Soğan sarımsak sebze yemeyen eş

Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
E kendi yapsin demekki zevkleriniz uyusmuyor. Yemek kulturlerimiz farkli hayatim herkes kendi yemegini kendi yapsin de. Bizim gelin oyle yapti iki seneden sonra. Kardesim et urunleri yapiyor gelin diyet cozum boyle bulunmus

Şurayı anlayamadım sebze yemiyorsa nasıl besleniyor midesi bağırsağı düğümlenmiyor mu🙄🙄korkunç bir beslenme biçimi
benim kız kardeşim de yemiyor
pırasa ıspanak kabak patlıcan lahana ebegümeci vs. yemez, hiç yemedi.
bu kız et de (tavuk da) yemez, süt de içmez, yumurta da yemez. tereyağı yemez.

aslında yediklerini saysak daha koılay :S fasülye yiyor. patates. soğan yer bak :KK70: asma yaprağı sararsan onu yer. mercimek fian yer. baklagilleri genelde olarak yiyor diyebiliriz.
yoğurt peynir yiyor.

her türlü meyveyi kuruyemişi yer. herhalde onlardan alıyor gıdayı.
annem o evlenene kadar hep evde ayrı yemek yaptı bu kıza öyle büyüdü. annem yapar öyle herkese atrı ayrı kendisi de soğan sarımsak yemez.

neyse 2 tane bebeği var gayet emzirdi, gayet büyüttü, kan testlerini filan da verir öyle aman aman bir sorunlu tarafı yok...bir kabızlık vs. sorunu yaşmadı (gebelik yaşayanlar anladı ne demek istediğimi)

yani tamam biliyorum dengeli beslenelim filan da. bence biraz da abartıyoruz yeni nesil kadınlar olarak bu beslenme işini. insanoğlu binyıllarca ciğ meyve toplayıp bir de avlanıp onu yedi ayol.

ha bu kızın kocası -ve onun ailesi- de korkunç etçil. onlar da etsiz yemek yemiyor. ama 7 senedir evliler. ne biliyim biz her türlü yemek seçen gördüğümüz için herhalde alıştk :KK70:

ben ne bulsam yerim kimseye de (alerjik bebek filan olur, yaşlı demanslı hasta olur doktor bir perhiz verir vs. o hariç) özel yemek yapamam tarzım değil. annem değilim ben.

Kızlar sabah uyandık çok güzel bir şekilde. Gideceğine yakın kendine durum al aksam ben bezelye pilav yapacağım dedim. Bundan sonra istersen eşlik et istersen de kendine göre bir şeyler hazırla yumurta falan kırarım dedim. Hiçbir şey demedi. Özür diledi. Ciddiyetimi anladı ve gerçekten ona artık yemek yapamayacağımı anladı. Giderken de bende yiyeceğim dedi. 😁 Bundan sonra bu şekilde sulu yemekler olacak ve ben soğan sarımsak giren yemekler yapacağım dedim. O da biraz küçük dogra ben görmeden yerim dedi.
Oldu galibaaa 😍😍🤎
Dışarıda yediği yemeklerde de kuru soğan ve sarımsak var hayır böyle evde yemek seçen olunca maalesef çocuklarda yemek seçen kişiyi örnek alıyor.

Bunu savunmaya gerek yok bence. Şımarıklık baska bir şey değil. Zorda kalınca hepsi essek gibi yiyor zaten. Cocukluk alışkanlığını o yaşa çıkarmış olmak sadece şımarıklıktir.
Savunmak ne alaka??

Etrafınızda seçici beslenen kimse olmadığı için ne kadar ön yargılı bir yorum yazmışsınız. Doktorlar bile bu duruma yapacak bir şey yok diyorlar. Kanına bakıp eksik bir değer varsa takviye veriyorlar. Öyle ağız burun büküp yememek değil bu.

Savunmak ne alaka??

