Smear Testi.

kediannesi0

Aktif Üye
Pro Üye
14 Aralık 2024
1.552
4.344
48
Arkadaşlar ben ilk kez 3 gün önce smear testi verdim. Sonuçlar ne zaman çıkar? Ve bu teste hangi hastalıklara bakılıyor? Doktor yaşımı sordu söyleyince smear de aldı. Acaba bir şey mi gördü muayene de ondan mı aldı? 😔 asistana hastadan smear de alalım dedi, asistan Hpv de alıyor muyuz hocam dedi, doktor da hayır gerek yok rahim temiz duruyor dedi. Yine de korktum. Çok cahilce sorular sordum belki ama hshshshshd stresimi mazur görün. (devlet hastanesinde alındı.)

Geçen sene ben de farklı bir şey için gittim. Evli olduğumu söyleyince direkt smear aldılar. Bir şey gördükleri için degil yani korkmayın. Cinsel olarak aktif kadınların 3 yılda bir smear, 5 yılda bir hpv testi vermesi gerekiyor. Genel bir tarama bu. Bana sonuçlar 15 gün içinde çıkar dediler benim 5 günde çıktı. Negatif olduğunda daha hızlı çıkıyor sanırım.
İnsanları düşünceye kaptırmayın ne alaka negatif olunca hızlı çıkar. Hastanenin durumu kalabalıklığına bağlı değişir

İnsanları düşünceye kaptırmayın ne alaka negatif olunca hızlı çıkar. Hastanenin durumu kalabalıklığına bağlı değişir
İzmir Şehir Hastanesi'nin de az yoğunlukta olduğunu düşünmüyorum. 1 sene sonra ilaçlı mr çektirdim onda problem vardı, mesela o ileri araştırma gerektirdi 1 ay sürdü raporlanması. İlaçlı mr'ı 1 haftada raporlanan arkadaşlarım var aynı hastanede. Herhangi bir araştırma gerektiren bir durum olduğunda ister istemez süre uzayabiliyor. Burada amacım insanların kötü dusunceye sevk etmek falan değil kendimden ve gördüğümden örnek verdim sadece. Benim buradaki yorumlarımi hiç gördünüz mü bilmiyorum çoğunlukla yapıcı olan biriyim. Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakılmasın. İnsanlar paniğe kapılsin geç cıkınca korksunlar diye düşünen bir psikopat değilim yani. Elbette hastanenin yoğunluğuna göre değişebilir. Ama bir durum varsa ileri arastirma gerekir o kadar.

Ben gecen sene nisanda aynı problemi yaşadım adet grçikmefi ile gittim rajim duvarın kalın denildi tarlusal verdi adet biyiminebyskın grl bakalım denildi gittim incelmişyi sonraki ay duphaston verdi içuin yine gittim baktı incelmiş sonrabdr degim dushapstan çok kötü etti beni diyince bursktık sonraki ay 16 gün donrs oldum uinr baktı incrydi sonradan krnfilijindrmin füzenin hindi 9 aydır düzenleyici bu ay yine aynı geçiktim olamıyorum rahim duvarı kalınlaşması 20mm miş funda biyopsi aldı ara ksndmsm yogun kansmalatım yok ultrasyonda dr nr miuom nede polip defi sadece 40 gündür olamıyorum ve kalınlasms var dizdede mi aynı durum vsr

Back
X