Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

Siz şimdi çıplak mı geziyorsunuz?

Hiç mi giyecek bir şeyiniz yok?

Eskiden yokluk varmış alınırmış; alınan da kumaşmış; anası ile gelin dikermiş onları da elbise falan.

6'lı saten gecelik takımı dediğiniz şey kullanışlı değil ama pahalıdır.

Siz böyle bavul bavul bir şeyler istiyorsanız bunu alışverişe çıkmadan söyleseydiniz. Onlar adet yerini bulsun diye almışlar yani.

Evlenince alınır lafında da bir gariplik yok; beğenirsiniz alınır.

Sizin pijamanız da eşofmanınız da ne bileyim donunuz sütyeniniz de vardır; zira çıplak gezemezsiniz ..

Her şeyi özellikle karşı taraftan beklemek bana kalırsa terbiyesizliktir; bir de kp ile nasıl çamaşır vs almaya gidilir onu da anlamadım ya neyse; birlikte mi baktınız sütyenlere vs.

Sizin hataniz cumbur cemaat alisverise gitmek olmus. Nisanlinizin isi mi vardi? O zaman tek giderdiniz ya da baska zaman.
Kaynana kayinbabayla gidilen alisveristen ne hayir cikar ki?
Haklisiniz alinmasi lazim sonucta sizi alisverise cikartiyorlarsa almak zorundalar.
Ama dedigim gibi kaynana ve kayinpederle alinmaz boyle seyler.
Biz esimle kimseye bir sey demeden gittik her seyi aldik hallettik şükür. Kafamiz rahatti..

ben herşeyimi kendim aldım.sadece gelinlik ve kına gecesi kıyafetlerini bi de bi takım elbise aldılar..abartmayın lütfen..gösteriş yapacağız derken sevginizi heba etmeyin..

Öncelikle hayırlı olsun
Yazınızı okudum bazı noktalarda çok düşüncesizce hareket edilmiş.
Size hak veriyorum ama herşey insanın istedigi gibi olmuyor ne yapacaksın, onlarda nefis tasıyor bilmeden veya bilerek yanlış hareket ediyor
Size tavsiyem herşeyi kafanıza takmayın asgari bir müşterekte bulusun
Kimse kırmaya gerek yok kimse dört dörtlük değil.Bu tarz şeyler için üzülmeye değmez :)

Siz kötü insanar değisiniz. Ama kesinlikle abartıyorsunuz. Nerdeyse 6 yıllık evliyim. 2 sene nişamlı kaldım. Hiiiç böyle birşey istemedim. Bu alış veriş merakı nedir ya. O insanlarda düğün yapcak karşılıklı anlayışlı olmanız lazım.
Hem insanlar 2 badi, 1 pantolunun lafını etti demezmi yav. Anneniz size kıyafetlerinizi vermeyecekmiş eeee o zaman insanlar sana ve annene ne diyecek o zaman. Bir ömür boyu yüz yüze bakacağınız insanlara 2 parça bezin lafını yapmayın hele nişanlınıza

Nişan dugun zamani ben de ayni sıkintilari yasamis ve buraya yazmistim. Ama yazdigima yazacgima pisman olmustum. Sana almak zorundalar mi diyenler ne kadar acizsin diyenler bitmedi. Sana da baslamislar hemen zaten.
Kimse kimsenin birseyine muhtac degil ama bu adetse ve herkese yapiliyorsa kendisine yapilmayinca insan degersiz hissine kapiliyor. Seni cok iyi anliyorum. Ama inan evlenince de keske sunu aldirmasaymisim diye pisman da oluyorsun.
Konuna gelecek olursak sozlunle otur konus gercekten adetleri oyle olabilir. Bizde nisandan once sadece nisan kiyafeti bir iki takim falan alinir diger camasir corap vs dugune yakin alinir. Bana hersey alindi mi hayir alinmadi ama annem hep sakin laf etme kiyafet illa ki olur ama laf omur boyu unutulmaz diye beni sakinlestirdi. Ve Allah ondan razi olsun gercekten. Suan kimsenin bana yok sen de şöylesin diyecegi bir sey yok.
Senin bir yanin eksik oldugu icin tabi ki de daha hassassin. Biraz da annen olayi kiskirtmis malesef. Sozlunle cik disari istediklerini abartiya kacmadan aldir. Annene de abarta abarta anlat iste sunu da alalim dedi de ben istemedim falan diye. En azindan onun da ici sogusun.

Pırtı

Kusura bakmayın ama nerdeyse bütün her şeyi erkek tarafına aldıracaksınız.
Pantolon badi falanda ne?
Çalışıyorsan kendin al.
Çalışmıyorsan nişanlınla konuşur ona göre ayarlarsınız.
Pırtıda pırtı diye erkek tarafına çokça masraf yaptırmanın anlamı yok.

