Nihil sende çok iyi bi ablasın, ağlayarak okudum Serdar'ın ve anneciğinin hikayesini.
![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
bende bi psikoz hastası kardeşiyim, benimde ablam hasta. bizde çok zorlu günler geçirdik ailece ama zorluklardan ziyade insanın canından bi parçanın bu kadar sıkıntı çekmesi insanı yıpratıyo,yaşamayan anlayamaz, anlayamıyolar da zaten
![KK50 :50: :50:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk50.gif)
heralde bu yaşımda 70 yaşında insanın ulaşamıyacağı hassasiyete ve olgunluğa ulaştım.evet çok zorlu bi yaşam bizim ki ama herşeye alışılıyo ve hayat herkes için aynı hızla akıp gidiyo biz sabırlı olabilirsek daha kardayız gibi geliyo.. tanımasamda sevgiyle kucaklıyorum seni
Geçtiğimiz pazar günü kardeşim akşamdan saati kurmuş, sabah erkenden 8 - 9 gibi uyandı. Traş oldu giyindi kuşandı, ben çıkıyorum deyip alel acele çıkarken nereye gidiyorsun demelerimize aldırış etmeden bağcıklarını bağlar bağlamaz gitti. Öğlenden sonra ikiye doğru eniştesini aramış,
eniştecim ben işe girdim, gece onbir buçuk gibi evde olucam beni merak etmesinler
ne düşüneceğimizi bilemedik. şaşırdık, sinirlendik, heyecanına üzüldük, ebruli duygular geldi içimize.
evvelsi günden bize söylese ya. istanbul. insanın aklına neler gelmiyor ki.
dışardan baktığın zaman aslan gibi delikanlı ama akıl ne büyük nimet.
gece onbire doğru dedim dışarıdan gelicek sıcak bir çorba yapayım açtır şimdi,
sebzeli etli tarhana çorbası yaptım. ara ara balkondan da bakıyorum, baktım ellerini cebine koymuş aheste aheste geliyor
annee dedim bizimki geliyor:) annem de çok rahatladı. için için telaşlanıyor kadın da.
erkek eve gelince hemen iş sorulmazmış ya, önce karnını doyurduk, üzerini değiştirdi filan,
sanki haberimiz varmış gibi de davranıyoruz, eleştirme, suçlama, neden haber vermedin vari sözler de yok.
hayırlı olsun filan teşvik edici konuşuyoruz. sabah kaçta gidiceksin tekrar uyandıralım dedik,
yok dedi, işi bıraktım ben abla dedi. çok ağır geldi bana dedi.
sonrasında eniştesini aradığı telefondan çalıştığı yere ulaşmış eşim, iş sahibi demiş çok tutuk. birşey söylüyorum hemen kavrayamıyor
dalga geçerler burada onunla. o nedenden çalıştırmadım demiş.
adama da söylendim, madem öyle ne diye çocuğu gece onbire kadar çalıştırıyorsun, erkenden gönder evine. karanlıkta kuytu yollardan eve gelmiş.
düşündükçe midemin acıdığını hissediyorum.
Tahammülsüzleşiyorum bazen gossipgirl. En fenası da ne yapacağını bilememek. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum.
İşe girmek çalışmak istiyor. Çok istiyor. Abla arkadaşım polis olmuş,
arkadaşım bankada müdür olmuş, dedikçe onun aklından düşünüp daha fazla üzülüyorum. üzüldüğüne de ayrıca üzülüyorum çünki.
Bu çocukları, terkeden, bırakıp giden ebeveynlerin dünyasına girmeyi, nasıl bırakabildiklerini anlayabilmeyi isterdim.
Engelli diye bakmamak için, terketmeyi seçiyorlar. Sana muhtaç olan evladını, üstelik engelli evladını yokmuş farzederek sana bakamam artık diyerek
bırakıp kaçmak.
Sahiden o insanların beyin işleyişini anlamak isterdim. Kendilerine nasıl haklıyım ben, diyebildikleri mantığı anlamak için.
Gossipgirl, benim kardeşin raporunda F20 atipik psikoz yazıyor. %80 özürlü. Tedavi ile çalışma olanağı vermeyen. Hastalığı süreklidir ibareleri de ekli.
Kardeşimin erkek değil de kız olduğunu düşününce, şükrediyorum. Derdim nimetmiş diyorum. Allah muhafaza dışarı çıksa gelene kadar neler gelmez insanın aklına.
Senin ablan kaç yaşında senin? Hastalık öyküsünü biraz anlatır mısın?
Kaç yaşında başladı..Şimdi nasıl..İlaçlarını düzenli alıyor mu..Kiminle kalıyor..Tüm gün neler yapıyor evde..Zor mizaçlı birisi mi..
Karekterinde hastalık seyrinde yönlendirici olduğunu düşünüyorum çünki.
Anlattığın için teşekkür ederim arkadaşım. Psikoz hastalığı yakınlarının hastaya davranışlarının birbirine yön vereceğini düşünüyorum.
Bunun yanında duygu yalnızlığı hissetmemek de hasta yakını için olumlu hissetiren destekleyici bir psikoloji. Sevgiler.. Sabırlar.. Kolaylıklar dilerim sana ve ailene.. Tekrar gel..