Şok oldum üzgünüm..

Nasıl ben mi haber vereyim ?

Bu arada ben tekrar belirteyim.
Ben gelin evde yokken misafir gelemez demiyorum.
Gelecekse bile önce evin hanımını bilgilendirecek olur alacak.
O da öküz değildir heralde ben yokum sizinle olmak isterdim ama lütfen kendi eviniz gibi rahat edin agirlayamadigim için kusura bakmayın der.

Ama sen kimsin dercesine kadının evine yatılı gidip bir de sosyal medyada paylaşım yapıyorsun kadın evinde neler olduğunu ordan öğreniyor yakışıksız olan bu..

Evet bunu ben yazdım. Ev sahiplerinden birine haber verilir, diğeri de eşine sorar, müsaitiz ya da değiliz denir. Misafir her ikisinede ayrı ayrı haber vermek zorunda değil, o kendi üstüne düşen nezaket kuralını yerine getirmiş. Ve en önemli nokta şu ki aslında, burda gelinci tayfa kaçırıyor bunu, orası abinle benim evim dememiş, benim evim demiş. Ve burda gelini savunanlar, ikisinin evi diye savunuyor; ama gelin üstüne basa basa benim evim demiş. Bu gelin kesinlikle görgüsüz biri.

Bir de bilet iptali pesindesin diye ayri bir yuklenenler olmus konu sahibine.1000 liraya yakin para bu..Pembe filamingolu sisme botla havuzda kazanilmiyor ki para.Tabiki iptal icin ugrasicak napicak baska.
Bişey derdim de şimdi ona da bişey bulucaklar diye korkuyorum anladınız siz :)))))

Allah'tan erkek kardeşim yok
Ben evde yokum diye eşimin kardeşi eşi ile gelemeyecekse eşimi çöpe atayım, bensiz birey olmamış
Aynen nedir bu erkekleri oğlan çocuğu gibi görmek?
Illa kadın hizmet edecek. Ölüyor kadınlarımız misafire ben hizmet edeceğim diye. Bence kocaları belirli araliklarla evde misafirle yalnız bırakmak gerek ki hizmet etmeyi öğrensinler.

Bazen bende de oluyor , eşim arıyor ablamlar gelecekmiş uygun muyuz diye soruyor.
Bu hiç hoşuma gitmiyor. Benim telefonun var , ben varım. Ben aranabilirim.
Zira aramayı düşünen kişilerde varsa dusunmeyenlere karşı elbette içten içe tepkim oluyor.
Ben bir yere gittiğimde kendim arıyorum. Elim var , telefonum var neden eşime eşini aratayim ki ?

Cahil cahil , ama daha yeni evli aşar bunları zamanla

O konuda zaten ilk mesajimda dedim.Gelin hanimin o tavirli yazilarindan sonra haklilik ibresi sana dondu diye.Iletisimsizlikten kaynakli sorun iste.Abi ayri sekilde davet edeyim mi demeliydi,konu sahibi de ayri abla,yenge,ayse artik herneyse sen yoksun boyle de bir garip olacak ama size gelme plani yapmislar.Senin icin sorun olur mu diye sormaliydi.Ama uslup uslup uslup !! Ofkeyle kalkan zararla oturur.Bu sekilde ust perdeden mesajlarla had bildirmeye kalkarsan sonuc cok afedersin ama b*ka sarar boyle.
He bir de burda 2 satir farkli bir bakis acisiyla karsilastiklarin tirnaklarini nasil cikarabilecegini bildigimiz arkadaslarin gelinin yazis uslubu,tarzi ve sectigi kelimeleri cok normal bulanlar bana hic gercek dusunceleriymis gibi gelmiyor.