Bana mi sacma geliyor sanki yokmus gibi kilodumu camasirimi cumburcemaat baskalarinin almasi? 6 li gecelik takimi nedir ya? Yeni gelin evleri kullanilmayan naylondan camasir takimlariyla dolu. Birakin su milattan once kalmis adetleri. Eskiden magaza diye bir sey yokmus. Insanlar ikidebir alisveris yapamazmis. Gelinle damat insan icine yeni kiyafetlerle ciksin diye alinirmis. Simdi en durumu olmayanin iki uc takim kiyafeti var.

ben muhtaç değilim .. allaha şükür kendimde alırım
ama onlarda bize dmaadın herşeyini aldırdılar
ben 4 4 lük alırken onlar bana neden böyle yaptılar ?
Peki siz nerden biliyorsunuz sizin aldıklarınızın 4 4 lük olduğunu?
Belki karşı tarafta sizin aldıklarınızı küçümsemiştir?
İnsanların maddi durumu kötüyse adet gelenek görenek biraz zor olur.
Karşılıklı anlayış lazım .

Bir yaşıma daha girdim valla bu kk sayesinde daha neler öğreneceğim kim bilir :)
Pırtı kelimesini ilk defa duyuyorum neyse konunun içeriği sayesinde anladım. Bizde hiç böyle adetler yoktur ama benim bildiğim nişan bohçasında iş çamaşırı takımı havlu makyaj malzemesi terlik gecelik falan olur. Hiç bütün kıyafetlerini erkek tarafına aldıran gelin duymamıştım.

Arkadaşım sen evleniyorsun değil mi?Mutlu günün falan filan .Niye bu maddi şeylere bu kadar takıksın onu çözemedim.Bana göre ultra saçma bir şey.İnsanın evleneceği kişinin ailesinin üstünü başını donatması.O ne ya öyle.Başlık parası gibi.
Nasıl yakıştırıyorsun kendine,büyük konuşmak istemiyorum da niye onun ailesi bana bir şeyler alsın ki iç çamaşırıma kadar Bana bunlar tuhaf geliyor.He düğün arifesi,yani içten gelir ,hediye falan alır o ayrı.Ama ben mi saçma düşünüyorum yoksa bu adetler mi saçma çözemedim :S

Kp ile don seçme keyfii :)
Adet adet diye diye öleceksiniz adetlerimize göre gelin ilk gün damdan atlar deseler yapmaz kaçarsınız ama yok böyle bir adet bir parça kıyafet 3 don 2 sütyenle kendinizi degerli hissediyorsanız biraz düşünün ne kadar ucuz oldugunuzun

Ben tek bsy sormak istiyorum?
Adettir diye kayinvalidenizle gezecekmisiniz her zmn arayacakmisiniz bayramda seyranda tum temizligini yapacakmisiniz?
Dugunden once hatta cogunlukla.tum stres bittikten sonra dugunden sonra ne ihtiyacin varsa alirsin evlenince bsy degismiyor simdi ciplak mi geziyosunki nasil ne giyeceginin derdine dusuyosun
Kullandiginiz ifadeyi ilk defa duydum pirti istemsizce guldum bence eskilerde biliyomus isi ki pirti demisler aslinda onemsiz ama gonul almak icin gelin damat insan icine cikarken duzgun seyler giysin diyeymis. Ne o kelimeyi ne bastan asagi yenilenen dolabi duymadim kendime de asla yakistiramam

çok garip bir adet... evleniyorsunuz diye gardolabanızı yenilemek zorunda değiller tamam elbette bir şeyler alınır ama anneniz olduğu gibi kıyafetlerinizi yeniletecek eşortmanın yok falan demeler... garip geldi

evleniyorsunuz diye es adayinin ailesini sömürmeye ne luzum var
kimler neler neler aldirdi diyorsunuz
ayip yahu
ben evlenirken hicbirsey almadilar
istemedim de biliyorum cunku ne gerek var
evlendikten sonra esim ne istersem yada ne gerekliyse aldi yani
almasa ne olacak
cok ucuz hesaplar bunlar

Valla aldiklarinin listesini bile yazmışsın ben okuyamadım bogulur gibi oldum.böyle pili pirti konularinda bi bana mı daralma geliyor acaba?

bi badi aldı ama terlik almadı don aldı ama atlet almadı offf offf yazık ya bu tür basit konularla en güzel zamanlarını mahvediyo insanlar

bu arada sevgili kk hatunlari hiç mi pili pirti diye bir ikileme duymadınız?

Kiyafeti bile varmis ya onemli bisey demek ki :) bizde yapmadik oyle seyler sukur.

Pili pirtiyi duydumda dugunden onceki bu alisverise boyle denmesi komik geldi ve hic duymamistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…