Mezeler - Ordövrler Soğuk Mezeler

En başarılı bulduğunuz Soğuk Meze tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    548
  • Anket Kapalı .
hahaha yaw tek cesit mis gibi..birde ev ahalisinin hepsi yese daha kolay olurda : (
Zor bacım o ya hiç denemedim gözümde büyüyor oklava ile açınca kimse beğenmiyor yaglayop elde açıyorum artık masanın üzerinde öyle hepsi yiyor benim ıspanaklı olunca aaaa ıspanağım var onu yapayım bari bende :))

bosnak boregi mi diyosun?? yap yap..tarif ver hele bana..peynirli olunca cok guzel olmuyor o da sanki : ( patates cok yakisiyo ona..ispanakta oyle tabii :)

su boreginin asamasi cok ama normal borekten kolay geliyor bana :) tutmama sansi pek yok :) mis gibi ac hasla ser pisir..oglum gormustu gecen sefer diyo bana...aaa makarnaaa :))

Un su tuz yoguruyorum hamuru sert oluyor biraz Boşnak değil sanki benim yaptığım :)

Sonra bezeleri tabak büyüklüğünde açıp yaglayip iç hazırlamaya geçiyorum iç haziroclunca bezeler de hazır oluyor

Uzatarak acioyurm masa nin üzerinde :)

bosnak boregide oyle oluyor hatta carsaf boregide oyle aciliyor sanki..bosnak boregi sadece kocaman aciliyo. bezelerin buyuklugu ne kadar oluyor? birde peynirli oluyo mu?

bosnak boregide oyle oluyor hatta carsaf boregide oyle aciliyor sanki..bosnak boregi sadece kocaman aciliyo. bezelerin buyuklugu ne kadar oluyor? birde peynirli oluyo mu?
Hiç peynirli denemedim

Bunu da internette şey diye buldum oklava ile börek acamayanlar bu şekilde acabileceksiniz falan diyordu mesela 3 bardak undan yapıyorsam tabi ben göz kararı yapıyorum hiç öyle saymisligim yoktur mandalina kadar olsun beze aç

Yağla beklet bezeleri küçük tutarsan daha iyi acıkıyor daha büyük yaptığımda masa küçük olduğu için daha geniş açamadım kenarları kalın oldu biraz :)

tamam ben bosnak boregi yapmisligim var:) kocaman sofra bezi serip yemek masasi uzerinde sundure sundure actim. kucugu nasil olur diye dusundum..yoksa acmayi cekmeyi biliyorum yani. ama ioyle yag mag ugrasamiycam :) ben kisa yoldan su boregini yapayim:) hem yumusak oldugunda kizda yer belki

Bak bu maya koymuş ben maya koymuyorum eşim puf puf sevmiyor böreği kuru kuru olsun diyor iki tepsi yapıp birini kurutuyorum

Diğerini oğlum için üzerine tepsi kapatıyorum :)

Hamuru sert olursa açmak zor olur. Biraz yumuşak olmalı, bende yapıyorum senin yaptığın gibi. Kol boregi de aynen bu şekil oluyor

Bak bu maya koymuş ben maya koymuyorum eşim puf puf sevmiyor böreği kuru kuru olsun diyor iki tepsi yapıp birini kurutuyorum

Diğerini oğlum için üzerine tepsi kapatıyorum :)
anaam valla simdi youtube ta aynisina baktim bende:) ahahah mayua bende koymam hamura..borek dedigin puf puf olmaz bencede

hahaha:) anam burda iki dakkada baklava acanlara saygisizlik yapmayalim :)
Bende çok yaparım çarşaf böreğini ve hamurunu çok sert tutmam

Eve hazır yufkayı sadece sigara böreği ya da paçanga için alırım.
Hazır yufkadan başka hiç börek tutturamam diyebilirim

Açma börek bana daha kolay ve lezzetli geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…