Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

Bir de hadi el öpmeye takıjk vs anladım da gündelik kıyafet almadılar nedir.

Bir de açıklama yapmışsınız benimkiler kot tişört diye

Hani evlenince farklı mı giyiniliyor ki

Evde tayt, eşofman tişört badi vs giyiyoruz, dışarda da kot; keten ya da yerine göre kumaş pantolon.

Hadi gezmelik pantolon gömlek vs aldınız da gündelik ne alınacak yani gerçekten merak ettim.

Evlenince giyim tarzınız vs mi değişecek ki

Canım ilk önce canını sıkma.bizim buralarda da (iç anadolu) bu adet var.yazlık kışlık kıyafetler alınır gelin kıza(takım elbise,kaban,pijama,eşofman vs...)arkadaşlar biraz yanlış anladılar sanki.ben sana hak veriyorum...

Oncelikle sozun hayirli olsun canim.
Insallah devamida gelir.

Simdi bakarsak annen hakli.
Ama sunuda bil benim annemde senin annende eskilere takili kalan insanlar.
Yok adetmis yok oymus yok buymus.
Sen adet oldugunu soyluyor annem diye mecbur almalari lazim gibisinden konusuyosun.
Ama adet nedirki? Birinin isine gelms herkeste beynini kullanmadan o yoldan gitmis.
Adetler seni mutluluga goturmez, bak goruyosun ornegi.
Senin amacin mutlu olmaksa bence sunu yapmalisin; nisanlinla tek basina (! Kimse olmadan) alis verise cik ve eksiklerini al.
Eve gelincede anne kv ve kp herseyi alman gerektigini soyledi. Gecen sefer alma firsati olmadi zamanimiz yoktu(...) bak bunlari aldik..de.

Kv ve kp le ugrasmak bi dert, herseye yanan, senin icin en kucuk seyde uzulen annene buyutmemesi gerektigini anlatmak baska bi dert.

Basina dert alma, yapici ol.
Bazende toz pembe yalnlar soyle, bu sorun olmaz bence. Herkesin mutlulugu icin bu sonucta.

Bende pirti alışverişi adı altında duymadım demek ki geleneksel bi şey ama sonuçta pirti kelimesinin ne için kullanıldığını genellikle herkes biliyordur.

Anadolu'da pırtı almak; hatta pırtıya çıkmak gibi de kullanılır.

Çarşıya çıkmak gibi; ama bu pırtının içeriği her yerde değişiklik gösteriyor galiba..

bu kıyafet yenileme işini kaynana yapmaz kusura bakmayın.
takılar gecelik iç çamaşırı alınabilir ama takım elbişseler kıyafetlerden ona ne.
bana nişanlım alırdı hediye olarak.mecburiyetten değil.
benm dolabımı kv değil nişanlım yeniledi hediyelerle..
almasada hiçbirşey demezdim zaten.
bohça yapar kv ama onu kendisi evinde yapıp verir düğünden önce.
yani sen görmezsin o hediye gibi gelir.
içindede listelik birşey olmaz ne koymak isterse onu koyar.

Burada aynı konuyu yazan herkese aynı yorumu yaptm bıkmadan usanmadan yapmaya devam edicem. Bu nasıl bir görgüsüzlüktür ya. Siz o aileye gelin olarak gidiyorsunuz dilenci olarak değil. Herkes sizin donunuza kadar almak mecburiyetinde mi. Bu zamana kadar aç mıydınız açıkta mıydınız. Bu insan sizin karşınıza çıkmasaydı napıcaktınız. Anneniz ayrı görgüsüz siz ayrı görgüsüz. Kusura bakmayın ağır oldu ama bir kadına şu dilenci halleri yakıştıramıyorum.

Ben hicbsey istemedim öyle bir alışverişe de cikmadim çünkü bana saçma geliyor..Sabaha kadar ağlicak buyutcek birşey yok.Adet konusuna girmek istiyorum kesin olması gerekiyorsa evet karşı taraf ayıp etmiş.

bir de yukarıda bir arkadaş yazmış ya şimdi kk üyeleri başlar sana olumsuz yorum yapmaya, oysa ki bu insanın kendine değer verilmesi demektir diye. Valla değerinizi 10 liraya aldığınız son sütyenle ölçen insana ne desek boş zaten

Size yine alınmış. Bana ne pılı ne pırtı Zaten ben de istemedim. Evimdeki kıyafetlerim yetti de arttı bile. Tenezzül etmeye gerek yok. Annem hiç aglamadi ben de üzülmedim. Takiya gelince ne takarlarsa onların şerefi zaten. Kafaya takmayin ama daima mesafeli olun.

Ay kusura bakmayın da resmen açgozlu gibi davranip bir de aglamissiniz sinir oldum . Ne diye sizin herseyinizi alsınlar bende olsam surat yaparim iki pantalon iki bluz yok ic çamaşırı zibin saten bilmem ne daha napsin insanlar gerçekten erkek tarafini yoluncak kazgibi ggörmeye devam ettikce daha cok aglarsiniz

nişanlımın ne yazkki izin günü yok bir pazar günü var ve ogünde her yer kapalı bizim adetlerimiz böyledir
bizde onlara aldık ne gerkeiyosa yaptık onlarnda bize yapması gerekmezmi sizce.

Siz neler aldınız? Nişanlınız evindeki kıyafetleri bıraksa onu idare ettirecek kadar kıyafet mi aldınız?

niye kendı kıyafetlerının o evden cıkmıyor kı? istediklerini alamayabilirsin ama bu kadar da annenın aglaması gerekmez. 4-5 kıyafet alıp koyabılırsınız sız
o kadar da zor bişi degıl..

sizin adetlerde agırmıs ama
o ne öyle kıyafete varana kadar aldırıyorsunuz? ilk defa duydum.

'' benim kıyafetim yok ben bekarım hep tşört tarzı kıyafetlerim'' böyle bır seyı de ılk defa duydum :=) bekar olanın dolabında sadece kot ve tişört mü olur yani?
her seyı erkek tarafına yuklemeyın yahu..
kaynananla mı yaşayacaksın? madem adetlere bu kadar düşkünsün sormak ıstedım

Prenses misiniz? Saraya mı gelin gidiyorsunuz anlamadım? Çalışmıyor musun? İç çamaşırını görümcenin yanında seçmeye utanmadın mı hiç?

Hepimiz evlendik de ben böyle bir şey görmedim. Babam da var başımda. Ama ne babamn ne kpnin cebinden para çıkarmadık şükürler olsun ki. Kimseyle böyle münasebetsiz bir durum yaşamadım o nedenle.

Kayınvalide bohça yapalım demişti de kocaman bir HAYIR çektik. Ki biz arnavutuz. Adetlerimizi yapmaya kalksak batardı kayınpeder adet madet yok biz de dedim..

Pırtı mırtı ne gereksiz şeyler bunlar boş yere huzurunuzu kaçırıyorsunuz herkes ne almak istiosa kendisine alsın adetler artık geride kalmış bunları uygulayan kaç kişi kaldı ki artık ne istiosanız gidin kendinize alın

Hepsini anladımda zıbın almak nedir arkadaş siz bebekmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…