İnsan evde iken bir sınav sürecinde iken ailesinin desteğine sevgisine ihtiyaç duyuyor. Ama bu laflarindan sonra parçaladığı kalbimi nasıl toplar bilmiyorum. İçimde yine bir şeyler koptu ve çok üzüldüm. Sanki herkes dört dörtlük dürüst hayırsever insan da bir ben toprağa gomulesi berbat bir kişiliğim. Bana öyle hakaretler ettiler ki. Ona rağmen kendilerini haklı goruyorlarBu konudan anladığım şu ki anne de olsa mesafe koymak gerekiyor sanırım.
Gerçekten düşündükçe kahroluyorum o kadar zoruma gidiyor ki kalbim ağrıyor. Suanda bana söylüyor ki çok cesaretin varsa bugunku yegenin yaptigi gibi sende atanmadan farklı şehre gider hayatını kurarsın madem o kadar erkeksin diyor. Ki kızım ben. O kadar tutarsizlar ki.Anlayışsız, bencil ve düşüncesiz aileye yapılabilecek pek bir şey olmuyor ne yazık ki. Yapabileceğiniz en büyük şey kendinizi o evden kurtarmak ve kendi sagliginiz için minimum münakaşaya girmek.
Haksızlık yapıyorlar evet ama bunu düşünüp düşünüp çıkmaza girmek size zarar verir. Kurtarmaya bakın kendinizi, desteğe ihtiyacınız yok. Tek başınıza yapabilirsiniz.
Böyle bir şeyi sakın kabul etme. Bir daha yakayı kurtaramazsın. Atanırsan ev arkadaşı bul hem masraflara ortak olur hem de onlar gelemez.Sene boyu psikolojimi bozdular, ataninca yanına tasinacaz bizde, yok su masraf su fatura. Keşke yanimdayken de kiymetim olsa.
Atanana kadar yapabileceğin başka bir iş bul ve lütfen mümkün mertebe az diyaloğa gir ailenle, minimum düzeyde tut ilişkini.. Çalışıp, yorulup, erken yatarsın, çok muhattap olmazsın. Birgün mutlaka kendi düzenini kuracaksın, canını sıkmalarına müsade etme, bir an önce atanır ve gönlünce bir hayat kurarsın umarımİnsan evde iken bir sınav sürecinde iken ailesinin desteğine sevgisine ihtiyaç duyuyor. Ama bu laflarindan sonra parçaladığı kalbimi nasıl toplar bilmiyorum. İçimde yine bir şeyler koptu ve çok üzüldüm. Sanki herkes dört dörtlük dürüst hayırsever insan da bir ben toprağa gomulesi berbat bir kişiliğim. Bana öyle hakaretler ettiler ki. Ona rağmen kendilerini haklı goruyorlar
Sosyallesmeme de izin vermiyorlar ,baskıcı bir aileler. Ne yapacagim bilmiyorum sadece atanıp gitmek istiyorum. Sene boyu psikolojimi bozdular, ataninca yanına tasinacaz bizde, yok su masraf su fatura. Keşke yanimdayken de kiymetim olsa.
Hayatta yanına alma, atanıp düzenini kur sonra onlar sağ, sen selamet..Böyle bir şeyi sakın kabul etme. Bir daha yakayı kurtaramazsın. Atanırsan ev arkadaşı bul hem masraflara ortak olur hem de onlar gelemez.
Atanmayı beklemeden özelde vs iş bul. Harçlığını çıkar. Sınava girmen için para da vermezler. Kazandığını biriktir.
Sınav paramı veriyorlar. Ancak kredi borcum vardı lisansta bir senenin, onunkinin ödemesi yazinmis, annem diyor ki şimdi harçlıklarını ver babana sattigin kitapların parasını da ver. Kalanı sonra ödersin. Yani şuanda kafamı bunlarla meşgul ediyor. Yok kabul etmiyorum zaten ama bu sene o kadar dillendirdiler ki, kütüphaneye gittim çalışmaya babam her götürdüğünde niye gidiyorsun ne var kütüphanede, evde ortam vermişiz diye diye her zaman bana güvensizlik duyduğu için ben psikolojimi bozdum bu sene evde çalışmaya çalıştım ısınma sorunu oldu kafama taktım fatura gelmesin diye. Her klimayı açtığımda odama geliyor bakıyorlardı günde 10 dk çalıştır sadece falan diyorlardı. Kütüphaneye kendin neden gitmiyorsun diye dusunebilirsiniz kutuphane eve bir saat uzaklıkta ve otobüse binmem gerekiyor çok dedim kart çıkartın diye onu bile yapmadılar erteleyip durdular.Böyle bir şeyi sakın kabul etme. Bir daha yakayı kurtaramazsın. Atanırsan ev arkadaşı bul hem masraflara ortak olur hem de onlar gelemez.
