Şok oldum üzgünüm..

Hata burda iki tarafli tabii..konu uzadikca daha cok cikiyor ortaya.. ben bu durumu ornek alsinlar diye anlattim.. bu sekilde sorunlar beni niye aramadilar filan sorunu kalkiyor aradan..ikisine birden sormus oluyosun.. ama gelinin tepkisi yanlis.. belki hakliyken haksiz durumuna dusmus gibi oldu.. ve hoduk abiside suclu bana gore.. birde tabii konu sahibinin netlerde paylasmasi.. noldu simdi paylastinda? Basin gogemi erdi?

Arkadaşlar kusuruma bakmayın fevri tepkilerim için ne beni ne gelini tanıyorsunuz eleştiri olabilir mesela hemen hemen herkes de gelini haklı bulmuş burda hemfikiriz benim kızdığım üzüldüğüm tek noktadan güzel güzel konuştukça acikladikca ki bu ilk değil bu konu için diyorum bana çok ağır konuştu ve evet böyle konuşması hoş değil ve kabul edilir değil. Bende kabul etmiyorum. Haksız olabilirim ama esim ısrarcı olduğu için kabul ettim ve hiç sizin ve gelinin düşündüğü gibi "benden habersiz evine kardeşi gelemez" diye düşünmediğim için bilet aldık ve tekrar ediyorum abim soylicekmis ama ben biraz aceleci olduğum için hemen instagramda paylaştım o da onu görmüş. Kimsenin ilişkisine k aristigim sorguladigim yok gelin napiyor diye sorduğumda 1 2 3 gündür konuşmuyoruz cevabı alıp nedenini de sorgulamiyorum çünkü çok zor bi kiz ve yine de barisicaklarini biliyorum. Eşime söyleme sebebim işten çıkarken yazisiyorduk dedim ben gelmiyim çocuk hasta sen gidersin iptal edelim bileti. Ne demek gelmiyim saçmalama dedi gelince konusu caz dedi ve çok ısrar edicegi için daha evvel de gösterdiğim mesajların devamını gösterdim o da bende gitmiyorum o zaman ne bu dedi ve dışarı çıktı abimle görüşmüş (araları dost gibi) demiş senin toparlaman gerekirdi abim de biraz sessiz sakin biri neyse sinirlenmiş sonra esim de demiş sen şimdi birşey deme aranız açılır bizle de kötü olur iyice o yüzden zamana bırakalım. Bu altın muhabbeti, halamin bana sorması(gayet iyiler öyle biri değil hala soğuk duruyor ama kimse ezdirmiyo kendini dedim ortada bi dedikodu yok) falan biraz kızı anlamanız için. Böyle ışte. Biz haksız olabiliriz ama onun bana böyle davranması hoş değil.

Gelini haklı bulanlar şakka gibisiniz...

Bende tıpkı konu sahibi gibi ; abim ve ablamla çok çok çok yakınız, kardeşten öte bir ilişkimiz var...

Onlar benim ablam, abim ve en yakın arkadaşlarım...

Çevremde herkes aramızda olan ilişkiye imrenir ve bir çoğu anlamazlar...

Allahıma her gün şükrediyorum, dilerim ki hiç bozulmayız hep böyle sürer.

Kardeşleri ile arası iyi olmayanlar tabi ki gelini haklı bulacak...

Ama artık şu kafadan çıkmak gerek.

Bu nedir ya "evimde, evim, ben o evin hanımıyım" tripleri ve kafası ?

"Eee o zaman sen o evin hanımıysan ben de 30 yıldır o adamın kardeşiyim" demez mi insan ?

Ben konu sahibini çok iyi niyetli buldum. Ve gelini ise kavga çıkartmak isteği görüyorum.

Benim ablam evli... ve istediğim zaman gidiyorum ve evinde yatılı kalıyorum.

