Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

haklısınız ama şöylede bi durum var bizde damat tarafına ne gerekiyossa aldık alacağızda biz böyle iyi niyetli düşünürken bunlarn öyle yapması haksızlk olmazmı.
Ozman herkes kendi eksigi neyse onu alsın sen ona o sana o bilmemkime saçma değilmi sizcede gerek yokken neden bukadar alışveriş yapma istediği bunu merak ediyorum sizde onların aldıgı kadarını alın ozman

Tatlım zaten bogca denilen şeyde bu dediklerin hemen hemen her yörede yapiliyo...benim sana sorduğum günlük.kiyafettemi aldınız damada eşofman pantolon tshirtler falan vs. Vs. Yani evleniyosunuz diye dolaplarinizi karsiliklimi yenilediniz....
iki tarafıda sıkmaktan başka ne işe yararki bu adetler.

haklısınız galiba ban zaten cok takılmadım ama annemi öyle görünce çok üzüldümm (

Siz de almasaydınız.
Iki genç oturup bir karar verip uygulayamıyor musunuz?
Büyükleri neden karıştırıyorsunuz alışverişinize?
Nişanlının izni yoksa beklersin, ilelebet Sıfır gün izinle Çalışacak değil ya.
AVM'ler gece 23'e kadar açık.
Kuyumcu da var içinde.

Sizde içinizden gelmiyorsa almasaydınız.Ne bu böyle biz aldık onlar neden almadı? Samimiyetsizce yapılan işten bu kadar hayır gelir.Gönlünüzden gelerek yapsaydınız bugün bunu dert etmezdiniz,içlerinden gelmemiş almamışlar.Ayrıca takılacak takıyı anlıyorum ama çorabından geceliğine çok saçma.Kocama giyeceğim iç çamaşırımı kocamın sülalesi niye görsün ayol. .

hayır canım günlük kıyafet felan almadım ben el öpmeege orraua buraaya giderken kıyaferim yktu onları almak istemiştim ama sagolsnlar böyle oldu

Bizim oradada var boyle adetler dugunde bayramda ev gezmesinde akliniza ne geliyorsa geline aliniyor.
Siz damat bohcasini sizin deyiminizle pirtiyi eksiksiz yaptiniz o yuzden karsi taraftan bekliyorsunuz.
Ben boyle konularda biraz beklemede kalip erkek tarafi ne aldiysa size sizinde esit sekilde bohca hazirlamaniz taraftariyim. Yani siz a dan z ye yapmak zorunda degilsiniz.
Iki tarafta asagi yukari ayni yapsin.

şekerim elalemin ne yaptığı elalemi ilgilendirir başkasına özenirsen asla mutlu olamazsın durumları var da almıyorlarsa ayıp evet hemde kendi adetleri değil sizin adetlerinize göre hareket etmeleri gerekir ama baştan hatalısınız iki taraf oturup şu alınacak bu alınmayacak diye konuşulup ortak karar verilmeliydi ha bir de çula çaputa bu kadar kafa yormayın yoksa asla evlenemezsiniz ki

Allah aşkına böyle adetler kaldı mı? evlendikten sonra anlayacaksınız pılı pırtının önemi olmadığını, biz nişalıyken eşimle beraber gittik ne giyceksek ne lazımsa onu aldık. millete göstermek nedir ya? o el öpmelik etek döpiyesi kaç kere giyceksiniz?

Konu sahibine fazla yükleniyorsunuz arkadaşlar. Adet madet işte kız da uyuyor bu adetlere.

Bence artık bu adet denen saçmalıkları toptan kaldırmalıyız. Yok görümce şunu yaptı, kaynana bunu dedi, kayınbaba falan filan...

Evlenilmiyor da sanki savaşılıyor.

Bir kampanya başlatmalıyız, adetleriniz batsın adı altında. Bohça-sandık bilmem ne, yerin dibine girsin hepsi...

Bu şekilde ne gelinler üzülür, ne de fesat görümceler ortalığı karıştırır.

İnsanları mutsuz etmekten başka bir halta yaramıyor bu saçma adetler.

evet ya hatta doktor arkadaşım tüylü terlik değil sabo lazım bana deyip sabo terlik almıştı

Baştan nişanlin ile konussaydin madem. Bizde adet gelenek budur deseydin. KV görümce kp alışverişe mi gidilir? Hiç rahatsız olmadın mi alışverişte ? Kp varken bide. Sizin oraya giderken neler alınacağını önceden konusmaniz gerekirdi.

Kusura bakma bu olmamış. Sende haklisin, adet böyle ve sizin düzeniniz bu ve siz almissiniz. Ama baştan konusmadiginiz için onlarda da farklı bi imaj yaratmis olabilirsiniz.

Belki bilmediğiniz borçları var, belki kredi kartında limit yok, belki açgözlü olduğunuzu düşündüler, belki de almak istemediler bilemezsiniz.

Bence adetleri falan bırak, çık nisanlinla alın kalanları. Annende rahat rahat sersin çeyizini. Bu konuyu da KV ve kpine asla açma. Annende karışmasın artık.

haklısınız konuşulmadı için böyle oldu..

adet kaldırmaya gerek yok şekerim iki taraf artık oturuyor anlaşıyor misal biz anlaştık sadece gelin damat bohçası olacak başka kimseye birşey konup saçma sapan masraf edilmeyecek bunlar anlaşmamış sonra da olay çıkmış

evet ya hatta doktor arkadaşım tüylü terlik değil sabo lazım bana deyip sabo terlik almıştı
vallahi hata edip 1 tane taşlı terlik aldım, kutusundan çıkmadan duruyor, yazık günah değilmi boşuna masraf? heleki gardrobumun üstündeki bohçalıkları görsen kayınvalidem sağolsun yapma dedikçe yaptı ne yapacaksam o kadar çetiği :)) şaka gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…