- 17 Ocak 2020
- 28.130
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.871
- 598
- Konu Sahibi bebeklinick
-
Ben çıktığımda doktor odasından. Eşim noldu niye yapmadınız filan der gibi bakıyordu .gel gel dedim yaptirmadigimi mi dusunuyosun dedim.Çok sevndm şuan yani acimamasina çok tesekkrler
36Ablaniz kaç yaşında?
Yaa nasıl motive oldum şuan nerde oturuyorsun hangi şehir aynı sehirse aynı doktora gideym doktorda onemli bu konudaBen çıktığımda doktor odasından. Eşim noldu niye yapmadınız filan der gibi bakıyordu .gel gel dedim yaptirmadigimi mi dusunuyosun dedim.
Evet ne bileyim çok korkuyodun kaç aydır karar veremiyodun şimdi rahatsin yapmadı mı dedi.
Yaptırdım çok kolaydı dedim.o da şaşırdı
Beklemiyorduk baasit olacağını.hele canım tatlıdır bide benim
İzmirdeyim canım. Ben benim doktorumu önermem ama .herşeye para gözüyle bakıyordu tavrından memnun degilimYaa nasıl motive oldum şuan nerde oturuyorsun hangi şehir aynı sehirse aynı doktora gideym doktorda onemli bu konuda
Bende konyadaym zatenİzmirdeyim canım. Ben benim doktorumu önermem ama .herşeye para gözüyle bakıyordu tavrından memnun degilim
Aile sağlığı merkezini arayarak kayıtlı olduğu birimin hemsiresiyle görüşsün. Pandemi nedeniyle malzeme ya da ASM yogunluk/personel eksikliği yoksa asmlerde hpv bakılıyor. Hpv ve smear birlikte alınıyor. Hpv + çıkarsa laboratuar smearı da çalışıyor.
Ben hpv için gitmedim kuzum .evliyim diye illa yapalım dediler ne zamandır .ondan gitmiştim korka korka.Bende konyadaym zatenha anladm canm sağol yinede motive oldum bunları düşünerek motive olup gidicem insallh peki sizin sonuç ne oldu nasl gecicekms bu hpv sizin ?
TeşekkürlerAile sağlığı merkezini arayarak kayıtlı olduğu birimin hemsiresiyle görüşsün. Pandemi nedeniyle malzeme ya da ASM yogunluk/personel eksikliği yoksa asmlerde hpv bakılıyor. Hpv ve smear birlikte alınıyor. Hpv + çıkarsa laboratuar smearı da çalışıyor.
Anladm canm tesekkr edermBen hpv için gitmedim kuzum .evliyim diye illa yapalım dediler ne zamandır .ondan gitmiştim korka korka.
Ablamda hpv var mı diye gittik de hpv var yok demediler .hpv testi ayrı smear testi ayrı .ikiside aynı şekilde alınıyor ama hpv testine bakmadık biz .hem o 750 TL dediler.
Bakalım ablam napacak bende bilmem
Teşekkür ederim, şöyle normalde yüksek riskli tipler siğil yapmazmıl genelde. Bende minicik ve sayısı 10 geçmeyecek ki bazen daha da az tek tük siğil çıkıyordu. Aldarayı ilk sürmemde geçiyordu. Yaşımda 21 olduğundan ve smear sonucum temiz geldiğinden doktorum “ Evet sonucun yüksek riskli ama bir tip 16 veya 18 değil sakin ol şimdilik. Bu iki tip en tehlikeli olanı senin sonuçların temiz yaşın genç teşhisin ve tedavinde hemen yapıldı sadece takipte kalalım kolposkopi önermiyorum. Düzenli olarak smear takibi yapalım öncelikli olarak” dedi. Ki zaten artık siğillerim çıkmıyor.Gecmis olsun, peki sizde kolposlopi yapildimi?
Ay evet ben ilk jinekolojik muayenemi hpv ile karşılaşınca yaptırdım. Hem bu hastalığın stresi hemde ilk kez muayene olacağım için o spekulumun stresi anlatamam. İnternetten öyle şeyler okudum ki hepsi saçma... Yani eline iğne batsa ağlayan canı tatlı olan ağrı eşiği eksilerde olan benn doktorun odasından çıkarken ne yani bu muydu??? Bu kadarcık mıydı??? Gerçekten bunun için mi bu kadar korkup gerildim (???) diye düşündüm. Şimdi doktor demeden direkt ben muayene masasına oturuyorum açıyorum bacaklarımı. AhahaahHatta öyle fobim vardı ki titriyodum. Huh huh yapiyodum masaya daha yerleşirken bile.