Etrafınızda seçici beslenen kimse olmadığı için ne kadar ön yargılı bir yorum yazmışsınız. Doktorlar bile bu duruma yapacak bir şey yok diyorlar. Kanına bakıp eksik bir değer varsa takviye veriyorlar. Öyle ağız burun büküp yememek değil
O seçici beslenenler yeri gelince eşşek gibi yiyorlar ve yiyecekler. Bu kadar da şımarıklık olmaz yani evlenmesinler o zaman. Onlarca böyle erkek gördüm hepsinin de annesinin kiyamamasindandi, evlenince nedense hepsi düzeldi.

Savunmak ne alaka??

Etrafınızda seçici beslenen kimse olmadığı için ne kadar ön yargılı bir yorum yazmışsınız. Doktorlar bile bu duruma yapacak bir şey yok diyorlar. Kanına bakıp eksik bir değer varsa takviye veriyorlar. Öyle ağız burun büküp yememek değil bu.
Hangi doktorlar diyomuş bunu çok merak ettim. İsim ve açıklama gösterebilir misiniz? Bir de konu sahibi eşine başka yemek yapmıycam yaptığımı yemezsen yeme diyince adam R yapmış. Seçicilik önüne hazır yemek koyulmayana kadarmış. Şımarıklıktan diye boşa demiyoruz

Benim eşim de çok yemek seçer. Her gün ona sorarım ne pişireyim diye. Onun dediği şeyi yaparım. Kendi canım ekstra bir şey isterse onu yaparım.

Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
Bir şey diyeceğim ama neyse b. Yesin 😂 ay siz pişirin ne varsa yiyorsa yer yemiyorsa paşa gönlü bilir üf sinir bozucu soğansız yemek nasıl pişecek 😂

Hangi mesajlardı bulamadım ama arkadaşlar evlendiğiniz 35-40 yaşındaki adamların hala analarını mı suçluyorsunuz yemek seçiyorlar diye?!? İnsan 5 yaşında gelişimini tamamlamıyor, hayat boyu yeni yiyeceklerin tadına bakabilir. Konu sahibi ve bu tipte yorum yapan arkadaşlara yetişkin insanlarla evli olduklarını hatırlatmak isterim. Sorun analarında değil bizzat seçtiğiniz kocalarda. Eskiden sadece eşim mikemmel ailesi kötü derlerdi, şimdi cağnım eşim ailesi düzgün olsaydı mikemmel olacaktı’ya döndü.

Enyemesin. Kendin yap ye diyin geçin. Annesi misiniz? Şımartma şunu da demişsiniz..hayorlı olsun az gelismiş bir adamla evlisiniz. Kendinize kadar yapın yiyin. O da ne yiyecekse yapsın yesin

Savunmak ne alaka??

O nasıl oluyor gerçekten , sebze meyve yemezsen max 3 yılda hemoroid de olursun, bağırsağın da tıkanır, yağ da bağlarsın, olduğun yerde kalırsın. Çocuk bir yere kadar anlaşılır am bu şekilde beslenen yetişkin net şekilde akılsızdır kendi sağlığını baltalar. Zaten damak zevki olmayan bir beslenme çeşidi bence et et et nereye kadar, taze, hafif, mis gibi sebze yemeğini insan nasıl sevmez :110:

Bu çocukluktan devam eden yemek yeme bozukluğu, yeğenim de öyle,belirlediği birkaç şey dışında yemez..şimdi universitede..Bu evlilikte çok önemli bir problem,keşke evlenirken bu konuyu düşünseydiniz..

ayrica hata sende. az porsiyon yemek yap yerse yesin yemezse gitsin kendine yumurta kirsin yesin sen de kalanini ertesi gün yersin yemek yapma zahmetinden kurtulursun

