Tatlım metre var mı evde varsa ıp ıle olc ıpı metreyle olc sonrada=) yada en kotu ıhtımalle ıpı cetvelle olc bıraz ugrastuırıcı olacak ama. yada yarın mezura alma yolu gozukuyor=)
Canım iple olc sonra cetvelle olcersin olmaz mi :) Kırtasiye cetveli vardır her evde 30 cm olanindan :)
Bunnyoga sorunu çalıyorum kusruma bakma :) Canım ayni videoyu tekrar yapma. Yürüyüş yap, koş başka bir egzersiz yap. Nedeni de şu etki görmek istiyorsan kardiyo ekle programına hem eklemlerine gereğinden fazla yük yüklenmemiş hem de kendini boşa yormamis olursun :) Debbie zıplama, jogging gibi hareketler içermiyor ama bir sürü dize yük bindiren hareket var bu yüzden günde iki kere yapman hem seni yorar hem de kardiyo eklendiğinde alacağın verimden çok daha azını almana neden olur. Bu yüzden eğer vaktin varsa haftada en az iki-üç kere kardiyo egzersiz ekle hem sen de fark edeceksin ki program vucuduna çok daha fazla etki edecek :)
Canım benim listeye ekledim sabah msjı düzenlerim artık=) üzülmeye gerek yok değiştirmek için harekete geçtik artık=)Kızlar size yazdıktan sonra bnmde aklıma aynı fikir geldi ve hemen harekete geçtim. Ölçülerimi aldım birde ne göreyim sonuç lar çok fena. Anladım ki bnm gerçekten çok sıkı ve düzenli spor yapmam gerekiyor.((
Neyse yapcaz artık mecbur.
Ve olculerimi yazayım hemen:
Kilo:91
Boy: 1.67
Gögüs:130
Bel: 120
Göbek:125
Kalça:132
Basen:129
Sol bacak: 57
Sağ bacak: 63
(((( çok fena yahu...
Neyse umarım eksik bir ölçü kalmamıştır.
Bel ölçüsünü unutmuşum hemen ekledim:)
aman bende farksız değilim senden ben boyumu hep 170 derim heryerde ama 174 . aklıma o an estigine göre 170-174 arası oluyorumkızlar ben nedense boyumu 166 yazmışım. hep ama 167. üç yıl önceye kadar 166 sanıyordum arada unutup karıştırıyorum şapşal gibi.neyse bir önemi yoktur o kadar belki ama söylim dedim içimde patlamasın. başta söylemim dedim ama sonra söylim dedim. böyle de bir manyaklık işte
Şu an video ekleyemem ama cardio egzersizler kalp atışını hızlandıran egzersizlerdir. Mesela tempolu yürüyüş en sağlıklı cardiyo yorucu olmadan fayda sağlıyor.
Cardio egzersizler koşu , step , hoplayıp zıpladığın egzersizler, ip atlama, bisiklet.. basit tanımla bu şekilde..
Sporcu değilim ben ama ilerde olacağım=)
Sadece geçmişte profesyonel olarak yüzüyordum . Bazı sebeplerle bırakmak zorunda kaldım bacağımda bir sağlık sorunum olmuştu. Ardından aşırı kilo alarak tüm sporlardan uzak bir dönem geçirdim ve yeniden hayata döndüm şimdi=) biraz araştırma ve deneme yanılmayla kendi yolumu buluyorum=)
Rica ederim canım :) Yok estağfurullah ne sporcusuŞişko yağlı bir patatesim ben de Yaklaşık 2 aydır düzenli olarak spor yapıyorum ama bu spor konusunu çok daha uzun zaman önceden beri hem türkçe hem yabancı sitelerde araştırıyorum :) Teşekkür ederim bu övgülerin için Kardiyo spor kalp atım hızını yükseltip yağları yakan egzersizlerden oluşur. Bunlardan en çok bilinenleri koşu , yüzme , ip atlama, bisiklet sürme. Dans etme ve dans figürleri içeren her türlü spor programı kardiyodur. Kardiyo egzersizler aslında yerinde duramama prensibiyle çalışır. Allah'ım nasıl bir tabir olduysa bu
Shaun T'nin Hip-Hop Abs ve Rockin' Body programları dans üzerine kurulu ve çok etkili göbek bölgesinden rahatsız olanlar için. Bunun dışında youtubeda yüzlerce video varNe demek canım rica ederim gördüğümü söyledim sadecehmmmm dans etmek mantıklı gibi geldi şuann açıklamaların için çok teşekkür ederim tatlım
Canım yanlış anlamazsan boyuna ve kilona göre vücudunun ölçülerinin bu kadar fazla olması imkansız. En azından bel ölçünü yanlış aldığını düşünüyorum. Çünkü bu vücut ölçülerinde olman için ya çok daha kilolu olman lazım ya da bu kilodaysan bu ölçüleri yanlış aldın :) Bilmiyorum benim gözümde 100+ olan birisinin ancak hem beli 120 hem de kalçası 132 olabilirKızlar size yazdıktan sonra bnmde aklıma aynı fikir geldi ve hemen harekete geçtim. Ölçülerimi aldım birde ne göreyim sonuç lar çok fena. Anladım ki bnm gerçekten çok sıkı ve düzenli spor yapmam gerekiyor.((
Neyse yapcaz artık mecbur.