Atanmayı beklemeden özelde vs iş bul. Harçlığını çıkar. Sınava girmen için para da vermezler. Kazandığını biriktir.
Kartı niçin onların çıkarmasını bekliyorsun kendin çikarabilirsin. Kütüphane olmasa bile çevreni iyice araştır belediyelerin çalışma salonları vs oluyor, gençlik merkezleri oluyor belki vardır. Çalışabileceğin yerleri araştır. Pasif kalma lütfen.Sınav paramı veriyorlar. Ancak kredi borcum vardı lisansta bir senenin, onunkinin ödemesi yazinmis, annem diyor ki şimdi harçlıklarını ver babana sattigin kitapların parasını da ver. Kalanı sonra ödersin. Yani şuanda kafamı bunlarla meşgul ediyor. Yok kabul etmiyorum zaten ama bu sene o kadar dillendirdiler ki, kütüphaneye gittim çalışmaya babam her götürdüğünde niye gidiyorsun ne var kütüphanede, evde ortam vermişiz diye diye her zaman bana güvensizlik duyduğu için ben psikolojimi bozdum bu sene evde çalışmaya çalıştım ısınma sorunu oldu kafama taktım fatura gelmesin diye. Her klimayı açtığımda odama geliyor bakıyorlardı günde 10 dk çalıştır sadece falan diyorlardı. Kütüphaneye kendin neden gitmiyorsun diye dusunebilirsiniz kutuphane eve bir saat uzaklıkta ve otobüse binmem gerekiyor çok dedim kart çıkartın diye onu bile yapmadılar erteleyip durdular.
Bunları yüzlerine söyleyince ne zaman neyini eksik ettik al kartı istediğin kadar harca diyorlar benim bu tutarsızliklarla kafayı yememe azıcık kaldı
bu sene iyice çalışıp hazırlanacağım olmazsa seneye muhakkak bir işte çalışıp para kazanmam gerek yoksa beni bu eve hiçbir şekilde sığdırmazlar bu sefer
Simdiye kadar hep ogretmenlik odakli calistim. Düz memurluk icin puan şartı nedir hangi sitelerden takip ediyoruz bilmiyorumSeni çok iyi anlıyorum. Bu devirde öğretmenlikten atanmak zor, bence düz memurluktan yana da şansını dene. Bu süreçte ailenin söylediği şeylere kulağını kapatmak durumundasın. İstersen kendini parala ama onlar yine de bildiklerini okuyacaklar. Bir arkadaşım sırf ailesinin evinde kalabilmek için kpssden yüksek puan alsa da kendi şehrindeki kurumu tercih etmişti. Bazılarımız da atanalım da daha fazla psikolojik zarar görmeyelim gözüyle bakıyoruz...
Karta para vermemi, yol parası vermemi istemiyorlar. Biz çarşıya çok uzaktayiz. En yakın yer 1.5 saat. Bu arada birkaç kez çıksam bile sonrakinde devamlılık olmuyor bana guvenmiyorlar, beni bir kafeste tutmaya çalışıyorlar. Bu sene çok kotu şeyler yaşadım bu yüzden. Yoluma taş koyduklarının farkında değiller. Dile getirsem de umursamiyorlar. Kütüphaneye ders çalışmaya değil de sanki birileriyle buluşmaya gidiyormusum gibi davranıyorlar. Benim hayatıma her zaman müdahale ettiler. Üniversiteyi okumam için yanlarında okuma şartım vardı. Yoksa babam hiçbir destek sağlamayacağını beni evlatlıktan reddettigini söyledi. Zorla kapandım. Tesettürün hakkını veremiyorum. Her dışarı cikmamda hesap veriyorum. Hiçbir maddi gücüm olmadığı için oluyor bütün bunlar. Ve ben mezun olunca bolumumun atamasi 2500 lerden 100 lere düştü. Nasıl başaracağım bilmiyorumKartı niçin onların çıkarmasını bekliyorsun kendin çikarabilirsin. Kütüphane olmasa bile çevreni iyice araştır belediyelerin çalışma salonları vs oluyor, gençlik merkezleri oluyor belki vardır. Çalışabileceğin yerleri araştır. Pasif kalma lütfen.
