• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok oldum üzgünüm..

ne alakası var biye abine niye demedin. madem cok cesaretli kocasına söyleseydi planı o iptal etseydi.

sen yenge olsan anlarım ama o evin sahibinin kız kardesisin .

yan komsum olan abimle esi kac gun kusler hic bilmem ben. siz nasil taa antalyadan istanbuldaki abinizin 2-3 gunde bir kustugunu biliyorsunuz. halanizin x ezilmiyor ins sozunu one cikariyorsunuz. yukarda da demissiniz yok calismiyor yok altin falan... benim abimin esi de calismiyor. bunlari hic sorun edip lafini yapmadim. lafini ediyorsaniz demekki sorun olarak goruyorsunuz. bu da gozlemdir iste.

ilk yazdığınızda da gelini hakli bulmustum ama sizi de iyi niyetli bulmustum. simdi hala gelini hakli buluyorum sizin iyi niyetinizden de supheye dustum.
Gozunuzle okuyun olur mu

Annem hep der ki: "ALLAH KİMSEYİ KARDEŞ KARISINA BIRAKMASIN."

Burdaki yorumlardan da anlıyorum ki, yine bi bildiği varmış anacığımın.
Çünkü kardeş karısı yemeği yapıyor temizliğe yetişiyor konu sahibinde olduğu gibi bir de evi çekip çekiştiriyor kardeş de akşam sofra toplansın önüme çay gelsin diye bekliyor.
Kimse kimseye muhtaç kalmasın ama kimin emeği varsa saygı duymak lazım ki yer geldi mi sevgi görebilelim

Eşine söylemiş hemen eside abisine ...
Durduk yere karı koca arasında gerginlik oldu yazık... Bı tel açmak bu kadar mı zordu ya...
Ya ben anlamadım alttan alan ben sürekli yazan ben iyi olmaya çalışan ben derdine koşmaya çalışan ben plani yapan iki adam hatalı olan yineben bu ne saçmalık

Borc onun icin aliniyorsa evet bozdurup vermesi lazim ya da ise girip krndi borcunu kendi ödemesi lazim eger oyleyse böyle.
AA üstüme iyilik sağlık
Yani diyorsun ki eşi borç aldı ödemedi ise girsin çalışsın...

İyi evlenebilmisler ona izin vermissiniz hayret

Kızın niye soğuk davrandığı ortaya çıktı

Konunun başında ben gelini haklı ama senide iyi niyetli sanmıştım şimdi tamamiyle gelini haklı buluyorum .

Size güven duymuyor kz çünkü haklı halayla eşinizle abinizle oturup dedikodu yapıp bizide onun kötü olduğuna ikna etmeye çalışıyorsunuz.

ya lutfen kari kocalarin arasina girmeyin. kimseyi doldurmayin. haklilik yada haksizlik onemli degil. boyle boyle yuvalar dagiliyor. ben kendi aileme bile ofke duyuyorum beni doldurduklari icin. ne zaman ordan gelsem esimle ciddi kavgalar ediyorum. esle ilgili yok soyle yok boyle dendiginde illa kavga çıkıyor. huzur kalmiyor..ne kadar sevilerek de evlense sevgi tukeniyor bosanmalar oluyor. esiyle ilgili kendi sikayet etse bile olur oyle seyler diyip kusur kapatmak varken ha bire kusur ortaya cikarmaya calismayin lutfen.

bu yazdiklarim dogrudan konu sahibine değil tabi gelin de olsa damatta olsa insanlari kotulemeyi birakin. birakin kari koca bir kavga eder 5 dk sonra opusur koklasir. oyle öyle huy suy ogrenilir rayina oturur evlilikler.

hadi kayinvalide neyse kv lik damarindan karisir eder de bari gorumceler karismasin. ozellikle evli gorumceleri hic anlamıyorum hic mi empati yapilmaz. Allah tan gorumcem yokmus sevindim simdi. kendim de gorumceyim ama abimden once evlendigim icin empati yapabildim hic gorumcelik yapmadim.

