Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

Baştan nişanlin ile konussaydin madem. Bizde adet gelenek budur deseydin. KV görümce kp alışverişe mi gidilir? Hiç rahatsız olmadın mi alışverişte ? Kp varken bide. Sizin oraya giderken neler alınacağını önceden konusmaniz gerekirdi.

Kusura bakma bu olmamış. Sende haklisin, adet böyle ve sizin düzeniniz bu ve siz almissiniz. Ama baştan konusmadiginiz için onlarda da farklı bi imaj yaratmis olabilirsiniz.

Belki bilmediğiniz borçları var, belki kredi kartında limit yok, belki açgözlü olduğunuzu düşündüler, belki de almak istemediler bilemezsiniz.

Bence adetleri falan bırak, çık nisanlinla alın kalanları. Annende rahat rahat sersin çeyizini. Bu konuyu da KV ve kpine asla açma. Annende karışmasın artık.
haklısınız en iyisi sözlümle konuşmak ve onunla almak eksik gedikleri.. birdahda kimseyi karıştırmayacağım yoksa benim huzurum kalmayacak :KK43:

Allah aşkına böyle adetler kaldı mı? evlendikten sonra anlayacaksınız pılı pırtının önemi olmadığını, biz nişalıyken eşimle beraber gittik ne giyceksek ne lazımsa onu aldık. millete göstermek nedir ya? o el öpmelik etek döpiyesi kaç kere giyceksiniz?
bakın sizde diyorsnuz ne gerkeiyosa eşimle aldık bizde öyle bir durumda olmayacak :KK43:

vallahi hata edip 1 tane taşlı terlik aldım, kutusundan çıkmadan duruyor, yazık günah değilmi boşuna masraf? heleki gardrobumun üstündeki bohçalıkları görsen kayınvalidem sağolsun yapma dedikçe yaptı ne yapacaksam o kadar çetiği :)) şaka gibi :)
ya hepsi gereksiz ihtiyaç olan alınır tamam o saçma bohçalara harcanan para düğüne yapılsa hepimiz çırağanda evleniriz heralde:KK70:

saçma, boşuna anneniz de siz de ağlıyorsunuz. adettense genel ihtiyaç alınır, teferruatlı alışveriş olmaz.
annenizle birbirinizi gaza getirmeyin, madem nişanlınız ılımlı yaklaşmış ee siz de onun herşeyini almışsınız haksızlık oldu diyorsunuz, ikiniz çıkın neyin eksikse neyin alınmadığına ağlıyorsan aldır.
ama bana yine de çok saçma geliyor, ben aldım o da alsın, bunlar içten gelir durumun varsa içinden de geliyorsa alırsın, gösteriş için kendini yırtmazsın.
tamam bizim adetimiz diyorsun da bırakın artık bunları dünya malı için pıl pırtı için kendinizi bütçenizi paralamaya değmez.
anneniz de enteresan, kıyafetlerini vermeyip kimi cezalandırıyor?
adet diye takaslı alışveriş boşa gerginlik. neticede kimse memnun olmuyor.

Son düzenleme:
haklısınız en iyisi sözlümle konuşmak ve onunla almak eksik gedikleri.. birdahda kimseyi karıştırmayacağım yoksa benim huzurum kalmayacak :KK43:
Aynen öyle, anneni de al karşına konuş, bu konuyla ilgili onlara bisey demesin. Annen seni dolduruyor gibi gorunur yoksa. Hiç biseye karıştırma. Alınmayan yapilmayani kafana takma, nisanlindan eminsen sorun yok. Ne iyi anlamda ne kötü anlamda erkek tarafı ile mesafeni bozma. Bisey derlerse de bizim tarafta adet öyleydi ama sizde durumunuz yettigince aldınız tesekkur ederim, de ve sakin tartışma.

