Size yasadiklarimi anlatmak istiyorum. Lütfen okur musunuz?

Annen seni eziyor çünkü sen ondan korkuyorsun. Tepkilerin cevapların hatta soruların bile korkakça. Kötü olanlar iyilere tahammül edemiyor. Senin iyi niyetli ve naif halini annen eziklik korkaklık olarak görüyor.
Sana tahammülü yok. Tavrını değiştir bence seni sevsinler diye uğraşma. Sevmesinler diye uğraş azıcık.

Yani hatalarını yüzüne vurduğum için bile en kotu ve adi evlat ilan edildim. Sert çık cevap ver diyebilirsiniz. Bugün annem akşam babama olan biteni anlatmış. Babam da annen senin için ne fedakarlıklar yaptı bu kadar fedakar anne ara bulabilir misin. Benim evimde kalmak istiyorsan bu evin kurallarina uymak saygili olmak zorundasın. Uymayacaksan ya eş bul ya iş bul vs vs dedi. Hiçbir şey konuşamadım elbette çünkü ne desem lafı ağzıma geri sokup tehditler ediyorlar. En iyi en hayırlı anne babalar onlarmis. Ben hainmisim, baba tarafına çekmişim. Yani bu ortamda bulunsaniz uğraşmak cevap vermek bile istemezsiniz, o kadar bezdim ki duygu somurusunden, Allah'ım beni bir an önce kurtarsjn istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Sevmesinler diye uğraş demissiniz, sevmemeleri için onların kuralları dışına çıkıp asi davranmam gerekiyor. Böyle de evde tas yitecek. Böyle de bana defol evimizden diyecekler. Ne fark edecek ki? Bugün ogretmenler gunuydu. Kardesimin ogretmenine aldıkları hediyeleri gözüme sokarken benimkini öyle baştan savma bile kutlamadilar. Aksine bin azar işittim. Üniversitede iken daha çok değer görüyordum sahteymiş. Babam yapmacık şekilde çiçekler alıp gönderiyor kutluyormuş. Atamalar zorlaştığı için bende öğretmen falan değilim gözlerinde.

Ya bu ülkede bir suru anne baba evladını okutuyor. Olması gereken budur yani kim cocugunun bir gelecek kurmamasini eşinin eline bakmasini ister ki? Niye bunu dile getirirsin, hala kendi devirlerinde sanıyorlar şimdiyi, benim annem babam beni okutmadi diyor annem, evet kendisi okutmuş ama bunu çocuğuna karşı koz olarak kullanıyor. Bunun atandıktan sonra karşılığını zaten alacaklardir söke söke eminim. Alsınlar da verjrim de, ama annem bana öyle hakaretler ediyor ki, senin elinden para alacağıma öleyim insana ekmek yedirmezsin falan.
Annem hatalarını ortmemi istiyor, yani tamam ben orterim öğrendim bunu istediği gibi ikili oynasın o da. Bugün niye kadını tekrardan arayıp kızım elbiseyi geri istiyor diyor ki. Bu resmen kincilik bana karşı. Bu arada benzer şeyler yasiyormusuz. Benim de annem babamı üzerime salıyor her olayda. Babam bana bagirdiginda asagiladiginda hoşuna gidiyor olmalı. Zoruma gittiğini söylediğimde ise tabi sen öğretmen oldun ya artık bizler de cahiliz hoş gör vs diyor. Yani annem olmasa diyeceğim ki beni kıskanıyor. Evet eskiden erken evleniliyordu, gelecek kaygısı okul okuma o zaman da var mıydı bilmiyorum ama. Yeni nesilde insanlar senelerce sınav süreci yaşıyor aileye bagimli bir sekilde. Bu en temel sorun, aileler anlayissiz olunca.

Bu arada tepkilerimin korkakca oluşu şimdiye kadar beni hep sindirmelerinden dolayı. Hep baskı gördüm korkak yetistirildim, konuşmama müsaade edilmedi, şiddet gördüğüm oldu. Annem üniversiteye gecene kadar hep bana küfürler ederdi. Üniversitede telefonum oldu. Başka şehir kazandım diye yakınıma taşındılar. Zorla yanlarına geçiş yapıp evde okudum. Akşamları dışarı çıkamadım. Zorla tesettüre girdim. 8. Sınıftayken. Hala da baskı görüyorum. Yuksek lisans için sınava girdim, anneme dedim ki ilcedeyiz şehire gitmem zorlasirsa şehirde yurtta kalsam kyk cikarsa. Annem ne gereği var evin dururken nereye gidiyorsun diye hemen araya babamı da katıp beni susturdu. Her şey için babamla tehdit ettiğinde şiddete maruz kalıyordum. Şimdi de annem benimle yaşıt kız kuzeni şehir dışında özelde göreve başlamış ev tutmus vs diye onu örnek gösteriyor. Bak kuzenim nasıl cesaretli gitti kendi hayatını kurdu, sende de o yürek varsa gidersin dedi. Benim aklımla oynuyorlar resmen. Bu evde psikolojik sağlığımı korumam için her sözlerine gülüp geçmem gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…