Valla gelin gayet haklı konu sahibi. Kadın evde yokken evine tatile gidip kalmanız hiç hoş değil. Kadın evde değil ve evine yatılı misafir geleceğini instagramdan öğreniyor. Suç önce abinizin eşine sormadan danışmadan sizi çağırıyor. Sizde yengenizin evde olmadığını bile bile gidiyorsunuz. Resmen kadına sen kim oluyorsun orası abimin evi ne zaman istersem gelir istediğim gibi kalırım demeye getirmişsiniz. Bir kere orası en az abiniz kadar gelininde evi. Bunu kabul edip ona göre davranmanız gerekirdi. Niyeyse erkek aile üyeleri bunu bir türlü anlamıyor. Ayrıca evin hanımı abiniz değil. Evi çekip çeviren misafirlerle ilgilenen birinci derecede evin hanımıdır. Herşeyi beraber yapıyor olmaları bunu değiştirmez. Ayrıca ailece gidiyorsunuz. Erkek erkeğe olsaydı bu kadar takılmazdı belki. Erkekler kadınlar gibi değildir neticede birçok şeye dikkat etmezler takılmazlar. Ama kadınlar öyle değil. Belki bir yerleri karıştıracağınızı düşünüyor belki kadının evi temiz değil belki görmenizi istemediği şeyler var. Birçok şey düşünüyor olabilir. Gelini takdir ettim gayet düzgün bir şekilde düşüncelerini ifade etmiş, yaptığınızın yanlış olduğunu belirtmiş. Kendini ezdirmemiş. Kim olduğunu size hatırlatmış. Bundan sonra abinizin bekar olmadığını hesap ederek hareket edersiniz artık. Abinizinde aklı başına gelmiştir umarım. Evli bir adam olarak herşeyde kafasına göre hareket etmemesi gerektiğini anlamıştır.

AA üstüme iyilik sağlık
Yani diyorsun ki eşi borç aldı ödemedi ise girsin çalışsın...

İyi evlenebilmisler ona izin vermissiniz hayret

Kızın niye soğuk davrandığı ortaya çıktı

Konunun başında ben gelini haklı ama senide iyi niyetli sanmıştım şimdi tamamiyle gelini haklı buluyorum .

Size güven duymuyor kz çünkü haklı halayla eşinizle abinizle oturup dedikodu yapıp bizide onun kötü olduğuna ikna etmeye çalışıyorsunuz.
Aman siz ikna olmayın.

Kadın haklı ama neden şok geçirdin ki bundan böyle sen de ne düşünüyorsan çat çat söyle içinde kalmasın :kahve:

En sevmediğim şeydir ben yokken evime misafir getirilmesi
İş aramak için dışarı çıktığım bir gün kayınvalide eltim ve eşimin teyzesi bize gelmişler cümbür cemaat
Sofralar kurmuşlar yemişler içmişler bulaşık kalmış odalarımın hepsine girilmiş çoluk çocuk mahvetmişler
Evin hanımı yokken eve misafir gidilmez
Açık ve net

Çünkü kardeş karısı yemeği yapıyor temizliğe yetişiyor konu sahibinde olduğu gibi bir de evi çekip çekiştiriyor kardeş de akşam sofra toplansın önüme çay gelsin diye bekliyor.
Kimse kimseye muhtaç kalmasın ama kimin emeği varsa saygı duymak lazım ki yer geldi mi sevgi görebilelim

E kayınvalide ve görümce bişeylere karışınca "eşi benim ben dururken onlara mı düşer" deniliyor. Karışmayınca da "oturup iş bekliyor" deniliyor. Bence olayları kim işine nasıl gelirse o şekilde değerlendiriyor.

ya lutfen kari kocalarin arasina girmeyin. kimseyi doldurmayin. haklilik yada haksizlik onemli degil. boyle boyle yuvalar dagiliyor. ben kendi aileme bile ofke duyuyorum beni doldurduklari icin. ne zaman ordan gelsem esimle ciddi kavgalar ediyorum. esle ilgili yok soyle yok boyle dendiginde illa kavga çıkıyor. huzur kalmiyor..ne kadar sevilerek de evlense sevgi tukeniyor bosanmalar oluyor. esiyle ilgili kendi sikayet etse bile olur oyle seyler diyip kusur kapatmak varken ha bire kusur ortaya cikarmaya calismayin lutfen.

bu yazdiklarim dogrudan konu sahibine değil tabi gelin de olsa damatta olsa insanlari kotulemeyi birakin. birakin kari koca bir kavga eder 5 dk sonra opusur koklasir. oyle öyle huy suy ogrenilir rayina oturur evlilikler.

hadi kayinvalide neyse kv lik damarindan karisir eder de bari gorumceler karismasin. ozellikle evli gorumceleri hic anlamıyorum hic mi empati yapilmaz. Allah tan gorumcem yokmus sevindim simdi. kendim de gorumceyim ama abimden once evlendigim icin empati yapabildim hic gorumcelik yapmadim.
Sonuna kadar okumadim da konu bu değil konu bana yapılan haksızlık herşeyi unutun baştan okuyun kızı az çok anlayabilmemiz için anlatıyorum ni kac bişey çünkü hala salladikca sallayanlar var. Bahsetmedigim daha bi çok şey var. Toparlamak gerekirse aynı durumda ben olsam bu kadar ağır bi tepki vermem.