Ve olculerimi yazayım hemen:
Kilo:91
Boy: 1.67
Gögüs:130
Bel: 120
Göbek:125
Kalça:132
Basen:129
Sol bacak: 57
Sağ bacak: 63
(((( çok fena yahu...
Neyse umarım eksik bir ölçü kalmamıştır.
Bel ölçüsünü unutmuşum hemen ekledim:)
Shaun T'nin Hip-Hop Abs ve Rockin' Body programları dans üzerine kurulu ve çok etkili göbek bölgesinden rahatsız olanlar için. Bunun dışında youtubeda yüzlerce video varRica ederim canım her zaman
Canım yediğine içtiğine dikkat edersen(1 kibrit kutusu beyaz peynir, 6 zeytin hesabı değil; sağlıklı beslenmeden bahsediyorumLokantaya gittiğinde iskender yemeyi bırakıp tavuklu salata yemeyi, ya da cafeye gittiğinde bol kremalı kahveleri değil soda içmeyi, filtre kahve içmeyi tercih etmen gerekiyor. Sağlıklı beslenme diyet gibi bir iki aylık süreci değil yaşamının geri kalanında uygulaman gereken bir ritüel. Alışkanlıklarını baştan aşağı değiştiren bir düzen.) 6 hafta boyunca 4 kilo dahi versen sanki iki katı kilo vermiş gibi görünüyorsun bak mesela ben 7 kilo verdim 82 kiloydum başlangıçta. Beni görenler ne 7 kilosu bir 10 15 kilo vermiş gibisin dediler bana. Çünkü egzersiz vücudun sarkmasını engelliyor ama yapacağın egzersiz sadece belirli bir kas grubunu çalıştıran bir egzersiz olmayacak. Yürüyüş çok iyi bir kardiyo, dengeli kilo verdiriyor, kalbi yormuyor ve vücudu çok zorlamıyor ama üst vücuda etkisi çok az(kol,göğüs,sırt) durum böyle olunca yürüyerek kilo verenlerin vücudu Slim in 6, Insanity, Piyo, P90x, Jillian gibi tüm vücudu çalıştıran profesyonel egzersizleri yapanlara göre daha deforme oluyor. Bu yüzden kesinlikle yürüyüş, koşu gibi kardiyo sporlarıyla beraber bu egzersizleri eklemek gerekiyor vücudun sarkmaması için. Sana kendi before-after fotoğrafımı göstereyim, ben Insanity yaptım bitirmek üzereyim. Vücuda nasıl etki ettiğini sen de gözlemleyebilirsin böylece Eki Görüntüle 1370102
göbek için faydalı diyetin neymiş anlat bakim
Benim de bir ay kadar Bilogilates ile maceram oldu ama pilatesi zayıfladıktan sonra yapmaya karar verdimBen hep şu yönden bakmaya çalışıyorum egzersizlere: Hangisinin daha uzun olduğundan çok hangisinin daha etkili olduğuna. Mesela Insanity cidden mükemmel bir program bunu deneyimlemiş bir insan olarak söylüyorum sana. Ben sabredemedim, senin kadar akıllı davranamadım. Birkaç ay kondisyonumu arttırıp daha az zorlanmaktansa, vücuduma birden yüklendim. Çok daha fazla yoruldum, çok daha fazla nefes nefese kaldım. Ama bak gelecek hafta bitiyor ve müthiş bir kondisyonum oldu şuan Ben önceden 200 m bile koşamazdım, artık 2 güne bir 3,5 km koşuyorum, gün içinde yorulmuyorum. Oturuşum, duruşum, kendime güvenim hepsi baştan aşağı değişti, çok mutluyum şuan Ama biraz bekleyip yapsaydım eminim daha iyi sonuçlar alabilirdim ama ben verebileceğim en çok kiloyu verebilmeyi hedefledim. Sabredemedim o yüzden.
Şimdi senin de süresine takılmadan hangisinin daha etkili olduğunu düşünmen gerekiyor. Slim, Jillian gibi egzersizler var daha önünde şimdi bunları düşünerek kafanı bulandırma ama emin ol sen de Focus'u değil Insanity'i yapmak isteyeceksin çünkü mükemmel bir program. Tüm vücudunu inceltiyor garip ama zamanın nasıl geçtiğini de anlamıyorsun
herkeze selamlar kızlar.
bugun level 1+ karın egzersızıne basladım bakalım hayırlısı ıleama ne yalan soyleyım kan ter ıcınde kaldım ve oldum bıttım nekadar hamlasmısım. ama tabıkı dewam sonuc alana kadar. burda asırı ruzgar ve yagmyur oldugu ıcın bugun ek olarak 50 dakıkalık yuruyuse baslayamadım ama hava daha ıyı olunca egzersıze ek yuruycemde.