Bir kez olsun enişte me haber vermedim. Neden vereyim. Ayrıca eniştem ile de diyaloglarımız çok iyidir.

Birbirimize çok bağlı olduğumuzu gördü ve bize ayak uydurdu.

Lütfen artık şu zihniyeten çıkın çok sevgili gelinler veya damat lar... kardeşlerin arasınız bozmayın. Fitne fesat tavırlardan vazgeçmeli bu toplum...

Ben annemi bir kez olsun bu şekilde görmedim baba mı da... anlaşmazlıklar olabilir fakat her daim annem ve babam birbirlerinin ailelerine hep saygılî davrandılar ve araya fitne fesatlık sokmadılar.

Eş önemli değil.

Bu dünya da en değerli miras annenin ve babanın size bıraktığı kardeşlerdir.

Artık şu şeytanlıkları ve fesatlıkları bırakın. Kardeşlerin arasına kimse giremez.

800 tl nin bosa gitmesini istemiyorsaniz neden gitmicem blof unu yapıyorsunuz.

abinizin yengeye höt o benim kizkardesim ne diyosun sen gelecek diyip masaya yumrugu vurmasini mi istiyorsunuz?
Canım 800 tl ya boşa gidicek ya iade edicez ama gitmicez gitme gibi bi durum yok biri masaya vursun da kiz kardeşini savunsun durumu da yok

Evet üslubu sert olmuş ama gelin haklı
Sonuna kadar hakliyken üslubuyla yanlış yapmış
Onunda sebebi bukadar kızmasın da birikmislik başka birşey vardır o an çok ters anına denk gelmiştir

Aklınızda bulunsun böyle şeyleri mesajla da konuşmayın yanlış anlamaya çok müsait mesaj

Direk arayıp canım samimiyetine inanarak emrivaki oldu zaten sen yoktun hiç içimize sinmedi bidaha siz buyrun gelin bir arada oluruz telafi ederiz kırılma yanlış anlama deseydiniz sorun çözülurdu

Sizin ona ilk yazdığınız mesajda tam doğru değil tartışmaya açıktı... Haliyle konu buraya geldi

Hiç bir sorun tek taraflı olmaz karşılıklı sabır ve anlayışla çozebilirsiniz emin olun kız kötü niyetli olsa bambaşka olurdu oda kötü niyetli değil

Siz çok samimiymissiniz
Ben gorumceyim benim evime herkes habersiz gelebilir gelinimizde gelir çünkü o samimiyeti verdim

Ama ben onlara giderken arar müsait misiniz derim görümce olduğum için yanlış anlaşılabilir müsait olmayabilir Ogün kimseyle görüşmek istemeye bilir

Hele hele ailecek bu arada olacaksak gelin olmayacaksa başka zamana ertelenir çünkü onsuz içimize sinmez dışlanmış gibi olur...

O sizin bahsettiğiniz samimiyet için yıllar ve iletişim gerekir burda daha oturmamış yeni bı evlilik ve çok resmi bı gelin söz konusu...

Es hiç önemli değil demissiniz... Bizler herkese önem verir kendimizden sayarız

Kusura bakmayın ama çok anlamsız bir yorum olmuş.
Burada kardeşlerin arasına giren yok.
Kadın kendisinin yok sayılmasina içerlenmiş.
Dışarda buluşma yapılmış da ona mi tepki göstermiş sanki?
Niye görüştünüz bensiz falan mı demiş?

Evime, eşyama, düzenime giderken keşke beni de hatirlasaydiniz orası sadece abinin evi değil o artık evli diye hatırlatmış.
Çok da haklı bu konuda kusura bakmayın.

Ayrıca enişteniz sizin düzene uyum sağladı diye sağlamak zorundaydi diye bir şey yok.
kendisi böyle tercih etmiş.

Sizden elektrik almayabilirdi de bu kadar içli dişli olmak istemeyebilirdi de.

Siz buna saygı göstermek zorundasınız asıl.

