- 20 Haziran 2024
- 927
- 967
- 48
Annelerin yemek seçen çocuktan çekmesi normal. Ben ve kardeşlerim de yemek seçerdik. Ancak artık büyüdük. Şu an yetişkin bir kadın olarak biri önüme yemek koyduğunda ohh bugün yemek yapmaktan kurtuldum Allah razı olsun diyorum. Farkındaysanız yetişkin olup da yemek seçen kişiler hep erkek. Çünkü yetişkin kadınların önüne kimse yemek koymuyor, kendi yiyeceğini kendileri yapıyor eğer önüne yemek koyan olursa da ohh bugün yemek yapmaktan kurtuldum diyolar benim gibi. Bu herifler hep hazıra konduğu için şımarık. Kendi istediğiniz yemekleri yapın. Yemiyorsa umursamayın. Eninde sonunda yola gelecek. Gelmezse de kendi bilir. Bunun için kavga etmeyin.
15 senedir evliyim, bir kere bile esim yaptigim yemegi begenmedigini soylemedi. ki cok da guzel yemek yapamam. dusuncesi birisi herhalde. siz yapin, yeyin. bir sure sonra o da alisir. alismazsa kendisi yapsin.Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
Nedense bunların hepsi erkek oluyor. Kadınlarda hiç görmüyoruz bunları. Yemeği kendin yapınca seçici meçici olmazsın çünkü. Bu adam yemek yapsa düzelir.O seçici beslenenler yeri gelince eşşek gibi yiyorlar ve yiyecekler. Bu kadar da şımarıklık olmaz yani evlenmesinler o zaman. Onlarca böyle erkek gördüm hepsinin de annesinin kiyamamasindandi, evlenince nedense hepsi düzeldi.
Eşim de bekarlığında kendine yemek yapıp o şekilde öğrenen bir insan. Öyle her gün dışardan söyleyim yapmaz bir ay yese ikinci ay midesi bulanır artık ev yemeği ister ve hiç bulamazsa kendi yapar. Normalde patlıcan veya etsiz sebze yemeği yemezmiş, bir yapıp iki yapı artık seçeneksiz kalınca hepsinden yapıp yemeye başlamış. Şimdi evde haftanın net 4-5 günü yemeği kendisi yapıyor her gün bir çeşit. Şükür ki evde ikimiz de yemek seçmiyoruz bana yemek seçen insan eğer bir alerji vs durumu yoksa şımarıklık ve olgunlaşamamak gibi geliyor.Nedense bunların hepsi erkek oluyor. Kadınlarda hiç görmüyoruz bunları. Yemeği kendin yapınca seçici meçici olmazsın çünkü. Bu adam yemek yapsa düzelir.
Bunlarin tamamına yakını erkek ve çoğu da annesinin kıyamaması yüzünden bu hale gelmiş. Biz de yaptık küçükken onu yemem bunu yemem diye ama essek gibi yedik. Sen nereni geliştirmezsen orası zamanla körelir, damak tadı da böyle. Böyle insanlarla arkadaş ortamında bile yemeğe çıkmaktan nefret ederim 1 kere çıkar bir dağa çıkmam.Nedense bunların hepsi erkek oluyor. Kadınlarda hiç görmüyoruz bunları. Yemeği kendin yapınca seçici meçici olmazsın çünkü. Bu adam yemek yapsa düzelir.
Yani sizde biraz gereksiz hassasiyet var kendinizi niye uzuyorsunuz ki ?Bu sen onu ye ben bunu yiyelim olsun istemiyorum ki beraber aynı yemeği bile yiyememek beni uzuyor
Benim söylediklerimle sizin anlattıklarınızın hiçbir alakası yok. Boşuna kendinizi uzun uzun anlatmışsınız. Bu saydığınız hassasiyetleriniz için eşiniz veya anneniz size her gün özel menü mü hazırlıyor yoksa kendiniz mi yapıyosunuz?Bazen insanlarin seçimi olmuyor.
Ben damak zevki olarak yemek seçmem. Önüme kurbağa konsa yerim ama patlıcan ve domates (çiğ) yiyemiyorum. Ağzım yara oluyor. Patlican yedikten sonra basur sorunu oluşuyor.
Çiğ soğan midemi kezzap gibi yakıyordu. Artik pişmiş soğanda yiyemiyorum.