Teşekkür ederim canım iki aya göre bence de güzel bir değişim olduharıkasınnnn canım harıka bır degısım olmus sendekı cok tebrık edıyprum . bugun bısmıllah dedım ve dıyetle bu egzersızın level 1 ıne start verdım. amaaa ne yalan soyleyım o kadar hamlasmısımkı sabah 11 de yaptım hala kendıme gelemedım kolay gobo gorunuyor ama cok zor yada ılk gun dıye . bugun ben level 1 + karın egzersızını yaptım. tabıkı dıyetım eslıgınde. ayrıca saglıklı yasam ve spor konusunda son derece bılınclısın canım fıkır alısverısı yapmayı cok ısterım senınle. sevgıler
tatlım ınsanıtıy nasıl bır program bıraz bılgı rıca etsem
Canım Debbie'nin yeni videosu 35 dakika :)Ölçüleri mi gönderdim az önce. Bugün başladım start up 25 dakika karın için 10 dakika esneme 10 dakika toplam 45 dakika ilk gün olunca bu kadar oldu.
Teşekkür ederim canım iki aya göre bence de güzel bir değişim olduCanım low impact üzerine kurulu bir program yani ordan oraya zıplama, hoplama yok ama hareketler her ne kadar yavaş yapılsa ve efor sarfettirmiyormuş gibi görünse de kesinlikle aynı anda pek çok kasa yükleniyor(özellikle bacaklarda) ve gözlemlerime göre epeyce etkili. Bu da eğer spora azıcık da olsa aşina değilse vücut ya da spora ara verilmişse kaslarını zorluyor dolayısıyla zorlanıyorsun Tabiki canım kafana takılan her şeyi sorabilirsin, bilgi alışverişinde bulunabiliriz her zaman
Gelelim Insanity'ye adı üstünde delilikAnnemler beni yaparken görünce kızım deli misin sen diyorlar, onlara göre spor günlük 45 dakika 4 hızında yürüme olduğundan fena halde şaşırıyorlar hareketlere Yani dışarıdan görünüşü de yapması kadar zor olan bir spor. 3 warm-up'tan oluşuyor ama warm-uplarda esneme germe hareketleri yok ciddi anlamda tempolu kardiyo hareketleri var. 1. warm-up'ta hızın yavaş, ikincisinde hızlı, 3. sünde ise çooook hızlı tutuyorsun. Warm-up bitince çenenden aşağıya şapır şapır terler akmaya başlıyor zaten. Warm-up'lar arasında dinlenme yok. Ardından her videoda süresi değişmekle beraber 4-7 dakika arası stretch videosu var burada kaslara ağırlık verip kaslarını açıyorsun. Sonra asıl egzersizlere geçiyorsun. Warm-up ve stretchi çıkarınca ilk ay maksimum 25, ikinci ay ise maksimum 47 dakika olan asıl egzersizler başlıyor. Burada 3'er set egzersiz yapıyorsun. Egzersizler şınav, zıplama, squat gibi hareketler içeriyor genelde ve kalbi ciddi anlamda zorluyor. Bu egzersizin ardında soğuma yapıyorsun ve egzersiz bitiyor. Egzersiz bitince de senden geriye hiçbir şey kalmıyor zaten Benden fikrimi istersen ciddi anlamda zorlayıcı, sadece bedenen değil zihnen de kendini 9 hafta adaman gereken, spordan soğumamak için orta seviyede kondisyon isteyen bir spor programı egzersizi. Egzersizden zor olan bir şey varsa da o play tuşuna basmak. Sonra zaman akıp gidiyor zaten oradan oraya zıplamaktan sıkılmaya hatta bazen dakikaya bakmaya vaktin kalmıyor. Kilosu fazla olanlar(ben de içine dahil) çok fazla zıplama hareketi içerdiğinden dizlerde ve alt bacaklarda ciddi anlamda zedelenmeler yaşayabiliyorlarmış. O yüzden 5 kilo verince hareketleri çok daha rahat ve acısız yaptığımı fark ettim. Bu programı 100-150 kilo olup yapıp bitirenler de var ama gerçekten zedelenmelere neden olabilecek bir spor. Riskli bu açıdan. Ama müthiş tasarlanmış, feci kalori yaktıran, harika bir hoca tasarından tasarlanmış bir spor. O yüzden kondisyon sahibi olan herkese tavsiye edebileceğim bir spor programı
Olmaz tabi canım kondisyonu bu orta seviyeye getir, azıcık da kilo ver hemen başlaharıka anlatmıssın ama dedıgın gıbı cılgın bısey su an uzun zaman ara verdıgım ıcın vucudum 0 kondısyonda zorlanabılırım ama kondısyon kazanınca ve bırazda kılo verınce kesınlıkle deneyecegım. ee nede olsa bende delıyım zayıflama delısı bunuda yapmasam olmaz dımı
ıyıce ıstahlandım bak sımdıOlmaz tabi canım kondisyonu bu orta seviyeye getir, azıcık da kilo ver hemen başlaİki ayda bu kadar vücudu şekle sokabilecek yağ yakabilecek bir program yok