Senin kardeşin sana özel olabilir bana bir yere kadar iyidir. Benim kardeşim de eşim için bir yere kadar iyi bir yerden sonra eldir.

Bu gerçeği unutmasak hiç bir sorun kalmayacak aslında. .

ee ben sizin tanima uymuyorum o zaman..abimle de esiyle de aram cok iyi. ama ben sadece onlar konusunda değil genel olarak cok ince dusunceliyimdir. rahatsiz olurum da rahatsiz etmemeye calisirim. surekli karsi tarafın bakis açısıyla bakmaya calistigim icin gelini hakli goruyorum. kendi gelinimize de boyle bisi yapmam.

ha olaki dusunemedim oldu bisi. gelinin bu yazdiklarina da bozulurdum belki ama o da kendince haklidir diyip zamana birakirdim. biraz sogukluktan sonra zamanla normale donerdi hersey zaten.

ayrica burda kardes kardesin arasina girilmiyor. ayni bakis açısıyla kari koca arasina da giriliyor denilebilir.

birde saygi duymak neden bu kadar zor. kadinin kendi anlayisi ve kuralı buysa saygi duymak lazim.

bizim bir akraba da pazar günleri misafir kabul etmez ve söyler herkese mesela. sana göre yanlış olabilir ama onun dogrusu ve aile olarak yasam bicimi.

Gelin çok haklı,üstelik böyle dürüstçe açıklamaya ben eşimide göndermezdim kesinlikle.siz hala kendi biletinizi iptal ettirme derdindesiniz ilginç.

Burda bir suclu varsa o da esine "kiz kardesimle esinin bize gelmesinde sorun olmaz degil mi" diye sormak aklina gelmeyen ,sormaya cesareti olmayan veya sormaya gerek gormeyen abide bence.Gelin, ben yokken istemiyorum gelsinler dese olayin seyri degisecek ve boyle tatsizlik olmayacakti...Konu sahibine neden bu kadar yuklenildi anlamadim ben.Her konuda cok yonlu dusunen kk hatunlari bunu gozden mi kacirdi yoksa "gelinlerin gücü toplaşın mevzu var " durumu mu oldu anlamadim

Şaka gibi yorumlar devam ediyor. Gelin isterse über haklı olsun dağdan yeni inmediyse görgü kurallarını biliyordur, misafire böyle saydırılmayacağını bilir ki gelin net görgüsüz. Ben bu gelini haklı bulanları sunumcu, kocikolotocu gelinlere benzettim. Burdaki çoğu kadın reelde bizde misafir şöyle ağırlanır, böyle ağırlanır diye hava basar. Şimdi burda misafire saldırmayı haklı görüyorlar. Demek kocaları kendi kardeşlerine, annelerine, babalarına "ben evde yokken geliyorsun, burası benim evim, benim evim." diye bu şekilde saldırsa, "haklısın kocacım, iyi ettin." diyecekler. Ben kendi aileme ne laf ettiririm ne de ezdiririm.
Not: görümce olma ihtimalim bile yok, bazıları görümeceler saldırıyor demiş.Insani ilişkiler üzerinden yorum yapıyorum tamamen. Görgü ve nezaket kurallarını çok şükür unutmadım henüz.

Yenge cok hakli
Bende olsam ben evde yokken kimsenin gelmesini istemem evet bir erkek esimle takilabilir bikacgun ama aile asla olmaz
Yanj arayi sogutma anlamaya calis

Kadin hakli. O evde yokken onlarin evine gitmeniz sacma olmus. Tatile giderken evi tam toplamamistir daginik birakmistir sizin gormenizi istemez. O kadin burada konu acmis olsaydi sizin icin "evden gittigin gibi evine damlamislar evi babasinin evi saniyorlar herhalde, o evin bir hanimi var neden o yokken geliyorlar onun abisinin evi mi " diye yerin dibine sokardik sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…