Buarada ben wattsupte grup olusturdum kardesim gelinimiz ben variz sadece.. gideceksem onlara evdemisiniz diye ortaya yazarim musait olan geri yazar hic sen ben cikmaz..bir aradaysalar birbirlerine sorsunlar bi zahmet. Misafirligede gitcek oldularbaska zaman dedik.. bunda ne var anlamiyorumki..

Gecenlerde mesela onlara gitcektik cocuklarada hamur isi yapicaktim.. haber verdim gelinimize hamurumu yogurup goturdum.. mis gibi yaptik yedik birlikte..bu isi ben kiz kardesimin evindede yaptigin oldu ama gelin beni daha cok rahat ettiriyor evinde..dusunun biri bacim digeri el kizi bi yerde.. bu isler karsilikli olmali ve cozum odakli olmali.. herseye birsey bulursan ne iliskiler duzelir ne de akrabalik iliskileri iyi olur.

Aman siz ikna olmayın.
Genel konuştum benim ikna olmam önemli değil ben ikna olunca duzelmeyecek sorun.

sinmemis ki dert etmissiniz değil mi ?akrabalarla oturup hakkında konuşmak eşiyle diyologuna karışmak altınina çalışıp calismamasina laf söylemek sizin üstünüze vazife değil.

Abiniz çalışan kadın istiyorsa çalışanla evlenseydi ozaman . Kadın altınıni bozdurmak zorunda da değil çok önemli sağlık gibi sorun olmadığı sürece ...

Görümcesi tarafından sürekli gözler üstünde laf söz dedikodu hesaba alınmamak hepsi var sonra vay efendim gelin niye soğuk...

Eşinizin abinizi kışkırtmasına ne demeli ?

İyi niyetli hiç birşey yok ortada ... Size yakışan bunu uzatmamak olur bı sure mesafe koyup birşey olmamış gibi görüşmek olur.

Siz akrabasiniz artık gelininiz hakkında size kimse gelip dedikodusunu yapmamalı izin vermemelisiniz.

Buarada ben wattsupte grup olusturdum kardesim gelinimiz ben variz sadece.. gideceksem onlara evdemisiniz diye ortaya yazarim musait olan geri yazar hic sen ben cikmaz..bir aradaysalar birbirlerine sorsunlar bi zahmet. Misafirligede gitcek oldularbaska zaman dedik.. bunda ne var anlamiyorumki..

Gecenlerde mesela onlara gitcektik cocuklarada hamur isi yapicaktim.. haber verdim gelinimize hamurumu yogurup goturdum.. mis gibi yaptik yedik birlikte..bu isi ben kiz kardesimin evindede yaptigin oldu ama gelin beni daha cok rahat ettiriyor evinde..dusunun biri bacim digeri el kizi bi yerde.. bu isler karsilikli olmali ve cozum odakli olmali.. herseye birsey bulursan ne iliskiler duzelir ne de akrabalik iliskileri iyi olur.
Siz yanlış hiç birşey yapmamissiniz ki
Haber vermissiniz Buna kimse birşey diyemez ve yazdiginiza sonuna kadar katılıyorum

Ama konuda durum çok başka...

Konu sahibi konu açıp ben evde yokken olmayacağımi bile bile habersiz gelinle abim bizde kalmaya gelmişler... tenezzül bile etmemişler plan yaparken haber vermeye dese gelin çalışmıyor olmama laf söylüyor... altınıni bozdurmayisima karışıyor... akrabalarla oturup dedikodu mu... yapıyor eşi eşimi kışkırtıyor dese

Ne dersiniz ?

Konuya iki taraflı bakmak lazım...

Keşke konu sahibi sizin gibi nezaket gosterseydi Bı insanın evine habersiz gidebilmek için karşılıklı çok samimi olmak gerek gelin özellikle uzak duruyormus

Ya arkadasim kim diyor gozlemliyor diye oturup onlari mi dikizliyorum iyi misiniz siz onu disina cikmayin esim tek çalışıyor ve sirf abi mi görmeye 2 gunde olsa 800 tl bayıldı evet ve evet GELIN HAKSIZ tavrjnda sacma yani başka dicek biseyin varsa cevapliyim

800 tl nin bosa gitmesini istemiyorsaniz neden gitmicem blof unu yapıyorsunuz.

abinizin yengeye höt o benim kizkardesim ne diyosun sen gelecek diyip masaya yumrugu vurmasini mi istiyorsunuz?

Back