Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

vallahi abartı mı bana göre de abartı ama her yörenin örfü adeti var adamlar kendilerine PIRTIYI bir güzel aldırıp gelinin aldığı her şeyi bıraktırıyorlarsa bu tamamen kötü niyettir ..gerçi bu devirde erkek aileleri oğlanı bedavadan evlendirip birde üstüne para kazanma derdindeler ya neyse...

Ben bohca alisverisinde suna gerek yok bu luzumsuz sunlari ben zaten almistim modunda geziyordum, bi arkadasim da ceyiz bile yapmadi ignesine kadar karsi taraf aldi, gel gor ki benim kaynanama hic biseyi begendiremezsin, heralde acgoz olmak lazim o zaman bi mal(esya gibi) aldik diye dusunup daha cok deger veriyolar :KK70:

Yakın zamanda yeni eltime alışverişe çıktık.aldıklarımız
Saten gecelik takımı,penye gecelik takımı,terlik,çanta ,ayakkabı,çeyiz sandığı,1 sütyen külot takım.makyaj seti.bu kadar.siz maşşallah pantolon penye 4 zıbın v.s v.s bir sürü şey aldırmışsınız .daha ne olsun.altın olarakta sizinkinin aynısını aldık.daha el öpmeye giderken giyeceğiniz şeyi de aldırmaya kalkmışsınız.oldu canım gardropunu baştam aşşağı yenileyecklerdi birde

Konuyu okuyunca dedimki konu sahibi ne kadar abartmışsınız alışveriş olayını,alt tarafı çul çaput ama size aldırırken adetler yerine getirildiyse,size alırkende aynı hassasiyet gösterilmeliydi. Bana göre gereksiz tabi bunlar,birçok seyi aldırmamiştim var demiştim,hazzetmiyorum bu tarz mevzulardan ama bir tarafa tamamen yapılıp,diğer tarafa yapılmiyorsa hoş değil tabiki. Burda nişanlınizında suçu var kusura bakmayın. O ailesine şunu diyebilmeliydi 'onlar a'dan z'ye herşeyi aldı,sizde ne isteniyorsa,nisanlım ne beğendiyse alın' bu cümleyi onlara kurmayıp size gelip'alırız 'tavrinda olmasi yanlış. Ailesi cesareti ondan almış belliki.
Anneniz de hatalı,bu konu o kadar önemliyse oda gelseymiş alışverişe, müdahale ederdi,gelmedi madem aileyle görüşsün sizi neden üzüyor anlamadim.

ya ben de giyecekleri dona kadar erkek ailesine aldırılmasına çok karşıyım..

biz evlenirken isteme oldu. ikinci görüşmeye nişan oldu. bir alyans eşim aldı bir de ben ona aldım.
sonra eşim gitti kredi çekti altınları aldık.
eşyaları borca aldık, sonra altınları satıp ödedik..
altının kredisini de birlikte ödedik.
düğün salonunun parasını ailesi verdi 3000 ..
başka da bir şey olmadı..
durum bundan ibaret.

siz abartıyorsunuz.. bohça, pırtı, gecelik , iç çamaşırı, pantolon, takım, bluz bunlar ne yaa??

Ne kadar da takılmışsınız böyle şeylere. Madem dolduruşa gelmemek, fikir almak istiyorsunuz: ben bir kadın olarak şaşkınlık içinde okudum yazdıklarınızı. İnsanlar niye Sizin normal kıyafetlerinizi yenilesin yahu? Abartmayın, resmen Galler düşesi triplerine girmişsiniz. İnsanların da bütçesini zorlamayın. İnanın ki, ne kadar çok gereksiz şey talep etmezseniz karşı taraftan, o kadar naif olursunuz ,bana göre. İç çamaşırı vs bunlar adettir ama diğerleri çok fazla, külfet, gereksiz. Belki de ayıp.