O nasıl oluyor gerçekten , sebze meyve yemezsen max 3 yılda hemoroid de olursun, bağırsağın da tıkanır, yağ da bağlarsın, olduğun yerde kalırsın. Çocuk bir yere kadar anlaşılır am bu şekilde beslenen yetişkin net şekilde akılsızdır kendi sağlığını baltalar. Zaten damak zevki olmayan bir beslenme çeşidi bence et et et nereye kadar, taze, hafif, mis gibi sebze yemeğini insan nasıl sevmez :110:
Yani konu o kadar saçma bir tarafa gitti ki pes gerçekten. Ne kadar saldırmaya hazır bir halde herkes. Sadece et demedim ben zaten seçici beslenme dedim. Bakın bu gerçekten yemek yapan kişi için hiç hoş olmayan bir durum. Mesela nohut pilav yiyor yanında salata yiyor. Ancak sebze kesinlikle yenmiyor. Doktorlar da diyor ki, salata yiyor nohutu yiyor ok yapacak bir şey yok diyerek lif eksiği için ilaç veriyor (kan testi sonucuna göre) mesela kirazın tadını bilmiyor onun için meyve sadece elma. Ekşi diyor halbuki değil ama yüzü limon tatmış gibi ekşiyor. Olay bu. Böyle kişiler var.

Yani konu o kadar saçma bir tarafa gitti ki pes gerçekten. Ne kadar saldırmaya hazır bir halde herkes. Sadece et demedim ben zaten seçici beslenme dedim. Bakın bu gerçekten yemek yapan kişi için hiç hoş olmayan bir durum. Mesela nohut pilav yiyor yanında salata yiyor. Ancak sebze kesinlikle yenmiyor. Doktorlar da diyor ki, salata yiyor nohutu yiyor ok yapacak bir şey yok diyerek lif eksiği için ilaç veriyor (kan testi sonucuna göre) mesela kirazın tadını bilmiyor onun için meyve sadece elma. Ekşi diyor halbuki değil ama yüzü limon tatmış gibi ekşiyor. Olay bu. Böyle kişiler var.
Ve bu insan büyüyecek, sadece siz tahammül edebileceksiniz. Başkalarından buna tahammül beklemeyin çünkü şımarıklık. 30 40 dediğiniz gibi 85 yaşındaki adam böyle onu yemem bunu yemem yapıyorsa evlenmesin otursun evinde. Hiç köyde falan duymadık nedense bu doktorların aşırı normal bulduğu seçici yiyenleri.

Hangi doktorlar diyomuş bunu çok merak ettim. İsim ve açıklama gösterebilir misiniz? Bir de konu sahibi eşine başka yemek yapmıycam yaptığımı yemezsen yeme diyince adam R yapmış. Seçicilik önüne hazır yemek koyulmayana kadarmış. Şımarıklıktan diye boşa demiyoruz
Hastane ismi mi vereyim ne yapayım gerçekten ilginçsiniz. Seçici beslenen kişinin menüsünde 5-6 çeşit yemek vardır ve dönüşümlü olarak onları yer sadece. Yani mesela Karnıyarık onda yoktur ve 2 gün aç kalsa kesinlikle yemez.

Konu sahibinin eşini savunmuyorum, böyle bir durumu bizzat yaşıyorum diyorum. Kayınpeder de aynı mesela. Ayrıca yazın bir yere konu sahibinin eşi bu durumu sürdürmeyecek.

Ve bu insan büyüyecek, sadece siz tahammül edebileceksiniz. Başkalarından buna tahammül beklemeyin çünkü şımarıklık. 30 40 dediğiniz gibi 85 yaşındaki adam böyle onu yemem bunu yemem yapıyorsa evlenmesin otursun evinde. Hiç köyde falan duymadık nedense bu doktorların aşırı normal bulduğu seçici yiyenleri.
Duymamış olmanız olmadığı anlamına gelmiyor. Başkası beni bağlamaz benim çocuğum kendi yemeğini kendisi yapabiliyor daha bu yaşta.

Eşim çok yemek seçer ama bu başka bir seviye.

Bakın bir de bir arkadaş var. O mesela sadece et yiyordu 40 lı yaşlarda ve sırf bu yüzden bağırsağını kesti doktorlar ve şimdi tuvalet ihtiyacını farklı bir cihazla yapabiliyor ama benim dediğim durum bu değil.

Yoo evlenir de. Sevgililik nişanlılık dönemi bunun için var. Ben sadece eşimin istediği yemekleri yaparım diyen evlenir ya da herkes kendine yemek hazırlasın diyen de.

X