Soğan sarımsak sebze yemeyen eş

Yoo evlenir de. Sevgililik nişanlılık dönemi bunun için var. Ben sadece eşimin istediği yemekleri yaparım diyen evlenir ya da herkes kendine yemek hazırlasın diyen
Ay zaten sonra eşşek gibi yiyorlar. El kızı anası gibi çekmiyor kimseyi.
Elin zırlak adamları için daha fazla konuşmaya gerek görmüyorum neyse.

Soğanları rondoyla iyice kıyarak koy yemeklere, mantı yaptığında sarımsaklının yanında sarımsaksız yoğurt da koy ama bunun dışındakilere 'ben bunu yaptım, beğenmediysen bundan sonra yemekleri sen yapabilirsin, en azından sevdiğin gibi olur' diyebilirsin. Böyle bir kaynım var, karısının da eli öyle lezzetli ki soğan kavursa oturup yersin ama kocası beğenmiyor. 20 yıldır evliler, kadın artık duymazdan geliyor, oralı bile olmuyor. Sana tavsiyem beğendirmeye uğraşmaman, bu model kaburga dolması yapsan yine bahane bulacaktır

Of benim eşimde soğan sarımsak yemiyor yemekte. Ben rendelesem de anlıyor tadından. Ben de kendime yapıyorum soğanlı sebze yemeklerimi. Ona da makarna,salata,balık, yumurta falan yapiyorum. Valla ben de nasıl alistiracagimi bilmiyorum çünkü soğansız yemeğin tadı eksik oluyor

Bişey dicem de nımet. Yakın akrabalarımız var ölenler. Annecım bır sofra hazırladı nasıl hemde hıc bısey yemedıler. Ama annem nasıl aglamaklı oldu. Pis pis şeyler köy sofraya dıbınde uyurlar. Annemın yemeklerınıde herkes sever. Meğer pişmiş soğan yemezlermıs sebze yemezlermıs. Anne dedım bır daha cagırmayalım. Çok zor gerçekten. Allah yardımcınız olsun.

Aynı model var bende. Yapmıyorum istediği yemeği girip yapabilir ben kimsenin özel aşçısı değilim. Yemekler çöpe gidiyor diye ağlıyordum pes ettim mutfak orda işten gelip istediğini pişirip yiyor.

Ben yemek yapmayacağım çünkü yaptıklarımı begenmiyorsunistersen annende ye öyle gel dedim benimki anladı yapmayacagimi hemen r yaptı.

Aynı benim eşim bir gün hamburgerin içinde turşu vardı, çıkart ye dedim kokusu geçmiştir dedi ve usenmeden değiştirtti birde o siparişi bekledi. Sebze, yeşillik, soğan, sarımsak, mayonez.. nerdeyse hiç bir şey yemiyor. Çorba yapıyordum misal, sarımsak koyacağim tat versin, yemiyor. E yemegin içinden malzeme eksilince tadıda olmuyor mağlum. Misafirliğe gidiyoruz, tanıyan biriyse eşimin porsiyonu ayrı hazırlanıyor değil ise misal et sote var menüde eşim içinde ki biberi soğanı tek tek ayıklayıp öyle yiyor. Kıymalı börek yapacağım, içinde soğan yok. O yenir mi? Yenmez. Böyle böyle yemek yapmayı bıraktım. Makarna pilav et tavuk köfte patates onun menüsü fix böyle. Oğlum var 1 yaşında, ona kadar yapıyorum çorbayı sebzeyi. Ben saldım yemiyorsan seçenekler bunlar kusura bakmasın kimse. Eşim eve gelmeden 15 dakka once makarna suyunu koyuyorum, eşim eve gelip el yüz yikayana kadar köfte kızarıyor. Bunu kendi istedi

Zıkkımın peki var, yer mi?

Bir şeyi eleştirmek için, o konuda bilgi birikime ve ortalama bir beceriye sahip olmanı gerekir.
Ona bunu hatırlatın hatta hayatınızdaki herkese!
Sanırsın bana gordon ramsey, yemezse yemesin!
Benim eşim de sarımsak ve birçok sebze yemezdi, şuan çiğ hariç yediği yemeklerin içine ittire ittire alıştırdım.
Sebze deseniz brokoli bamya hariç yiyor, yediğini anlamayacak şekillerde iteletip sevdiriyorum.
Çok da fifi yani, hele eleştiri yok daha neler!
Paşanın ellerinden öpsün yemekler, siz görün nasıl yapılacakmış öğretsin!!!

Kv bir kere ‘garezin bana mıydı senelerce eziyet çektim şuna bak şimdi yiyor’ dedi, ben de ‘buna kızmanız değil sevinmeniz lazım, beslenmesini düzenledim vitamin giriyor sağlıklı hale geliyor buna anne olarak evladınız için mutlu olmalısınız bence’ diye iğnemi ortaya koydum

Otursun kendi yapsn yesin . Benim kardesim de secer babam da secer ama hic terbiyesizlik yapmazlar. Yok orasi boyle burasi boyle , yok soyle yap. Sen yap ozaman kendin nasil istiyosan derim ben. Hic ugrasamam anasi da oyle diyorsa ona gitsin yemek yesin

Benim kocamın tam tersiymiş bayılır soğan sarımsağa. Ama sadece hafta sonları yer. Hafta içi çalıştığı için milletin içine çıkıyorum kokmasın der. Herkesin yemediği en az bir şey vardır. Ben mesela kelle paça sakatat türlerini yemem bu benim şımarık olduğum anlamına gelmiyor, eşim çok sever 40 yılda bir onun için yaparım. İşten gelince alnından öpücem önüne ne koysam yediği için

çözümü var tabi yemeği eşiniz yapsın. ne seviyosa kendine yapsın siz de kendi yemeğinizi yapıp yiyin. madem sevmiyor burun kıvırıyor yada anasında yesin.

Benim oğlum 12 yaşında. O da seçici besleniyor. Ona menülerinden yapıyorum, kendimize ayrı. 1 aylıkken anne sütünü bile bu yüzden bıraktı.
Bir aylıkken bu sebeple anne sütünü bıraktığını kim söyledi size?

O yemesin sen kendine yap. Ona da pilav makarna yap geç kendini ne üzüyorsun ne yapabilirsin. Bir süre sonra pes edecektir.

Tek ayirdigim yiyecek var sarimsak birakin yemegi sofraya oturamam evde koksa 2 gun migren agrisi ceker sabaha kdr kusarim. Icim almiyor istemiyor pismis dahil yiyemem disaridada yemem hayir. Hatta toplu misafirlige gittigim insanlar bir sekilde ogrenmis olur
Esimde benim gibi, ailesi de oyle. Esimde patlicani tercih etmez annesi hamileyken tiksinmis misafirlikte ac kalmaz ama evde pek yapmam.
Onun disinda ben yemem ya simarikligindansa illa orta yol bulunur ki bulunmus gibi. Pilavi cok yersin 2 kasik yemek yersin su malzemeyi az koy dersin olur yani. Elma yemezsin Portakal yersin domates yemez biber yersin ama yersin yani bunun nesi tartisilir ki?

15 yıllık evliyim. Eşim soğan sarımsak ve sebzelerin büyük bir bölümünü yemez. Bende herşeyden yerdim. Kocaya da kızardım.

Gel zaman git zaman çoklu gıda alerjilerim oldu. Bir çok şeyi bende yiyemiyorum kınadım galiba.

Oğlumda babası kılıklı, kısacası hepimiz yemek ayırt eder olduk

İstediğini yapın geçin. Çok sıkmadım ben. İstediğini yapıyorum. Kendime de istediğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…