Biz mi kötüyüz insanlar mı, biz mi abartıyoruz yoksa yapılanlar gerçekten haksızlkmı bilemedim siz yardım edin siz söyleyin.. Perşembe akşamı sözüm kesildi.. Pazar günu ise nişanım olacak evde.
Dün pırtıya cıktık Düğün pırtısı adı altında Çünkü nasipse arayı uzatmadan düğün yapmak istiyoruz bu sene eylül - ekim ayına.
Dün pırtıda görümcem kaynanam kayın babam annem ben vardımm babam hayatta değil belkide ondan böyle zayıfım :KK43: Sözlüm gelemedi çalıştığı için.
İlk önce kuyumca gittik alyanslarımızı beğendim.. küpe ve kolye alınacaktı kuyumcu takım olsun dedi.. zaten aynı ücrete denk geliyor dedi.. Tamam dedik kupe kolye takımı aldım birde saat alındı..
Neyse onlar ayarlannıyor hani bilirsiniz erkeğin alyansını kız tarafı alır.. oturuyruz görümcem onun alyasının parasını siz vereceksiniz herhalde demi diyerek sordu.. Evet dedim.. ''bence bunu sorması dengesizlik ( bilezik önceden hazır olduğu için almadık yapmış koymuşlar onları takacaklarmş )
Pırtıya gittik bizde pırtıda gelinin bütün ihtiyacı alınır normalde..
İç çamaşırı alıyorum elinden gelse birtane aldıracak sadece suratlar beş karış Şimdi aldıklarımı yazıyorum kızlar
3 tane iç çamaşırı
2 pijama
6lı saten gecelik sabahlık takımı
4 tane zıbın
2 pantolon
2 penye aldım..
Makyaj seti ( ben avon temsilciisiyim ordan getirtecem onu sözlümle konuşmştmm)
bi kaç bluz ceket begendim sagolsun bıraktırdılar aldırmadılar orda fısır fısır konuşurlar suratt 5 karış
Terlik ayakkabı canta vs alınmadı neymişde fırsat vakit yokmuş başka zaman cıkılır mış.
Ben bunları alırken görümcemin suratı 5 karış onlara göre gelinin genel ihtiyaçları alınırmiş diğer gündelik kıyafetler sunlar bunlarda daha sonra tamamlanırmış evlendikten sonra görüp begendikce
Eve geldim annem başladı böyle pırtımı olur ben bunu kime gösterecrm!! insanlara ne diyecez
2 pantolo 2 bluzla mı sen gelin olacaksin dedi ... Daha neler neler bizde bohça dolusu pırtı yapılır
giyecen eşortmanın yok el öpmeye takımın yok bu nasıl iş su bu birsürü tantana çıktı
Bende sözlümle konuştum onunda canı sıkıldı.. anlayacagınız ortaya tuzsuzluk çıktı yanii
Annemde inat gitti sen evlenirken bu evden hiç bir kıyafetin gitmeyecek vermiyecem sana dedi..
İki bluzla pantolonu asacam dolabına hadi bakalım napacaklar dedi :KK43: ağladı etti.
benim başımda ne ablam ne kardeşim hiç kimse yok.. babam yok yalnızım
Sözlümle konuştum zamanla cıkar alırız eksik gedik neyse dedi.. Ama iş işten geçtikden sonra diyor bunu
BEnim çevremde çok evlenen kişi oldu neler alındı neler edildi..
Ben orda pantolon begeniyorum pantolunu bıraktırıyor ceket begeniyorum el öpmeğe iyi olur diye yok surası söyle böyle bıraktırılıyor
Ben bu işten birşey anlamadım gündeliğie benim kıyafetim yok ben bekarım hep tşört tarzı kıyafetlerim var kot pantolonlarm var.bu insanlar neden böyle yaptı anlamadmm Yada olan mı bu biz mi abartıyoruz siz söyleyin
Sabaha kadar ağladım uyuyamadım ne arkadaşlarımın nede başklarının doldruşuna glemek istemedim.. size yazmak istedim..
Görümcem bizim adetlere göre gelinin genel ihtiyacı alınır eksiği gediği gündelik kıyafetleri vs zamanla evlennnce alınır demiş çıkmış. annemde öyle olmaz şimdi alınır dedi çıktı...
Bu saatten sonrada belki hiç birşey almayacaklar etmeyecekler zaten bana :KK43:

nişanlınız ve ailesinin maddi durumuda onemli. benimde bildiğim kadarıyla bır takım kıyafet alınır ayakkabı cantasıyla ama gardolap düzülmez o biraz abartı, şimdiye böyle adetler mi kalmış.

Bu adeti cikaranlara cokca sovuyorum.cogu huzursuzluklar bu sacma adetler yuzunden cikiyor..

herkesin para harcama kulturu birbirinden cok farklidir..bir araba kadin cikiyolar carsi pazara, guya adet bi hosluk..ama memnun donen hic yok..ya kiz anasi, ya oglanin ablasi ya su ya bu bi suratlar dusuyor muhakkak..

aynisi basima geldi, tum evlenecek olan kizlari ogutluyorum..ne bohca istiyorum deyin nede bohca yapiyorum..birakin bu pili pirti islerini ya..ne geregi var, bi gecelik parcasini alsam ne olur almasam ne olur..

cunku her daim olgun insanlar bir araya gelmiyor,isin ucunda para harcamak girince insanlar adil yuzlerini gosteriyor..bosverin dunyanin en gereksiz adeti..

Bende de durum tam tersi gibi. Aldıkça alıyorlar. Yakında düğün var masraf çok almayın, benim zaten eşyam çok diyorum ama kadının içinden geliyor demek ki almak,sağolsun ne diyim:)

X