Niye? Ben geliyorum diye bir evden 1 kişiyi ararım ben. Ablama giderken ayriyeten eniştemi arayıp geliyorum demiyorum. Ablam söyler. Ne o öyle bayram çocuğu gibi bir evdeki herkesi arayıp geliyorum demek
Yani ben alamıyorum, ablam bize geldiğinde bazen enitemin ailesi gelir köyden, kendileri sadece eniştemi arar ona haber verir, eniştem de ablama.
Suç eşin bence. Ki suç bile yok ortada.
Sanmıyorum ki burda yazan çoğu kadın eşi evde olmadığında evde misafir ağırlamasın. Yada eve kendi ailesi geleceği zaman ayrıca eşine de haber versin.
Size gelecek olan ayrıca eşinizi arıyor mu
Yani habersiz gitmiyor ki , abisinin haberi var

Gelme planını eşimle kardeşleri de yapıyorlar ama biliyorlar ki ben onlara bişey demem. Başımın üstünde yerleri var tabiki gelecekler abilerinin evi... Ben sürekli çağıran birisiyim zaten, yaz ayındayz tatil yerinde oturuyoruz, gelin gezelim hava alalım değişiklik olur diye her zaman söylüyorum bunu bildikleri için benden çekinmez çıkar gelirler. Gelsinler onlar benim görümcelerim değil kardeşlerim ama ben yokken gelmeye kalkışırlarsa üzülürüm. Böyle cümleler asla kurmam fakat çok kırılırım bunu da belirtirim... Benim abilerim ablam annem nasıl geliyorsa bu eve onlarda gelecek tabiki... Ha bir fark var eşim bana söylemeden hareket etmez görümcelerim de benim kulağıma duyurmadan gelmezler... İki taraf da hatalı maalesef ama gelin daha hatalı... Öyle bişey olsa asla gelecek olan misafire böyle cümleler kuramam eşime cemkiririm, gelenin ne suçu var ?

Ben evde olmayan birini arayıp geliyoruz müsait misiniz demezdim sanırım çünkü çok komik. O yokken kocası evi dağıttı belki ne bilecek uzaktaki kişi ev müsait mi değil mi? Ben davet edilmiş miyim edilmisim. Gerisini davet eden düşünecek. Karısına da bir zahmet o haber verecek. Ayıp değil mi ya davet edilen misafirin gelmek için izin istemesi? Eşin bizi davet etti gelebilir miyiz? Bana bunu sorsalar utanirim. Benim abim yok ablam var, düşünemiyorum yani ablamin davetinden sonra enistemi arayıp gelebilir miyim dedigimi. Ablam soracak onu ben değil.

Olayı sosyal medyadan öğrenmesi can sıkıcı ama bu yinede bu tarz bi mesajı haklı kılmıyor. Evin hanımı benim ben çekip çeviriyorum demek cok ayıp bence. Sanki firsat bulup savas ilan etmis.
Aman gelin psikolojisi işte konu sahibini biz yine ağır akıllı olmaya davet edelim :)
Bence gelin kk yi çok okuyor : p
Bir senelik evlilik yahu insan girumcesinden az çekinir

Olur mu öyle şey , ev hanımın..
Ev işlerine eş yardım etmeyince de konu açıyorlar sonra... Ev işi de temizlikte ortaktır. Eve misafir geleceğinde de evden birini arar müsait misiniz diye sorar. Mesela ben tatildeyken kimse bana müsait misin size gelmek istiyorum demez , annemi ararlar

İşte bildiğiniz usul ya da zihniyet nasıl ifade ederim bilemedim, hatalı olan o düşünce tarzı
Ben geline haber vermek zorunda değilim, benim adamım kardeşim ona söyledim yeter düşüncesi
O ev sadece kardeşinizin değil, gelindir düşüncesi ile hareket ettiğiniz sürece bu mesafe olayını yine yaşarsınız, çünkü aslında ona sınırı siz koyuyorsunuz, gelinsin, bizden değilsin, kardeşime söylerim yeter mesajı veriyorsunuz, o da size yetmediğini anlatmış, ha evet daha kibar sözcükler seçebilirdi ama işin özü bu.

:)) ben şehir dışındayken arayıp izin isteseler deli galiba bunlar derim vallahi:))

Gerçekten çok ayıp bir kere, benimde ablam kızar ben eşek başı mıyım burda ,sözümü saymiyor musun diye.
Vallaha bu konu "bir bireylerin kardeşi " sıfatıyla beni rahatsız etti

Bundan sonra "onun evine" giderseniz çıkınını toplasın madem. Düşünüyorum da benim abimin evine eşi yokken gitme iznim yoksa, o varken ağırlaması da eksik kalsın.. özür dilediğiniz halde bir dövmediği kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…