Kafan karıştığında, manevi desteğe ihtiyacın olduğunda buraya yaz biz elimizden geleni yaparız. Ezdirme kendini. Deli falan değilsin bak öğretmen olacakmışsın dik dur dik bireyler yetiştir.
Atanırsan başka şehre gitmene nasıl izin verecekler doğuya falan çıkarsa mesela. Onların keyfini beklersen işin zor.Karta para vermemi, yol parası vermemi istemiyorlar. Biz çarşıya çok uzaktayiz. En yakın yer 1.5 saat. Bu arada birkaç kez çıksam bile sonrakinde devamlılık olmuyor bana guvenmiyorlar, beni bir kafeste tutmaya çalışıyorlar. Bu sene çok kotu şeyler yaşadım bu yüzden. Yoluma taş koyduklarının farkında değiller. Dile getirsem de umursamiyorlar. Kütüphaneye ders çalışmaya değil de sanki birileriyle buluşmaya gidiyormusum gibi davranıyorlar. Benim hayatıma her zaman müdahale ettiler. Üniversiteyi okumam için yanlarında okuma şartım vardı. Yoksa babam hiçbir destek sağlamayacağını beni evlatlıktan reddettigini söyledi. Zorla kapandım. Tesettürün hakkını veremiyorum. Her dışarı cikmamda hesap veriyorum. Hiçbir maddi gücüm olmadığı için oluyor bütün bunlar. Ve ben mezun olunca bolumumun atamasi 2500 lerden 100 lere düştü. Nasıl başaracağım bilmiyorum
Onlarla aynı ortamda yasadigim için çok takıyorum. Yani mesela kutuphaneden geldiğimde evde surat asmalari kavga cikarmalari, ertesi gün gitmem için modumu dusuruyor, onlara gereğinden fazla değer veriyorum galiba. Bugün annem bütün bana yasattiklarindan sonra yegeni gitmis başka sehirde özelde çalışmaya, bana diyor ki çok yurekliysen sende git o zaman göreyim git geçin. Sanki bırakıyorlar da gitmedim. Yuksek lisans yapmak istedim başka şehirde yurt çıkma imkanı da olabiliyor, ona bile ne gerek var evden gelir gidersin 2 saat diyorlar. Onları ezip geçmek istiyorum bu sefer beni bir seylerle tehdit etmeye basliyorlar. Ortaya anne babaliklarini koyuyorlar, vurdumduymaz olmadikca cok kahrolacagimi biliyorum.Atanırsan başka şehre gitmene nasıl izin verecekler doğuya falan çıkarsa mesela. Onların keyfini beklersen işin zor.
Evet böyle bir sorunum var azıcık ilgi görsem baglaniyorum tanımadığım bir erkege. Böyle hatalar yaptım ama kurtuldum. Bunlarda ailemin etkisinin oldugunu dusunuyorum beni korkuttular, tehdit ettiler bir seylerle ve ailem oldukları için her şeyi yapabilme hakkını gördüler. Tesekkur ederim yorumunuz icin. Bu sene de aynı hataları yasamamak icin ne olursa ne derlerse kulak tıkamam gerekiyor.Yani yaşın hiç yoksa 22 23 kendine acimayi bırak. Kpssne çalış yüksek not al. Kartını kendin cikarttir yoksa yürü kütüphaneye kadar. Annemlerle çok tartışmaya girme. Atansan zaten öğretmenlik doğuya olur gelmezler bile. Düz memurluk için elinde internet al bak sitelere. Instagram'da kpss hesapları var yayınliyorlar alımları. Birazda biz kaderimizi ciziyoruz güçlü ol dik dur bunlar öylesine söylenmis laflar değil uygulamak önemli olan.korkarim böyle olursan kötü biriyle tanissan yanlış evlilkte yaparsın aklını başına al acıma kendine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?