Şurayı anlayamadım sebze yemiyorsa nasıl besleniyor midesi bağırsağı düğümlenmiyor mu
korkunç bir beslenme biçimi
benim kız kardeşim de yemiyor
pırasa ıspanak kabak patlıcan lahana ebegümeci vs. yemez, hiç yemedi.
bu kız et de (tavuk da) yemez, süt de içmez, yumurta da yemez. tereyağı yemez.
aslında yediklerini saysak daha koılay :S fasülye yiyor. patates. soğan yer bak
asma yaprağı sararsan onu yer. mercimek fian yer. baklagilleri genelde olarak yiyor diyebiliriz.
yoğurt peynir yiyor.
her türlü meyveyi kuruyemişi yer. herhalde onlardan alıyor gıdayı.
annem o evlenene kadar hep evde ayrı yemek yaptı bu kıza öyle büyüdü. annem yapar öyle herkese atrı ayrı kendisi de soğan sarımsak yemez.
neyse 2 tane bebeği var gayet emzirdi, gayet büyüttü, kan testlerini filan da verir öyle aman aman bir sorunlu tarafı yok...bir kabızlık vs. sorunu yaşmadı (gebelik yaşayanlar anladı ne demek istediğimi)
yani tamam biliyorum dengeli beslenelim filan da. bence biraz da abartıyoruz yeni nesil kadınlar olarak bu beslenme işini. insanoğlu binyıllarca ciğ meyve toplayıp bir de avlanıp onu yedi ayol.
ha bu kızın kocası -ve onun ailesi- de korkunç etçil. onlar da etsiz yemek yemiyor. ama 7 senedir evliler. ne biliyim biz her türlü yemek seçen gördüğümüz için herhalde alıştk
ben ne bulsam yerim kimseye de (alerjik bebek filan olur, yaşlı demanslı hasta olur doktor bir perhiz verir vs. o hariç) özel yemek yapamam tarzım değil. annem değilim ben.