Smear testi hpv var mı yok mu cevap vermez mi?

Çok sevndm şuan yani acimamasina çok tesekkrler
Ben çıktığımda doktor odasından. Eşim noldu niye yapmadınız filan der gibi bakıyordu .gel gel dedim yaptirmadigimi mi dusunuyosun dedim.
Evet ne bileyim çok korkuyodun kaç aydır karar veremiyodun şimdi rahatsin yapmadı mı dedi.
Yaptırdım çok kolaydı dedim.o da şaşırdı

Beklemiyorduk baasit olacağını.hele canım tatlıdır bide benim
 
Yaa nasıl motive oldum şuan nerde oturuyorsun hangi şehir aynı sehirse aynı doktora gideym doktorda onemli bu konuda
 
Yaa nasıl motive oldum şuan nerde oturuyorsun hangi şehir aynı sehirse aynı doktora gideym doktorda onemli bu konuda
İzmirdeyim canım. Ben benim doktorumu önermem ama .herşeye para gözüyle bakıyordu tavrından memnun degilim
 
İzmirdeyim canım. Ben benim doktorumu önermem ama .herşeye para gözüyle bakıyordu tavrından memnun degilim
Bende konyadaym zaten ha anladm canm sağol yinede motive oldum bunları düşünerek motive olup gidicem insallh peki sizin sonuç ne oldu nasl gecicekms bu hpv sizin ?
 
Bende konyadaym zaten ha anladm canm sağol yinede motive oldum bunları düşünerek motive olup gidicem insallh peki sizin sonuç ne oldu nasl gecicekms bu hpv sizin ?
Ben hpv için gitmedim kuzum .evliyim diye illa yapalım dediler ne zamandır .ondan gitmiştim korka korka.

Ablamda hpv var mı diye gittik de hpv var yok demediler .hpv testi ayrı smear testi ayrı .ikiside aynı şekilde alınıyor ama hpv testine bakmadık biz .hem o 750 TL dediler.

Bakalım ablam napacak bende bilmem
 
Teşekkürler
 
Anladm canm tesekkr ederm
 
Gecmis olsun, peki sizde kolposlopi yapildimi?
Teşekkür ederim, şöyle normalde yüksek riskli tipler siğil yapmazmıl genelde. Bende minicik ve sayısı 10 geçmeyecek ki bazen daha da az tek tük siğil çıkıyordu. Aldarayı ilk sürmemde geçiyordu. Yaşımda 21 olduğundan ve smear sonucum temiz geldiğinden doktorum “ Evet sonucun yüksek riskli ama bir tip 16 veya 18 değil sakin ol şimdilik. Bu iki tip en tehlikeli olanı senin sonuçların temiz yaşın genç teşhisin ve tedavinde hemen yapıldı sadece takipte kalalım kolposkopi önermiyorum. Düzenli olarak smear takibi yapalım öncelikli olarak” dedi. Ki zaten artık siğillerim çıkmıyor. 2 tane vardı inat ettim aldara sürmeyeceğim dedim geçip gitmel üzere... Umarım hepimiz kurtuluruz.
 
Hatta öyle fobim vardı ki titriyodum. Huh huh yapiyodum masaya daha yerleşirken bile.
Hatta ozurler diliyodum bagirabilirim özür dilerim şimdiden diyodumayy bı baktım acimiyomus ki boşa kaos yaratmisim
Ay evet ben ilk jinekolojik muayenemi hpv ile karşılaşınca yaptırdım. Hem bu hastalığın stresi hemde ilk kez muayene olacağım için o spekulumun stresi anlatamam. İnternetten öyle şeyler okudum ki hepsi saçma... Yani eline iğne batsa ağlayan canı tatlı olan ağrı eşiği eksilerde olan benn doktorun odasından çıkarken ne yani bu muydu??? Bu kadarcık mıydı??? Gerçekten bunun için mi bu kadar korkup gerildim (???) diye düşündüm. Şimdi doktor demeden direkt ben muayene masasına oturuyorum açıyorum bacaklarımı. Ahahaah
 
Nasıl bı cesaret geldiyse başka bişey için gittiğinde bile o koltuğa oturulacak bı de burdan bak daha iyi görünebilir sonuçta acımıyor .
 
Bu arfaa hpv için gittiğinde direkt hpv testine gittin yani dimi ? Smear değil hpv testi istedin ? Doğru mu anladim
 
Bu arfaa hpv için gittiğinde direkt hpv testine gittin yani dimi ? Smear değil hpv testi istedin ? Doğru mu anladim
Hayır doktorum hemen smearı aldı ödemesini aşağıda yaparsın dedi. Bir de kağıt yazdı bu testi yaptırman gerekli ücreti öderken sorarsın dedi. Sonra ben birkaç kez daha gittim yaptıracak mısın diye sordu. Bende biraz araştırmıştım yaştan kaybettiğim için ketem, sağlık ocakları, devlet hastanelerinde test yaptıramadım. Eğitim araştırmalar yapıyor dediler gittim ilgilenmediler. Bende daha sonra kendi doktoruma gidip yaptırdım.
 
hpv+ gelmezse smear calisilmiyor mu? dogru mu anladim?
 
hangi yas araliginda olmak gerekiyormus acaba
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…