Coğu yemek seçen insan vücudunun verdiği tepkiden dolayi yiyemiyorlar.
Birde laktoz sorunum var ama sadece belirli peynirleri yiyince oluyor. Şaka gibi. Başka bir markanin peynirini kilo kilo yerim sorun olmaz. Ayni şekilde yoğurt. Asla sorun olmuyor. Sütlaç yediğim zaman ben tuvalete zor atiyorum kendimi. Bu sebepten misafirlikte Sütlaç yemiyorum. E ama ayran içtin diyorlar...
Kusura bakmayin. Uzun uzun yazdim ama her yemek seçen şımarıklık yapmiyor
Benim söylediklerimle sizin anlattıklarınızın hiçbir alakası yok. Boşuna kendinizi uzun uzun anlatmışsınız. Bu saydığınız hassasiyetleriniz için eşiniz veya anneniz size her gün özel menü mü hazırlıyor yoksa kendiniz mi yapıyosunuz?
Yetişkin bir insanın önüne birisi hazır yemek koyuyor ve o kişi onu yemem bunu yemem diyorsa şımarıktır. O yiyeceğe karşı aşırı hassasiyeti olması da bu durumu değiştirmez. Eğer bir insan artık yetişkin olmuşsa ve bazı yemekleri sevmiyor, bazılarına karşı hassasiyeti varsa birine uşağı gibi onu sevmem, bu bağırsaklarımı bozuyor demek yerine kalkıp kendisi yapmalı yemeğini. Eğer yemeklerinizi kendiniz yapıyor ve başkasına özel aşçınız muamelesi yapmıyorsanız alınmanızı gerektiren bir şey yok söylediklerimde.
He belki birkaç yemeği insan sevmez, yemez ona anlayış gösterilebilir. Ancak sizin gibi çok fazla ürüne hassasiyeti olan kişilerin veya konu sahibinin eşi gibi komple sebze yemem diyen kişilerin kendi başının çaresine bakması ve kimseden ona göre menü yapmasını beklememesi gerek.
Aynen. Mutfak orada tencere tava orada. Buyur ne yemek yapacaksan yap derim sizin yerinizde olsamYarın öyle yapacagim ve sebebin kendisi oldugunu söyleyeceğim
Madem beğenmiyor yemeğini kendi yapsın.Annesi de buyumemis oğlunu evlendirmis.Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
Beterin beteri var. Benim eşim de soğan, sarımsak ve sebze yemediği gibi et, balık ve tavuk da yemez. Hele balık ve tavuğun evde pişmesinden de rahatsız olur. Ancak biz 9yıllık evliliğimiz süresince bu konuda hiç kavga etmedik. Kendime ayrı ona ayrı yemek pişirdiğim olmuştur. Üşenip sadece onun yiyeceği bir yemeği yapıp, ben de onu yemişimdir. Kendimize ayrı ayrı yemekler yaptığımız olmuştur (ben kendime, eşim kendine). Evet konu basit değil, bizde sadece kahvaltı sorun olmuyor, aynı şeyleri yiyoruz ama onun dışında ben de çoğu kez ne yapacağımı şaşırmışımdır. Ancak yukarıda anlattığım gibi çözüyoruz. Ben sarımsağı çok severim, ben yersem o yemediği zaman kokar diye yalvar yakar ona da bir kaşık sarımsaklı yoğurt yediririm kendime sarımsaklı bir şey yaptımsa. Asıl sorunu misafir geldiğinde yaşarım çünkü menü çok kısıtlı, ama balık ve tavuk olmadığı sürece misafire yapıyorum diye sevinerek ben de kendi istediğim her şeyi pişiririm.
Aynen öyle, sağlıksız bir beslenme tarzı var maalesef. Biraz kilosu var ama kan şekeri, B12 ve kan değerleri iyi çok enteresandır. Çoğunlukla karbonhidrat ağırlıklı besleniyor, bakliyat olarak da sadece kuru fasulye ve barbunya fasulyesi yer, ama az yer, bir de mercimek çorbası. Onun dışında bol yoğurt, yumurta ve peynir tüketir."Benim eşim de soğan, sarımsak ve sebze yemediği gibi et, balık ve tavuk da yemez." düşünüyorum düşünüyorum da... o zaman ne yer peki? sadece bakliyat mı mesela?.... çok ilginç. Her şey bir kenara, çok sağlıksız beslendi diye dert edinirdim ben kendime.