Annen benim annem olaydı, kalp krizi geçirirdi herhalde. Biz herşeyi kendimiz yapıyoruz :)

Biraz duvar ol herşeyi annene anlatma. Yeri gelir alamazlar, kendi cebinden alırsın, annene onlar yapmış gibi anlat. Anneni değiştiremezsin, eski zihniyette. Bu şekilde kabul et ve idare et.

Döpiyes falan onlar annelerimizin zamanındaymış,neyle rahatsanız neyle kendinizi iyi hissediyorsanız onunla öpün eli,döpiyes giymediniz diye kimse sizi ayıplamaz ama böyle bir eşofmanın peşine düşerseniz gözdende düşersiniz.Herseyi kalıplaştırmışsınız sonra yaşadıklarınız örtüşmeyince,hayaller hayatlar durumu ortaya çıkıyor.

Pırtı mırtı nedir yahu kaldı mı böyle şeyler? Vallahi hiç umrumda değildi anneme hiç gerek yok birşey almayın dedim..Kendilerince bişey almışlar kendi annemde bişeyler ayarladı ama bana çok saçma geldi..Annem şunu alalım dedi yok dedim bunu alalım dedi yok dedim çok masrafsız bir gelinim :KK70: Böyle şeylere gerek olmadığını düşünüyorum.Eşyalarımızı kendimiz aldık bütün düğün masraflarını kendimiz yaptık sonuçta bu ikimizin hayatı doğurdular diye herşeyini yapacak değiller.3 senelik evliyiz borçlarımızı kapatıp araba bile aldık masallah.:nazar::nazar::nazar:Huzurluyuz yani suç onda suç bizde gibi şeyler hiç yasamadık,düğünde vs hiç sorun yasamadık herkes mutluydu...

bıktım şu adetlerinizden ben yaaa ,ne kadar alçaltıcı adetler bunlar böyle ..Kayınbabanın olduğu bir ortamda saten gecelikler neyin nesi ben önce ona takıldım ..
İkincisi PIRTI ne demek ? Bohça duydum da pırtı ne kadar kötü ..Pılı pırtı ise beş kuruşluk şeyler için şu nişanlılarınızı Allah aşkına sık boğaz etmeyin ..
Ne aldırırsam kardır diye düşünmeyin inanılmaz itici oluyorsunuz ..
Herkes kendi eşyasını alsaydı böyle sorunlar çıkmazdı ..Nişanlım çalışıyo izni yok demişsiniz cumhurbaşkanı mı bu adam bir gün izin alamayacak ..
Son olarak EŞORTMAN değil gözlerim yandı okurken resmen ..

Daha evlenmeden böyle gereksiz şeyler için ilişkinizi yıpratıyorsunuz ya çok yazık. Benim memleketimde de herkes adetlerine körü körüne bağlıdır ama ben hiçbirini istemedim. Daha en başında anneme söyledim bunu. İstemediğim hiç bir şey yapılmadı. Başkaları bana alınanları görecek, onlar sergilenecek ha? Ne münasebet. Annenizle konuşmanız tek çözüm. Bu gelenek görenek için harcanan paralara o kadar üzülüyorum ki. Annenize dur demezseniz mutluluğunuzdan olursunuz. Daha bunun düğünü var, şu var, bu var. Asıl o zaman problemler çıkar bu gidişle.

bıktım şu adetlerinizden ben yaaa ,ne kadar alçaltıcı adetler bunlar böyle ..Kayınbabanın olduğu bir ortamda saten gecelikler neyin nesi ben önce ona takıldım ..
İkincisi PIRTI ne demek ? Bohça duydum da pırtı ne kadar kötü ..Pılı pırtı ise beş kuruşluk şeyler için şu nişanlılarınızı Allah aşkına sık boğaz etmeyin ..
Ne aldırırsam kardır diye düşünmeyin inanılmaz itici oluyorsunuz ..
Herkes kendi eşyasını alsaydı böyle sorunlar çıkmazdı ..Nişanlım çalışıyo izni yok demişsiniz cumhurbaşkanı mı bu adam bir gün izin alamayacak ..
Son olarak EŞORTMAN değil gözlerim yandı okurken resmen ..
El opme kiyafeti varmis bide o ne oluyor cozEmedim ben.Biriniz aydinlatsin beni nolur.Benim oyle bi kiyafetim olmadi :KK1:

