabul etmem.Aynı şekilde abim arasa yengen memlekette kocanla bize gel dese yine gitmem,yengem gelince geliriz derim isterse ısrar etsin olmaz yahu olmaz,abim bekar olsa amenna ama olmaz evlendikden sonra.Arada fitnelik olur bunu kabul edecek gelin çok azdır emin olun..

Yoo bizim enişte yemeğe de eşit oranda katılır misafir olduğunda. O verdiğim sadece örnekti, erkeklere haber vermek yersiz görülüyor ya o açıdan. Hani en kötü evinde rahat oturmak ister yine de misafir geleceğinden haberi olmalı. Ben enistemin misafir öncesi cam sildiğini bilirim. Ha o ekstrem bir örnek olabilir. Ama yine de dediğim gibi misafir ağırlamak yalnızca kendi sorumluluğu gibi davranırsa kadınlar , erkekler de böyle yapar. Ben evde yokken misafir gelemez diyenlere özellikle sözüm.

Ben evde yokken misafir gelebilir.

Bana haber verse gelecek olan memnun olurum. Evimi ona göre ayarlarım mesela. Ya da hiç bir şey yapamasam da o incelik memnun eder yahu.

Seve seve açarım kapımı öylesine.
Bir de orda olsaydım keşke de güzel güzel agirlasaydim diye üzülürüm.

Güzellik güzel duygular doğurur bakınız.

Back