- 17 Ocak 2020
- 28.130
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.871
- 598
- Konu Sahibi bebeklinick
-
Ben Sadece Smear testi yaptirdim...Sonuç "Temiz"geldi...HpV testi yaptirdigimda HPV 16 olduğunu öğrendim..Yüksek riskli Tip 16 olduğu için smeare güvenmedik kolposkopi yapıldı...Ve sonuç CIN1 çıktı...Yani Smeare kesinlikle güvenmeyin Hpv testi ayrı onu kesin yaptirin..Arkadaşlar ablama hpv için smear testi yaptırdık.doktora diyorum hpv var mı sonuç nasıl
Sonuçlar temiz
Hpv var mı yok mu bilemeyiz onun testi ayrı 750 TL o diyor
Böyle bişey olabilir mi ?
Biz size hem hpv için smear yaptırdık
Hemde zaten smear hpv yi göstermez mi
Anormalse sonuç hpv ile bagdastirirsin zaten yanlış mı düşünüyorum doktor mu haklı anlamadim
Gecmis olsun, peki sizde kolposlopi yapildimi?Yanlış düşünüyorsunuz mesela şöyle örnek vereyim benim siğillerim çıkıyordu ve smear testi sonucu temizdi. O zaman benimde hpv olmam imkansız ?? Hayır aslında öyle olmuyor şöyle ki hpv’ nin düşük ve yüksek riskli türleri olduğundan dolayı yüksek risklilerde smear sonuncunda hücre bozulması hemen yapmamış olabilir. Düşük riskliler zaten yapmaz. Ben hpv genotipleme testi yaptırdığımda ise sonucum yüksek riskli tip 51 çıktı...
Gecmis olsun, peki cin1 cikinca extra tedavi yapildimi?Ben Sadece Smear testi yaptirdim...Sonuç "Temiz"geldi...HpV testi yaptirdigimda HPV 16 olduğunu öğrendim..Yüksek riskli Tip 16 olduğu için smeare güvenmedik kolposkopi yapıldı...Ve sonuç CIN1 çıktı...Yani Smeare kesinlikle güvenmeyin Hpv testi ayrı onu kesin yaptirin..
smear testi gibi yapiliyorHpv testi nasıl yapılıyor peki?
smear testi gibi yapiliyor
Teşekkür ederim.Hepimize geçmiş olur inşallah..CIN1 de genellikle doktorlar sadece takip ediyorlar.%60 geriliyor çünkü.Ama yüksek riskli tip 16 olduğu için ben ve doktorum beklemeyi tercih etmedik.CIN1 çıktıktan sonra Leep işlemi ile o bölge temizlendi..Sonra o alınan parçalarda kenarları pozitif yada negatif olduğuna bakılması için patolojiye gitti...Patoloji sonucu kenarları negatif (temiz) çıkınca Sadece 6 ayda bir smear kontrolü yapıyoruz..Kenarları pozitif çıksaydı bir kez daha leep işlemi yapılacaktı.Gecmis olsun, peki cin1 cikinca extra tedavi yapildimi?
Ablaniz kaç yaşında?Arkadaşlar ablama hpv için smear testi yaptırdık.doktora diyorum hpv var mı sonuç nasıl
Sonuçlar temiz
Anormalse sonuç hpv ile bagdastirirsin zaten yanlış mı düşünüyorum doktor mu haklı anlamadim
Arkadaşlar ablama hpv için smear testi yaptırdık.doktora diyorum hpv var mı sonuç nasıl
Sonuçlar temiz
Anormalse sonuç hpv ile bagdastirirsin zaten yanlış mı düşünüyorum doktor mu haklı
Evet öyle pahalı bir test var annemede yaptirmstik ama smear testi riskli çıkması lazım şüpheli öyle yaptirmstik 2.yi diye hatırlıyorum annem muhahele oldu 2 yıldır devamlı sadece smearle kontrol ediyolar
Hayır acılı bir işlem değil burdan kimse size ne dese faydası olamaz doktora gitmekten başka çözüm yok ayrıca korkacak birşey de yok neden korkuyorsunuzMerhabalr bende de kahverengi köyü renkli ben gbi kabarcklar var korkudan gidemyorm bu testler çok acilimi nasl tadaviler uygulaniliyor çok korkuyorum ayrıca polikistik over var bende çocuğun olmuyor acaba bu virusten varsa buda engelmidr lutfen yardm edin çok korkuyorm gidemyorm resmen doktora
Yanı genel olarak doktor fobim çok fazla canım çok tatlı neler yapilacagini bilmedgmdende korkudan gidemyormHayır acılı bir işlem değil burdan kimse size ne dese faydası olamaz doktora gitmekten başka çözüm yok ayrıca korkacak birşey de yok neden korkuyorsunuz
Bende yaptırdım .hatta iki hafta oldu ben yaptirali. Vajinaya pamuklu bı çubuk giriyor beş saniyelik bı işlem acı yok.cok korkarak gitmiştim.baktim acımıyor vajinal muayenede yaparmisiniz dedim polikistik overliyim çünkü.Merhabalr bende de kahverengi köyü renkli ben gbi kabarcklar var korkudan gidemyorm bu testler çok acilimi nasl tadaviler uygulaniliyor çok korkuyorum ayrıca polikistik over var bende çocuğun olmuyor acaba bu virusten varsa buda engelmidr lutfen yardm edin çok korkuyorm gidemyorm resmen doktora
Çok sevndm şuan yani acimamasina çok tesekkrlerBende yaptırdım .hatta iki hafta oldu ben yaptirali. Vajinaya pamuklu bı çubuk giriyor beş saniyelik bı işlem acı yok.cok korkarak gitmiştim.baktim acımıyor vajinal muayenede yaparmisiniz dedim polikistik overliyim çünkü. ☺Acımıyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?