daha yolun çok başındasınız bu kadar adetleri uygulamaya kalkarsanız yada herkesin gönlünü hoş tutmaya çalışırsanız çok yıpranırsınız, güzel zamanlarınızın tadını çıkartamazsınız kavga gürültü ayrılığa kadar gider. düğün hazırlığı yapıyorum bende sana şunu söyliyim bohça alışverişi de ne ki yani o kadar çok alınacak edilecek var ki bu kadar küçük bir şeyden bu noktaya gelebiliyorsan sonrasında vay haline. nişan bohçasında bana kimse şu olacak bu olacak demedi hatta iki tarafın ailesi de gereksiz buldu. ama ben kendim istediğim için yaptım ve ikimize de sadece genel ihtiyaçlar alındı nişanlıma da bana da. senin dediğin gibi a'dan z'ye nişanlıma herşeyi aldım ama bunun karşışlığında kendi dolabımı yeniletmedim. bohça adı altında alıyorsan sadece adet yerini bulsun diye almalısın kimseyi sıkıntıya sokmadan. damadın ailesi senin bütün dolabını yenileyecek diye bir düşünce bu devirde çok saçma. başta annene bu durumu anlatmaya çalış. sen ne kadar karşı tarafa bunları yaptırırsan onların gözünde değerli değil tam tersi değersiz olursun. ki ilerde donuna kadar biz aldık neyle geldin ki gibi söylemleri duyman çok olasıdır. herşeye rağmen kendinin fazla alışveriş yaptığını düşünüyorsan bile yinede güzel birşeyki dilin hep uzun olur. sonuç olarak diyeceğim annenle konuşup böyle şeylere önem vermemesini söylemelisin. gerçekten bişilere ihtiyacın varsa da sevdiğinle gider ihtiyacını alırsın he onla gidemiyor musun kendin gidersin. dayatmalardan adetlerden aileleri bukadar işe dahil etmekten uzak durun.

Üzülmeyin olur mu ? Ne alınmasını istiyorsanız zamanla nişanlınızla alırsınız. Eğer imkanınız varsa siz tamamlayın bazı eşyalarımızı annenize söylemeden. Yoksa annenizi ikna edin. Ben böyle mutluyum bunlar detaylar deyin.
Nişan ve düğün alışverişleri olur elbet. Herkes yapar ancak her iki tarafın çok anlayışlı olması gerekir.. Olacak kadarla idare edilir.
Çalışıyor musunuz ?

Sakın annenizden etkilenip nişanlınızla tartışmayın. Anne yureğiyle yanlış davranıyor.
Benim nişan alışverişimde bana bir elbise alındı adettendir diye seçmedim bile , giyesim gelmedi. Annemde eltime bir takım aldı :) o alışverişte o da gelmişti. Çamaşırlarımı hiç aldırmadım zaten. Daha önce kendim almıştım , onuda ekledim nişan alışverişine.
Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Eğer eminseniz nişanlınızdan bunlar hep ayrıntı.
Görümcemiz gorumcelik yapmış :) Takılmayın suratına. :)

El opme kiyafeti varmis bide o ne oluyor cozEmedim ben.Biriniz aydinlatsin beni nolur.Benim oyle bi kiyafetim olmadi :KK1:

ben biliyorum başıma gelmedi çok şükür ama evlendikten sonra (bir kaç gün) veya ertesi gün el öpmeye gidilir ailelere ..Ne kadar kötü dimi bakın biz başarıyla seviştik verin elinizi öpelim bu nedir yaaaaaaa :KK14: Ben utanırım babamın karşısına böyle çıkmaya ..Şimdi atlayanlar olur o öyle değil tamaaaammmm mıııı diye ama aynen de öyle :110:

X