Hatta ozurler diliyodum bagirabilirim özür dilerim şimdiden diyodumayy bı baktım acimiyomus ki boşa kaos yaratmisim
Nasıl bı cesaret geldiyse başka bişey için gittiğinde bile o koltuğa oturulacakAy evet ben ilk jinekolojik muayenemi hpv ile karşılaşınca yaptırdım. Hem bu hastalığın stresi hemde ilk kez muayene olacağım için o spekulumun stresi anlatamam. İnternetten öyle şeyler okudum ki hepsi saçma... Yani eline iğne batsa ağlayan canı tatlı olan ağrı eşiği eksilerde olan benn doktorun odasından çıkarken ne yani bu muydu??? Bu kadarcık mıydı??? Gerçekten bunun için mi bu kadar korkup gerildim (???) diye düşündüm. Şimdi doktor demeden direkt ben muayene masasına oturuyorum açıyorum bacaklarımı. Ahahaah
Bu arfaa hpv için gittiğinde direkt hpv testine gittin yani dimi ? Smear değil hpv testi istedin ? Doğru mu anladimAy evet ben ilk jinekolojik muayenemi hpv ile karşılaşınca yaptırdım. Hem bu hastalığın stresi hemde ilk kez muayene olacağım için o spekulumun stresi anlatamam. İnternetten öyle şeyler okudum ki hepsi saçma... Yani eline iğne batsa ağlayan canı tatlı olan ağrı eşiği eksilerde olan benn doktorun odasından çıkarken ne yani bu muydu??? Bu kadarcık mıydı??? Gerçekten bunun için mi bu kadar korkup gerildim (???) diye düşündüm. Şimdi doktor demeden direkt ben muayene masasına oturuyorum açıyorum bacaklarımı. Ahahaah
Hayır doktorum hemen smearı aldı ödemesini aşağıda yaparsın dedi. Bir de kağıt yazdı bu testi yaptırman gerekli ücreti öderken sorarsın dedi. Sonra ben birkaç kez daha gittim yaptıracak mısın diye sordu. Bende biraz araştırmıştım yaştan kaybettiğim için ketem, sağlık ocakları, devlet hastanelerinde test yaptıramadım. Eğitim araştırmalar yapıyor dediler gittim ilgilenmediler. Bende daha sonra kendi doktoruma gidip yaptırdım.Bu arfaa hpv için gittiğinde direkt hpv testine gittin yani dimi ? Smear değil hpv testi istedin ? Doğru mu anladim
hpv+ gelmezse smear calisilmiyor mu? dogru mu anladim?Aile sağlığı merkezini arayarak kayıtlı olduğu birimin hemsiresiyle görüşsün. Pandemi nedeniyle malzeme ya da ASM yogunluk/personel eksikliği yoksa asmlerde hpv bakılıyor. Hpv ve smear birlikte alınıyor. Hpv + çıkarsa laboratuar smearı da çalışıyor.
hangi yas araliginda olmak gerekiyormus acabaHayır doktorum hemen smearı aldı ödemesini aşağıda yaparsın dedi. Bir de kağıt yazdı bu testi yaptırman gerekli ücreti öderken sorarsın dedi. Sonra ben birkaç kez daha gittim yaptıracak mısın diye sordu. Bende biraz araştırmıştım yaştan kaybettiğim için ketem, sağlık ocakları, devlet hastanelerinde test yaptıramadım. Eğitim araştırmalar yapıyor dediler gittim ilgilenmediler. Bende daha sonra kendi doktoruma gidip yaptırdım.
Hpv pozitif gelmezse smear çalışılmıyor 30 veya 35 yaş üstü olmak gerekiyor Üniversite hastanesinde yaş sınırı yokhpv+ gelmezse smear calisilmiyor mu? dogru mu anladim?
tesekkur ederim cevabiniz icin.Hpv pozitif gelmezse smear çalışılmıyor 30 veya 35 yaş üstü olmak gerekiyor Üniversite hastanesinde yaş sınırı yok
Ama smear bozuk çıkarsa hpv den suphelenilir ve hpv ye bakılır diye biliyorumHpv pozitif gelmezse smear çalışılmıyor 30 veya 35 yaş üstü olmak gerekiyor Üniversite hastanesinde yaş sınırı yok
Hpv ve smear ayrı iki tahlil smear bozuksa Evet hpv den şüphrlenilir ama smear hpv tipini belirlemezAma smear bozuk çıkarsa hpv den suphelenilir ve hpv ye bakılır diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?