Soğan sarımsak sebze yemeyen eş

Aşkım önünden tabağı alacaksın ok ye o zaman diyiceksin ve sen yemeğini keyifle yemeye devam edeceksin. Erkek bu kadar konuşmaz ağırlığınızı koyun.

Çalışıyor musun? Neden bu duruma üzülüyorsun bugün bunu pişirdim bunu yicem beğenmezsen tencere orada sen ne istiyorsan onu pişirip ye diyebilirsin, güzel yaparsan ben de yerim seninkinden deyip gülücük at hatta :)))...

Her şeye küsur bulan erkek çok itici geliyor bana. Yapma yemek , kendisi yapsın. Tamam damak tadı farklı olur da, bu kadarı saygısızlık bence. Sarımsaklı yoğurdu sanki zorla mı dökeceksiniz önüne. Sadece yemek değil çocuk da yapma. Allah kolaylık versin

Kayınvalidelerimiz aynı kişi galiba Ama eşim hiç ayırmaz , ömrü boyu aç bırakıp annesi terbiye etmiş sanırsam.

Çok basit bir cevabı var; yapmayacaksın. Madem her şeyi eleştiriyor kendi yapsın siz yiyin. Gerçekten en gıcık olduğum tipler yemek seçenler. Elbette sevmediğin mideni bulandıran tek tük yemek olur ama bunların ki mıymıntılık. Sarımsaklı yoğurdu sevmeyen adamla patatesle de sevmez. Yani sarımsak, soğan yemediğinden değil yemekleri abur cubur şeklinde yemek istediği sağlıktan uzak bir hayat istediği için yemiyor.
Benim kuzenim de yeni evlendi annem bi güzel sofra hazırladı, biber dolması, kuru fasulye, domates çorbası... vs.
İngiltere kraliçesi ve eşi sadece et ve balık yiyormuş diğerlerini yemiyormuş... ben saygısızlık oluyorum görüyorum bu davranışları o zaman yemeğe niye geliyorsun? Gittiğin yerde bile '' ben onu yemem '' denmez bence yesen ölmezsin. Sanırsın Türk yemeklerinden uzak bir ülkeden gelmişler ilk defa deniyorlar.

En doğrusunu yapmışsın çocuklarını dahi bu sağlıklı yiyeceklere alıştıracaksın ki sürekli patates kızartması, köfte vs. isteyip diğerlerine burun kıvırmasın. Benim de sevmediğim iki üç yiyecek vardı onları da yiyorum şimdi tiksinmedikten sonra yenir. Börülce yemezdim mesela ama annem emek vermiş yapmış yiye yiye alıştım şimdi çok seviyorum. Şımarıklık bence yaptıkları başka bi şey değil. Tiksinme olmadığı sürece yemek seçilmez.

Çocuğunuzu böyle alıştırmanız size de ona da zarar farkında değilsiniz. Üniversite hayatında dahi ona yemek yapıcam diye uğraşırsınız. Komşumunuzun çocuğu da üniversiteye yeni başladı yemek bilmez her şeyi de yemez şimdi devamlı babasının kartında sipariş veriyor. Zenginim sıkıntı yok sağlıksız takılsın derseniz alıştırın. Çünkü o alışkanlıklar kolay bırakılmıyor..

Kocan yabancı mı? Yok yani soğansız Türk yemeği 3 ü 5 i geçmez de.

Ben olsam çoktan büyük kavga çıkarmıştım. Anası " oğluşum yemez onu bunu" diyorsa oğluşuna kendisi yapsın.

Şu hareketi çocuk yapsa " aç bırak, akşam aşırı acıkınca bulduğunu yer" diye tavsiye verilirdi. Aynı şey koca adam için de geçerli.

Ana kuzusuyla evlenmiş çocuk bakıyor işte. Ben bu tarz adamları çocuk olarak görüyorum. Kraliyet ailesinden gelmiş gibi bir haller bi edalar :) Çocuğun, eşin, ailen kim böyle şımarıklık yapıyorsa o yemeği sadece kendine yapacaksın bak nasıl canı çekiyor açken.. O zaman mecbur yer. Dışarı da sonsuza kadar yiyecek değil.

Alınmazsanız bir şaka yapayım.
Kocanız evlendikten sonra ek gıdaya geçmiş. Tebrikler!

Eşin şımarık şükürsüz görgüsüz biri. İnsanların bazı hassasiyetleri olabilir anlarım. Mesela balık yemez ya da mayonez yemez olmadı ben hiç karnabahar yemem der tamam. Ama böyle herşeye dil uzatması eşşek kadar adamın hiç normal değil. Hele de seni sofrada ağlatması kabus! Gerçekten zıkkım yesin.
Ben annemle yaşıyorum. Yaptığı her lokmaya teşekkür ediyorum. Çok şükür yani Rabbim elimizden almasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…